Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ


Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες!  Κι ακόμα δυσκολότεροι , σε εποχές οικονομικής κρίσης. Όχι πως και παλιότερα δεν ήταν δύσκολα τα πράγματα δηλαδή. Αλλά η ράτσα, ήταν ανέκαθεν ευρηματική! Επιστρατεύοντας,  θεούς και δαίμονες  στην καθημερινή μάχη της επιβίωσής της. Με εθνική περηφάνια σας παρουσιάζουμε σήμερα το top-ten!

"Νίκη με ανάποδο στρινγκ"
Ο μυστικός συνδυασμός της επιτυχίας περιελάμβανε το... στρινγκάκι της φορεμένο ανάποδα, αλλά και το φυλαχτό του Πατριάρχη ραμμένο στο φόρεμά της. Για γούρι! Μιλώντας στην «Espresso» λίγες ώρες μετά τη σαρωτική πρόκρισή της η Καλομοίρα αποκαλύπτει το «χρυσό»... Secret combination:
Ετσι, όπως εξομολογήθηκε στην «Εspresso», έβαλε και το στρινγκάκι της ανάποδα, κατά το έθιμο, αλλά κι έραψε στη φόδρα του φούξια φορέματός της το φυλαχτό που της έδωσε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Σκεφτήκατε μήπως πόσο πιο... άσχημος θα ήταν ο κόσμος μας το πρωί,  αν δεν υπήρχαν τα ομορφόπαιδα του "Όμορφου κόσμου το πρωί" του mega; Στα σοβαρά τώρα, το σκεφτήκατε ποτέ;


Και πόσο διαφορετικός θα ήταν ο πρωινός μας καφές την τελευταία δεκαετία,  αν δεν μας τον σέρβιρε  σεμνά και ταπεινά η Ελένη Μενεγάκη; 





Μη μου πείτε πως δεν το σκεφτήκατε και   πόσο ...κύρος προσέδωσαν τα παιδιά του "10 με μία μαζί "σε ολόκληρη τη ζώνη,  με το διαβόητο .... infotainment;

Ότι  πρέπει είναι η ζώνη του 10-1 της τηλεόρασής μας κι ας λένε ότι θέλουνε οι κακοήθεις. Ειδικά  όταν  βγαίνεις  ψυχολογικά έτοιμος για την αυτοκτονία,  απ΄τις μουρτζούφλικες γαλατάδικες εκπομπές. Κι όταν ακούς εκείνον τον Αυτιά ρε παιδάκι μου με τα φορολογικά του, και με τον τρόπο που βγάζουν οι... εφοριακοί  και το κράτος το ψωμί τους, απ΄τις δικές μας σάρκες,  αμέσως σου 'ρχεται στο μυαλό το παραμύθι του λύκου εφοριακού-κράτους  και της κοκκινοσκουφίτσας φορολογούμενου!



Γυρνάς αγανακτισμένος κανάλι και επιτέλους,  να και μια δροσερή πρωινή νότα: Η Ελεονώρα! 
Μέχρι που πετάει κι η Ελεονώρα ένα βίντεο  απ΄το Internet,  για τον τρόπο που βγάζει ένας κτηνιάτρος-οδοντίατρος το δικό του ψωμί και σ΄αναγκάζει να καταφύγεις άρον-άρον στα blog,  πριν να  απαγκιάσεις στο Γιώργο Παπαδάκη! 
Στα blogs, παίρνεις και μια ιδέα για τον τρόπο  που βγάζουν  το ψωμί τους οι Ευρωπαίοι αντιεξουσιαστές.  Εξ αδιαιρέτου με τα σχετικά μαθήματα τεχνογνωσίας... Για αρχάριους.


Χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις  μέχρι τα βραδινά δελτία ειδήσεων,  για τα μαθήματα τεχνογνωσίας για τους...προχωρημένους.
Ήρθε η ώρα για να ακούσεις και τον καιρό όμως. Και ξαναγυρνάς συνθηκολογημένος  στον Παπαδάκη. 

Που θα σου ρίξει  και τον "τσαχπίνη" τον  Αρνιακό.  Για να πάρεις -εξ αδιαιρέτου με τον καιρό-  και ...εικόνα ,  απ΄τα νέα κυβερνητικά μέτρα. Και πως θα είναι να περιμένεις να βγάλεις το ψωμάκι απ΄τη σύνταξή σου,  μετά  τα 67 (μέχρι νεωτέρας).   Τον κακό σου τον καιρό πάντως , δεν προσέχεις! Γιατί αφαιρείσαι  και κλαις τη μοίρα σου! Μαζί με τον Αρνιακό!

Την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια και  ξεδίνεις με τα βίντεο του κακού σου του καιρού του  Μαλέλη! Και θαυμάζεις   τον τρόπο που βγάζουν το ψωμί τους: Τόσο ο Μαλέλης, όσο κι η Πετρούλα! Το στατιστικό  συμπέρασμα μετά απ΄όλα αυτά είναι ένα: Καιρό είδες , μα καιρό   δεν άκουσες! Και το μόνο που σου περισσεύει, είναι τα κρόουλ που περνάνε κάτω απ΄τον Παπαδάκη! 

Για να ξαναγυρίσεις  με την ουρά κάτω απ΄τα σκέλια στον Γιώργο. Που ελλείψει λοιπών τηλεοπτικών... gadgets, το ρίχνει στο άνοιγμα του φύλλου  της σερρέϊκης μπουγάτσας. Κι έτσι σκοτώνεις και κανά μισάωρο,  μέχρι να αρχίσει η ευλογημένη ζώνη των δέκα.

Αφού στο μεταξύ, πάρεις και μια γεύση απ΄τα ειδησεογραφικά βίντεο του Γιώργου και τον τρόπο που δίνουν ψωμί οι ηγέτες της γης,  στους φύλακες άγγελούς τους, που τους προφυλάγουν απ΄τη ...λατρεία του κόσμου,  στο  Νταβός της Ελβετίας!
Στα ατέλειωτα διαφημιστικά διαλείμματα και μέχρι να ξεκινήσει η ζώνη των 10, ρίχνεις μερικές κλεφτές ματιές και στο Internet. Και αισθάνεσαι εθνική περηφάνια, για τον τρόπο που βγάζουν το ψωμί τους κι οι  εκπρόσωποι σου συνδικαλιστές!

Κάποτε επιτέλους, σημαίνει κι η ώρα δέκα!  Με τα ζώδια, τις μαγειρικές, την ανασκόπηση της βραδιάς που πέρασε  σε επίπεδα show biz  και το απαραίτητο  ξεφύλλισμα  των κουτσομπολίστικων περιοδικών της ημέρας. Παίρνοντας μαθήματα επιβίωσης,  για το πως βγαίνει το ψωμί στις δύσκολες σημερινές εποχές.









Ενημερώνεσαι χωρίς να ξοδευτείς για να αγοράσεις και τα περιοδικά, για τις κυκλοφορίες των νέων δίσκων








Και παρεμπιπτόντως,  παίρνεις και μια γεύση,  για τα νέα ρεύματα  της ποίησης.






Μαθαίνεις τα πάντα για τις συναυλίες των καλλιτεχνών της προηγούμενης μέρας.










Όπως και για τις εμφανίσεις των βιοπαλαιστών στην πίστα, την προηγούμενη νύχτα






Και κοντολογίς, συμπληρώνεις όλα  τα κενά  σου περί την τέχνη.






Ενημερώνεσαι επίσης για  τις νέες τάσεις της ζωγραφικής.










Όπως και για τις εξελίξεις της κομμωτικής τέχνης.






Αλλάζοντας κανάλι, και απ΄την  Πόπη Τσαπανίδου, μαθαίνεις πως οι οφσιόρ εταιρείες (μετά τον ξενιτεμό των χρημάτων τους στις τράπεζες της Ελβετίας) σηκώνουν τώρα και τα ακίνητά τους! Δηλώνοντας έτοιμες και για αυτή τη μετακόμιση.


Μαχαιριά μέσα στη ζώνη, της ψυχαγωγίας,  οι μεσημεριανές ειδήσεις του STAR. Απ' τις οποίες  ωστόσο παίρνεις και μια γεύση,  για το τι συμβαίνει και στον υπόλοιπο  κόσμο. Και βλέπεις την ομόλογη της Άντζελας Γκερέκου,  την Ιταλίδα Υπουργό Πολιτισμού Micella Vittoria,  στην Ιταλική τηλεόραση, να αναλύει το πρόγραμμα ....πολιτισμού του Μπερλουσκόνι. 
Για να ξαναφουσκώσεις από εθνική περηφάνια παραδεχόμενος κατά βάθος:
"Η δικιά μας, ασυγκρίτως  καλύτερη. Άξιος ο μισθός της".









Απ΄' τις ειδήσεις του STAR βλέπεις και σε εικόνα,  το ντελίριο ενθουσιασμού του λαού,  σε σχέση με τα νέα  οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. 


Τη μέρα που σημείωνα αυτές τις σκέψεις μου,  η χώρα  βίωνε καταστάσεις πολιορκίας. Τόσο στο εσωτερικό της απ΄την απεργία, όσο  και στο εξωτερικό,  απ΄τις  αφόρητες πιέσεις των....κερδοσκόπων. Είναι προφανές πως το  σημειολογικό ενδιαφέρον,  για το πως βγαίνει το ψωμί σε μια τέτοια μέρα γενικής απεργίας, είναι τεράστιο! 
Ο... Οικονομικών Παπακωνσταντίνου, τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση σε κάθε μέρα γενικής απεργίας. Γιατί θα ...κόψει τα μεροκάματα εκείνων που απεργούν. Αναθεματίζοντας την ώρα και τη στιγμή,  που η συμμετοχή στην απεργία ήταν τόσο ...μικρή!


Μα κι ο πρωθυπουργός της χώρας κι όταν οι συμπολίτες του απεργούν, συνεχίζει να εργάζεται ακατάπαυστα.  Για το καλό τους! Εξασφαλίζοντας το ψωμί των σημερινών υπηκόων του, ξεκλέβοντάς το σε κάθε περίπτωση,  από τους φόρους των παιδιών τους!  Σηκώνοντας  πάντως το ανάστημά του,  στους Ευρωπαίους ομολόγους του.


11/2/2010
Ομολόγους του,   που πασχίζουν με τη σειρά τους για το ψωμί των δικών τους υπηκόων ! Μεταξύ αστείου και σοβαρού πάντως,  τέτοια εθνική ανάταση επειδή θα συνεχίζουν να μας... δανείζουν, δεν την  ξανάζησε ο τόπος!  

Και για να το "κουμπώσουμε" και με την υπόλοιπη επικαρότητα μια και καλή το θέμα:(Όσο και να το διαψεύδουν)

newsit 11/2/2010

Φρεγάτες και αεροπλάνα για να πάρουμε ... δανεικά!

| Text 11.02.2010 | 08:42

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
1


Μέχρι 20 δισεκατομμύρια ευρώ είναι διατεθειμένοι να μας δανείσουν Γάλλοι και Γερμανοί, άλλά όχι... τζάμπα!
Τα είπαν και τα συμφώνησαν Νικολά Σαρκοζί και Άγκελα Μέρκελ στο τηλέφωνο. Καλοί θα είναι οι όροι του δανεισμού, αλλά κάτι κρύβει η στήριξη της δύσκολης προσπάθειας της Ελλάδας να βγει από την κρίση και να απαλλαγεί από τους κερδοσκόπους.

Δεν κάνουν έτσι εύκολα χάρες οι ισχυροί... και φαίνεται δεν είναι καθόλου τυχαία άλλη μια είδηση.


Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ανήγγειλε ότι μέσα στους επόμενους 11 μήνες θα έχει παρθεί η απόφαση για την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών.
Παράλληλα ο υφυπουργός μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι η χώρα μας θα εκπληρώσει τη συμφωνία για αγορά πολεμικών πλοίων.
Συμπέρασμα:
Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί θα μας δανείσουν, αν και εμείς βοηθήσουμε τη βαριά βιομηχανία τους, αν δηλαδή αγοράσουμε τα όπλα τους.





Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι δεν συνδέεται η βοήθεια με την αγορά οπλικών συστημάτων όμως υπάρχει μια λεπτομέρεια.


Η συμφωνία που έχει υπογραφεί (από την προηγούμενη Κυβέρνηση) με τη Γαλλία για την αγορά τεσσάρων φρεγατών τύπου FREMM οι οποίες θα μας κοστίσουν από 2,5 ως και 4 δισεκατομμύρια ενδιαφέρει και τους Γερμανούς καθώς η Ελλάδα συζητάει να ναυπηγηθούν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για τα οποία όμως ενδιαφέρονται και οι Γάλλοι μέσω της συνεργασίας τους με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.





Παράλληλα κάθε σοβαρός διαπραγματευτής υπολογίζει το τεράστιο κόστος των περίπου 40 μαχητικών που θα χρειαστούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με τα Eurofighter να προκρίνονται όπως όλα δείχνουν καθώς η επιλογή Αμερικανικού μαχητικού την ώρα που η Ευρώπη... στηρίζει την οικονομία μας θα θεωρηθεί... unfair από την πλευρά μας.




Κι άσε τα Χρηματιστήρια, να κοιμούνται τον ύπνο του...δικαίου! Περί πτωχεύσεως της χώρας κι άλλα τέτοια φολκλορικά!

Εμείς στα εσωτερικά μας όμως, στην απεργία μας. Που στήριξε(;) με όλες τους τις δυνάμεις και το ΚΚΕ! Κι αλίμονο απ΄τον κοσμάκη,  που έχασε το μεροκάματο της απεργίας... Για να κερδίσει το ΚΚΕ το....παντεσπάντι του, 
απ΄τις επιχειρήσεις του.  Που δεν απεργούν ποτέ!

troktiko  11/2/2010.

Η επιχείρηση του ΚΚΕ, η "τυποεκδοτική" δεν απεργεί ΠΟΤΕ!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ!!!

Πόσες φορές σας έχουμε πει ότι το ΚΚΕ με την Παπαρήγα ξεσηκώνουν τον κόσμο για απεργίες και την ίδια ώρα η μεγαλύτερη επιχείρηση του κόμματος που είναι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. είναι το μόνο τυπογραφείο που στο όνομα των οικονομικών του κόμματος, και της εξυπηρέτησης των...αστικών εντύπων και εφημερίδων δεν έχει απεργήσει ΠΟΤΕ.
Όπως λέει και το blog "typografeio" να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου το μόνο που δεν τυπώνετε σε μέρα απεργίας είναι ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.


Ουφ! Αρεκτά ψυχοπλακώθηκα! Τέρμα η σοβαροφάνεια  κι οι ανασφάλειες! Βούρ στα μεσημεριανάδικα! Για να ενημερωθούμε απ΄τις μεροκαματιάρισσες  της μεσημεριανής ζώνης και  για τα εθνικά μας διαζύγια επιτέλους! 










Εντός και εκτός των τειχών. Η και των τοίχων!








Δεν μας παίρνει για άλλο ψυχοπλάκωμα! Να ξεσκάσουμε κομματάκι και με τα κουτσομπολιά  βρε αδερφέ!  








Ολημερίς για το ψωμάκι μας θα παλεύουμε εξ άλλου;




Φτάνει πια! Όπως είπε κι ο πρωθυπουργός μας!  Τι καταλάβαμε τόσα χρόνια παρακολουθώντας... σοβαρές ειδήσεις; Τίποτα απολύτως Νικολάκη μου...


Το γεγονός είναι ένα: Στον προσωπικό μας αγώνα για τον επιούσιο, κανένας δεν μπορεί να μας βοηθήσει...
(Πως φαίνονται οι ένοχοι όμως έτσι; Που χαρίζουν τη ζωή ....μιας γαλοπούλας πετσοκόβοντας τις αδερφές της; Για τον δικό τους επιούσιο)




Κουράγιο μωρ΄ αδέρφια! Μέχρι το Σαββατοκύριακο! Που θα μπουκάρει στα σαλόνια μας η επίτιμη προσκεκλημένη μας η Σταματίνα, για  να καλύψουμε τα κενά μας, στην αναζήτηση του αλατοπίπερου  του επιούσιού μας,  με τις εκπομπές της!


Ψάχνοντας για μια φωτογραφία στο διαδίκτυο, για να κλείσω το σημείωμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κόλλησα σε δύο. Και δεν ήξερα ποιά να διαλέξω. Κι αποφάσισα  να τις αναρτήσω και τις δύο. 
Warning: Οι φωτογραφίες είναι ακατάλληλες για ...καρδιακούς!


 
Στη μια φωτογραφία,   απαθανατίζεται ο τρόπος που κερδίζει το ψωμί του -και τη ζωή του- ένα βρέφος σε μια ανεπτυγμένη κοινωνία.
 
Και στην άλλη φωτογραφία, ....απαθανατίζεται ο  τρόπος που ψάχνουν  για το ψωμί τους:  ένα σκελετωμένο απ΄την πείνα τρίχρονο, ένας πτωματοφάγος γύπας κι ένας φωτογράφος,  μέσα απ΄το βραβείο Πούλιτζερ της φωτογραφίας του!






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου