Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ALTER ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Τέσσερις ολόκληρους μήνες περίμενα μπας και πράξεις από  μόνη σου κυβερνησούλα μου-που θα 'λεγε κι η Πετρούλα-  τα αυτονόητα για την οικονομία,  αλλά εσύ ακόμα με το: "Παναγία βόηθα" κατατρίβεσαι!
Γιατί  τους 4 πρώτους μήνες της εξουσίας σου, διαχειρίστηκες  την οικονομική κρίση με... πολιτικά κριτήρια. Κι αυτά, εντελώς μπασταρδεμένα! Ενώ οι Βρυξέλλες,  σε πίεζαν να διαρθρώσεις την πολιτική σου, με... οικονομικά κριτήρια! 
Εσύ το βιολί σου, στο restart της οικονομίας . Με τους Ευρωπαίους, να επιμένουν στο format του σκληρού μας δίσκου! Τουτέστιν  διάσταση απόψεων. Ώσπου μας...προέκυψε κι η ενδοτικότητα. Για το δικό μας καλό. Πρωτίστως. Αλλά καμιά οικονομία δεν μακροημερεύει κυβερνησούλα μου,  μόνο με την ενδοτικότητα του "πάρε" απ΄τους στραγγισμένους.  Αν οι οικονομικές θυσίες δεν έχουν και την ανταποδοτικότητά τους στο: "δώσε".


Και ωρίμασαν θαρρώ οι συνθήκες,  να μιλήσουμε  επιτέλους και στα... ελληνικά  μας.  Σημείωσε μόνο  τη δέσμη μέτρων που προτείνω σήμερα,  για να δεις  για πότε θα βγούμε απ΄το αδιέξοδο. Γιατί εντελώς μαθηματικά, 2.500.000 πτωχευμένα νοικοκυριά, 
δεν μπορούν να οδηγήσουν μια ωσαύτως πτωχευμένη  χώρα,  στην ανάκαμψη. Και δεν έχει κανένα νόημα, να συνεχίσουμε να φορολογούμαστε ή -και το ακόμα χειρότερο- να ...αποφορολογούμαστε  μεταξύ μας. Στα υστερήματά τους τα 2.500.000  των υπηκόων σου. Γιατί εκείνο που νομοτελειακά παράγει ευφορία και...φόρους κατ΄επέκταση, είναι η προκοπή. Κι η ανάπτυξη!
Σημείωσε λοιπόν  μια δέσμη αναπτυξιακών μέτρων   κάποιου,  που δεν είναι καθηγητής της οικονομίας -ευτυχώς- στο Πανεπιστήμιο. Απλά είναι ένας άνθρωπος της πιάτσας. Σημειώνεις έτσι;
Το ξέρεις καλύτερα απ΄τον καθένα,  πως για το χάλι της οικονομίας δεν φταίνε μόνο οι προηγούμενοι. Κι ούτε η κακοδιαχείρησή τους-σε καταστάσεις πανικού- στις οποίες κι εσύ έβαλες το χεράκι σου.  
Φταίνε κι οι προπροηγούμενοι κι οι παραπροηγούμενοι κι οι αμέσως προηγούμενοι. Μακάρι να  ήταν απλά θέμα κακοδιαχείρησης μιας-δυο κυβερνητικών θητειών...Γιατί με τα μέτρα που ήδη πήρες, θα το ζυγοστάθμιζες  το πράγμα.


Ξέρεις κατά βάθος  πως απ΄τις εποχές του: "Τσοβόλα δώστα όλα" και εντεύθεν, το κράτος έδινε δουλειά κυρίως, στους κομματικούς του πελάτες,  με δανεικά απ΄το μέλλον! Υποθηκεύοντας  τους φόρους των ...απογόνων. Και   οι δικές σου κυβερνήσεις, -κυρίως-πουλούσαν ακόμα και τα ελλείμματά τους στους Αμερικάνους αξιολογητές  του σήμερα. Που τα πακετάριζαν με τη σειρά τους, για την ...επόμενη κυβέρνηση.
Ακόμα και σήμερα, αυτό γίνεται!  Με τη βούλα του νομισματικού ταμείου αυτή τη φορά. Μα το πανηγυρίζουμε  κι από πάνω! Μοιραία σε κάποια στιγμή,  θα έπιανε δουλειά κι ο ...Τειρεσίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Και θα σου επέστρεφε το ποτήρι με το κόνιο...Με αναδρομικές  δοσολογίες. Το οποίο κόνιο  με τη σειρά σου, το σερβίρεις στο λαό σου. Μόνο σταμάτα να μας εύχεσαι και στην... υγεία μας βρε κυβερνησούλα! Στο θεό που πιστεύεις δηλαδή!



Οι μαστροπείες της οικονομίας μας  -για να το κλείνουμε κυβερνησούλα μου και να ασχοληθούμε επιτέλους και με το τώρα- χρονολογούνται από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και δώθε. Και είναι...διακομματικές. Κι ας τα στρίβουν,  οι πολυπληθείς πιστοί σου δημοσιογράφοι, με το... πράσινο μονόκλ στο μάτι. Όχι τίποτα  άλλο δηλαδή, αλλά  νανουρίζοντάς σε,  μέσα στο δικό σου ψέμμα, στο τέλος θα το πιστέψεις κι εσύ,  ως τη μοναδική αλήθεια!


Έμαθες πιστεύω πλέον  κυβερνησούλα μου,  πως κλείνοντας ένα... θηρίο -όπως ο λαός καλή ώρα- στο κλουβί του  και μην αφήνοντάς του  διέξοδο διαφυγής,  το θηρίο θα περάσει από πάνω σου.  Και θα σε κατασπαράξει.



Ήρθε η ώρα μας λοιπόν, να μετατρέψουμε σε ...στρατηγικά πλεονεκτήματα, όλα  όσα οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Ήτοι: τη γραφειοκρατία, την αργομισθία, τη διαφθορά και τη μίζα!  Και δεν είναι καθόλου πλάκα!


Γιατί,  ναι μεν  δεν  έχεις τις αποδείξεις της μίζας των επίορκων  -για παράδειγμα-  χειροπιαστές, έχεις όμως τα αποτελέσματα στο πιάτο: Τα καταπατημένα δάση, τους κουρσεμένους αιγιαλούς, τις αυθαιρεσίες στα κτίσματα της επικράτειας, τα σαράβαλα που κυκλοφορούν στους δρόμους με την κονκάρδα του ΚΤΕΟ στο πέτο κι όλα τα υπόλοιπα συμπαρομαρτούντα,  για να μη βραδιαστούμε κιόλας. 
Ξεκίνα λοιπόν τους ελέγχους σου σε κάθε υπόθεση και μα την παναγιά,  θα βρεις τουλάχιστον εκατό χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους ....ώριμους  για  απολύσεις.  Είτε για πράξεις τους, είτε και για παραλείψεις τους.  Και να τους δημεύσεις και τις περιουσίες! Αντί να κόβεις το 10 και 15% των αποδοχών και των συνεπών υπαλλήλων σου, κόψε εφάπαξ τα κεφάλια,  του 10% -τουλάχιστον-των  επίορκων υπαλλήλων σου! 



Κι αν για τις πάσης φύσεως  νομιμοποιήσεις , κρύβονται νομοθετήματα της βουλής είτε και  αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων των δήμων -που  πλειστάκις κρίθηκαν αντισυνταγματικά απ΄τα δικαστήρια- προχώρα στην κατάσχεση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα και τους δήμους! Για πενήντα,  για εκατό,  για χίλια χρόνια! 
Κόβοντας  εδώ και τώρα και το μισθό των δημάρχων , που συνεχίζουν να τροφοδοτούν με σκουπίδια τις παράνομες χωματερές τους,  για να μας φλομώνουν οι κοινοτικοί στα πρόστιμα για την πάρτη τους! Για να δεις για πότε θα βρεθούν οι  λύσεις!



Διότι, κόβοντας όσα κόβεις από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, είναι σαν να δίνεις ασπιρίνες σε καρκινοπαθή. Αφού μόνο έτσι θα ξεδιαλεχτούν η ήρα απ΄το σιτάρι,  προχωράς και κάνεις  τους υπαλλήλους που θα σου περισσέψουν παραγωγικούς! Ξέρεις πόσοι απ΄αυτούς που έκαναν νωρίτερα τα κουμάντα τους, είτε και έχουν την alter...δουλίτσα τους, θα αποχωρήσουν οικιοθελώς,  μόλις τους βάλεις να δουλέψουν;  Θα τρίβεις τα μάτια σου σου λέω. Πάμε στα  αναπτυξιακά μας τώρα:



1. Περίπου 2.000.000 δικαστικές υποθέσεις, λιμνάζουν στα δικαστήρια κ. Καστανίδη. Σωστά; Κρύβοντας χρυσάφι   (παράβολα, εξαγοράσιμες ποινές, αμοιβές δικηγόρων, εφέσεις, κόντρα εφέσεις  κ.λ.π.) της τάξεως των 3.000-επιεικώς- για μια  μέση υπόθεση.  Και δεκάδων,  ή εκατοντάδων χιλιάδων , ή και εκατομμυρίων ευρώ,  για υποθέσεις φοροκλοπής, εισφοροκλοπής, φοροδιαφυγής, κατάχρησης δημοσίου χρήματος κ.λ.π. Σωστά; Καμιά δεκαριά δισεκατομμύρια (!) ετήσιο όφελος για το κράτος  υπολογίζουν οι ....μη οικονομολόγοι, αυτά τα λιμνάζοντα κέρδη.

Χτίζετε εδώ και τώρα λοιπόν, άλλα δεκαπέντε δικαστικά μέγαρα. Διορίζετε πέντε-έξι χιλιάδες δικαστές και δίνετε και δουλειά σε άλλους καμιά εικοσαριά χιλιάδες δικηγόρους! 
Να πάψουν επιτέλους  να λυμαίνονται τους διάδικους,  οι ίδιοι και οι ίδιο μεγαλοδικηγόροι. Και οι αναβολές, αναβολές. Για τον επόμενο μήνα  όμως. Κι όχι για τον επόμενο αιώνα...
Βάλε και δυο υπαλλήλους -απ΄τους πολλούς παραπανίσιους που έχεις- να στέλνουν ένα καθημερινό ραπόρτο στην εφορία,  με τους δικηγόρους που απασχολούνται στην κάθε υπόθεση. Και στο τέλος κάθε τριμήνου, βγάζε κι έναν πίνακα απασχόλησης! 
Εντατικοποίησε την απονομή δικαιοσύνης και στους απλούς-μπακαλίστικους θα τους χαρακτήριζα- ελέγχους. Για να δεις,  άμεσα χαρά στην πορτοφόλα σου!
Και μη φοβάσαι,  το μετά κυβερνησούλα μου! Ακούμπα  στη  δικομανία του Έλληνα  μετά και καθάρισες! Αυτό στο χωριό μου το λέμε ανάπτυξη. Χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.


2. Όσο και να αυξηθεί η φορολογία, σε κάποια στιγμή ο μαστός σταματάει να κατεβάζει γάλα. Και φτάνει στο αίμα! Αντί να αυξάνετε τη φορολογία λοιπόν, αυγατίστε τους... φορολογούμενους.  Μειώνοντας κάτω από το 10% τη φορολογία των επιχειρήσεων. Του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής κι όχι των υπηρεσιών. Κάπου εκεί κατέβασαν τη φορολογία  τους οι γείτονες. Σκόπια, Βουλγαρία κ.λ.π.. 
Αν αντιλογήσετε τις ασφαλιστικές εισφορές που θα εισπράξετε, 



τα επιδόματα ανεργίας και αλληλεγγύης που δεν θα εκταμιεύσετε, και τη φορολόγηση των εισοδημάτων των άνεργων -σήμερα- αλλά εργαζόμενων -του αύριο- που θα μπουν 

στον δημόσιο κορβανά, να δείτε για πότε  θα ισοσκελίσετε τα έσοδα της μειωμένης φορολόγησης των επιχειρήσεων. Κι άσε το ΚΚΕ να φωνάζει. Κάποτε μοιραία  θα φτάναμε και  στις εποχές,  που το κεφάλαιο φορολογείται λιγότερο απ΄την εργασία! Κάτι σχετικό έχει ακουστά και το ΚΚΕ,  απ΄τις....επιχειρήσεις του εξάλλου!

3. Και στις προίκες της φύσης να επενδύσετε. Βέβαια!    Έχουμε   χιλιάδες νησιά και βραχονησίδες, που μας στοιχίζουν ένα σκασμό λεφτά  για να τα φυλάμε. Πουλήστε τα! 

Κι αν συνεχίσετε να κιοτεύετε τόσο πολύ μπροστά στο ΚΚΕ,  νοικιάστε τα βρε αδερφέ. Για 99 χρόνια. Τα έργα υποδομής που θα φτιάξουν οι μεγιστάνες, θα δώσουν δουλειά και στους οικοδόμους του ΠΑΜΕ. Όπως έδωσαν δουλειά οι ...καπιταλιστές  και στους εργαζόμενους στην Τυποεκδοτική τους!  Που τους απαγορεύεται να απεργήσουν! Γιατί το ...επιχειρηματικό ΚΚΕ, είναι διαφορετικό απ΄το κοινοβουλευτικό ΚΚΕ! Μην ξύνουμε πληγές πάλι....

Μα και το προσωπικό που θα προσλάβουν για να  συντηρούν τα νησιά τους οι νοικάρηδες,  θα δώσει μόνιμη δουλειά σε χιλιάδες άνεργα χέρια. Με ταυτόχρονη περιφερειακή ανάπτυξη. 

Χώρια που θα είναι δύσκολο στον Τούρκο πλέον,  να σουλατσάρει στον εναέριο χώρο ενός... Μπίλ Γκέϊτς για παράδειγμα. Ή να  ξαμολήσει τις φρεγάτες του, στα χωρικά ύδατα της βραχονησίδας... του Μπράντ Πήτ. 

Κινδυνεύοντας να τρακάρει με το σκάφος του βρετανού, του Ιταλού, του Γερμανού και του οπουδήποτε παπαράτσι. Δίπλα στους εγχώριους παπαράτσι. Και τη φύλαξη,  θα την αναλάβουν πλέον τα μεσημεριανάδικα με τους παπαράτσι τους: Του ALTER, του STAR και του  ALPHA! Που θα γίνουν και λιμενικό στη θέση το λιμενικού!

Αν θυμάμαι σωστά,  μια ώρα πτήσεως ενός μαχητικού για ανάσχεση πάνω στο Αιγαίο, κοστίζει κοντά στις 100.000 €. Πουλήστε ή νοικιάστε τα νησιά, πριν να μας τα ....καταλάβουν ντε γιούρε οι λαθρομετανάστες!  Και στήσουν κι από μόνοι τους κανάν...φορολογικό παράδεισο! Γρηγορείτε!

4. Το ξέρουν και τα ψάρια της θάλασσας,  πως η  Γαύδος, το νότιο Αιγαίο αλλά και το Ιόνιο,  κρύβουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου...Όπως κι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,   που διαθέτουν τεράστια κοιτάσματα ουρανίου. Ακόμα και χρυσάφι κρύβει το υπέδαφος της δυτικής Μακεδονίας! Αναθέστε τις γεωτρήσεις και τις εξορύξεις, σε μια μεγάλη Αμερικάνικη εταιρεία.  Σε μια απ΄αυτές που φοβάται ακόμα κι ο Ομπάμα ντε.  Άντε και σε μια Ρώσικη εναλλακτικά. Για να μη το κουράζουμε και παραπάνω  το θέμα.

Εδώ μια Κύπρος και το τόλμησε. Νισάφι πια. Και βιαστείτε. Γιατί η πράσινη ανάπτυξη,  των...άλλων, ύστερα από καμιά πενηνταριά χρόνια, θα βάλει στη μπάντα και την πετρελαϊκή και την πυρηνική ενέργεια. 

Κι αν κυβερνησούλα μου, αυτό έρχεται σε ιδεολογική αντίθεση με την δική σου πράσινη ανάπτυξη, κάνε τα πετρέλαια και τα ουράνια εξαγωγή βρε αδερφέ. Σ΄αυτούς της βρωμιάρηδες της G8 ντε. 

Που βλέπουν κάπως έτσι -με το συμπάθιο- την πράσινη ανάπτυξη...



Μιας και της πράσινης ανάπτυξης, ηγούνται ...πετρελαϊκές εταιρείες όπως η Shel κι η ΒΡ ! Εντελώς συμπτωματικά.



Γι αυτό σου λέω, πλακώσου στις γεωτρήσεις. Κι αντί οι υπουργοί σου να ξεγυμνώνονται σαν κακομοίρηδες στην Ευρώπη,  να σεργιανάνε σαν εμίρηδες! Νισάφι πια!


5. Πάμε στα πιο χειροπιαστά όμως:  Στο δέκαθλο των κάθε λογής... διαφυγών μας! 

Λένε πως η  ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Εκείνο που βλέπω εγώ,  είναι πως φοβάσαι μην πεθάνεις και την τελευταία σου ελπίδα. 


Το πασπαρτού της φοροδιαφυγής ντε!  Κι ύστερα, τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους; Που λέει κι ο Καβάφης...Γι αυτό κι η φοροδιαφυγή κρίθηκε... διατηρητέα! Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηρίσω αυτά τα πρωτοσέλιδα; Παρά μονάχα ως καμπανάκια για τους απανταχού φοροφυγάδες;  Στο τέλος ξέρεις τι θα γίνει κυβερνησούλα μου: Φοροφυγάδες που δεν μπορούν να εμφανίσουν το χρήμα τους και φοροκλέφτες που δεν θέλουν να κόψουν αποδείξεις, θα συνασπισθούν σχηματίζοντας τις μασονικές...στοές και του εμπορίου! Και πάλι τζίφος για τα ταμεία σου!

Φαντάσου κατάντια όμως: Η τελευταία μας ελπίδα,  πριν απ΄την πτώχευση, να είναι η αιτία που μας οδήγησε τελικά στην πτώχευση! Τώρα όμως, καλείται  να θεραπεύσει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν! Ας είναι!
Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα πάντως κυβερνησούλα μου, είναι όπως η Αλάσκα: Όλοι ξέρουμε κατά που πέφτει, αλλά κανένας δεν ξεμυτάει κατά εκεί!


Στην καθημερινότητά μας πάντως, η φοροδιαφυγή πατάει σε τρεις πυλώνες: Τους φοροκλέφτες που παίρνουν και δεν αποδίδουν το ΦΠΑ. Τους φοροφυγάδες που αποκρύπτουν εισοδήματα και τους ...φοροφαγάδες εφοριακούς,  που μοιράζουν ακριβοδίκαια τους φόρους: στο κράτος και τον εαυτό τους. Εκεί είναι το κουμπί...Αλλά  εσύ κυβερνησούλα μου,  στο εθνοκτόνο αυτό θέμα,  με τους μόνους  που ασχολείσαι είναι οι  συνεπείς φορολογούμενοι! Που πρέπει να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες! Θα μάθεις κάποτε κι εσύ! Θα μάθεις. Ελπίζουμε όχι όταν εμείς αποθάνωμεν!


Εδώ στη γειτονιά μου κυβερνησούλα μου που λες, τις αποδείξεις  - από οποιοδήποτε μαγαζί- τις λέμε: μονάχους-μονάχους. Είδος υπό εξαφάνιση κοντολογίς.

Κάνε μετατάξεις κι ανακύκλωση στους  κρατικούς υπαλλήλους, που -τι τραγική ειρωνεία-  μας περισσεύουν.  Κάντους λοιπόν μια επανεκκίνηση. Τώρα!

Εύκολα θα τους πείσεις. Έχοντας και το κλειδί της επιτυχίας. Απ΄το παρελθόν. Μιας και τους περισσότερους απ΄αυτούς,  οι ομογάλακτες κυβερνήσεις σου τους διόρισαν.
Και στη συνέχεια,  αμόλησέ τους στις αγορές. Κι όχι να διορίζεις 11.000.000 έλληνες ως... εφοριακούς στη θέση των εφοριακών. Για να ...κερδίσουμε πια το αφορολόγητο μας. Ενώ το είχαμε κεκτημένο!  Κι ενόσω οι κρατικές ΔΕΚΟ, οι φόροι στα καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας,  κι οι φόροι στα ακίνητα, ευθύνονται τα μάλλα για τη σημερινή φτώχεια των περισσότερων νοικοκυριών...Χωρίς να εκπίπτουν κι οι αποδείξεις τους! Οι επικαθήμενοι επί του σβέρκου μας να κάνουν τη δουλειά που μας βάζεις να κάνουμε εμείς!
Κι όποιον πάρει...


Και προσφέρομαι να πιάσουν ...πρώτον εμένα. Που βγαίνω απ΄το μαγαζί χωρίς απόδειξη. Να με ...απενοχοποιήσεις επιτέλους! Απέναντι στους γειτόνους. Και μα την αλήθεια, θα τους κάνω δώρο, το χαρτί της ταμειακής μηχανής.

Μαγαζάτορες που με αφορμή την κρίση, δε δηλώνουν ούτε τα μισά σε σχέση με πέρσι και πρόπερσι. 

Αλλά εγώ ο έρμος... ψωμί συνεχίζω να παίρνω. 

Φάρμακα επίσης. Και σαν γνήσιος έλληνας, όλα τα φάρμακα που μου συστήνουν οι ...πρακτικοί γιατροί του καφενείου.

Τα αγαθά της φύσης -που έγιναν εμπορεύματα στα ράφια, που να μας πάρει και να μας σηκώσει - συνεχίζω να τα πληρώνω πανάκριβα. Κι ωχ αμάν αμάν! 

Και μη φοβάσαι να κλείσεις επιχειρήσεις,  στέλνοντας -τάχα- στην ανεργία το προσωπικό τους. Άμα εμπορεύονται αγαθά που χρειάζονται, θα ανοίξουν οι επόμενες. Οι υγιείς! Και οι άνεργοι, θα απορροφηθούν από τις έντιμες.

6. Κόβεις και τα δυο  πόδια -γα να μη σου πω κι ότι υπάρχει ανάμεσά τους και το χοντρύνω πολύ δηλαδή- του διοικητή, προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου κ.λ.π. του οποιουδήποτε κρατικού οργανισμού ή ΔΕΚΟ...

...που θα διανοηθεί να χρησιμοποιήσει εξωτερικά συνεργεία. Είτε και εξωτερικές παραγωγές.  Κι αν το βασανίσουμε λίγο παραπάνω,  θα βρούμε πολλές δεκάδες μαύρες τρύπες της οικονομίας.
Τρύπες,  που ένας ανοίγει και δέκα...επιβλέπουν!



7. Στη συνέχεια κυβερνησούλα μου, τσιμπολογάς  τα αυθαίρετα 



και τα κουρσεμένα ελληνικά ακρογιάλια -απ΄ τους ...υπεράνω καταπατητές- και τραβάς κάτι τέτοια...

....πρόστιμα.... διατηρησιμότητας,  για την κάθε μέρα που δεν τα γκρεμίζουν μόνοι τους,   μα τέτοια πρόστιμα σου λέω,  που το ενοίκιο μιας.... καμπάνας στο πολυτελέστερο ξενοδοχείο της Αθήνας,  να μοιάζει με  κόστος του... κοινωνικού τουρισμού...Γιατί αν περιμένεις τις δικαστικές αποφάσεις, περνάει μια 30ετία μέχρι να τελεσιδικήσει μια καταπάτηση.  Μιας και εμπίπτουμε στην πρώτη πρόταση που σου έκανα...Και στα 30 συνολικά χρόνια,  η λογιστική (δημιουργική... και αδημιούργητη) υπολογίζει την αξία ενός κτίσματος ,  στο 1/10 της αρχικής της!

8. Κάποτε ωστόσο  κυβερνησούλα μου, πρέπει να γίνεις επιτέλους και  ...ανταγωνιστική και προς τα λαμόγια: Της πολεοδομίας, της εφορίας, του ΙΚΑ και όλων των κοινωφελών-για την τσέπη των υπαλλήλων τους εν τέλει- οργανισμών. 

Βγάζεις λοιπόν μια οδηγία με τρεις μόλις αράδες: "Οποιοσδήποτε πολίτης τεκμηριώσει  με στοιχεία, συναλλαγή υπαλλήλου κάτω απ΄το τραπέζι, θα έχει τις ίδιες ακριβώς εκπτώσεις,  που θα του κάνει ο διεφθαρμένος,  στα οφειλόμενα προς το κράτος. " Γιατί ο διεφθαρμένος τα οφειλόμενα στο κράτος ισοπεδώνει πρωτίστως μωρέ κυβερνησούλα!  Κι εκεί , δεν μπορείς να δώσεις το πενταπλάσιο πριμ...Γιατί  το... πενταπλάσιο, θα βγαίνει μεγαλύτερο απ΄αυτά που θα εισπράξεις! Για τέτοιες εκπτώσεις των εφοριακών προς τους φορολογούμενους μιλάμε εν τέλει!

Μ΄αυτόν τον τρόπο,  θα περισσέψει στα ταμεία σου,  τουλάχιστον το λάδωμα,  που δίνουμε στα λαμόγια! Τι φοβάσαι; Μη σου βγει το όνομα; Ήδη το διαλαλείς πως είμαστε μια χώρα διεφθαρμένη! Άσε που θα γίνεις και παγκόσμιο  πρότυπο. 

9. Α, μη το ξεχάσω! Πρέπει να λύσεις κι έναν γρίφο κυβερνησούλα μου: Πως διάολο μια πτωχευμένη χώρα,  φιγουράρει ανάμεσα στις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης; Ανακοστολόγηση λοιπόν των προϊόντων και των υπηρεσιών.   Από λευκή σελίδα. Αλλά προς θεού,  μην αφήσεις να το κάνουν οι οικονομικοί  σου σύμβουλοι αυτό...Πού υπολόγισαν λάθος φόρο στα τσιγάρα , αναγκάζοντας τον Παπακωνσταντίνου να απολογηθεί. Σαν μαθητευόμενος και αρχάριος..Να παρακαλέσεις να το κάνουν οι ...απατεώνες του κάθε κλάδου...Για να το κάνουν σωστά!

10. Και τέλος, επιστροφή στη δραχμή. Για να κάνουμε και υποτιμήσεις όποτε γουστάρουμε! Εξάλλου, το δικό σου κόμμα υιοθέτησε το ευρώ, το δικό σου κόμμα να το αποκληρώσει. Φέυγουμε πριν μας διώξουν , που θα λεγε κι ο αείμνηστος Ανδρέας!

Αλλά αν τότε αξιολάτρευτο ΠΑΣΟΚ μας,   δεν είχες τεταμένη την προσοχή σου, στις ...ταυτοποιήσεις των τιμών  απ΄τη δραχμή στο ευρώ κι έχασες κυριολεκτικά  τον μπούσουλα,   

με το ματσάκι του  μαϊντανού  
από τις 50 δραχμές να τριπλασιάζεται
απ΄το Σάββατο στη Δευτέρα 
στα 50 λεπτά, (170 δρχ), να εντείνεις την προσοχή σου τουλάχιστον τώρα. 

11. Να θεσπίσεις και την ποινή της... διαπόμπευσης  στο νόμο περί ευθύνης των Υπουργών που θα αναθεωρήσεις κυβερνησούλα μου. Κι όποιον κοινοβουλευτικό πιάσεις να βάζει το χέρι στο μέλι,  να τον αλείφουμε με μέλι και να ξαμολάμε τις σφήκες καταπάνω του. Δημόσια.

Σε μια μεγάλη Πλατεία λέω! Κι έχει μια τέτοια πλατεία των...λιστών (απ' τη λίστα) μούρλια η Κέρκυρα. Την οποία,  για την περίσταση,  θα την μετονομάσουμε σε πλατεία των ληστών...

12. Και να γυρέψεις απ΄ όλους τους Υπουργούς (τέως, νυν και ερχόμενους),  να συμβάλουν απ΄την τσέπη τους στα Οικονομικά μέτρα της εξυγίανσης.  Γιατί  το ξέρεις καλύτερα από μένα, πως τα όποια οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα αποδίδουν μονάχα, ως: Οικο-ΝΟΜΙΚΑ μέτρα. 


13. Μιας και περιορίζεις  συλλήβδην τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών σου κυβερνησούλα μου, ώρα να περιορίσεις -ποσοτικά,  για να μην παρεξηγηθούμε κι απ τους μυγιάγκιχτους νεόκοπους δημοκράτες- κομματάκι και την ίδια...Δημοκρατία. Του κοινοβουλίου μας ντε. Χωρίς κάτι τέτοιο να σημαίνει βέβαια, πως απαξιώνεται και ποιοτικά. 
Τι τους χρειαζόμαστε τους 300 βουλευτές μωρέ; Μια χώρα των 11.000.000 κατοίκων , πληρώνει πανάκριβο  τίμημα για τη διακυβέρνησή της.  Τηρουμένων αυτών των αναλογιών δηλαδή, η Κίνα, θα έπρεπε να έχει καμμιά πενηνταριά χιλιάδες βουλευτές! 
Με κόστος (μισθών, ασφάλισης, σύνταξης,  εξόδων διαμονής, μετακίνησης,  κινητών τηλεφώνων,  υβριδικών αυτοκινήτων, οδηγών, γραμματέων, φαρισέων,  γραμματοσήμων, αεροπορικών εισιτηρίων,  αποσπαμένων δημοσίων υπαλλήλων στα γραφεία τους, αστυνομικών συνοδών, 6 υπαλλήλων της βουλής των 16 μισθών έκαστος κατά βουλευτικήν ...κεφαλήν και δε συμμαζεύεται) που ξεπερνάει τις 100.000€ -σύμφωνα με τους ....μπακάληδες- ανά βουλευτή κι ανά μήνα! Μειώνεις τους βουλευτές μας λοιπόν,  στο ένα τρίτο! Εξοικονομώντας σε ετήσια βάση,  απ΄τους διακόσιους παραπανίσιους βουλευτές, 280.000.000 €. Απ΄τα...φανερά! Τουτέστιν 500 €  το χρόνο, για κάθε άνεργο σου! Για σκέψου το!

 Μόλις τα κάνεις  όλα αυτά κυβερνησούλα μου, όχι μόνο δεν θα σε κατεβάσουμε  ποτέ απ΄την εξουσία,  αλλά εμείς οι πολίτες- μα την Παναγία-  θα καταργήσουμε  ακόμα  και τις εκλογές! 
Εξασφαλίζοντας και το μέλλον των παιδιών σου. Που θα σε διαδεχτούν στις ζεσταμένες καρέκλες. Γιατί, δεν ξέρω αν το χαμπέρι έφτασε μέχρι εκεί κατά του Μαξίμου, πάντως  εμείς οι ...υπήκοοι,  πήραμε αμπάριζα τα τζάκια και πλακωθήκαμε στο ξήλωμα! Βέβαιααααααααααααα! 


 Αλλιώς να καλέσουμε με την ώρα μας, να  έρθουν να μας κυβερνήσουν.... Βούλγαροι πρωθυπουργοί....
και ...Γάλλοι Πρόεδροι.


Νισάφι πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου