Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ο ΚΟΡΙΟΣ

Οι ερωτήσεις που ο κάθε δημοσιογράφος θα ήθελε να απευθύνει στους πρωταγωνιστές της πολιτικής μας ζωής αυτή την εποχή, είναι λίγο πολύ γνωστές. Ο "κοριός" του blog μας,  βγήκε για ρεπορτάζ στο δρόμο σήμερα.  Βάσει του άγραφου νόμου,  πως ο κάθε ...κοριός, θα πρέπει να κάνει κι ένα τουλάχιστον ρεπορτάζ το...χρόνο.  Στο δρόμο. Κι όχι απλά να σκαρφίζεται εκθέσεις ιδεών...Επικαλούμενος για τις...ιδέες του, ..ασφαλείς πληροφορίες... Ο κοριός μας, όχι  μόνο βρήκε τους πρωταγωνιστές πείθοντας τους περισσότερους να  απαντήσουν,  μα και τους φωτογράφισε: Να λοιπόν τι ψάρεψε ο κοριός του blog μας. Στο....ρεπορτάζ του:



ΚΟΡΙΟΣ: "Τελικά  το έλλειμμα μας προέκυψε κομματάκι  μεγαλύτερο Πρόεδρε!"

ΚΟΡΙΟΣ: "Είναι δυνατόν για το ...τόσο δα παραπάνω όμως, να βάζει το... κράνος του και  ψάχνει και μέρος να κρυφτεί ο Πρωθυπουργός μας  πρόεδρε; "

Με την απάντηση παραμάσχαλα ο κοριός έτρεξε να βρεί  τον πρωθυπουργό κάπου στη Μακεδονία. Λίγο πριν  να εγκαινιάσει ένα κομμάτι της Εγνατίας Οδού.

ΚΟΡΙΟΣ: "Κύριε Πρωθυπουργέ, ο τέως... πρόεδρος παραδέχτηκε πως το έλλειμμα ήταν μια... ιδέα μόνο μεγαλύτερο."
Ο πρόεδρος δεν απάντησε ποτέ. Αλλά φωτογραφήθηκε,  την ώρα που το... ξανα-υπολόγιζε !









Εκείνος που ήταν δεκτικός σε ερωτήσεις, ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αφού θέλαμε να φύγουμε και δεν μας άφηνε.

ΚΟΡΙΟΣ: "Πρόεδρε σε ποιό επίπεδο είναι οι σχέσεις σας με την κ. Μπακογιάννη αυτή την εποχή; Είναι μαζί σας πλέον;"









ΣΑΜΑΡΑΣ: Εσείς τι βλέπετε;


ΚΟΡΙΟΣ: "Φωτογραφίες βλέπουμε και μπερδευόμαστε πρόεδρε. Πολλές φωτογραφίες. Να δες τες  και με τα μάτια σου"














 ΣΑΜΑΡΑΣ:  Αυτές είναι παλιές, ....καλλιτεχνικές  φωτογραφίες...Τις ξέρω.


ΚΟΡΙΟΣ: "Να σου δείξω και μια καινούρια τότε! Που δεν την ξέρεις!"


 ΣΑΜΑΡΑΣ: (συνοφρυωμένος) Αυτή πότε τραβήχτηκε;


ΚΟΡΙΟΣ: "Τότε που αποφάσισαν να κάνουν οι δυο τους.... με τον Βενιζέλο  τη δικιά τους τη συναίνεση. Περπατώντας ένα βήμα παραπέρα,  τη δική σου συναίνεση με το Γιώργο!  Έτσι τη συμβούλεψε ο μπαμπάς της φαίνεται."


ΣΑΜΑΡΑΣ: (γελώντας αμήχανα) Αυτή την.... οικογενειακή  φωτογραφία, δείχνε την όσο πιο συχνά μπορείς σε παρακαλώ! Γίνεται;

 ΚΟΡΙΟΣ: "Θα τη δείχνω. Τελικά η κ. Μπακογιάννη, με ποιόν είναι πρόεδρε;"

Αντί  άλλης απαντήσεως ο πρόεδρος χαμογέλασε,  τύπωσε μια φωτογραφία απ΄τον υπολογιστή του και μας  την έδωσε λέγοντας: "Μόνη της είναι. Να δες το και με τα μάτια σου!"


Γραμμή ο Κοριός, για την συνέντευξη τύπου των τριών υπουργών. Που ήταν και στο τέλος της. Πρόλαβε και άκουσε,  μόνο την τελευταία ερώτηση ενός συναδέλφου:











Μισή ώρα αργότερα και ...έξω:

ΚΟΡΙΟΣ: 
ΠΟΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ;






ΚΟΡΙΟΣ: "Πρόεδρε επειδή ο φωτογράφος μας  είναι ... ασκούμενος των stage  κι "έφαγε" την...πρόθεση στη φωτογράφιση της  μακέτας, η  ...πρόθεση για τον ...άνθρωπο πριν απ΄την  "πτυξη"  του είναι ΑΝΑ ή ΣΥΝ;


ΠΡΟΕΔΡΟΣ:...........

Σειρά είχαν οι  ερωτήσεις στον  κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης.  Τον κ. Πεταλωτή.

ΚΟΡΙΟΣ: "Κύριε Υπουργέ στην επίμαχη φωτογραφία του κ. Καραμανλή και της κ. Μπακογιάννη με τον Χριστοφοράκο,  μια θέση δεξιότερα απ΄τον κ. Καραμανλή κάθεται κι η κ. Μέρκελ...Θα καλέσετε και την κ. Μέρκελ στην εξεταστική για την οικονομία;"

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: (αιφνιδιασμένος) Να ρωτήσετε το ΠΑΣΟΚ γι αυτό. Που ζήτησε τη σύσταση της εξεταστικής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  απαντάει μόνο για την κυβέρνηση στο press-room.


ΚΟΡΙΟΣ: "Πείτε μας μόνο,  ποιός ζήτησε  τη σύσταση της εξεταστικής για την οικονομία: Το ΠΑΣΟΚ,    η κυβέρνηση, ή μήπως κ. Μέρκελ ; Που ζήτησε απ΄τον πρωθυπουργό "και...αίμα" όπως λένε κι οι διαρροές;"


ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το θέμα απαντήθηκε ήδη. Επόμενη ερώτηση παρακαλώ.



Ντουγρού για τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κι εμείς. Αφού υποβάλλαμε στον Γραμματέα  του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτη Ξυνίδη την ίδια  ακριβώς ερώτηση, μας απάντησε πως γι΄αυτό, θα έπρεπε να απευθυνθούμε ...κυβέρνηση! Επειδή άκρη δεν βγάζαμε, του υποβάλλαμε δυο καινούριες ερωτήσεις:

ΚΟΡΙΟΣ: "Κύριε Ξυνίδη, το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, είχε ως κεντρικό του σύνθημα  το σλόγκαν αυτής εδώ της φωτογραφίας:  
"ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"  Το θυμάστε; "


ΞΥΝΙΔΗΣ: Φυσικά, φυσικά και το θυμάμαι...Την ερώτηση δεν άκουσα ακόμα...


ΚΟΡΙΟΣ: "Σας δείχνω και μια χθεσινή φωτογραφία των "ελεγκτών"  της  τρόϊκας:  της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  λίγο πριν  να "εισβάλλουν" στο Υπουργείο Οικονομικών. Το  ερώτημα είναι,  αν  συνεχίζουμε  να  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ  ακόμα ...μόνοι μας για την Ελλάδα;"



ΞΥΝΙΔΗΣ: Αυτό το ερώτημα, να το υποβάλετε στην Κυβέρνηση. Εδώ είμαστε ΠΑΣΟΚ!



ΚΟΡΙΟΣ: "Μα απ΄την κυβέρνηση μας παρέπεμψαν στο... ΠΑΣΟΚ."

ΞΥΝΙΔΗΣ: Αυτές οι ερωτήσεις, αφορούν
την Κυβέρνηση κι όχι το ΠΑΣΟΚ σας ...διευκρινίζω.  Ως ΠΑΣΟΚ.


ΚΟΡΙΟΣ: "Εκεί στην κυβέρνηση....δεν είναι ΠΑΣΟΚ  μου λέτε δηλαδή;"


ΞΥΝΙΔΗΣ: (ελαφρά... ξυνισμένος ) Ότι είχα να πω,  το είπα! 


Ξεκινούσε η απογευματινή συνεδρίαση της βουλής κι ο Κοριός έπιασε δουλειά στα δημοσιογραφικά. Στα Υπουργικά έδρανα, πρόεδρος κι αντιπρόεδρος τα έλεγαν συνωμοτικά: Και τι στον κόσμο να μπορούσαμε να ακούγαμε ...εναντίον ποίου συνωμοτούσαν: 



Η τύχη, βοηθάει τους τολμηρούς όμως. Κι όταν λέμε "τύχη" εννοούμε τον φωνακλά ...Πάγκαλο!








Τελικά έχει και τα καλά του το ρεπορτάζ. Μόνο που κατάντησε  είδος σε... ανεπάρκεια κι αυτό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου