Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!


Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Ο περισσότερος κόσμος, δεν βλέπει ειδήσεις πλέον. Ούτε πολιτικές, ενημερωτικές εκπομπές!  Αρκετά προβλήματα έχει από μόνος του. Δε χρειάζεται να ψυχοπλακώνεται παραπάνω με τις ψυχεδέλειες. Τόσο των πολιτικών,  όσο-κυρίως- των ταγών της ενημέρωσής του: των αμερόληπτων   δημοσιογράφων:

Δεν ακούς τίποτα άλλο ένα εξάμηνο πίσω στα δελτία ειδήσεων,  παρά καταστροφολογία! Και  τον μύθο  της Σκύλας και της Χάρυβδης βεβαίως! 


Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  ή Ευρώπη; Ή μήπως  πτώχευση; Και φτου κι απ΄την αρχή!
Βαστάτε ορέ πατριώτες! Υπάρχει και τρίτος δρόμος. Τίποτα απ΄  τα δύο: Πληρώνουμε κομματάκι παραπάνω  τον... πολιτικό μας τσαμπουκά    35 χρόνια πίσω, (τουτέστιν τα σημερινά ληστρικά επιτόκια και  τα spreads των....αγορών)  μέχρι να πείσουμε εαυτούς και αλλήλους,  πως αξίζουμε την εμπιστοσύνη ! Του εαυτού μας την εμπιστοσύνη οφείλουμε να αστηλώσουμε πρωτίστως  και των δανειστών μας δευτευρευόντως. Ακριβούτσικο μεν,  θαυμάσιο εναλλακτικό δε! Σάμπως μέχρι χθες που κοιμόμασταν ανυποψίαστοι, αυτό δεν κάναμε; Απλά κι αυτή η κυβέρνηση ακολούθησε το ελέθριο λάθος της προηγούμενης και πλακώθηκε στην απογραφή. Σάμπως να τιμωρούσε μονάχα αυτούς. Κι οχι τον εαυτό της. Βάζοντάς τον υπό τριπλή πλέον επιτήρηση! 
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Και δεν είναι ένα τρύκ! Μέσα στην ατυχία μας, είμαστε εν τέλει  πολύ  τυχεροί, σημείωνα σε κάποιο προηγούμενο "χρονο". Γιατί εμείς με τα πλούσια κοιτάσματα: των φοροφυγάδων, των επίορκων φορο-φαγάδων, της μίζας, του ...φακελακίου,   της σαπίλας και δεν συμμαζεύεται,  έχουμε πεδίο  δόξης και οικονομικής εκμετάλλευσης, λαμπρό  μπροστά μας.  
Για φαντάσου να είχαμε λυμένα όλα αυτά τα προβλήματα μας;  Κι όπως οι....πολιτισμένες χώρες της Κοινότητας;  Που τσακώνονται,  αν κάποιος  υπουργός του Μπραόυν,  χρέωσε  το κράτος με τις ...15 στερλίνες του καθαριστηρίου του κουστουμιού του!Για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε για τας Ευρώπας εν τέλει!
Τους κλαίω το χάλι αυτούς  μα την Παναγιά, σαν έρθει η ώρα τους να δρασκελίσουν με τη σειρά τους τα Νομισματικά Ταμεία!  Από που να κόψουν αυτοί  μωρέ; Γι αυτό, Δόξα το Θεό να λέμε! Όχι,  δείξτε μου μου έναν ακόμα  κυβερνήτη,  που σε ένα πακέτο εξοικονόμησης 5 κοντά δισεκατομμυρίων, θα προσδοκούσε με τόση ευκολία, τα μισά απ΄τις περιστολές (σίκ) των κρατικών δπανών! Δείξτε μου έναν! Απλά έκανε το λάθος ο Γιώγος,  να αυτοανακυρηχθεί σε πρωθυπουργό της πιο διεφθαρμένης χώρας. Και να το διατυμπανίσει! Τα spreads συνεπώς,  δεν τα εκτόξευσαν οι ..κερδοσκόποι εκεί που πήγαν,  αλλά οι πολιτικοί βερμαλισμοί μας! Καλά να πάθουμε λοιπόν! 
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ CIA!
Είναι να λυπάσαι όταν θυμάσαι την χθεσινή  Ευρώπη και τις πολιτικές  ηγεσίες των οραμάτων ...


...κόντρα στη  σημερινή Ευρώπη των λογιστών(δημιουργικών και μη)  και των τραπεζιτών.




H ...οικονομική αποτυχία της Ευρωζώνης,  ήταν νομοτελειακά, θέμα ελάχιστου   χρόνου. Γιατί κοινό νόμισμα,  χωρίς κοινή οικονομική  πολιτική-για να μη μιλήσουμε και για  μια κάποια κοινή εξωτερική πολιτική βεβαίως , φέρνει περισσότερο σε ένα ερωτικό τρίγωνο , προδιαγραφών one stand night και καθόλου δεν παραπέμπει σε κάποια υγιή σχέση . 

Μόλις  λοιπόν οι ασθενέστερες οικονομίες, της Ε.Ε.  γονάτισαν απ΄την "φυτευτή" οικονομική κρίση, οι...  συνασπισμένοι λαοί,  ξεσπάθωσαν ο ένας εναντίον του άλλου, με περίσσεια... έχθρας! Νάσου τα  δημοσιεύματα, τα δημοψηφίσματα, νάσου κι οι κατηγόριες, να γκάλοπ, να οι εξευτελισμοί, να οι  απειλές για εξώσεις!  "Αυτά τα μπερδέματα μόνο με παγκόσμιους πολέμους ξεμπλέκουν" όπως είπε κι  ο Βγενόπουλος,  σε μια πρόσφατη συνέντευξή του.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση,  αναδείχτηκε  και με τη βούλα πλέον, σε... ΕΠΕ,  Περιορισμένης Οικονομικής  Ευθύνης ωστόσο. Για να μην πούμε ανευθυνότητας.  
Έρμαιο  με τη σειρά της, στα χέρια των τραπεζιτών, των υπαλλήλων (που οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι διόρισαν),  των πολυεθνικών και των κερδοσκόπων. Τζάμπα χάνουν τον καιρό τους λαοί και κυβερνήσεις μαζί της θαρρώ. 
Όσο δε για το ...πολιτικό σκέλος της Ένωσης;  Αυτό μοιάζει όντως με ανέκδοτο. Γιατί προφανέστατα  η Ευρώπη,  προσαρμόζει την  όποια εσωτερική πολιτική της,  με βάση την εξωτερική πολιτική των ισχυρών εταίρων της. Ενώ απεναντίας οι ανίσχυροι αναγκάζονται να προσαρμόσουν την εσωτερικότερη ...εσωτερική πολιτική τους με βάση  τις βουλές της εξωτερικής πολιτικής του σχηματισμού που ...συμμετέχουν ο οποίος του οποίου και τρέχα γύρευε!
Τι πιο φυσικό απ΄το να  εγκαταλειφθεί η εξωτερική πολιτική της Ενωσης,  στα χέρια ενός... αριβίστα και κερδοσκόπου της πολιτικής,  που αλωνίζει την υδρόγειο, πληρώνεται αδρά για τις διαλέξεις του στα πανεπιστήμια  και υποκαθιστά την Ευρώπη! Δίκην άτυπου Υπουργού  Εξωτερικών της Ένωσης! Προωθώντας τα συμφέροντα της Βρεττανίας σε κάθε περίπτωση!


Το πολιτικό όραμα εν κατακλείδι, αυτό  κι  αν αποδείχτηκε ανάπηρο...Γιατί κάμποσα από τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας ειδικότερα, αποδεικνύονται αμιγώς πολιτικά: 
Όπως η φύλαξη των δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων, των  παραμεθόριων περιοχών μας για παράδειγμα. Που δοκιμάζονται από τις εισβολές  των λαθρομεταναστών και τις παραβιάσεις τους , από γείτονες   και συμμάχους. Νότια και ανατολικά σύνορα της Ευρώπης παρεμπιπτόντως! 
Διαχρονικά, το  μεγαλύτερο μέρος του ελλείμματος της χώρας,  έχει σημείο αναφοράς του τους εξοπλισμούς. Και τα παρελκόμενά τους...γενικώς!  (γιατί μας διαβάζουν και στο εξωτερικό) . Το σύνολο των οποίων εξοπλισμών,  προμηθευτήκαμε από φίλους και εταίρους! Αντεπίθεση τώρα κύριοι της κυβέρνησης: Κρατούν το ίσο στις ...επιμνημόσυνες ψαλμωδίες του οικονομικού μας  στριπ-τίζ αυτοί; Τον τάμπουρα παραμάσχαλα εμείς,  στο πολιτικό τους ξεγύμνωμα. Και τους διαμηνύουμε...ελληνικά:
Φυλάξτε στα σοβαρά κι όχι συμβολικά με τη FRONTEX σας, τα σύνορά της Ευρώπης σας,  από τις κάθε λογής επιβουλές εσείς και αυτόματα εξοικονομούμε καμιά δεκαπενταριά δις το χρόνο εμείς!  Για να σας ξοφλήσουμε...Τριάντα χρονάκια θέλουμε και το μηδενίζουμε και το δημόσιο χρέος μας. Και πάμε γι άλλα! 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ!
Μόλις χθες  θυμάμαι,  βγάζαμε σπυράκια ως έθνος, όταν κάποιος  τολμούσε να αποκαλέσει τον ανάπηρο....ανάπηρο! Και άτομο με ειδικές ανάγκες!  Άτομα με ειδικές δεξιότητες,  διαρρηγνύαμε τα ιμάτιά μας,  στις τηλεοράσεις πως είναι! Ώσπου αντέδρασαν  δραστικά, οι ίδιοι οι ανάπηροι. Διαβλέποντας.... εκπτώσεις του κοινωνικού κράτους,  προς τις τάξεις τους!  Με κάτι τέτοιες γαλιφιές! Διεκδικώντας εδώ και τώρα,  να ξαναγίνουν  ανάπηροι! 
Επειδή εγώ είμαι....παλαιοημερολογίτης ,  θα επιμείνω να χαρακτηρίζω την κυβέρνησή μας, κυβέρνηση με... ειδικές δεξιότητες! Διότι:
Οι δείκτες της καθημερινότητας του πολίτη, επιβαρύνθηκαν δραματικά στο τελευταίο εξάμηνο. Εγκληματικότητα, ακρίβεια, αισχροκέρδεια, απραξία, μακαριότητα και αναθέματα στους προηγούμενους,  είναι η πετυχημένη συνταγή της μακροημέρευσης στην εξουσία,  μιας κυβέρνησης. Κι ιδιαίτερα,  μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης.  
Κι αυτήν την τακτική  συνεχίζουμε να υπηρετούμε. Επενδύοντας στην πολιτική μας ...παρθενογένηση! Υπό τις εμφανείς  μεροληψίες του δημοσιογραφικού λόμπι της χώρας.  Το άσχημο είναι πως αν πεις ένα ψέμα 100 φορές , στο τέλος το πιστεύεις κι ο ίδιος! Κάτι που έπαθε και το ΠΑΣΟΚ.

 Είδαν κι απόειδαν κι οι Τούρκοι στρατιωτικοί  πόσο ...υπεράνω ήμασταν  κι έβαλαν σε εφαρμογή, το σχέδιο: "βαριοπούλα" .Που προέβλεπε την κατάρριψη ενός αεροσκάφους τους από δικούς τους και την εκμετάλλευσή  του, για κάποια περιορισμένης κλίμακας σύρραξη στον Έβρο! Αλλά το σχέδιο διέρρευσε. Κι ο Ερντογάν πλακώθηκε στις συλλήψεις των στρατηγών. Μα αυτοί απλά άλλαξαν ρότα! 
Εκμεταλλευόμενοι πλέον την οικονομική μας μιζέρια, πλακώθηκαν στις κρουαζιέρες των πολεμικών τους στον Αργοσαρωνικό!


Κι όχι πλέον δε μας φοβούνται αλλά επιβαίνουν και στις κορβέτες με... στολή περιπάτου!



Για φανταστείτε να διοργανώνονταν αυτές οι ....πενθήμερες σχολικές εκδρομές κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης! Ε ρε γλέντια που θα 'καμνε  το δημοσιογραφικό λόμπι! Ευρώπη ανασκουμπώσου! Τα σύνορά σου παραβιάζονται!

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ!
Δεν ξέρω αν αντιλογήσατε ποτέ το κόστος  10.000- και μόνον- διορισμών στο δημόσιο για παράδειγμα...Μόλις και μετά βίας,  10.000 ανθρώπων! Ο  πολιτικός μας πολιτισμός εξάλλου,  επιτρέπει στις εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας,  την πολυτέλεια να διορίσουν και κανά δυο "δικά τους παιδιά" . Μερίδιο απ΄τα οποία, διατίθεται εξ...αδιαιρέτου,  σε όλα μα όλα τα κόμματα. Κι ας το κρύβουν! 
Μαθηματικά λοιπόν: 10.000 (άτομα) Χ 1000€ (επιεικώς)  κόστος ανά μήνα Χ 14 μήνες το χρόνο Χ 35 χρόνια υπηρεσίας, σημαίνουν  5  ολάκερα δισεκατομμύρια €. Κι άλλα τόσα σε συντάξεις, ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις, κι όλα τα υπόλοιπα συμπαραμαρτούντα; Μας κάνουν δέκα ολάκερα δισσεκατομύρια! 
Πόσο μάλλον,  όταν πρόκειται για πολλές δεκάδες  ή και εκατοντάδες χιλιάδες διορισμών! Και ναι μεν μπορεί  ο ....πολιτικός μας πολιτισμός, να ανέχεται κάτι τέτοια,  αλλά ο  αντίστοιχος οικονομικός προϋπολογισμός των δανειστών μας, δεν το επιτρέπει!
Επειδή  λοιπόν η γνώμη, προϋποθέτει γνώση κι επειδή η γνώση σφραγίζει την επίγνωση,  έφτασε η ώρα να εξηγηθούμε επιτέλους. Χωρίς να παρεξηγηθούμε. Κι επειδή το ...αργότερα,  είναι πολύ χειρότερο απ΄το απλά αργά!
Η οικονομική κατάρρευση μιας χώρας,  δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της κακοδιαχείρησης, μιας κυβερνητικής τετραετίας,  ή και  επταετίας ενδεχομένως.  Όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση και τα παρελκόμενα δημοσιογραφικά της  γραφεία. Που λειτουργούν ως γραφεία τύπου του ΠΑΣΟΚ.  Η οικονομική μας καταβαράθρωση, συντελέσθηκε -άλλοτε επαναστατικά κι άλλοτε ....συντηρητικά- τα τελευταία 30-35 χρόνια. Δυστυχώς!
Τα περισσότερα χρόνια απ΄τα οποία εξάλλου, μας κυβέρνησε υπό διάφορες παραλλαγές,   ο σημερινός κυβερνητικός σχηματισμός. Αρχής γενομένης από το 1981! 
Για όσο κρύβονται απ΄το λαό οι μεγάλες αλήθειες της σημερινής  μιζέριας του, για άλλο τόσο θα τον αντικρίζουμε  στους δρόμους: με την απορία  στα μάτια και τη... δάδα στα χέρια! Καιρός να αντιμετωπίσουμε τους εαυτούς μας και τις αλήθειες μας λοιπόν. Για να σταματήσουμε επιτέλους να επαναλαμβανόμαστε: 
1. Ο πολιτικός πρόγονος της σημερινής κυβέρνησης , παράλεβε το  1981,  ένα έλλειμμα της τάξεως του 37% κι έναν δημόσιο τομέα,  με 280.000 υπαλλήλους.  Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, αύξησε εν μια νυκτί τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 50% περίπου! Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για να  παραδώσει απερχόμενο,  ένα έλλειμμα της τάξεως του 67% και έναν ευρύτερο  δημόσιο τομέα,  με 500.000 υπαλλήλους. Μα και  κάμποσες άλλες... δημοκρατικές - και δυσβάσταχτες, κρινόμενες πλέον εκ του αποτελέσματος - κληρονομιές!
Αυτά σήμερα εξάλλου ζητούν κυνικά  κι  απ΄τον κληρονόμο του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, τον απόγονο  Γιώργο Παπανδρέου  να "ξεπατώσει" οι δανειστές μας! Μείωση μισθών και συντάξεων και μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ζητάνε, για όσους ακόμα δεν το... συνέδεσαν! 
Το ΠΑΣΟΚ της... αλλαγής ωστόσο ,   αλλά και το μεταγενέστερο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ,   προχώρησαν  και σε κάποιες  ολέθριες κινήσεις,  που θα μετέτρεπαν το σημερινό ΠΑΣΟΚ, σε ΠΑΣΟΚ της συνδιαλλαγής! 
Απονέμοντας για παράδειγμα, τον τίτλο του ...συνταξιούχου, σε δεκάδες χιλιάδες αντιστασιακούς, με δανεικά πάντα τα λεφτά,   απ΄το σήμερα και ακόμα χειρότερα απ΄το αύριο των παιδιών μας. 
Βολεύοντας  επιπροσθέτως κι ένα μεγάλο πλήθος αφισοκολλητών, στα εύρωστα ιδιωτικά ταμεία! Ως συνταξιούχους! Κι ακόμα χειρότερα, ως ανάπηρους!
Με σφραγίδες και βούλες, κάμποσων επίορκων γιατρών. Μόνο συμπτωματικό δεν είναι το γεγονός,  πως σε κάθε νομό της χώρας σχεδόν,  υπάρχει κι ένα τουλάχιστον....Αναπηροχώρι! Για να μη πούμε δύο και τρία!
Παρεμπιπτόντως , αρκεί να  θυμηθούμε ,  πως το πρώτο μεγάλο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο,  αφορούσε στις άτοκες καταθέσεις των ασφαλιστικών ταμείων της εποχής ,  στην Τράπεζα του Κοσκωτά. 
Κι ο μόνος πολιτικός που αποδεδειγμένα  μέχρι σήμερα αποδείχτηκε πως λαδώθηκε , (και με....επιταγή στο όνομά του  ο αθεόφοβος) ήταν ο εξ απορρήτων υπουργός των κυβερνήσεων του πατρός! 
2. Στο όνομα των κάθε λογής ελευθεριών ο συνδικαλισμός -των κρατικοδίαιτων κατά βάσιν   επί ΠΑΣΟΚ- ξεπέρασε τα όρια της ελευθερίας. Φτάνοντας στα όρια της ασυδοσίας. Με το ΚΚΕ, να επεκτείνει την πρακτική  αυτή και στον ιδιωτικό τομέα.  Ώσπου κάποτε, το εμπέδωσαν καταλυτικά κι οι βιομήχανοι "πως νόμος σ΄αυτή τη χώρα,  είναι το δίκιο του εργάτη." Μετακομίζοντας άρον-άρον,  τις επιχειρήσεις τους,  σε χώρες μακρινές. Και Ασιατικές.  Όπως η Κίνα εντελώς πρόχειρα. Κι όπου  νόμος , είναι το δίκιο του... βιομήχανου!  Μετρέποντας πίσω τους, οι αναχωρητές εποενδυτές,   εύρωστες κάποτε βιομηχανικές ζώνες,  σε κρανίου τόπο. Ανεβάζοντας σταδιακά  και τον έτερο εταίρο και ύπουλότερο  δείκτη της οικονομικής ύφεσης,  την ανεργία! 
Με το δημόσιο-παρά την εκποίηση των επιχειρήσεών του- να απορροφά-επιλεκτικά πάντα- τους άνεργους,  νέας κοπής,  στις επιχειρήσεις που του απέμειναν. Προς  δόξαν της αργομισθίας τους. Και χωρίς να θέλει να αυτοπεριορισθεί! Όπως κατ΄επανάληψη αυτοδεσμεύτηκε.

3. Μα κι οι ιδιώτες επιχειρηματίες σ΄αυτή τη χώρα, κρατικοδίαιτοι κατάντησαν συν τω  χρόνω.  Βέβαια! Στο όνομα λοιπόν της μεσοπρόθεσμης διατήρησης των ...θέσεων εργασίας, στις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις τους, οι επιχειρηματίες ενθυλάκωναν τις παχυλές κρατικές  ενισχύσεις, συντηρώντας μόνο για κανά χρόνο τις θέσεις εργασίας.  Και μεταφέροντας το υγιές κομμάτι  του επιχειρείν, στα γειτονικά και φτηνά  Βαλκάνια. Κοντολογίς, οι ιδιωτικές επενδύσεις στη Βαλκανική, είναι αμιγώς κρατικές! Απλά το κράτος δεν μπήκε ακόμα στον κόπο να το ψάξει !

4. Το βάθεμα και το πλάτεμα της δημοκρατίας- σημαία του ΠΑΣΟΚ παντός καιρού αυτό- δημιούργησε και το δαιδαλώδες και σάπιο αυτοδιοικητικό σύστημα,  του Καποδίστρια. Και ταυτόχρονα,  ένα πλήθος δημοτικών επιχειρήσεων-πελατειακής και δημαρχιακής  κατατομής- με δισεκατομμύρια ελλείμματα. Και γι αυτό με τον Καλλικράτη, ο Ραγκούσης, προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.  Μα η ζημιά έγινε!

5. Κι  ύστερα ήρθαν οι μέλισσες που λέει κι ο Ξανθούλης! Χρηματιστήριο στην καθομιλουμένη!   Το οποίο σηματοδότησε και τον οικονομικό παροπλισμό,  της μεσαίας αστικής τάξης. Της σπονδυλικής στήλης,  όλων των κοινωνιών. 
Με την μεταφορά της αποταμίευσης των αστών, στα πορτοφόλια των επιτηδείων. Κι όχι μόνο: Και με την ταυτόχρονη  άντληση μεγάλων τραπεζικών δανείων,  στο όραμα της επένδυσης στη φούσκα! 
Το πρώτο και μεγάλο κύμα των δανειοληπτών,  υπογράφοντας αυτά τα ...επενδυτικά δάνεια, υπέγραφε ταυτόχρονα και την θανατική του καταδίκη. Κάτι που προσπάθησε να περιορίσει  εσχάτως  η Κατσέλη! Εις μάτην! Γιατί τα λεφτά απ΄τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών και τις ρευστοποιήσεις των κατασχεμένων ακινήτων,  τα χρειάζεται δυστυχώς,  περισσότερο  το κράτος. Για να εξυπηρετήσει και τις δικές του πιστωτικές κάρτες. Και τα ....καταναλωτικά του  δάνεια!
Και για αυτό κλείνει σιγά-σιγά και τη στρόφιγγα στα   στεγαστικά δάνεια! Που στραγγίζουν την αγορά από ρευστό!

6. Ώσπου μας προέκυψε  η Ολυμπιάδα της Αθήνας -κατασκευές της οποίας ακόμα δεν έχουμε εξοφλήσει- και μας αποτελείωσε! Ο οικονομικός απολογισμός  της ένδοξης Ολυμπιάδας μας,  δεν θα μπορούσε παρά να είναι κι αυτός....ελληνικός. Πέντε φορές πάνω απ τον προϋπολογισμό και μηδενική μετέπειτα, οικονομική  αξιοποίηση των υποδομών των αγώνων. Που μακροπρόθεσμα,  θα επέστρεφαν υπό τύπον ενοικίων και τουριστικών αξιοθέατων,  το σύνολο  της επένδυσης! 

7. Κι ύστερα ήρθε η Νέα Δημοκρατία! Αποφασισμένη να νοικοκυρέψει το κράτος. Διακηρύσσοντας δια στόματος πρωθυπουργού και στην κωμική -όπως αποδείχτηκε- ... ουζοκατάνυξη του Μπαϊρακτάρη πως:  «Πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες που κυβερνούν αυτόν τον τόπο,  αν αντιμετωπισθούν σωστά, τότε ο τόπος μπορεί να κυβερνηθεί». Διαβεβαίωσε δε τους παρισταμένους  ο Καραμανλής,  πως «δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και πως η σύγκρουση θεωρείται δεδομένη». 
Ώσπου οι νταβατζήδες κι οι συντεχνίες , αλλοτρίωσαν μαζί με την Νέα Δημοκρατία και τον Καραμανλή, μετατρέποντάς τους  από μέρος της ποθούμενης  λύσης, σε μέρος του προβλήματος!  Για τόσο άξιους νταβαζτήδες μιλάμε εν τέλει, σα αυτή τη χώρα. Ρε μπας και τους αξίζει κάτι καλύτερο αυτούς τους νταβατζήδες; Η κεντρική διακυβέρνηση της χώρας ενδεχομένως;

Νομοτελειακά λοιπόν, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!  Για το θεό μόνο, μη  ξαναδούμε  τα έργα και τις ημέρες των προκατόχων, σε άνοστες επαναλήψεις και αργά γυρίσματα. Γιατί κι η νεόκοπη κυβέρνησή μας,   άρχισε τις κωλοτούμπες! Οψόμεθα λοιπόν! 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου