Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

100 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ




Πόσο  να κρατάει ένα μάτιασμα βρε αδερφέ; Ώρες; Μέρες; Βδομάδα; Κι  όμως. Αυτό το μάτι, συμπλήρωσε κιόλας 100 μέρες!




Μ΄αυτά και μ΄άλλα, η κυβέρνηση   αυγάτισε σε... τρίμηνο τον μήνα του μέλιτος με την εξουσία.  Εμείς πάντως, ακολουθώντας τις πρωθυπουργικές προτροπές ,   πάμε  για το πρώτο μας  ταμείο! Συμπληρώθηκαν λοιπόν, οι 100 κρίσιμες  μέρες απ΄τις εκλογές του Οκτώβρη. Εκλογές κατά οποίες ....συνειδητά ο Έλληνας,  το πρώτο που διάλεξε, ήταν  αντιπολίτευσή του. Κι η κυβέρνηση,  απλά του προέκυψε!



Το δυστύχημα είναι πως αυτές οι 100 μέρες, έφυγαν και δεν ξαναγυρνούν. Με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και το λαό στη...γωνία. Κι ακόμα δυσμενέστερα, στην εντεινόμενη αγωνία του για το αύριο.



Την 5η Οκτωβρίου λοιπόν μας προέκυψε μια κυβέρνηση,  που το μόνο που έμαθε να κάνει σωστά ...εκεί και πριν,  ήταν η αντιπολίτευση. Συνεχίζοντάς το, στο ....εδώ και τώρα. Αν και κυβέρνηση.



Μας προέκυψε όμως και μια αντιπολίτευση,  που τελευταία, δεν έκαμνε τίποτα σωστά: Μήτε σωστά κυβερνούσε, μήτε σωστά αντιπολιτεύεται. Επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το ρητό: Δρυός πεσούσης...




Διέρρευσε και το προεκλογικό παρασκήνιο πλέον. Ο ...Οικονομικών,  επέμενε να μη τάξει τίποτα το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, μετά το... μνημειώδες διάγγελμα Καραμανλή.


Μα ο αντιπρόεδρος επέμενε. Δεν ήθελε απλά να κερδίσουν τη Ν.Δ, να τη διαλύσουν ήθελε! Κι ο πρωθυπουργός, συμφώνησε! 

Έπρεπε να τάξει. Για να τους ξεγυμνώσει! Και έταξε!



Κατά το συνήθειο του, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση,  συνέχισε τις  αντιπολιτευτικές  του μεγαλοστομίες. Και το φοροκηνύγι του,  το ξεκίνησε απ΄τις ...αφύλακτες διαβάσεις! Αυτοκίνητα, ακίνητα, ποτά, τσιγάρα, έμμεσοι φόροι. Αμ εμείς τις κυβερνήσεις μας για τα περάσματα απ΄ τις φυλαγμένες διαβάσεις τις ψηφίζουμε ορέ πατριώτες! 




Ετεροχρονίζοντας, δυστυχώς, τα διαρθρωτικά μέτρα που έπρεπε να ληφθούν χθες, για 3 μήνες αργότερα. Διαλαλώντας αριστερά και δεξιά,  την απαισιοδοξία της για το μέλλον  μας. Ούτε τελετάρχης σε γραφείο κηδειών να ήταν αυτή η κυβέρνηση.




Οι δημόσιες πρωθυπουργικές κορώνες: περί πτωχεύσεως, περί διαφθοράς ακόμα  και περί απειλών της....εθνικής μας κυριαρχίας(;) μπήκαν πάντως στο μικροσκόπιο,  όσων  παρακαλούμε πλέον  ως χώρα -κι όχι ως ΠΑΣΟΚ- γονατιστοί.  Είτε για να επενδύσουν, είτε για να μας εμπιστευθούν.


Κάτι τέτοιες κορώνες , εκτίναξαν το spread του δανεισμού μας,  απ΄τις 140 μονάδες περίπου που ήταν στις 5 Οκτωβρίου, στις 250  μονάδες, δυο μήνες αργότερα. Και επειδή οι... ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης,  μετατράπηκαν σε εκπομπές τέχνης και ...λόγου, κάποιος πρέπει να μας πει και δυο λόγια,  γι αυτό το αναθεματισμένο το spread! 


Το spread λοιπόν  είναι ένας πορτοφολάς με τη...βούλα.  Κάτι σαν "καπέλο" στα επιτόκια των δανείων μας. Για το ενδεχόμενο να πτωχεύσουμε.  Σαν το επασφάλιστρο στα αυτοκίνητα, όταν τα εμπιστευόμαστε στα παιδιά μας,  που μόλις πήραν το δίπλωμα.



Οι  εκτίναξή του κατά 110 μονάδες προς τα πάνω,  μέσα σε δύο μόλις μήνες, από τους.... hackers  των εθνικών οικονομιών, σημαίνει  επιπλέον ετήσια επιβάρυνση, 500 εκατομμυρίων ευρώ.  Για το σύνολο των παλιών δανείων μας! Και σε βάθος 5ετίας και 6ετίας -χρονοδιάστημα για το οποίο εκδίδονται τα κρατικά ομόλογα- 3 ολάκερα δισεκατομμύρια Ευρώ!  Δια χειρός ΠΑΣΟΚ το έργο... 



Συγκριτικά δε, χρήματα, τριπλάσια και τετραπλάσια απ΄ τα επιδόματα ελεημοσύνης που μοιράζει η κυβέρνηση-και στοίχημα, πως δε θα τα ξαναδούμε- στις ασθενέστερες τάξεις. Μια-δυο δηλώσεις λοιπόν, δεν έκαναν απλά μαύρο το σήμερα μας...Αλλά αναδρομικά,  μαύρισαν ακόμα περισσότερο και το χθες μας!




Μα κι οι επενδυτές, να κερδίσουν θέλουν. Και δεν επενδύουν  για την ψυχή της μάνας τους! Η διαφορά made in Greece,   είναι πως οι επενδυτές ξεκινούν απ΄τα δεδομένα της κάθε οικονομίας.  Αλλά το σύστημα και η αντιπολιτευτική διάθεση των κυβερνήσεών μας,  τους μετατρέπει σε κερδοσκόπους. Με τα πολλά... ζητούμενα!



Οι ευθύνες για το  χτεσινό έλλειμμα,  είναι σαφώς της Νέας Δημοκρατίας. Μα δεν είναι κι  η πρώτη φορά που μας συμβαίνει. Ούτε είμαστε κι η μόνη χώρα, που περπατούσε ξυπόλυτη στ΄ αγκάθια της κρίσης. Ο βρόγχος όμως , που θα πνίξει τις επόμενες γενιές,  είναι το συνολικό διαχρονικό εθνικό μας χρέος.   Έργο,  όλων των κυβερνήσεων, από το 81 και μετά... Με πρωταθλήτριες, τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σ΄ αυτό. Αρκούν εδώ, δυο υπενθυμίσεις:


Οι συντάξεις για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης,  που καθιέρωσε απ΄το πουθενά  το ΠΑΣΟΚ,  δόθηκαν σε  περίπου  100.000 δικαιούχους. Μήνας μπει, μήνας βγει. Αν και οι Έλληνες αγωνιστές, δεν πήραν τα βουνά ως... μισθοφόροι αντιστασιακοί.



Στο πιο σφριγηλό ασφαλιστικό ταμείο το ΝΑΤ των ναυτικών , οι πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, διόρισαν ακόμα και... συνταξιούχους. Καμιά πενηνταριά χιλιάδες νοματαίους του... περιβάλλοντος. Μήνας μπει, μήνας βγει...Για να μη μιλήσουμε και για τις....αναπηρικές συντάξεις, των κάθε λογής τετιμημένων αφισοκολλητών του παρελθόντος.




Οι δε προσλήψεις πλεονάζοντος-σε κάθε περίπτωση- προσωπικού,  σε κρατικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις και ΔΕΚΟ, δεν ήταν αποκλειστικό έργο των κυβερνήσεων. 


Ήταν έργο όλων των ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Με θέσεις που μοιράζονταν εξ...αδιαιρέτου.  Μια δεύτερη ματιά στις εκλογές για τα σωματεία τους,  δείχνει ξεκάθαρα, πως τα ποσοστά των μικρών -ειδικά- κομμάτων σ΄αυτά τα σωματεία,  είναι τριπλάσια και τετραπλάσια,  από τα αντίστοιχα ποσοστά αποδοχής,  στις βουλευτικές εκλογές.



Παρά  το γιγάντωμα,  σε ανθρώπινο δυναμικό,  των σημαντικότερων επιχειρήσεων του δημοσίου, οι συνταξιούχοι των αντίστοιχων κλάδων-σύμφωνα και με το προσδόκιμο ζωής- είναι ίσοι ή και ακόμα περισσότεροι,  απ΄τους τώρα εργαζόμενους! Αλλά το χούι, χούι.



Ευτυχώς τελικά που στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν κι οι ψύχραιμοι!  Όπως ο κ. Λοβέρδος κι ο κ. Παπακωνσταντίνου.  


Γιατί η κ. Κατσέλη με τον  κ. Ανωμερίτη,  λύσσαξαν  να χαρίσουν 81 εκατομμύρια ευρώ σε  500 μόλις... golden boys της φορτοεκφόρτωσης στον ΟΛΠ. Βγάζοντας,  μια ακόμα χρυσή γενιά...35ρηδων και 40ρηδων συνταξιούχων,  με εθελούσιες αποζημιώσεις-λύτρα.



Το  ΠΑΣΟΚ του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, είναι τελικά διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ της... ξανθιάς Υπουργού Οικονομικών κ.  Λ. Κατσέλη.





Έγινε και μια σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας! Για τη διαφθορά. Των άλλων τη διαφθορά προφανώς. Κι όχι του ΠΑΣΟΚ! 






Μιας και  το ΠΑΣΟΚ,   απ΄τα προεκλογικά του σποτάκια ακόμα το είχε ξεκαθαρίσει, πως το ίδιο,  δεν είχε εμπλοκή  στο μαύρο πολιτικό χρήμα! Ευτυχώς που το σποτάκι αυτό αποσύρθηκε σε χρόνο dt.




Μια απ΄τις εξεταστικές  θα ασχοληθεί με τη MISENS. Σαν να μη ξέρουν! Αλλά ξέρω τι τους καίει! Αυτοί οι... μπαγλαμάδες της Siemens... που τους λάδωναν...


βρέθηκαν ξαφνικά με τεράστιες ακίνητες περιουσίες! Με λεφτά που δεν τους...ανήκαν. Στην αναμπουμπούλα που λένε...Κι αυτό πρέπει να παταχθεί!


Θα πήξουμε στην εξεταστική από εδώ και πέρα λοιπόν. Πέντε θα στήσουμε. Κι η νομοθετική εξουσία, θα φορέσει την τήβεννο της δικαστικής ,καταργώντας στην ουσία, τον έναν απ΄τους τρεις πυλώνες της δημοκρατίας. Την ανεξάρτητη   δικαιοσύνη.

Βουλευτές με ειδικότητες: γιατρών, οικονομολόγων, συνδικαλιστών,  αγροτών, αργόμισθων κ.λ.π. θα μεταλλαχτούν σε... δικαστές δικάζοντας τους... εαυτούς τους και τα του οίκου τους! Απίθανο δεν είναι  το πολιτικό....οικοσύστημα;



Οι εξεταστικές αυτές λοιπόν, θα βγάλουν -σύμφωνα και με την πεπατημένη- 5(!)πορίσματα για κάθε υπόθεση, όσα και τα κόμματα και θα βάλουν τις υποθέσεις στο αρχείο. Μιας κι  οι περισσότερες παραγράφηκαν. 


Διότι κι η βουλή σ΄αυτή τη χώρα, όπως τα κανάλια, οι δημοσιογράφοι κι όλοι μας τελικά, παρ΄όλο που σκίζουμε τα ρούχα μας πως "εμείς δεν δικάζουμε" κάνουμε κάτι πολύ χειρότερο: προδικάζουμε! Ευνουχίζοντας τη  θεσμοθετημένη δικαιοσύνη! 
Που δικάζει με νόμους!  Κι όχι με γκάλοπ.


Και με την κρίση να λυσσομανάει όχι στην πόρτα μας πια, αλλά στο σαλόνι μας, το κοινοβούλιο ουσιαστικά θα παραμένει...



Η Ευρώπη πάντως,  μας πήρε στα σοβαρά,  μόλις η κυβέρνηση παραδέχτηκε πως το πρόβλημα ήταν της χώρας. Κι όχι της Νέας Δημοκρατίας. Και μόλις δέχτηκε πως και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ,  αποτελούσε ωσαύτως μέρος του προβλήματος.  Γιατί αυτά ακριβώς τα άλλοθι ψέλλισε κι η Ν.Δ. όταν πρωτοβγήκε. Παραλαμβάνοντας ένα έλλειμμα,  τριπλάσιο απ΄το δηλωθέν! Κι όταν οι εταίροι μας μιλάνε για αναξιοπιστία, συμπεριλαμβάνουν και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ φυσικά. Ανεξάρτητα απ΄ το τι λένε οι εφημερίδες του ΠΑΣΟΚ! Εξάλλου το 101ο θύμα ενός ψέμματος, που αναπαράγεται 100 φορές είναι ο ίδιος ψεύτης. Αφού στο τέλος το πιστεύει κι ο ίδιος.



Με δεδομένο και το γεγονός, πως  η οικονομική μας ανάκαμψη, θα πάρει χρόνια, ζητείται επειγόντως συναίνεση!  Με διαφορετικές ίσως κυβερνήσεις. Είτε και... με συγκυβερνήσεις!



Α,  μη το ξεχάσω κιόλας. Αυτοί που γράφουν τους λόγους σου πρόεδρε, να αλλάξουν τροπάρι. Την πήρατε την κυβέρνηση πια!  Και κάτι Άγγλοι και Γερμανοί ...φιλέλληνες, έκαναν για βδομάδες τα γραπτά που συμβουλεύεσαι  στους λόγους σου,  hi lights στον τύπο τους.

Κι όσο γρηγορότερα , τόσο το καλύτερο.  
Μη δούμε πρόωρα  και τον ήλιο σας

σε ολική έκλειψη δηλαδή. Γιατί για τους 
προηγούμενους,  είχε γίνει αφόρητο βάρος η εξουσία. Και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μη την  ξανακερδίσουν. Τουλάχιστον σύντομα. Ας το πάρουμε αλλιώς τώρα. Γιατί θα βρούμε με την σκέτη σοβαρότητα...Απ' αυτό εδώ το blog, τις αλήθειες θα τις λέμε μεταξύ αστείου και σοβαρού!



Εσύ Ελληνικέ λαέ, αγάντα ! Δε λέω, βγήκες σοφότερος!  Σοφία με τη σοφία ωστόσο,  χαράμισες τη μισή σου ζωή! Μέσα στη μιζέρια! Δε βαριέσαι. Θα 'χεις πλούσια απομνημονεύματα!



Παρεμπιπτόντως δε, βγήκες  και  φτωχότερος. Και φορτωμένος και με τύψεις από πάνω...Γι αυτά που δεν έκαναν όλοι τους. Όπως κι οι νεοφερμένοι. Που ήταν κι αυτοί προηγούμενοι! Ευτυχώς που δεν έχουμε όλοι αλτσχάιμερ στον τόπο. Όπως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι!



Για να μάθεις όμως, πρέπει να πληρώσεις ... Και τι δε  μάθαμε αυτές τις 100 πρώτες μέρες του ΠΑΣΟΚ αλήθεια;


Μάθαμε ας πούμε,  πως οι εκλογές στην Ελλάδα,   γίνονται, μόνο και μόνο,  για να αλλάξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Παίρνοντας αποφάσεις...ευθύνης!


Με τον φρέσκο αρχηγό,  να φέρνει  στο κόμμα





και την... πολιτική του άνοιξη.






Είδαμε και μια ταινία...Σε πανελλήνια  πρώτη:  "Τα όμορφα τζάκια...








όμορφα καίγονται." 








Διαπιστώσαμε  τέλος, πως το ...μπαλκονάτο ΠΑΣΟΚ, είχε  παρεμπιπτόντως και μετεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα...Αμέ!




Copy paste,  απ΄ το πρόγραμμα της ΝΔ! 
Της οποίας το πρόγραμμα, ήταν επίσης  Copy paste,  από κάποιες παραινέσεις του...Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μόνο που εμείς ψηφίσαμε ελληνικά κόμματα να μας κυβερνήσουν. Κι όχι το Δ.Ν.Τ.





Τώρα πλέον, δεν μας μένει η παραμικρή απορία:  για όσο ο Γιώργος δε μιλούσε, ανέβαζε κι ανέβαζε κι ανέβαζε τα ποσοστά του ο μπαγάσας!












Για μια ακόμα φορά πάντως, εμείς καταμπερδευτήκαμε : 
Που στο καλό πάμε;



Εύγε στον  κ.  Παπακωνσταντίνου!  Που αποδέχτηκε ευχαρίστως τις  κληρονομιές της ΝΔ στο Υπουργείο του:   διόδια, τέλη-λύτρα για να κυκλοφορούν... ελεύθερα τα αυτοκίνητα μας κ.λ.π. Και ALI και τριςALI στον μπατίρη GR που δεν μπορεί να αλλάξει το διατηρητέο!


Η μόνη διαφορά,  των δυο κυβερνητικών προγραμμάτων τελικά,   ήταν πως   ο Καραμανλής  διατύπωσε το πρόγραμμά του, μα  ντιπ για  ντιπ άκομψα!
Βάστα σου λέει...Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές....Μη γίνει καμιά στραβή!




Ενώ το ΠΑΣΟΚ,  εφαρμόζει ...Παναθηναϊκά το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα!
Δε θέλει κόπο τελικά, τρόπο θέλει!


Εμπεδώσαμε επίσης,  πως η επιβολή φόρων  από οποιαδήποτε κυβέρνηση - πλην  ΠΑΣΟΚ- ονομάζεται....φορο-σόκ. 
Ενώ απεναντίας,  η  επιβολή των ίδιων ακριβώς φόρων από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ...




...λέγεται ολομέτωπη 
επίθεση στο έλλειμμα!   

Με τη σχετική τραπεζική  διαφήμιση κάτω αριστερά παρακαλώ: Τέλη κυκλοφορίας,  με ....τραπεζικό επιτόκιο για το καλό μας!  Κακό χρόνο να ΄χουμε!





Όσοι βέβαια  χαρακτήριζαν ως  ασπιρίνες, ακόμα και αυτά τα μέτρα που εξήγγειλε "στεγνά" η Νέα Δημοκρατία, ψήφισαν ...ΠΑΣΟΚ!  Βέβαια! Και το   ψήφισαν γιατί το ήξεραν,   πως ήταν το μόνο κόμμα που θα  μπορούσε να τα εφαρμόσει:




Με τα συνδικάτα του, 





με τις συνομοσπονδίες του 


και με τα όλα του!







 Και η συγχώνευση των 100 περίπου ασφαλιστικών ταμείων απ΄την Φάνη Πετραλιά σε 17,  κρίθηκε ανεπαρκής!
Τρία ασφαλιστικά ταμεία  και πολλά μας είναι. Μη τα θέλουμε κι όλα δικά μας!


 

ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ....








ΜΑΡΤΙΟΣ 2009













ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009


16/12/2009
Δελτίο Τύπου - Ενημέρωση ΜΜΕ
________________________________________
Ενημερώνουμε ότι για αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, η ΓΣΕΕ ΔΕΝ έχει προκηρύξει απεργία.
Ο ψευδεπίγραφος τίτλος γενική απεργία που χρησιμοποιεί μια παράταξη αφορά μόνο στην πρωτοβουλία της να καλέσει σωματεία που ελέγχει να απεργήσουν αυτή τη μέρα με πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑ.ΜΕ (Συνδικαλιστική έκφραση του ΚΚΕ).
Ταυτόχρονα κάποια σωματεία όπως η ΕΣΗΕΑ πραγματοποιούν δική τους απεργιακή κινητοποίηση με αιτήματα του κλάδου τους.
Η διευκρίνιση κρίνεται απαραίτητη και για λόγους πολιτικο- συνδικαλιστικούς και για την προστασία των εργαζομένων καθώς δεν καλύπτονται όσοι δεν ανήκουν στα σωματεία που έχουν προκηρύξει την απεργία.
Είναι γνωστό ότι οι παρατάξεις και τα κόμματα δεν μπορούν να προκηρύσσουν Γενικές Απεργίες.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ






Όσοι πάντως  στήριξαν τις ελπίδες τους στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.








Αλλά κατά πως φαίνεται, στον αέρα μιλούσε ο πρωθυπουργός. Γιατί  πριν ο αλέκτωρ φωνήσει...





...ο υφυπουργός του κ. Ρόβλιας φρόντισε να τον  διαψεύσει! Ένας υφυπουργός που για.... λόγους...αρχής,  πίστευε πως όλοι οι Έλληνες πολίτες,   είμαστε ίσοι. Βέβαια!


Αλλά  που για κάποιους άλλους

προσωπικούς λόγους πίστευε... ενδόμυχα,   πως ο πολίτης που
ψήφισε ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα πιο ίσος!




Τζάμπα κατατζάμπα κι οι αιτήσεις μας στην ...ηλεκτρονική διακυβέρνηση...






 Αιτήσεις τις οποίες ήταν επιφορτισμένος,  να... ελέγξει ηλεκτρονικά ο κ. Ρόβλιας









Μόνο που κοιμόταν η γάτα... Και χόρευε το ποντίκι.


Τελικά ένας μπάρμπας στην...





Είναι μπάρμπας παντός καιρού! 




Να κάτι τέτοια κάνετε εκεί κατά ΠΑΣΟΚ μεριά και κάποιοι πλακώθηκαν  στο γλέντι, μέχρι τελικής πτώσεως... Κι όταν οι εθνοπατέρες το γλεντάνε τοιουτοτρόπως,  ποιός απλός λαός να σηκώσει το ανάστημά του στην κυβέρνηση για να διαμαρτυρηθεί;
 




Κάτω τα χέρια από τα κεκτημένα

ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!




Ένας Ψινάκης μας περίσσεψε
να απαγκιάσουμε...


μόλις μας τσιμπήσει η μύγα. 
Και  στον Ηλία

 θα υποχρεωθούμε ....


Όσοι  έλεγαν ...κακά λόγια για το ΠΑΣΟΚ,  ξεμπροστιάτηκαν  στεγνά απ΄τους κουκουλοφόρους  Αρτεμάκηδες της....δημοσιογραφίας. Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης,  που μας δουλεύει ψιλό γαζί μωρέ,  απελευθερώνοντάς μας κι απ΄την ....ομηρεία των stage, γιατί τον κανακεύετε ακόμα; Γιατί αν ρωτήσετε τα παιδιά του κοσμάκη,  που έβρισκαν ένα κομμάτι ψωμί στα stage,  θα σας πουν πως μεταξύ  ομηρείας και ανεργίας, ψηφίζουν δαγκωτή...ομηρεία!



Αν πάντως, κάνετε μια βόλτα στις τοπικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ εδώ και τώρα,  θα διαπιστώσετε πως όλα τα καντήλια των μη Πασόκων, μοιάζουν πλέον με ευχέλαια! Μπροστά στις βρισιές των Πασόκων. Γιατί απλά,  έτσι  τους έμαθαν. Και γιατί ενδόμυχα πίστευαν, πως όλα όσα έπρεπε να γίνουν για το καλό μας, αφορούσαν τελικά όλους τους άλλους. Εκτός απ΄τους νικητές των εκλογών!



Και βγήκε ο έρμος ο Υπουργός της Εθνικής οικονομίας σε άγρα...εμπιστοσύνης...Μια εμπιστοσύνη  που ευνούχισαν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί,  με ατυχείς έως  και αποτυχημένες δηλώσεις! Από ποιούς τελικά; Απ ΄αυτούς που μας πέτυχαν σε... κώμα απ΄ την αιμορραγία και μας  ζητάνε να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες. Της δικής τους  όμως οικονομίας! Αγοράζοντας τα όπλα τους! Τόσο εμείς όσο κι οι αντικρινοί μας!



Και  δε στέλνουν την Τουρκία από εκεί που ήρθε, για να εξοικονομήσουμε και καμιά εικοσαριά δισεκατομμύρια το χρόνο, απ΄τα εξοπλιστικά μας προγράμματα. Άντε καλέ που μόνο οι επενδυτές είναι κερδοσκόποι....



"δεν είναι εύκολες οι θύρες αν η χρεία τες  κουρταλεί" λέει στα...ψιλά του γράμματα  ο εθνικός μας ύμνος Υπουργέ μου! 

Μέσα σε 100 μόλις μέρες, διαλύθηκαν και κάμποσοι μύθοι. Με πρώτο, το μύθο του "μεσαίου χώρου" Ποιός μεσαίος χώρος και πράσινα άλογα; Τσάμπα χύθηκαν τόσοι τόνοι μελάνης τόσα χρόνια πίσω,  από τους "γκουρού" της δημοσιογραφίας. Που εξαντλούν την ανάλυσή τους, στην πρώτη σκέψη. Αδυνατώντας -ή και μη θέλοντας-  να εμβαθύνουν και σε μια δεύτερη. Εγώ λοιπόν ο μεσο-χωρίτης σας το δηλώνω απερίφραστα: Ο μεσαίος χώρος δεν έχει καμιά απολύτως ιδεολογία. Ή μάλλον έχει μία: Την ιδεολογία του "μακριά από εμάς". Και μακρια απ΄αυτό, που κωδικά τα κόμματα,  αποκαλούν "διαρθρωτικές αλλαγές"



Σκέφτομαι τώρα εγώ,  ο ψηφοφόρος  του ...μεσαίου χώρου ντε. Αν κι η χαρά όλων των κυβερνήσεων σ' αυτή τη χώρα,  από της εφευρέσεως της λάσπης και εντεύθεν, είναι οι διορισμοί, οι προηγούμενοι κατηγορήθηκαν για ένα σκασμό ελλείψεις: 





Σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και πάει λέγοντας. Αφήνοντας  για συμπλήρωμα, τα κενά στο ΠΑΣΟΚ! Μήπως-λέω μήπως-  τα παραλέμε πως ήταν εντελώς άχρηστοι;




Αλλά διόριζαν κι οι προηγούμενοι...Βέβαια! Κυρίως τους συμβασιούχους που άφησε αμανάτι ο Σημίτης το 2004 αν θυμάστε! 200.000 νοματαίοι ήταν τότε. Απλά ανατρέξτε στα debate της Ολυμπιάδας της Αθήνας. Καμιά εβδομηνταριά χιλιάδες,  διόρισε σταδιακά ο Παυλόπουλος! Που δεν ήταν και δικοί του! Και για αυτό- χωρίς το ΠΑΣΟΚ να ανεβάσει τους δικούς του ψήφους- ξεπέρασε τη Νέα Δημοκρατία, κατά δέκα ολόκληρες  μονάδες. Γιατί οι δικοί της,  δεν πήγαν καθόλου στις κάλπες. Παραμένοντας, με  το όπλο παρά πόδα πάντως!  Κι ο Αντώνης,  άρχισε να την αντιστρέφει τη δάδα... Απ΄το ...ανάποδο που την παρέλαβε.


Το ΠΑΣΟΚ, πρέπει ήδη να  νιώθει το τσουρούφλισμα.
 


Άλλος ένας κυβερνητικός που τραβάει των παθών του τον τάραχο, είναι ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.  Κουτρουμάνης...


Που να το φανταζόταν κανά χρόνο πίσω ο δυστυχής, όταν απ΄τα πρωινάδικα,  τρομοκρατούσε τους υπαλλήλους του δημοσίου  με τα όρια συνταξιοδότησης;  Στέλνοντάς τους  στις πρόωρες  -και μειωμένες ως εκ τούτου- συντάξεις;  Για να του διαδηλώνουν τώρα για τις συντάξεις πείνας;   Ή  μήπως το φανταζόταν;
Γιατί  κ. Κουτρουμάνη μου,  από κάποια δουλειά,  φεύγουν πρόωρα,   όσοι  φτύνουν αίμα...Είτε πάνε τα όρια συνταξιοδότησης στα 70 είτε  στα 80, ελάχιστα σκοτίζεται  εκείνος που δεν εργάζεται. Κι ακόμα λιγότερο, κάποιος που δεν πατάει καν στη δουλειά του. Όπως στην ΕΡΤ για παράδειγμα.   Με τους 5.500 υπαλλήλους. Στην οποία ΕΡΤ, η ΠΑΣΚΕ   -εντελώς παρεμπιπτόντως-   παίρνει και 80% στις εκλογές για το σωματείο της. 


Να μην απορεί καθόλου ο Υφυπουργός λοιπόν,  αν στην πανελλήνια διάσκεψη για το ασφαλιστικό,   δεν ήταν ούτε καν... τρεις κι κούκος!



Κατανοήσαμε απόλυτα πλέον, τι πάει να πει και...διακομματικό πάνελ επί ΠΑΣΟΚ! Διακομματικό, με μια κουβέντα,  είναι το πάνελ, όπου όλα τα κόμματα εκπροσωπούνται από έναν εκπρόσωπο. Εκτός απ΄το ΠΑΣΟΚ.  Που εκπροσωπείται εξ ....αδιαιρέτου και απ΄ τους ....αλληλο-συγχαιρόμενους,  παρουσιαστές της εκπομπής! Αλλά μας επιφύλαξε  και κάποιες καλές ειδήσεις το τρίμηνο:





Είδαμε φέρ' ειπείν  τον  κ. Καρατζαφέρη- μετά την παταγώδη αποτυχία των προβλέψεών του που προβλήθηκαν αυτούσιες  στον τύπο-









να στρέφεται σ΄αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα:  την εκπαίδευση των ταχυδρομικών περιστεριών!
Μιας και το ρετιρέ της πολυκατοικίας, δεν τσίμπησε. Για νέες  πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο ντε.







"Είναι κακό στην άμμο να κτίζεις παλάτια" λέει κάποιο τραγούδι






Και καταλήγει: "Ο βοριάς θα τα κάνει συντρίμμια κομμάτια"



Στην Ελλάδα, υπάρχουν 4 εκδοχές της αλήθειας. Για την ...οποιοδήποτε αλήθεια: Η αληθινή αλήθεια, η αλήθεια της κυβέρνησης, η αλήθεια των ΜΜΕ κι η αλήθεια όπως τη βιώνει ο καθένας μας.

 Απ΄την ώρα που με 350.000 άνεργους η ανεργία ήταν κοντά στο 12% επί ΝΔ, είναι μαθηματική συνεπαγωγή,  πως με άλλους 130.000 χιλιάδες άνεργους,  η ανεργία θα πάει εκεί που πήγε.


Το  πρόβλημα που βιώνουν οι άνεργοι, ωστόσο δεν λύνεται κι ούτε απαλύνεται,  κάνοντας απλά μνημόσυνο στον φυσικό ή τον ηθικό αυτουργό. Ούτε κι αν ο κάθε επόμενος φορτώνει -όσα τραβάει η ψυχούλα του- στους...προηγούμενους! Λύνεται με θέσεις εργασίας. Η οποίες χτίζονται σιγά-σιγά. Απ΄ το σύστημα. Με τις  κυβερνήσεις, να είναι απλά οι διαιτητές. Για το ακριβοδίκαιο μοίρασμα των ευκαιριών.



Σε πρόσφατο γκάλοπ, ο ελληνικό λαός
και με ποσοστό κοντά στο 40%, έδειξε πρόθυμος να ξεπεράσει την κρίση,  με τις δικές του και μόνο δυνάμεις. Χάνοντας κάποια απ΄τα κεκτημένα του. (σημαία των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ επί 10ετίες αυτά τα ρημάδια τα κεκτημένα). Με μια προϋπόθεση: Να του πουν κάποτε την αλήθεια. Γυμνή!


Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει και για τα διαπιστευτήρια που κατέθεσε η κυβέρνηση μας στο εξωτερικό τις πρώτες 100 μέρες. Ιδιαίτερα δε, στη σύνοδο της Κοπεγχάγης για το περιβάλλον. Στην οποία η ελληνική αντιπροσωπεία και  εν μέσω λιτότητας, μετείχε με 69(!) αντιπροσώπους! Σημαδιακό νούμερο πρέπει να ομολογήσουμε! 




Την ώρα λοιπόν που οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης υποβάθμιζαν τη δανειοληπτική ικανότητα της χώρας κι ο κ. Παπακωνσταντίνου τραβούσε τα μαλλιά του,  ο πρωθυπουργός...

...με την κεκτημένη φορολογική ταχύτητά του κατέβασε πρόταση στη σύνοδο για την επιβολή....φόρου του άνθρακα. Στους ανεπτυγμένους! Φόρου αναλογικού με τα καυσαέρια με τα οποία βρωμίζει η κάθε χώρα τον πλανήτη...


"Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα κι ο θεός ο ίδιος δε με σταματά". Το ΠΑΣΟΚ τελικά,  άντεξε μόνο ένα δίμηνο! Και συναντήθηκε με το βερμπαλιστικό παλιό ΠΑΣΟΚ...




Οι έλληνες όμως  αγαπητοί μας κυβερνήτες,  σας έδωσαν απλόχερα την ψήφο τους. Και για να τους στριμώξετε, αλλά κυρίως για να τους ανορθώσετε. Τα μπράβο από λάθος μεριά τα ακούτε για την ώρα. Μέχρι στιγμής, δεν έγινε το παραμικρό αναπτυξιακό βήμα. Με την στατιστική να συνηγορεί, πως τα εισπρακτικά μέτρα, καθηλώνουν την οικονομία στο σημειωτόν. Αν δεν της επιβάλλουν  την ταχύτητα της όπισθεν. 
Σε κάποιο σημείωμα "προσεχώς" θα σου αναφέρω μια δέσμη αναπτυξιακών μέτρων κυβερνησούλα μου, που δε θα σου στοιχίσουν δεκάρα. Ίσα- ίσα που θα βγάλεις και κέρδη. Λόγω τιμής σου μιλάω. Πως τα σκέφτηκα θα αναρωτηθείς και με το δίκιο σου...Μα είναι πολύ απλό σου λέω...Απλά κυβερνησούλα μου,  δεν είμαι οικονομολόγος!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου