Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2030


****Τα σοβαρά έντυπα, συνηθίζουν στο τέλος του κάθε χρόνου, να εκδίδουν κι έναν πολιτικό καζαμία, με τα όσα μας μέλει να… πάθουμε, στους επόμενους δώδεκα μήνες,  της νέας  χρονιάς που μας ξημερώνει. 

****Εμείς αλλάζουμε λιγάκι τα δοκάρια: Τρέχοντας το ημερολόγιο, μερικά χρονάκια πιο μπροστά. Και παρουσιάζοντας  τα γεγονότα που θα…. μας συμβούν , είκοσι χρόνια αργότερα. Και πιο συγκεκριμένα: το έτος 2030! Χρονολογία στην οποία υπό κανονικές συνθήκες,   θα έπρεπε να...εκδοθούμε (ως καζαμίας εξυπακούεται) εν δόξη και τιμή!!!

 ****Παραμονές του σωτηρίου έτους 2030 λοιπόν! H χώρα στους διεθνείς οργανισμούς, είναι γνωστή, με την μεταλλαγμένη της ονομασία:  

GREKO-BANK Ε.Π.Ε 
GREKO-BANK (Επικράτεια Περιορισμένης Ευθύνης)

Φέροντας το όνομα της ομώνυμης Τράπεζας-συμφερόντων Βγενόπουλου κι αυτή- που κατάσχεσε, εξ… αδιαιρέτου την Ελλάδα, μαζί με τους Έλληνες. 




Τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα, έχουν επίσης  κατσχεθεί από τις τράπεζες.  Εξ αιτίας των μεγάλων τραπεζικών δανείων που συνήψαν στις αρχές του αιώνα και ουδέποτε αξιώθηκαν να εξοφλήσουν.  Αλλάζοντας και τα ονόματά τους: Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ Πειραιώς BANK. H Νέα Δημοκρατία, είναι Νέα Δημοκρατία Αγροτική BANK και πάει λέογοντας. Οι δε πρόεδροι των κομμάτων αποκαλούνται πλέον συνδικαλιστές. Κι αυτό τιμής ένεκεν!



**** Στους έλληνες, συστήθηκε να συνηθίζουν σιγά-σιγά στην ιδέα της κατάργησης,  των ηλικίας χιλιάδων ετών συμβόλων της. Σύμβολα  που παραπέμπουν σε προ της παγκοσμιοποίησης πρότυπα.  Αλλά οι έλληνες, αντιστέκονται. Φορώντας κατάσαρκα το εθνικό τους σύμβολο  
είτε και ζωγραφίζοντας -ακόμα- τις ελληνικές σημαίες στο πρόσωπό τους.



Το μόνο  κόμμα που δήλωσε "ανυπακοή" στη ντιρεχτίβα της GREKO-BANK A.E.  και μοιράζει κρυφά την ελληνική σημαία με το Ριζοσπάστη τις Κυριακές 
πόρτα-πόρτα, είναι το ΚΚΕ.

****Εκατόν εξήντα χώρες της υφηλίου, έχουν ήδη αναγνωρίσει τη χώρα με το νέο της όνομα. Κι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιμένει στο παλιό μας όνομα -παρά τις πιέσεις που της ασκούνται- είναι η Κύπρος. 
Στο εσωτερικό μας ωστόσο, μας επιτρέπεται να αποκαλούμαστε όπως θέλουμε. Και μεταξύ μας, αποκαλούμαστε ακόμα Έλληνες και τη χώρα μας την αναγνωρίζουμε –μεταξύ μας πάντα- ακόμα ως Ελλάδα...

 **** Με μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Γιάννη Ρίτσου, οι ηγέτες των φίλων και συμμάχων χωρών, ενταφίασαν  σεμνά την υπέργηρη  και ηλικίας 5.000 χρόνων, Ελλάδα,  μαζί με τα Σύμβολά της.  

Φυτεύοντας  πολλά δέντρα πάνω στη σωρό της.  Για το φόβο  της επαλήθευσης του  μύθου του Φοίνικα.  Μύθο που  θέλει τη χώρα, να ξαναγεννιέται απ΄την τέφρα της.


****Η  ....αυτοεξόριστη ελληνική κυβέρνηση -του ΔΝΤ κοντολογίς- κατοικοεδρεύει στην Νέα Υόρκη. Αφήνοντας στο πόδι της στην Αθήνα και μια  σκιώδη πολιτική κυβέρνηση,  η οποία προσποιείται πως δυνεδριάζει στη βουλή και εργάζεται με όραμα για την ανάκαμψη της χώρας...

Οι πιο ζημιογόνες οικονομικές πολιτικές των προηγούμενων δεκαετιών πάντως που οδήγησαν τη χώρα στην αμετάκλητη πτώχευση, εφαρμόστηκαν από Πανεπιστημιακούς καθηγητές της οικονομίας,!!! Που διετέλεσαν πρωθυπουργοί και Υπουργοί: 



Προσποιούμενοι  πως δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτα...


...συνεχίζοντας  απλά το βιολί τους.
Ο Ελληνικός λαός, αποφασίζει πλέον, να πάρει την οικονομική του τύχη στα χέρια του. Και διοργανώνει ψηφοφορία στο Internet, για να αναδείξει τους Υπουργούς της Οικονομίας του. 


Σ΄ αυτή την ψηφοφορία λοιπόν και για το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, νικητής αναδεικνύεται ο Γιώργος Κοσκωτάς. 

Και για το Υπουργείο Οικονομικών, ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Σε περίοπτη θέση στη λίστα εκλογής, βρίσκονται και οι αστρολόγοι Λίτσα Πατέρα, Κώστας Λεφάκης και Νίκος Χορταρέας.

Κάτω απ΄την ασφυκτική  λιτότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στενάζει βεβαίως και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Στους δημάρχους,  απαγορεύτηκε να χαρίζουν,  τα χρυσά κλειδιά των πόλεών τους.
Και το μόνο κλειδί που το Δ.Ν.Τ. επιτρέπει
στους τοπικούς άρχοντες να απονέμουν είναι  το κλειδί του....sol! 

Για πολλοστή  φορά, εκείνος  που σηκώνει το βάρος της εθνικής αντίστασης στους ώμους του είναι ο Μίκης Θεοδωράκης.  Δημοσιεύοντας  παλιότερες φωτογραφίες των παρασημοφορήσεών του...Για να σκάσει και να πλαντάξει  και το Δ.Ν.Τ.
 


****Mια ντουζίνα χάρτες , που ο καθένας πετσοκόβει και το κατιτίς του απ΄την επικράτεια, φιγουράρουν στο διαδίκτυο. Ο σκοπιανός χάρτης, κούρσεψε την δυτική και κεντρική Μακεδονία.







Ο αντίστοιχος τουρκικός χάρτης, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον Σκοπιανό, ενσωματώνοντας  στην Τουρκία πλήν της Θράκης και ολόκληρη την ανατολική και κεντρική Μακεδονία. 









Ενώ κάποιος άλλος τουρκικός χάρτης, τα Δωδεκάνησα, μας τα πετσοκόβει σε ... Εξάνησα. Και δόξα το θεό να λέμε δηλαδή, που μας χαρίζει την Εύβοια.










****Ένας κοινός Σκοπιανο-τουρκικός χάρτης τέλος,  και με την προϋπόθεση της αγοράς,  αφαιρεί απ΄την Αθήνα 






ακόμα και τους...Θρακομακεδόνες.








Ο Αλβανικός χάρτης τέλος, έχει κουρσέψει την Ήπειρο και τη μισή Στερεά Ελλάδα. Τραβώντας το σύνορο, έξω ακριβώς απ΄το πάρκο των αγωνιστών του 21, στο Μεσολόγγι...






Κάνονταάς μας και χάρη,  που δεν τραβούν τη γραμμή του χάρτη τους, ίσαμε το Ναύπλιο!!!

Την ίδια ώρα, που οι Αλβανοί της διασποράς, σε σχετική ψηφοφορία τους στο διαδίκτυο, ανακηρύσσουν πρωτεύουσα της χώρας τους την Αθήνα. Με ...συμπρωτεύουσα τα Τίρανα!




Στην πλατεία Σκεντέρμπεη της Αθήνας -πρώην Πλατεία Ομονοίας- οι Αλβανοί της Ελλάδας, συγκεντρώνονται κάθε Κυριακή, διοργανώνοντας συλλαλητήρια.



Μα κι οι Ιταλοί ...χαρτοκλέφτες, δεν πέφτουν παραπίσω. Στους σχετικούς χάρτες του διαδικτύου made in Italy, είναι κουρσεμένα τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα.

Εσχάτως πάντως, στο διαδίκτυο εμφανίζεται και μια ...Αμερικανική σημαία, με 51 αστέρια αντί για 50.... Και με το 51ο αστέρι των ΗΠΑ, να περιλαμβάνει ολόκληρη την Κρήτη! Υπό το πρόσχημα της ανεξαρτησίας της σε πρώτο χρόνο!

****Ούτε κι η Ελλάδα, όμως μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Ένα δάσος Ελληνικών σημαιών, κυματίζει στο χάρτη της γειτονικής μας Βουλγαρίας.... Και σαφέστατα ως χώρα, ποτέ δεν παραβήκαμε το σλόγκαν του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου: «Πως δε διεκδικούμε τίποτα και δεν παραχωρούμε τίποτα» Αλίμονο! 

Οι Ελληνικές σημαίες στην ενδοχώρα της Βουλγαρίας, απεικονίζουν απλά, τις ελληνικές βιομηχανίες, που μετακόμισαν οικιοθελώς στη Σόφια! Με τις κρατικές ελληνικές επιδοτήσεις, παραμάσχαλα βεβαίως, βεβαίως.

**** Η κυβέρνηση  Εθνικής Σωτηρίας των Αθηνών, είναι πεντακομματική. 




Και εκτός 

απ΄ τα δεδηλωμένα

κυβερνητικά  κόμματα:

στην πεντακομματική -ας όψεται η ...τιμημένη οικονομική κρίση-συμμετέχουν και τα κόμματα, ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ  οργανώσεις,  των προηγούμενων δεκαετιών,  όπως:




το ΚΚΕ

και ο ΣΥΡΙΖΑ,


Κόμματα,  που για πενήντα χρόνια πίσω,  δεν συνεργάστηκαν με κανέναν και δεν στήριξαν κανέναν.  

Η μόνη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, παρατηρήθηκε στο  ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος,   ύστερα από διαδοχικές διασπάσεις τα τελευταία 15 χρόνια, 
είναι ευρύτερα γνωστός   ως:



 Tsipra's fun club

 Στην πρωθυπουργία, εναλλάσσονται οι αρχηγοί όλων των κομμάτων, ανά   έτος.


****Η πρωθυπουργία αυτή την εποχή, ασκείται από την Μαργαρίτα-Ελένη Παπανδρέου. 
Κόρη των: Γιώργου και Άντας Παπανδρέου. Αλλά και το σύνταγμα της χώρας, αναθεωρήθηκε πρόσφατα. Προκειμένου η χώρα, να μπορεί να κυβερνιέται από….δύο ισότιμους πρωθυπουργούς. 

Στη φωτογραφία αρχείου,  που τραβήχτηκε πρίν από 20 περίπου χρόνια,   τα δίδυμα αδέρφια: Αλέξανδρος και Αλίκη Καραμανλή, περπατούν αμέριμνα με τη μητέρα τους Νατάσσα Καραμανλή,  εντελώς... ανυποψίαστα για τα ψηλά καθήκοντα,  τα οποία θα τους επιφυλάξει η μοίρα,  20 χρόνια αργότερα. 

 ****Στα τρία κακά της μοίρας μας,  προστέθηκε κι άλλο ένα: οι κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη. Η νότια χώρα, ήδη αποτελεί προέκταση της Σαχάρας.



 Αν και τα τελευταία 20 χρόνια,  η χώρα ηταν -για τους δικούς της λόγους-η πιο φιλική πρός το περιβάλλον χώρα,



πάραυτα, βιώνει τη βιαιότερη κλιματική μετάλλαξη της Ευρώπης,  απ΄τους βρωμιάρηδες προστάτες της.




Φονικά τσουνάμι 






και τυφώνες, σαρώνουν συχνά-πυκνά τη χώρα. 







Οι ελληνικές θάλασσες γέμισαν -με ειδικά εκπαιδευμένους από το Δ.Ν.Τ.  λένε οι υποψιασμένοι- καρχαρίες 





ενώ μια  μετάλλαξη  αυτών των καρχαριών σε... περιστέρια,  καιροφυλακτεί  στις στέγες των σπιτιών.

Οι ...αναπτυγμένες χώρες  διπλασιάζουν το ποσό της ενίσχυσης της γεωργίας των υπανάπτυκτων-όπως η Ελλάδα καλή ώρα- χωρών, αλλά η ελληνική περηφάνεια δεν τη δέχεται. 

Και με μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις οι Έλληνες απαιτούν να τους επιστρέψουν οι ισχυροί το κλίμα τους. Γράφοντας εκεί που ξέρουν πολύ καλά τις ενισχύσεις τους.


****Η σκοπιανή προπαγάνδα, αλλάζει για τεσσαρακοστή φορά τροπάρι! Οι σκοπιανοί, βάλθηκαν να αποδείξουν -γενετικά αυτή τη φορά- πως μόνο οι ίδιοι έχουν τα γονίδια του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο αίμα τους. Και ως απόδειξη, προβάλλουν τα σκουρόχρωμα χρώματα της δικής τους ράτσας.


Οι Έλληνες –ισχυρίζονται γενετικά αυτή τη φορά οι Σκοπιανοί- είναι απόγονοι των... ξανθών Βίκινγκς!



Σε μυστική σύσκεψη που γίνεται στο Υπουργείο Εξωτερικών,  ο Υπουργός Εξωτερικών Μάκης Βορίδης που ζήτησε -και του παρασχέθηκε- πολιτικό άσυλο στη Νέα Δημοκρατία από το 2012 ακόμα,  και με τη σύμφωνη γνώμη 

του ....σκιώδους Υπουργού Εξωτερικών σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Οεσσαλονίκης κ.κ. 
Άνθιμου έρχεται σε  συμφωνία αρχών  με τους καναλάρxες. Για  να  αλλάξουν χρώμμα μαλλιών  οι παρουσιάστριες, προκειμένου να ανακοπεί κι αυτή η αήθης επίθεση των Σκοπίων. 


Το ίδιο κιόλας απόγευμα,  η πρώτη τηλεπαρουσιάστρια που βάφει μαύρα τα μαλλιά της και βγαίνει με τα γονίδια του Μεγαλέξανδρου στην εκπομπή της,είναι η Χριστίνα Λαμπίρη του STAR.



Για να προχωρήσει σχεδόν αμέσως στη μετάλλαξή της
και η Ναταλία Γερμανού









Χωρίς δεύτερη κουβέντα η εθνική μας ντίβα, η Ελένη Μενεγάκη...  γίνεται επίσης μελαχρινή


Αλλά κι η  νέα  φουρνιά των παρουσιαστριών της Ελληνικής τηλεόρασης,  όπως η Φαίη Σκορδά,  μετέχει  ενεργά στη μάχη.
Έχοντας κι έναν  λόγο παραπάνω,  ως γνήσιο τέκνο της Μακεδονίας.
Στο προσκλητήριο της ...μελαχρινοποίησης δηλώνει παρούσα  και η Βίκυ Καγιά. Ακυρώνοντας όλες τις φωτογραφίσεις και εμφανίσεις, μέχρι να περάσει κι αυτή απ' τα χέρια του Τρύφωνα Σαμαρά.
Κι η ακόμα νεότερη γενιά  των τηλεπαρουσιαστριών ωστόσο,  όπως η γενιά της Δούκισας Νομικού,   μπαίνει ενεργά 
στη μάχη και την εθνική μας υπόθεση.
Απ΄το προσκλητήριο φυσικά,  δεν θα μπορούσε να λείψει μήτε κι η δημόσια τηλεόραση. Κι η Έλενα Κατρίτση, κάνει τις δικές της παρεμβάσεις στο χρώμα των μαλλιών της. 


Με αντιπαροχή  και την κρατική διαφήμιση ωστόσο,  ο Υπουργός  Μάκης Βορίδης "πιέζει τα κανάλια" για την έτι περαιτέρω προβολή των original μελαχρινών. Όπως η θρυλική Μαρία Περδικέα.

 ****Σε δημοψηφίσματα που διοργανώνονται στις πρώην Γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, με το ερώτημα της επανένωσης τους σε μια ενιαία και πάλι Γιουγκοσλαβία, η πρόταση καταψηφίζεται. Με το σκεπτικό, πως αν ενοποιηθούν οι επτά ανεξάρτητες δημοκρατίες σε μια και ενιαία χώρα, οι Σέρβοι δεν πρόκειται να ξανακερδίσουν  διαγωνισμό της Γιουρβίζιον. 

****Το ακαθάριστο εθνικό ελληνικό προϊόν -το διαβόητο ΑΕΠ- είναι στο 1/8 από ότι ήταν πριν τριάντα χρόνια. Αλλά τα καθαρό ...προσωπικό προϊόν των ...συνήθων υπόπτων Ελλήνων, πενταπλασιάστηκε. Στη χώρα, μακροημερεύουν πλέον δύο τάξεις: 

****Οι νεόπλουτοι, που ζουν στις επαύλεις τους με τους σεκιουριτάδες απ΄ έξω,  είτε και στις θαλαμηγούς τους στις Μαρίνες της Αττικής.

Και οι παλιόπτωχοι.  Που τρέφονται  στα συσσίτια της Αγάπης και κοιμούνται στο πρώτο ελεύθερο παγκάκι που θα βρουν. Μια μεγαλειώδης διαδήλωση   

αναγκάζει το Δ.Ν.Τ να πάρει πίσω την οδηγία προς την Ελληνική κυβέρνηση,  
να εκλαμβάνεται δηλαδή η παραμονή για περισσότερες από 8 ώρες στα παγκάκια ως ...ιδιοκατοίκηση.


Με τον άλβα ή βήτα τρόπο ωστόσο,  ολόκληρη η χώρα πεινάει. Οι μισοί έλληνες εφαρμόζοντας της δίαιτα της κυβέρνησης 




κι οι άλλοι μισοί,  εφαρμόζοντας  τη δίαιτα του αδυνατίσματος.

 Η πιο αποτελεσματική δίαιτα,  γι όσους ζούν κάτω από τα όρια της φτώχειας πάντως,  είναι κατά το ΔΝΤ: "η δίαιτα της γροθιάς".  



Στα δόντια προφανώς. "Ότι φας,  ότι πιείς 
κι ότι  αρπάξει...."
 
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
                                                   



****Μέσα στην κακοτυχία μας ωστόσο, μπορούμε να αισθανθούμε κομματάκι  περήφανοι. Οι έλληνες μόδιστροι,καθιερώνουν ένα καινούριο  νούμερο στα διεθνής sizes. Που ονομάζεται "kostogiorge" 

Αυτό το νούμερο,  είναι στο μισό μέγεθος του medium και οφείλει το όνομά του στην  επίκτητη ελληνική κατατομή.  Κατατομή που αποκτήθηκε απ΄τη ράτσα, ύστερα από 20 συναπτά έτη λιτότητας,  που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του Κώστα και του Γιώργου.

****Η βαριά-κάποτε- βιομηχανία της χώρας ο τουρισμός της κοντολογίς, έχει σχεδόν εκμηδενιστεί. Κι οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό,  σπάνια βλέπουν τουρίστα στα καταλύματά τους. Φτάνοντας στο σημείο,  να υποδέχονται με ουρανομήκεις ζητωκραυγές στα λιμάνια τους χιλιάδες λαθρομετανάστες,  που ξεφορτώνουν τα πλοία της γραμμής πλέον!


****Από πλευράς πληθυσμού και στις παραμονές του σωτηρίου έτους 2030, η Ελλάδα παρουσιάζει την παρακάτω εικόνα:
****O πληθυσμός της χώρας, ανέρχεται τις παραμονές του έτους 2030, σε 24.867.000 "εγκλωβισμένους" στη χώρα Συνέλληνες.   Αφού και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής Frontex -να ανακοπεί το κύμα λαθρομεταναστών που προωθούν στη χώρα  οι Τούρκοι δουλέμποροι,  με τις ευλογίες του βαθέως τουρκικού κράτους- τα χιλιάδες χιλιόμετρα των συνόρων μας, είναι πρακτικά αδύνατο να φυλαχτούν.


****Στην πρωτεύουσα της χώρας -μεταξύ των άλλων- κατοικοεδρεύουν 2.000.000 Aλβανοί οικονομικοί μετανάστες, που άρχισαν να εγκαθίστανται σταδιακά στην Ελλάδα, από το 1990 ακόμα. Κι από τις εποχές που Υπουργός εξωτερικών,  ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

****Όι  Kούρδοι και οι Aρμένιοι πολιτικοί πρόσφυγες, που συνωστίζονται στις περιοχές του Λαυρίου και της Βοιωτίας κυρίως, ανέρχονται πλέον στα 4.600.000 ψυχές.

Ενώ οι κοινοτικοί μας εταίροι -και συγκάτοικοί μας και με τη βούλα της Ευρώπης πλέον- Πολωνοί, Pουμάνοι και Bούλγαροι έφτασαν αισίως, τους 2.700.000 κατοίκους. Με συνεχείς ανοδικές τάσεις.

****Oι Αφγανοί και Βιετναμέζοι λαθρομετανάστες, ξεπέρασαν κατά πολύ τα 3.500.000 ανθρώπους και είναι διασκορπισμένοι σε ολόκληρη την επικράτεια. Έχοντας εποικίσει συν τοις άλλος και πλήθος βραχονησίδων.

****Oι Λιβανέζοι, Άραβες, Παλαιστίνιοι, Ιρακινοί κι όλοι οι υπόλοιποι κατατρεγμένοι Aραβικοί πληθυσμοί, που παρεπιδημούν σε όλα σχεδόν τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, προσεγγίζουν πλέον τα 6.500.000 ψυχές.

****Το εκ Tαϊλάνδης και Φιλιππίνων υπηρετικό προσωπικό τέλος, το οποίον βοηθά τις ελληνικές οικογένειες, στις πάσης φύσεως οικιακές - και όχι μόνον- εργασίες, προσεγγίζει τα 4.700.000 εισαγόμενους εργαζόμενους.
**** Υπό την απειλή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας,  Αλέξη Τσίπρα,  πως η Ελλάδα θα δώσει την ελληνική -συνεπώς  και την Ευρωπαϊκή- υπηκοότητα σ΄όλους τους αλλοεθνείς συγκατοίκους μας,  η Ευρωπαϊκή Ένωση,  εντείνει τα μέτρα φύλαξης σε στεριά θάλασσα και αέρα. Στριμώχνοντας και την Τουρκία η οποία, ως συνήθως, αλλάζει τροπάρι προώθησης. 

****O αμιγής ελληνικός πληθυσμός της χερσονήσου, ανέρχεται σε 867.000 Έλληνες ακριβώς, με δραματικές δυστυχώς τάσεις, συρρικνώσεως. 

****Τα υπόλοιπα έντεκα εκατομμύρια των Ελλήνων της απογραφής του 2011, πουλήθηκαν σαν σκλάβοι απ΄ τις τράπεζες, στα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού. 

****Αδυνατώντας να ξοφλήσουν τις πιστωτικές τους κάρτες.

****Για την μείωση της υπογεννητικότητας, η διακομματική επιτροπή της βουλής, αποφάσισε να ανακηρύξει πολύτεκνους, όσους Έλληνες αποφασίζουν να φέρουν στον κόσμο, έστω και…ένα παιδί.

****Οι πολύτεκνες Ελληνικές οικογένειες με περισσότερα από δύο παιδιά,  ανακηρύσσονται ηρωικές και παρασημοφορούνται κάθε Πρωτοχρονιά, απ΄ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

****Για πρώτη φορά στην εργατική μας νομοθεσία, αναγνωρίζεται ως έμμισθη, η ειδικότητα του πατέρα και της μητέρας. Πλήθος ελληνικών οικογενειών κατόπιν τούτου,  σε πόλεις και χωριά, επιδίδεται μετά μανίας στην τεκνοποιία.

****H ελληνική πρωτεύουσα, είναι η πιο πυκνο-κατοικημένη της Ευρώπης.  Συγκεντρώνοντας, τα τρία τέταρτα του Ελλαδικού πληθυσμού. Αν και η οικονομική κρίση,  επιτρέπει σε ελάχιστους συνέλληνες την πολυτέλεια του αυτοκινήτου, πάραυτα  τα μποτιλιαρίσματα στο κέντρο της Αθήνας είναι αφόρητα.

****Έτσι, για να φτάσει κανείς στο Kέντρο της Aθήνας από τα βόρεια προάστια του… Bόλου και της Λάρισας,

χρειάζεται δεκατέσσερις με δεκαπέντε ώρες. Ενώ η προσέγγιση από τα δυτικά προάστια της …Πάτρας και του Πύργου, 
απαιτεί δεκαπέντε με δεκαέξι ώρες. Στο κέντρο δε της ελληνικής πρωτεύουσας- την ξακουστή και αυτόνομη Λαμία του προηγούμενου αιώνα-η μέση ωριαία ταχύτητα πεζών και οχημάτων, είναι μόλις και μετά βίας 145 μέτρα.

****Ως επίσημο πολίτευμα της χώρας, παρέμεινε  η Προεδρική Δημοκρατία 


****Αλλά   ως ημιεπίσημη θρησκεία του κράτους, αναγνωρίζεται η… Bουδιστική. Λόγω και της συντριπτικής αριθμητικής υπεροχής των Aσιατικών πληθυσμών. 




Τζαμί στην Αθήνα ωστόσο, ακόμα δεν χτίστηκε!



****Η Ελληνική εκκλησία- της οποίας η κινητή και ακίνητη περιουσία κατασχέθηκε από το 2011 ακόμα- μηδέ των εκκλησιών της εξαιρουμένων- διοργανώνει πλέον τις θρησκευτικές της εκδηλώσεις στις κατακόμβες της Mήλου! 



 Είτε και στα αναστηλωμένα κρυφά σχολειά, 
της ελληνικής υπαίθρου.



****Επίσημη τέλος γλώσσα του κράτους, είναι η εσπεράντο! Τα ελληνικά επιπέδου Γιάτσεκ Γκμόχ, θεωρούνται άριστη γνώση της γλώσσας! 


 
****Ενώ τα ελληνικά της  Καλομοίρας Σαράντη,  αναγνωρίζονται ως μεταπτυχιακά. 




**** Το ποσοστό της ανεργίας,  μειώθηκε κατά τρεις ολόκληρες μονάδες το τελευταίο εξάμηνο,  πέφτοντας στο 82%. Στη μείωση αυτή,  συνετέλεσε και η απόφαση της κυβέρνησης, για άνοιγμα κι άλλων θέσεων εργασίας στο δημόσιο…

****Αν και οι δημόσιοι υπάλληλοι του κράτους, ξεπερνούν πλέον κατά πολύ τα δεκαπέντε εκατομμύρια ψυχές. Κι αυτό, κατ΄ εκτίμηση! Με τις ευλογίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ωστόσο, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων πληρώνονται σε είδος. Και συγκεκριμένα με οικόπεδα. Στα καμένα δάση.


****Οι κυριότερες ασχολίες του υπόλοιπου -μη δημοσιοϋπαλληλικού πολυεθνικού πληθυσμού της GREKOBANK A.E.- είναι: 

η εμπορία των οργάνων του σώματός τους, 





....το ακόνισμα του μυαλού τους  μέσα απ΄τα τηλε-
παιχνίδια και ριάλιτι,






....Η φοροδιαφυγή,  παρά το ανελέητο κυνηγητό και το ξεβράκωμα απ΄την εφορία,   με την  υπόδειξη του Δ.Ν.Τ.,



...Οι εμπρησμοί των δασών,  παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φυλάκων- αγγέλων τους αστυνομικών,






....Η αναζήτηση κάποιου καλλιτεχνικού τάλαντου μέσα από  ριάλιτι όπως: "Χ-factor" και "Ελλάδα έχεις ταλέντο"










...Οι παράνομοι αγώνες ταχύτητας στα Λιμανάκια της Βάρκιζας







Και οι καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις.

Ενώ για χόμπι τους 
έχουν, τους  περίπατους στα θαύματα της φύσης...









....τη  ζωοφιλία






 
Και για τις ηλικίες 14-44 και την  προσθετική στήθους


****Η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών  που έφεραν ένα τουλάχιστον παιδί στον κόσμο, εργάζονται πλέον ως ταξιτζήδες. Στα ιδιόκτητα ταξί που τους παραχώρησε το κράτος. Όσοι έχουν δύο παιδιά, οδηγούν τα ιδιόκτητα τρόλεϊ.
Ενώ οι ήρωες,  με περισσότερα από τρία παιδιά, οδηγούν τους ιδιόκτητους συρμούς του μετρό.
 Tο ζωτικότερο κομμάτι του Eλληνισμού πάντως, δραστηριοποιείται στο εξωτερικό.

****Στα ασφαλιστικά ταμεία, επαληθεύτηκαν οι χειρότεροι φόβοι του κοινοτικού επιτρόπου του 2009, Χοακίμ Αλ...Μούνια. 
Και στο ασφαλιστικό έγινε τελικά του.... Αλ Μούνια!



Με τον εξακοντισμό των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των εργαζομένων, στα... 96 χρόνια. Παρ΄ όλα αυτά, την προηγούμενη χρονιά, τέσσερις βιονικοί Έλληνες εργαζόμενοι, κατόρθωσαν να συνταξιοδοτηθούν. 

Αρνούμενοι πεισματικά, να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στους χώρους της εργασίας τους. Και παρασημοφορήθηκαν μυστικά απ΄ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για ανδραγαθία!


****Στη χώρα, εκπέμπουν περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί και λειτουργούν επίσης, χίλια επτακόσια περίπου ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Tα στεγανά του δημοσιογραφικού επαγγέλματος καταρρέουν και η ελληνική δημοσιογραφική οικογένεια, είναι η πολυπληθέστερη συντεχνία της Ευρώπης.

Για την απονομή του δημοσιογραφικού τίτλου,  αρκεί η ορθοφωνημένη  και ορθογραφημένη ατάκα: "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" της Βούλας Πατουλίδου

Οι πιο ακριβοθώρητοι Έλληνες πολίτες  ωστόσο, παραμένουν οι δημογέροντες της δημοσιογραφίας...Και των παραθύρων.

Δημοσιογράφοι, που σπάνια διακόπτουν το 15ωρο ....ρεπορτάζ που κάνουν.... μεταξύ τους στις συσκέψεις στα γραφεία τους, για να μας μεταφέρουν και κάποιο ρεπορτάζ απ΄το δρόμο.

Στις 35.000 ώρες τηλεοπτικών εκπομπών της ημέρας, από το σύνολο των 1700 καναλιών, μόνο οι εκατό ώρες δεν είναι αντιγραφή από τη μια εκπομπή στην άλλη.



**** Στις βουλευτικές εκλογές που διενεργούνται για την Άνω Βουλή,  έναν μόλις μήνα πριν την ανατολή του σωτηρίου έτους 2030, με δικαίωμα ψήφου μόνο στην
Ελληνική μειονότητα,   ο Ελληνικός λαός βάζει οριστική ταφόπλακα στον δικομματισμό. Κάτι  που πρόβλεψαν οι ....γίγαντες της δημοσιογραφίας,  20 χρόνια πριν. Ο... δικομματισμός απέθανε επιτέλους!

Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, σαρώνει,  με ποσοστό 52,8%.   Ζήτω ο... μονοκομματισμός του ΠΑΣΟΚ  λοιπόν! 


Στις ίδιες εκλογές και για την Κάτω Βουλή -με δικαίωμα ψήφου στις πάσης φύσεως λοιπές εθνικότητες της επικρατείας- πρώτο ανακηρύσσεται το Αφρικανικό κόμμα.  Σχηματίζοντας αυτοδύναμη -αλλά σκιώδη- κυβέρνηση. Στην πρώτη πατρίδα  το γεγονός γιορτάζεται με τριήμερες εκδηλώσεις.


Ώρα όμως,  να περάσουμε στην αναλυτική πρόβλεψη της καθημερινότητας του πολίτη και ανά μήνα πλέον:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2030

****Η πρώτη απoγοητευτική οικονομική είδηση του μήνα -και του χρόνου- δεν μπορεί,  παρά να μας έρχεται  απ΄το χρηματιστήριο της Αθήνας. Με τον δείκτη, να κατρακυλάει,  κατά 12 ολόκληρες μονάδες. Μια εικόνα χίλιες λέξεις,  αποτύπωσε ο φακός του Spencer Tunick, από τους απελπισμένους  ...επενδυτές της Σοφοκλέους.


**** Μετά από σχετική έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτή, προκύπτει πως για το... στριπτίζ του  πορτοφολιού της νοικοκυράς, σε ποσοστό 90% περίπου, ευθύνονται  τα supermarket και οι δαπάνες διατροφής .



Επειγόντως, το Υπουργείο Γεωργίας, διορίζει 18.000 γεωπόνους (όσα και τα δημοτικά διαμερίσματα της επικράτειας) με μοναδικό σκοπό, την διδασκαλία στους υπηκόους, της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης.
Διαδικασία, βάσει της οποίας- και μόνο με τη χρησιμοποίηση του αέρα και του ήλιου- τρέφονται τα ...φυτά.

****Η εφημερίδα της κυβερνήσεως -για πρώτη φορά από την έκδοσή της- δημοσιεύει και μια αγγελία: Προδιαγραφών «Ζητείται». Την παραθέτουμε:

****Ζητούνται για άμεση υπουργοποίηση Έλληνες υπήκοοι, με λευκό ποινικό μητρώο. Οι μελλοντικοί Υπουργοί, επιπροσθέτως και κατά την τελευταία δεκαετία οφείλουν:

-Να μη έχουν συνάψει κάποια εξωσυζυγική σχέση. Μήτε καν να στραβοκοίταξαν άλλη γυναίκα.

-Να μην έσβησαν ποτέ κλήση της Τροχαίας,

-Να μη πέρασαν με λάδωμα ποτέ το αυτοκίνητό τους από το ΚΤΕΟ.



-Να μη έχουν την παραμικρή πολεοδομική παράβαση στα οικήματά τους,

-Να μη είχαν την παραμικρή δοσοληψία και συναλλαγή,  με επίορκους υπαλλήλους και διαπλεκόμενους,

-Και γενικώς, να μη καταπάτησαν κανέναν νόμο, στη διάρκεια των τελευταίων δέκα χρόνων...

Οι φωτογραφίες τους και τα βιογραφικά τους, θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, να καταγγελθούν αργότερα απ΄ τους συμπολίτες τους.

Για τους υπουργικούς θώκους, θα προτιμηθούν εκείνοι οι Έλληνες, που είναι σε θέση, να πραγματοποιήσουν μια πετυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας. Αν μη τι άλλο!!!
Αποστολή βιογραφικών και e mails,  στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπ΄ όψιν κ.κ. Πρωθυπουργού.

Ύστερα από μακρά αναμονή,  στο Μέγαρο Μαξίμου, υποβάλλονται μόλις και μετά βίας, δύο βιογραφικά σημειώματα. Από δύο έγκλειστους στις φυλακές, κατά τα τελευταία δέκα χρόνια!

****Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, γιορτάζεται σε όλα τα σχολεία της χώρας, η εορτή των τριών Ιεραρχών. Σε γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε και σε δείγμα χιλίων εξακοσίων μαθητών απ΄ όλη τη χώρα, προέκυψαν τα εξής ενδιαφέροντα: Ποσοστό 21% των μαθητών, γνώριζε μόνον έναν από τους τρεις ιεράρχες.. Ποσοστό 9% των μαθητών γνώριζε τους δύο από τους τρεις ιεράρχες, ενώ ποσοστό 3,5% γνώριζε και τους τρεις ιεράρχες. Ποσοστό 65% των μαθητών ωστόσο, πέτυχε Jack pot, μην γνωρίζοντας ούτε έναν Ιεράρχη.

****Ευκαιρίας δοθείσης, διοργανώνεται κι ένα μαθητικό συλλαλητήριο! Στη διάρκεια του οποίου οι αντιεξουσιαστές, καίνε την ακαδημία και τα βιβλία της.Οι εθνικοί μας βιβλιοπώλες:

Δημοσθένης Λιακόπουλος, 


Κυριάκος Βελόπουλος 

και Άδωνις Γεωργιάδης 

προθυμοποιούνται να ξαναγεμίσουν τα ράφια της ακαδημίας με τα δικά τους βιβλία. Η πρότασή τους, εξετάζεται σοβαρά απ' το Υπουργείο Πολιτισμού.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2030

****Τα φώτα της δημοσιότητας, πέφτουν στο παγκόσμιο survivor, που διαδραματίζεται στις παρθένες περιοχές του Αμαζονίου, με τη συμμετοχή ενός παίκτη από κάθε χώρα της υφηλίου.
Αυτό το παιγνίδι, είναι το πιο σκληρό τηλεοπτικό παιγνίδι, που προβλήθηκε ποτέ στην τηλεόραση.

Στις πρώτες δέκα μέρες του παιγνιδιού, από τους εκατόν εβδομήντα συμμετέχοντες, έχουν αποχωρήσει κιόλας οι εβδομήντα πέντε. Για τις εντατικές κλινικές των νοσοκομείων της Λατινικής Αμερικής.

Η παραγωγή, μεταξύ των άλλων, αναγκάζει τους παίκτες του παιγνιδιού:
-Να τρώνε σάπια κρέατα.
-Να καταναλώνουν ληγμένα κατεψυγμένα ψάρια.
-Να καταβροχθίζουν λαχανικά ραντισμένα με πλήθος φυτοφάρμακα.
-Να τρώνε γιαούρτια με γυαλιά και σούπες με κατσαρίδες.
-Να τρώνε κοτόπουλα με σαλμονέλα, τυριά μουχλιασμένα. Και πολλά άλλα.
-Και τέλος,  να πίνουν νερό εισαγωγής  Ασωπού ποταμού Βοιωτίας.

Ενώ τα γλυκά που διατίθενται κάθε Κυριακή στους παίκτες, είναι ευγενική χορηγία της Νoμαρχίας Αθηνών. Και προέρχονται από κατασχεμένες παρτίδες γλυκών, των ζαχαροπλαστείων της Αθήνας και του Πειραιά. 

Η Ελληνίδα παίκτρια ωστόσο -που δε βρίσκει την παραμικρή διαφορά με τα τρόφιμα της πατρίδας-χαίρει άκρας υγείας. 



Οι φήμες, που θέλουν σύμβουλο- διατροφολόγο του διεθνούς αυτού survivor, τον Νίκο Ευαγγελάτο, 
διαψεύδονται, με...ιερή αγανάκτηση από την  σύζυγό του Τατιάνα Στεφανίδου.





****Τρομακτικός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ,  συγκλονίζει την Βρετανία, με επίκεντρο της δόνησης, το city του Λονδίνου. Με επακόλουθο,  τις αλλεπάλληλες εκρήξεις  των αγωγών του φυσικού αερίου.  Η Βρετανία -μια από τις ελάχιστα σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη μας- δεν είχε δοκιμάσει τη μανία του εγκέλαδου, τα τελευταία χίλια εξακόσια είκοσι χρόνια.


Εκατοντάδες σπίτια γκρεμίζονται, εκατοντάδες χιλιάδες Λονδρέζοι παγιδεύονται στο υπόγειο metro και η πλειοψηφία των γεφυριών του Τάμεση καταρρέει.


Οι σεισμικές καταστροφές του Λονδίνου, επισκιάζουν ωστόσο μια είδηση, με τρομακτικό ελληνικό ενδιαφέρον από την Βρετανική πρωτεύουσα . 

Την στιγμή ακριβώς που ξέσπασε ο σεισμός, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσώ, αναρτούσε στα εκθέματά του, το κέρινο ομοίωμα ενός ακόμα Έλληνα πολιτικού...









ΜΑΡΤΙΟΣ 2030


****Η Αθήνα γιορτάζει την  25η Μαρτίου. Τα στρατιωτικά αγήματα και τα άρματα μάχης, απουσιάζουν απ΄την παρέλαση, λόγω της λιτότητας που  έχει επιβάλλει το Δ.Ν.Τ.Την παρέλαση ανοίγουν τα ελπιδοφόρα νιάτα. Στα οποία προσβλέπει με αγωνία ολόκληρο το έθνος! Σηκώνοντας ψηλά το λάβαρο.

***Σύμφωνα με το πρόγραμμα  δεύτερα στη  σειρά, θα παρελάσουν τα τιμημένα γηρατειά των ΚΑΠΗ! Μόλις και μετά βίας, έξι Έλληνες. Από το είδος  προς εξαφάνιση: συνταξιούχοι-συνταξιούχοι. Χειροκροτείστε με θέρμη όσους τόλμησαν να παραβούν τις ντιρικτίβες του ΔΝΤ και ζουν ακόμα...

Οι υπόλοιποι έξι Έλληνες ...αντιστασιακοί συνταξιούχοι-που κατάφεραν να επιβιώσουν εργαζόμενοι μέχρι τα βαθιά γεράματα-  δεν μπόρεσαν να παραστούν στην παρέλαση σήμερα. Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Μπροστά μου έχω και μια ανακοίνωση του σωματείου τους.
"Ζητούμε συγνώμη, αλλά οι  θερμοκρασίες  σήμερα είναι συνέχεια κάτω από τους  έξι βαθμούς Κελσίου. Και θα κρυολογήσουμε. Σας θυμίζουμε απλά, πως  μολις προχθές, το ΙΚΑ προσέλαβε 

τον δόκτορα Κεβορκιάν,  -γνωστό κι ως "doktor...Ευθανασία"!
Κι η ανακοίνωσή τους  καταλήγει με τον πανηγυρικό της ημέρας: «ρουφιάνε νεκροθάφτη, δεν θα πεθάνουμε ποτέ»



****Τρίτοι θα παρελάσουν οι απολυμένοι από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού και  τομέα, του τελευταίου μόνο τριμήνου όμως...

****Κι αμέσως μετά, μια αντιπροσωπεία των τέως  εργαζομένων στα προγράμματα stage.Που είχαν προσληφθεί απ΄την προηγούμενη κυβέρνηση. Παρά την αντίθετη νομοθετική ρύθμιση βεβαίως, βεβαίως.



****Απ΄τη σημερινή λαμπρή επέτειο ωστόσο,  δεν θα μπορούσε να λείπει και το τιμητικό άγημα της...φίλης και ανεξάρτητης -προ δεκαετίας- χώρας… του κράτους των Εξαρχείων....

****Με την μπάντα της Ελληνικής αστυνομίας επικεφαλής τους.

****Σαράντα κανονιοβολισμοί απ΄τα πυροβόλα του Λυκαβηττού, δίνουν τη δική τους  νότα στον εορτασμό.

****Στους ...κανονιοβολισμούς, παίρνει μέρος και ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του ανεξάρτητου κράτους των Εξαρχείων. Σκηνές

του παρελθόντος με "γιαουρτώματα"

 πολιτικών στην ενδοχώρα των Εξαρχείων, 


 
 ανήκουν,  οριστικά πιά,  στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.




ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2030


****O Επαναστατικός Αγώνας με κάλεσμά του σε πέντε αθηναϊκές εφημερίδες και το Ίντερνετ, προκηρύσσει για την Πρωτομαγιά, διεθνή διαγωνισμό βολής, με βόμβες μολότοφ...




  ....που θα εκτοξευθούν από το πεδίο βολής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 





Οι αγώνες αυτοί, έχουν την κωδική ονομασία: Εξουσία-Φλαμπέ!

****Ο νικητής της…αθλοπαιδιάς, θα έχει τη χαρά και την τιμή, να εκτοξεύσει μια ρουκέτα εναντίον της Αμερικάνικης Πρεσβείας! Ρουκέτα που θα του προμηθεύσει, ο Επαναστατικός Αγώνας.

****Από την πλευρά του Επαναστατικού Αγώνα, γίνονται δεκτές και δηλώσεις συμμετοχής ανηλίκων. Με την δέσμευση απ΄την πλευρά της επαναστατικής οργάνωσης, να τους παρασχεθεί -σε περίπτωση νίκης- και η αντίστοιχη εκπαίδευση.


****Στη διάρκεια των συλλαλητηρίων με αφορμή την παιδεία, ανακηρύσσεται και ο νικητής αυτού του τουρνουά: Είναι ένας δωδεκάχρονος μαθητής δημοτικού,  με εννέα πυρπολημένους αστυνομικούς στο ενεργητικό του και δώδεκα καμένα αυτοκίνητα. Εννέα από τα οποία, είναι περιπολικά.

****Για εικοστό ένατο συνεχόμενο μήνα, συνεχίζει τις συνεδριάσεις της η εξεταστική επιτροπή της βουλής,  για το σκάνδαλο των εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας…

****Οι εργασίες της επιτροπής -που θα ρίξει άπλετο φως στις δαπάνες εξοπλισμού- δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν, πριν την παρέλευση μιας ακόμα πενταετίας… Αφού στην επιτροπή, κλήθηκαν να καταθέσουν,  όλοι οι διατελέσαντες Υπουργοί Άμυνας, απ΄το 1821 και εντεύθεν…

****Η επιτροπή της βουλής, που μέχρι τώρα εξέτασε τα απομνημονεύματα: των 
Μακρυγιάννη, 
Παύλου Κουντρουριώτη 



και Κωνσταντίνου Κανάρη, μπήκε απ΄ τις αρχές της εβδομάδος και στην ανάγνωση της 12τομης Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Παπαρηγόπουλου!

ΜΑΙΟΣ 2030


****Με το που μύρισε καλοκαίρι,  άρχισαν κι οι πρώτοι εμπρησμοί δασών . Και η πρόωρη  έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, σημαδεύτηκε  απ΄την συντριβή ενός CANADAIR και τον θάνατο των δύο χειριστών του.

Με τις δύο τραγικές απώλειες,  οι πεσόντες υπέρ ...αυθαιρέτων αεροπόροι-δυστυχώς- είναι πλέον περισσότεροι, απ΄τους πεσόντες υπέρ...πατρίδας ηρωικούς πιλότους.  

****Το δυστύχημα αυτό,  είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.  Πυροσβεστική Υπηρεσία 

 και η Συνομοσπονδία Εμπρηστών Δασών Ελλάδας, η «ΧΡΥΣΗ ΔΑΔΑ» υπογράφουν μια συμφωνία Ιστορικής σημασίας:

****Όλες οι εμπρηστικές οργανώσεις της χώρας και κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, θα υποβάλουν εφεξής τα σχέδια της…οικοπεδοποίησης των δασικών εκτάσεων,  που έβαλαν στο στόχαστρο… Προσδιορίζοντας και την ακριβή έκταση των δασών, που σκοπεύουν να οικοπεδοποιήσουν…


****Με συνοπτικές διαδικασίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα εγκρίνει αυτά τα σχέδια, θα οριοθετεί τις υπό πυρπόληση περιοχές,  δημιουργώντας με την ώρα της και  τις αντιπυρικές της ζώνες .

****Παράλληλα , ετοιμάζεται και το νομοσχέδιο, που θα προβλέπει πολύ αυστηρές ποινές, για τους ...ερασιτέχνες πυροσβέστες,   που θα πέσουν στη φωτιά με λάστιχα και κουβάδες. Εθελοντές,  που ρισκάρουν να  χαλάσουν  τις συμφωνίες κορυφής…

****Μετά απ΄αυτή τη θετική εξέλιξη, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη,  μετατρέπονται σε επιβατηγά υδροπλάνα, μεταφέροντας τουρίστες στη νησιωτική Ελλάδα.

****Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητάει κόπια της σύμβασης για να την εφαρμόσει και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της! Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, τέσσερις υποστράτηγοι της Πυροσβεστικής, προάγονται σε αντιστράτηγους!

****Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κρήτης -που στην προηγούμενη δεκαετία, τελειοποίησε μια μέθοδο αναγνώρισης της πατρότητας του DNA μέσω της αναπνοής- ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα της δεκαετούς έρευνας του:

****Ένα εκατομμύριο υποθέσεις αναγνώρισης τέκνων, οδεύουν πλέον για τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων…

****Το ρεκόρ των εξώγαμων παιδιών, κατέχει μέχρι στιγμής ένας καλλιτέχνης, που μεσουρανούσε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα…Με διακόσιες έντεκα εκκρεμείς καταγγελίες…

****Σύμφωνα με τους γενετιστές, ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες Ελληνόπουλα, αναμένεται να αναγνωριστούν από τους πατεράδες τους, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.  Αλλάζοντας ταυτόχρονα και επίθετο! Με δημοφιλέστερα, τα  επίθετα,  των... κουμπάρων.


ΙΟΥΝΙΟΣ 2030


****Oι δραστικές περικοπές των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού, επηρεάζουν άμεσα και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, του Yπουργείου Δημόσιας Tάξης. Έτσι, μετά το πάγωμα των μισθών των αστυνομικών:




****Το Υπουργείο αναστέλλει τις νέες προσλήψεις, αλλά -και ακόμα χειρότερα- ακυρώνει τα προγράμματα εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης, των εν ενεργεία αστυνομικών.

****H Διοίκηση της Aστυνομίας αδυνατεί να πληρώσει πλέον κομπάρσους, για την εξάσκηση των ανδρών της.

****Tο Υπουργείο, μπροστά στην γενικευμένη κατακραυγή, για την παντελή έλλειψη στοιχειώδους εκπαίδευσης, στρέφει τους αστυνομικούς στους τσιγγάνικους καταυλισμούς και τα φοιτητικά....εκμαγεία.  









****Αν και οι Έλληνες έχουν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητά τους, περιμένοντας τις καλύτερες μέρες, τα τέλη κυκλοφορίας παίρνουν συνεχώς τον ανήφορο. 

Ύστερα από διαπραγματεύσεις 5 ετών Υπουργείο Οικονομικών και ΙΧήδες φτάνουν σε μια ιστορικής σημασίας συμφωνία: Οι κάτοχοι αυτοκινήτων χαρίζουν τα αυτοκίνητά τους στο κράτος και θα ζουν πλέον από τα τέλη κυκλοφορίας.


Σειρά στις διαπραγματεύσεις,   παίρνουν πλέον τα ακίνητα. Με φορολόγηση που φτάνει στα όρια της δήμευσης. Όσοι ακόμα διαθέτουν σπίτια, τα εγκαταλείπουν σιγά-σιγά,  μετακομίζοντας σε... πυθάρια.


****Η κυβέρνηση, ξανανοίγει το φάκελο του ασφαλιστικού, μετά την χιονοστιβάδα των παραιτήσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Σ΄αυτό το κύμα φυγής, έβαλαν το χεράκι τους και τα πρωινάδικα της ελληνικής τηλεόρασης.  Συμβουλεύοντας τους εργαζόμενους να... παραιτηθούν. 

****Πρώτος σε επηρεασμούς υπαλλήλων και συνακόλουθες παραιτήσεις, είναι ο Γιώργος Παπαδάκης. Με 18.167 επηρεασμένους-παραιτημένους. 
 Από κοντά κι ο Γιώργος Αυτιάς, με 16.800 παραιτημένους. Οι Καμπουράκης- Οικονομέας, δεν μπήκαν αυτό το φεγγάρι στον πλειοδοτικό ...διαγωνισμό, στηρίζοντας έμπρακτα το ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργό του κ.  Μαργαρίτα-Ελένη Παπανδρέου.


**** Αλλά υπάρχει και μια θετική εξέλιξη. Οι εφοριακοί υπάλληλοι,  δήλωσαν πως  δέχονται να εργάζονται και πέραν του 100ου έτους της ηλικίας τους...Απλά,  δεν αρκεί αυτός και μόνο ο αλτρουισμός.

****Η κυβέρνηση, αποφασίζει πάραυτα να θεσπίσει γενναία κίνητρα για την παραμονή των εργαζόμενων και μετά το 100ο έτος της ηλικίας τους στις εργασίες τους…

****Έτσι οι εργαζόμενοι που υπογράφουν πως θα παραμένουν δύο επιπλέον έτη στην εργασία τους, κερδίζουν αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή έξι εβδομάδων, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, σε εξωτικούς -σύμφωνα με το διαφημιστικό φυλλάδιο του Υπουργείου Εργασίας- προορισμούς. 

****Με... φτηνιάρικες αεροπορικές εταιρείες ωστόσο! Και με αεροπλάνα που πάνε, με τον αυτόματο πιλότο.

****Οι εργαζόμενοι που θα παραμένουν στην εργασία τους τέσσερα επί πλέον χρόνια, δικαιούνται έξι μήνες παραμονή, σε οποιοδήποτε εξωτικό νησί του Ειρηνικού και με όλα τα έξοδα επίσης πληρωμένα. Αν ωστόσο οι εργαζόμενοι,  επιλέξουν... ηφαιστιογενείς περιοχές του πλανήτη, η παραμονή τους  σ΄ αυτές διπλασιάζεται. Εμείς ωστόσο, από τώρα προειδοποιούμε τους δικαιούχους του ...κοινωνικού τουρισμού για το ρίσκο που αναλαμβάνουν.





Στα εξωτικά νησιά-προορισμούς αυτών των εργατικών Ελλήνων, παρέχονται: η εκπαίδευση και τα μέσα: για γυμναστική, αθλοπαιδιές και extreme sports… 

Με κακοσυντηρημένο όμως εξοπλισμό. Τι πρωτότυπο αλήθεια;

****Και με τρύπια ....αλεξίπτωτα. Απ΄τη φωτογραφία-ντοκουμέντο που έστειλε ο φίλος ενός…αγνοούμενου εργαζόμενου,  στην οικογένειά του αγνοούμενου, είναι εμφανής η δολιοφθορά και η... τρύπα στο αλεξίπτωτο.


****Στους εργαζόμενους τέλος,  που παραμένουν και μετά το 105ο έτος της ηλικίας τους εργασιακά ενεργοί, εργαζόμενοι  part time στα εμπορικά κέντρα 

η κυβέρνηση δωρίζει επιπλέον και έναν οικογενειακό τάφο στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών. Με δωρεάν διακόσμηση του τάφου,  με έργα διασήμων  Ελλήνων Γλυπτών!


ΙΟΥΛΙΟΣ 2030

****Στα πλαίσια της μείωσης του κόστους του δημόσιου τομέα, το κράτος μετατάσσει υπαλλήλους, κλείνοντας ταυτόχρονα και τομείς των δραστηριοτήτων του. 

****Ένας από τους κρατικούς τομείς που αναστέλλει τις δραστηριότητές του, είναι και η εργατική εστία. 

****Οι παροχές προς τους δικαιούχους ωστόσο, ουδόλως απειλούνται… Μόνο που διεκπεραιώνονται, απ΄ ευθείας από τους ….έχοντες και κατέχοντες.

Έτσι: Όποιος φορολογούμενος πολίτης , δηλώνει εισόδημα της τάξεως των  40.000 €, υποχρεούται να πάρει μαζί του στις διακοπές του και έναν άστεγο.


Με δηλωθέν εισόδημα της τάξεως των 80. 000 €, ο φορολογούμενος, υποχρεούται να φιλοξενήσει στις διακοπές του ένα πρώην golden boy κάποιας κρατικής  ΔΕΚΟ.



Ενώ με ετήσιο εισόδημα άνω των  150.000 €, ο έχων και κατέχων φορολογούμενος, εκτός από τους δικαιούχους, οφείλει να φιλοξενήσει και δυο τουλάχιστον εγγόνια τους.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  προειδοποιεί: Το "θάψιμο" των παιδιών στην άμμο , είναι ποινικό αδίκημα. Και στην Ελλάδα,  κάθε 10.000 χρόνια έχουμε και κάποιο τσουνάμι.

Όσοι διαθέτουν, 12μετρα ιδιόκτητα σκάφη στις μαρίνες της χώρας, υποχρεούνται να πραγματοποιούν τετραήμερες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, για τους αδειούχους υπαλλήλους του δημοσίου.

Με  βάση τέλος,   την ίδια  πάντα υπουργική απόφαση, η οικογένεια Λάτση -ιδιοκτήτης της θαλαμηγού 

«Αλεξάντερ»- υποχρεούται κατά τη καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη του πρίγκιπα της Αγγλίας Καρόλου στο Άγιο Όρος, να επιβιβάζει στο σκάφος της και το σύνολο των ιεραρχών της Ιεράς Συνόδου.





****Στο Κρητικό πέλαγος και κοντά στη Γαύδο, ανακαλύπτονται τα τελευταία και πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου του πλανήτη. 
Το πετρέλαιο ...αγανακτισμένο απ΄την έλλειψη αποφασιστικότητας των πολιτικών -να ξεχρεώσουν μια και καλή τα δάνεια της χώρας- αποφασίζει   να μας προκαλέσει, βγαίνοντας στην επιφάνεια της θάλασσας μόνο του!




Το μόνο  τεχνικό πρόβλημα για την εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων, έχει να κάνει με τους πολυπληθείς πληθυσμούς στα νερά και το νησί,  των χελώνων καρέτα-καρέτα



και της φώκιας μονάχους-μονάχους. Σαν αποτέλεσμα της υπερπροστασίας των αμελητέων και υπό εξαφάνιση –κάποτε- αποικιών τους.









Η Τουρκία ωστόσο, ποντάροντας στην ελληνική οικολογική συνείδηση, βγάζει το ωκεανογραφικό σκάφος  "Σισμίκ" στο Κρητικό Πέλαγος, ντεμέκ για έρευνες. Και  μέσα σε ένα μήνα,  στήνει και τις πρώτες εξέδρες άντλησης πετρελαίου στη Γαύδο. 

Μετά την εκμετάλλευση των πετρελαίων του Κουρδιστάν και της Γαύδου λοιπόν, η Τουρκία γίνεται η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του ΟΠΕΚ!

Η Ελληνική κυβέρνηση, καταφεύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης και η εκδίκαση προσδιορίζεται για το έτος… 2.300 μ.Χ! Η Ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την ευαρέσκειά της, όπως αντίστοιχα και η Τουρκική!

Έτσι, η πατροπαράδοτη Ελληνο-Τουρκική, φιλία δοκιμάζεται αλλά στέκεται για μια ακόμα φορά αραγής!


Ούτε τα ζεϊμπέκικα του πατέρα της σημερινής πρωθυπουργού   Γιώργου Παπανδρέου -που διετέλεσε κάποτε και πρωθυπουργός-με τον τότε Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, πήγαν στο βρόντο, 

αλλά μήτε κι οι κουμπαριές του Κώστα Καραμανλή,  πατέρα του διδύμου πρωθυπουργικού ζεύγους που αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας από τα μέσα του χρόνου και -που διετέλεσε κι αυτός πρωθυπουργός κάποτε δεν πήγαν χαμένες. Κουμπαριές  με τον τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2030


**** Με πυρετώδεις ρυθμούς, ο Δήμος Αθηναίων αναπλάθει το πεδίον του Άρεως στην Αθήνα. 
Αιτία: Το πρώτο meeting του διεθνούς ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού, 

που διοργανώνεται από τις πλέον διάσημες θύρες, των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων.


Στο πεδίον του Άρεως, τοποθετούνται ακόμα και πτυσσόμενες κερκίδες.
Οι διοργανωτές, έχουν προπουλήσει όλα τα εισιτήρια, τρία μόλις τέταρτα, μετά τη διάθεσή τους στο κοινό…

Στο τουρνουά αυτό, δήλωσαν συμμετοχή, διάσημοι χούλιγκανς και ενδεικτικά: της Ιταλικής Λάτσιο, της Αγγλικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Αργεντίνικης Μπόκα Τζούνιορς της τουρκικής Φενέρ Μπαξέ και φυσικά, οι ιθαγενείς χούλιγκανς των ποδοσφαιρικών σωματείων της Ελλάδας.

Τα περισσότερα εισιτήρια πάντως, αγοράστηκαν  από τις Αστυνομικές Ενώσεις της χώρας.  Για να παρακολουθήσουν κι οι αστυνομικοί τα επεισόδια  ως... θεατές!

Η αστυνόμευση των αγώνων, ανατίθεται  από τον Δήμαρχο της Αθήνας,  στις σκληροπυρηνικές ομάδες του… ΠΑΜΕ και οι πολίτες της ελληνικής πρωτεύουσας, αισιοδοξούν πως αυτή τη φορά, θα περιφρουρηθεί αποτελεσματικά και η υπόλοιπη Αθήνα. Με μόνο όπλο, τα στειλιάρια.

Η θρυλική αυτή τιτανομαχία δεν πραγματοποιείται ποτέ ωστόσο, αφού την παραμονή της, οι χούλιγκανς του ΠΑΟΚ διαλύουν της πεδίον του… Άρεως με το αιτιολογικό πως θα έπρεπε να μετονομαστεί, σε πεδίον του….ΠΑΟΚ!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2030

**** Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις της Αστυνομίας, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνα της οποίας, αντί του Έλληνα πρωθυπουργού,  θα κηρύξει ο πρόεδρος του Δ.Ν.Τ



Την τήρηση της τάξης στην συμπρωτεύουσα αναλαμβάνουν οι αντιεξουσιαστές. Που μαντρώνουν τους αστυνομικούς ...πίσω από τα κάγκελα.

****Δεν προβλέπεται να ανοίξουν καθόλου τα σχολεία τον φετινό Σεπτέμβρη. Γιατί το Υπουργείο Παιδείας,  χρωστάει μια βδομάδα καταλήψεων,  απ΄την περσινή χρονιά στους μαθητές. Καταλήψεις που απαξιώθηκαν,  λόγω του κλεισίματος των σχολείων απ΄την....παλιά γρίπη. Οι μαθητές,  δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν το αίτημά τους


για την πραγματοποίηση των 5θήμερων σχολικών Εκδρομών ύστερα από ...8 μήνες -τον προσεχή  Μάιο κοντολογίς- δεν γίνει από τώρα δεκτό,  από τον  Υπουργό Παιδείας.



**** Τα τρόφιμα απ΄τα συσσίτια της αγάπης, ολοένα και λιγοστεύουν και οι βιομήχανοι,  σπανίως ανταποκρίνονται πλέον  στις εκκλήσεις των δημάρχων. 

Με τα αποθέματα των αλεύρων της εκκλησίας,   για την παρασκευή ψωμιού και την διοργάνωση αρτοκλασιών, να βρίσκονται σε οριακό σημείο.



Ο διακομματικός αρχιεπίσκοπος Παπατσάκαλος  -που πρόσκειται στο ΚΚΕ- απευθύνει δημόσια έκκληση στους αλευροβιομήχανους, για δωρεά αλευριού, απ΄την εκπομπή της Φαίης Σκορδά. Ειδάλλως- απείλησε- θα  σταματήσουν κι οι αρτοκλασίες απ΄ την εκκλησία. Και θα ηγηθεί της πορείας του λαού  στα κότερά τους.

Από κοντά στις απειλές κι η  Φαίη Σκορδά, που έγινε βασίλισσα στη θέση της βασίλισσας,  Ελένης Μενεγάκη,  στην πρωινή ζώνη.

Η Φαίη απ΄την εκπομπή της και στο νέο κανάλι με το οποίο συνεργάζεται, το  SALTER,  προαναγγέλκει κι έναν έναν τηλεμαρωθώνιο ...αλευριού.    Απειλώντας  από  κοινού με τον Παπα-Τσάκαλο τους αλευροβιομήχανους,  πως αν δεν προβούν σε γενναίες δωρεές σε αλεύρια μέχρι  τις γιορτές,   η εκκλησία θα τους καταγγείλει μεν,  αλλά και πάλι θα βρει  τον τρόπο της. Διοργανώνοντας σκέτες....κλασίες. 


Οι έλληνες τηλεθεατές,  κρύβουν απ' τη ντροπή, τα πρόσωπά τους: στα ντιβάνια, τους καναπέδες και τις  ντιβανοκασέλες... Βυθισμένοι στις τύψεις τους, μιας και   δεν είχαν την τόλμη,  να ανακηρύξουν βασίλισσα της πρωινής ζώνης  τη Φαίη, καμιά δεκαριά χρόνια πριν.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2030


****Συμπληρώνονται σήμερα 21 χρόνια,  απ΄την εντελώς άστοχη προφητεία του Γιώργου  Καρατζαφέρη,  πως Παπανδρέου και Καραμανλής τα έχουν "βρει".  Με την "παράδοση" της Πρωθυπουργίας στον Γιώργο Παπανδρέου-υποτίθεται- και την αναρρίχηση του Κώστα Καραμανλή,  στην προεδρία της Δημοκρατίας, ξανα-υποτίθεται.


Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  παραμένει ο Κάρολος Παπούλιας -το ασφαλιστικό δεν κάνει διακρίσεις σε κανέναν- ενώ η κυβέρνηση,  είναι  πεντακομματική.
 

Αμ εμείς  κ.  Καρατζαφέρη μου,  γιατί ξυνόμαστε  για... καζαμία 20  χρόνια αργότερα; Για πλάκα θαρρείς  ξυνόμαστε;  


****Mε δραματική και αδιαπραγμάτευτη εγκύκλιό του, το Yπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, επαναφέρει το μείζον πρόβλημα της " μίζας" στο προσκήνιο,  δηλώνοντας  πως είναι διατεθειμένο να την πατάξει, ακόμα και αν χρειαστεί να επιστρατευτεί γι αυτό, η νομοθεσία του Xαμουραμπί. 
Σημείωση: Μεταξύ των άλλων, η περιώνυμη νομοθεσία του Χαμουραμπί προέβλεπε, πως όποιος λάδωνε ή και λαδωνόταν, θα έχανε με συνοπτικές διαδικασίες, το δεξί του χέρι.

****Ύστερα από πετυχημένες πολεμικές επιχειρήσεις,  στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, οι ΗΠΑ, διαθέτουν αυτή την εποχή στρατεύματα κατοχής,  στις παρακάτω χώρες της υφηλίου: Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Περσία και  Κορέα. Έτσι:

-Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα κύριος Ντάνιελ Σπέκχαρτ, παρέδωσε  τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 6 το απόγευμα.

-Ο Πρεσβευτής του Αφγανιστάν στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, παρέδωσε  τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 7 σήμερα το απόγευμα.

-Ο Πρεσβευτής του Ιράκ στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, παρέδωσε  τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 8 σήμερα το απόγευμα.

-Ο Πρεσβευτής της Συρίας στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, παρέδωσε  τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 9 απόψε το βράδυ.

-Ο Πρεσβευτής της Περσίας στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, παρέδωσε  τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10 απόψε το βράδυ.

-Ο Πρεσβευτής της Κορέας στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, παρέδωσε  τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 11 απόψε το βράδυ .

Ενώ για αύριο,  ο Πρεσβευτής των κρατών:  ΗΠΑ, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρίας, Περσίας και  Κορέας  στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ,  θα μεταβεί  τη Θεσσαλονίκη για να παραδώσει τα διαπιστευτήριά του και στον... Μονάρχη της Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. 
( Φυσικά και δεν πρόκειται  για αναγραμματισμό)


****Οι πολιτικοί αρχηγοί,  ετοιμάζονται να περιοδεύσουν στα ελληνικά στρατόπεδα,  για να ευχηθούν στους έλληνες φαντάρους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά. 

Είναι ζήτημα μάλιστα αν θα προλάβουν να περάσουν από όλες τις μονάδες! Μέσα Οκτωβρίου γαρ. Και τα ελληνικά στρατόπεδα αυτή την εποχή,  είναι διασκορπισμένα: στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία, την Περσία και την  Κορέα. Σαν ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ τάχα.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2030

****Eπίσημα ανακοινώνεται, πως στο σύνολο των 526 εμμέσων φόρων που πληρώνουν οι υπήκοοι του κράτους, οι 525 αφορούν χαράτσια, τα οποία στην καθομιλουμένη, αποκαλούνται μονολεκτικά: AΘHNAIOΣHMA.

Τα πλέον αξιομνημόνευτα Αθηναιόσημα  είναι: Tο Σπατόσημο (για το Aεροδρόμιο Σπάτων ακόμα) το Mετρόσημο (για το Mετρό της Aττικής) το Nερόσημο (υπέρ της EYΔAΠ) το Nεφόσημο (για την καταπολέμηση του νέφους) το θαλασσόσημο (για την απορρύπανση του Aργοσαρωνικού) το δασόσημο για την αναδάσωση της Πάρνηθας κ.λ.π.

Αλλά υπάρχει και κάποιο τέλος, χωρίς μία κάποια λογική εξήγηση, που έτσι απλά και κυνικά, αποκαλείται: Kερατόσημο...

****Kατά τον φετινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, οι αντιεξουσιαστές, αφού καίνε το Mετσόβιο, την Nομική και το Xημείο, καθώς επίσης και τα παρακείμενα τραπεζικά καταστήματα της Πατησίων, της Kηφισίας και της Συγγρού, καίνε και τρεις κρατικές τράπεζες στα Kιούρκα. Ενώ με τις οπισθοφυλακές τους, πυρπολούν και τις κεντρικές πλατείες της Θήβας, του Oρχομενού και της Xαλκίδας.

****H συντονισμένη προσπάθεια, που κατέβαλε το Yπουργείο Δικαιοσύνης -για την εξάρθρωση της μίζας από τη δημόσια ζωή κι από τα μέσα του προηγούμενου μήνα- με την ταυτόχρονη αναβίωση και αυτής ακόμα της νομοθεσίας του Xαμουραμπί (που προέβλεπε πως όποιος "λάδωνε" ή "λαδωνόταν" θα έχανε αυτόματα το δεξί του χέρι) , άρχισε να αποδίδει  καρπούς.




H Eθνική Στατιστική Yπηρεσία ανακοίνωσε με σεμνότητα και ταπεινότητα, πως ήδη τα 3/10 του πληθυσμού της χώρας, είναι "κουλά" από το δεξί τους χέρι.


 **** Ο Νοέμβριος,  είναι ο μήνας  των βραβεύσεων. Στα μουσικά βραβεία,  που ανοίγουν το χορό, το πρώτο βραβείο απονέμεται εξ ...αδιαιρέτου,  στο Φοίβο και τη Βανδή, που στο μεταξύ ίδρυσαν τη δική τους δισκογραφική εταιρεία  με το όνομα ΒΑ-ΦΟΙ.  Το ...ακυκλοφόρητο CD,  που για την ώρα βρίσκεται μονάχα στη σκέψη τους, έγινε κιόλας τετράκις πλατινένιο.

Στην ίδια εκδήλωση,   βραβεύεται κι ο μικροπωλητής CD  Αμίν, από την Ουγκάντα,  αγνώστων λοιπών στοιχείων. Το βραβείο αυτό  απονέμεται,  για τη συνδρομή του Αμίν, στη διάδοση της Ελληνικής μουσικής στην Αφρική.



**** Στα αντίστοιχα τηλεοπτικά βραβεία που διοργανώνει το TV ΕΘΝΟΣ, βραβεύεται από 
τον εμπνευστή τους Αντώνη Πρέκα
κι ο πρωτο-εμφανιζόμενος στην τηλεόραση:  δήμαρχος της χρονιάς! Πρόκειται  για τον Δήμαρχο του Υπερδήμου Ανατολικής Αττικής.

Δήμαρχος ο οποίος κατά στη διάρκεια του κρίσιμου 48ωρου,   που ο δήμος του έγινε παρανάλωμα του πυρός,  βρισκόταν επί... ποδός:  για 42 ώρες,  28 πρώτα λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.   Με το κινητό ανά χείρας,  στις οθόνες όλων  των καναλιών της ελληνικής επικράτειας. Και με φόντο πίσω του, το λαμπαδιασμένο κι αβοήθητο  δάσος.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2030

****Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι η τηλεόραση, βγάζει το άχτι της με ...αφιερώματα  "της μάχης της... γαλοπούλας" από προηγούμενες χρονιές στη Βαρβάκειο.

****Με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, μέρα με τη μέρα ν’ αδυνατίζει, ποια μάχη της γαλοπούλας για φέτος και όνειρα γλυκά; Χριστούγεννα ...ζωής, χαρακτήρισε ο αστρομάντης Νίκος Χορταρέας, τα φετινά Χριστούγεννα για τις γαλοπούλες.

****Οι οικονομικοί συντάκτες του blog μας, υπολόγισαν πως το φετινό Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι σε μια τετραμελή ελληνική οικογένεια, θα κοστίσει από 220, μέχρι 385 €… Επιχειρήσαμε μια αναγωγή του γιορτινού  τραπεζιού, με τις ώρες δουλειάς κάποιων ενδεικτικών επαγγελμάτων. Και ιδού τα αποτελέσματα:

Ένας επιδοτούμενος από τον ΟΑΕΔ άνεργος, θα πρέπει να ξοδέψει το επίδομα ανεργίας ενός μήνα, για το φαγητό μιας μέρας!

Ενώ ένας…επιδοτούμενος απ΄ τους οικείους του... χλιδάνεργος, θα πρέπει να ξοδέψει μόνο λίγο απ΄ το χρόνο του. Για μια ανάληψη απ΄ το… cash –card της γειτονιάς του.

Ένας δημόσιος υπάλληλος –χωρίς κουτάλα και μίζα- πρέπει να εργαστεί 5  ολόκληρες μέρες! 

Ενώ για τους πιο "παλιούς" υπαλλήλους, θα πρέπει να χτυπάνε για 5 επίσης ημέρες  την κάρτα τους, οι συνάδελφοί τους... Το...προσωπικό ασφαλείας της δημόσιας υπηρεσίας ντε.

Απεναντίας, ένας  επίορκος δημόσιος υπάλληλος με κουτάλα και μίζα, θα ξοδέψει μια… μικρομεσαία μίζα, για το γιορτινό του Τραπέζι… 

Με το τραπέζι στρωμένο, μακριά απ΄ τα... αδιάκριτα μάτια ίσως…Στη Χαβάη ενδεχομένως. 


Όπου θα πάει, με πτήση... τσάρτερ!



Ένας αστυνομικός,  θα πρέπει να… δέρνει για …3 μέρες τους πεινασμένους , για να στρώσει το δικό του τραπέζι. Στήνοντας το μπλόκο του σε ...επίκαιρο  σημείο. Απ΄την παραγωγή, στην κατανάλωση που λένε! Και σ΄  ένα  γραφείο τελετών, με ...σημαδιακό όνομα πανάθεμά το!



Το φετινό τραπέζι για να στρωθεί, χρειάζεται 186 ώρες εργασίας (χώρια τα άγραφα νυχτέρια) ενός παγκοσμίως άγνωστου  δημοσιογράφου -όπως η αφεντιά μου καλή ώρα.

 Μόλις 7 λεπτά κι 11 δευτερόλεπτα εργασίας, για μια ....γάτα της δημοσιογραφίας.

Που ξέρει  και ...γράφει στοχευμένα.






Και μόλις  3 δέκατα του δευτερολέπτου, για έναν …δημοσιογράφο της διαπλοκής.



Με την υποσημείωση εδώ, πως ο δημοσιογράφος της διαπλοκής, απαιτεί  και την τραπεζαρία.  Ως δώρο. Από μαόνι κατά προτίμηση! 

Κι ένα σπίτι, για να βάλει κάτω από ένα κεραμίδι την τραπεζαρία. 


Με μια ...γούρνα για τα βρόχινα νερά στην πίσω αυλή.  Να πάει στο διάολο να πάει! 

Ο ...τετιμημένος άγνωστος δικηγόρος, θα πρέπει να ξεπετάξει, ένα συναινετικό διαζύγιο, για να γευτεί τη γαλοπούλα!

Ενώ ένας  δικηγόρος του....διαόλου με μία μόλις  τηλεοπτική εμφάνιση –ετησίως- θα στρώσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με 8 λεπτά παρουσίας του στη Χριστίνα Λαμπίρη.

Ή,  με 1 λεπτό και 12 δευτερόλεπτα παρουσίας, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου! (Η διαφορά της απασχόλησης, προκύπτει απ΄ την AGB...Και δεν είναι μεροληψία μας)

Το γιορτινό τραπέζι για μια ταλαντούχα τηλεπαρουσιάστρια της show biz, γεμίζει με 3 ώρες και 15 λεπτά εργασίας της…

Ενώ για μια… λιγότερο ταλαντούχα τηλεπαρουσιάστρια, κυβισμού βυζ-show, θα απαιτηθεί, το βάθεμα και το...πλάτεμα του ντεκολτέ της. Από 2 έως 6 πόντους. (Μη πολυζαλίζετε το play)

Για μια ακόμα λιγότερο ταλαντούχα τηλεπαρουσιάστρια πάντως, θα απαιτηθεί επιπροσθέτως και το κόντεμα της φούστας της! Από.. 5












Όσο  δε,  για τις  τηλεπαρουσιάστριες... παλαιάς κοπής, το μόνο που μας μένει να κάνουμε ως τηλεθεατές... είναι απλά να τους συμπαρασταθούμε!



Ένας απλός γιατρός του ΕΣΥ, θα ξοδέψει ένα μικρομεσαίο φακελάκι,  για να στρώσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του.


Ενώ, ένας μεγαλο-γιατρός του ΕΣΥ, θα ξοδέψει μονάχα το… γραμματόσημο απ΄ το φακελάκι…

Ένας πανεπιστημιακός χειρουργός του ΕΣΥ ωσαύτως, θα εξαργυρώσει το τραπέζι του  με εργασία, μόλις 9 δευτερόλεπτων κι 8  δεκάτων του δευτερολέπτου!

Σημείωση: Ζητάμε συγνώμη απ΄ τους μεγαλο-χειρουργούς των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, γιατί οι υπολογισμοί γι αυτούς θα καθυστερήσουν… Μέχρι να εφευρεθούν τα χρονόμετρα, που μετράνε τα…. δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.


Ένας βουλευτής, δε θα χρειαστεί να εργαστεί καθόλου για το γιορτινό του  τραπέζι. Γιατί μια ζωή… του κάνουμε «ορίστε», όλοι εμείς οι υπόλοιποι!

Για τους …ακατάδεχτους βουλευτές όμως -που φοβούνται μη κατηγορηθούν για διαπλοκή αν κάτσουν στο τραπέζι που τους κάνουμε εμείς οι απλοί λαϊκοί- θα απαιτηθούν τρία λεπτά, μιας…. συνεδρίασης της βουλής! Απ΄ την οποία ωστόσο μπορούν… και να απουσιάζουν!

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των οικονομικών συντακτών μας,  για την κοστολόγηση του γιορτινού τραπεζιού και των συνδικαλιστών, δυστυχώς δεν κατορθώθηκε κάποιος συσχετισμός: εργασίας και γιορτινού τραπεζιού… 
Μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα, ελπίζουμε να χτυπήσουν καμιά κάρτα  κι οι συνδικαλιστές... Για να έχουμε κι έναν παρανομαστή στο κλάσμα βρε αδερφέ....

Στη φετινές δύσκολες γιορτές , είναι οφθαλμοφανές ποιοί  συμπατριώτες μας, θα τιμήσουν …το ήθος και το έθιμο! 

Μιας κι οι περισσότεροι συνέλληνες, είναι σε αδυναμία να τιμήσουν το… έθιμο! Μένοντας-ευτυχώς- στο … ήθος!



Τα φετινά Χριστούγεννα, θα περάσουν ευκολότερα  ωστόσο, αν οι Έλληνες αισθανθούν για μια στιγμή, σαν  Πρόεδροι των ΗΠΑ! 

Πρόεδροι που χαρίζουν τη ζωή μιας...Γαλοπούλας, 



σφάζοντας ωστόσο ανελέητα  τις...αδερφές της!


Παρ΄όλα αυτά αίσιο και ευτυ-ΧΕΣ ΤΟ 2030!


ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ ΤΟΥ 2030:

ΣΕΝΑΡΙΟ: ΙΔΙΑ Ζωή 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΟΛΗ Ελλάδα
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: ΠΑΡΑΤΑΙΡΗ Νότα
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: ΦΟΥΣΚΑ Σοφοκλέους

ΑΠΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
-Κλέφτοβανκ
-Κόμμα του Πολιτικού Κόστους 
-9ο Παράρτημα Ευθανασίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ
-Φούσκα χρηματιστηριακή Α.Ε.
Συνομοσπονδία δανειοληπτών Ελλάδας: « Οι δουλοπάροικοι»
-Εμπορία οργάνων ανθρωπίνου σώματος Import-export
-Ντόπα: Αθλητικά βοηθήματα
-Σωματείο Φοροφυγάδων «ο ελαφρυχέρης»
-Ανάπηροι μαϊμού Α.Ε.
-Συμβόλαια θανάτου «Το Τέλειο Έγκλημα»
-Τηλεφωνικές υποκλοπές: «Το αόρατο Λογισμικό»
-Δικηγορικός Σύλλογος «Το παραθυράκι»
-Δισκογραφική Εταιρεία: «Ο Μαύρος Πιτ»
-Σκοπιμότης TV Α.Ε.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΚΑΗΜΕΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου