Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Μέσα τα κεφάλια πλέον. Πάσχα ήταν και πέρασε! Κι επιστρέψαμε ο καθένας στην καθημερινότητά του. Ακόμα πιο μίζερη για τους συνήθεις ύποπτους (που υπάγονται στους νόμους και τα νομοσχέδια) κι εντελώς ανάλλαγη ( για όσους καλύπτονται απ΄τα προνόμια) 

Με τα μέτρα της οικονομικής μας εξυγίανσης που εξαγγέλθηκαν απ΄ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πριν από έναν περίπου μήνα, να μας… παίρνουν εξ αδιαιρέτου πλέον: σάρκα και …οστά. Φτάνοντας μέχρι το μεδούλι!

Και με εμάς τους πολλαπλώς μπερδεμένους, να ψάχνουμε την αλήθεια, χαμένοι στο καθημερινό -κι αντιφατικό συνήθως- κολάζ των ελληνικών … «δημοσιογραφικών πληροφοριών». Απαγκιάζοντας,  στον ξένο τύπο.

Αφού  μας είναι γνωστό παιδιόθεν , πως οι ειδήσεις εν Ελλάδι, υφίστανται και το συνακόλουθο «μασάζ» του κάθε μέσου… Σύμφωνα και με τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη του.

Είναι στατιστικά παρατηρημένο πάντως: Μέσα στις γιορτές, αναδεικνύονται οι σοβαρότερες ειδήσεις. Είτε επειδή το… βαρύ πυροβολικό της δημοσιογραφίας, βρίσκεται –καιρό νωρίτερα- σε Πασχαλιάτικη αγρανάπαυση και τα μέσα τους μας σερβίρουν ξερές και τυποποιημένες τις ειδήσεις.  Είτε κι επειδή το γιορταστικό κλίμα που επηρεάζει τους πάντες, αφήνει την ανάλυση αυτών των ειδήσεων για…αργότερα. Και για τους...αυτεπάγγελτους αναλυτές! Που σνομπάρουν συστηματικά το ρεπορτάζ.


Κι όσο για την Πασχαλιά, βολέψου φίλε τηλεθεατή με την Παταγονία!



Την χριστιανική μεγάλη εβδομάδα, διάλεξε ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Egemen Bagis λόγου χάριν, για να δηλώσει στην International Herald Tribune: πως “ένας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι η προσπάθειά της να ανταγωνιστεί την Τουρκία, σε επίπεδο εξοπλιστικών δαπανών. Ακόμα και οι χώρες που προσπαθούν να βοηθήσουν την Ελλάδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προτείνουν να της πουλήσουν νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς”, είπε ο κ.Μπαγίς, φωτογραφίζοντας την Γερμανία και την Γαλλία.

“Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα άρματα μάχης, πυραύλους, υποβρύχια ή μαχητικά αεροσκάφη, όπως και η Τουρκία. Είναι καιρός να μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες παγκοσμίως, αλλά ιδιαίτερα της Τουρκίας και της Ελλάδας”, πρόσθεσε ο κ. Μπαγίς. (vavelhaber:Μήπως έχει ανάγκη από μίζες ενδεχομένως;  προσθέτω εγώ,  για να συμπληρώσουμε και το φούλ του άσου!)
Εμείς πρέπει να σας υπενθυμίσουμε  –κλείνοντας- πως ο κ. Μπαγίς, είχε προαναγγείλει από τις Βρυξέλλες ότι κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα θα υπάρξουν “θεαματικά αποτελέσματα”.

Να ‘σαι καλά κύριε Υπουργέ. Γιατί μαθαίνουμε και καμιά είδηση για τα μελλούμενά μας, μέχρι να αξιωθεί να μας τη μεταδώσει και το ντόπιο κατεστημένο! Είτε και η κυβέρνησή μας! 
Δεν ξεχνούμε βέβαια, πως την ώρα που κάνεις αυτές τις δηλώσεις, τα μαχητικά σας αεροσκάφη και οι φρεγάτες σας, αλωνίζουν το Αιγαίο. Όπως επίσης, πως και αυτές σας οι δηλώσεις,  στρέφονται εναντίον των εκπεφρασμένων εχθρών σας, των Γάλλων και άρτι και των εχθρικών σας Γερμανών. Μετά και την παταγώδη αποτυχία των συνομιλιών Μέρκελ-Ερντογάν. Αλλά τον πολιτικό σας «τσαμπουκά», τον ομολογούμε!

Μεγαλοβδόμαδα ωσαύτως, του ήρθε η φαεινή ιδέα και του Πρωθυπουργού, να κάτσει στο θρανίο τους υπουργούς του και τα κομματικά του στελέχη, προκειμένου να υποστούν ένα σεμινάριο-επισήμως τουλάχιστον- για: « την διαχείριση των οικονομικών κρίσεων.» Απ΄ τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, κ. Ronald Heifetz. 

Σεμινάριο τιμολογημένο στις 250.000 δολάρια, αν έχουμε το θεό μας! Τιμολόγηση που –για την ώρα- απλά σημείωσαν τα media. Για να ανασύρουν την είδηση απ΄ την πίσω γωνιά τους μυαλού τους, όταν απειληθεί απ΄ το …πολιτικό σύστημα- του τ. προέδρου της βουλής Απ. Κακλαμάνη προεξάρχοντος- η …αειφόρος ανάπτυξη των μιντιαρχών τους! Ε καλά τώρα! Παλιά μου τέχνη κόσκινο! 
vavelhaber: Αυτό είναι το επόμενο θέμα μας. Τώρα μαζεύω τις υπόλοιπες πληροφορίες. Λίγη υπομονή μόνο! 





Λίγο πριν το Πάσχα, έσκασαν κι ρουκέτες για τα οικονομικά σκάνδαλα και τις συνακόλουθες –σαν τη σκιά τους- μίζες των πολιτικών μας, από την FERROSTAAL. (Θυγατρική της ΜΑΝ κι αυτή) 


Το σκάνδαλο της οποίας ΜΑΝ, έσκασε λίγο πριν τις ευρωεκλογές του 2009. Με τον Υπουργό που χειρίστηκε –τότε- τις προμήθειες των τρόλεϊ, Χ. Βερελή, να παραιτείται από την βουλευτική του ιδιότητα. Από ευθιξία. Μιας και επί Υπουργίας του, πραγματοποιήθηκαν οι προμήθειες. «Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο» δήλωσε τότε. Εκείνος που εκκαθαρίστηκε βέβαια, ήταν μόνο ο Υπουργός. Απ΄ τις εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ. Ο τότε Υφυπουργός Βούγιας, επανεξελέγη και υπουργοποιήθηκε. Τι να υποθέσω εγώ τώρα; Πως ο Σπύρος δέν έχει την ανάλογη ευθιξία; Ή  μήπως βιάστηκε ο ...Χρήστος;

Μα το σκάνδαλο της ΜΑΝ-καθότι σκάνδαλο του μοσχο-αναθρεμμένου  μιντιακά ΠΑΣΟΚ- ...ξεπλύθηκε στο  πίτς-φυτίλι δημοσιογραφικά. Με ένα θαυματουργό σαπούνι!  Που το ...ρημάδι θα πρέπει να βγει κομματάκι....μεταλλαγμένο στην Ελληνική αγορά. Στο πρώτο του... μόνο γράμμα!  Σκάνδαλο λοιπόν που περίπου παραγράφηκε  απ΄ το εκδοτικό κατεστημένο! Μιας κι είχε παραγραφεί κι απ΄ τους…ισχύοντες-για τους πολιτικούς και μόνο- νόμους νωρίτερα! Γι άλλα κι άλλα σκάνδαλα όμως...Ποιός τους πιάνει; Είπαμε όμως: Τα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας είναι καραμπινάτα σκάνδαλα, ενώ απεναντίας τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίζονται ως απλές, παιδικές ...σκανδαλιές! 


Έλα όμως που η ΜΑΝ ξανασυνδέθηκε –τυπικά τουλάχιστον- και με την θυγατρική FERROSTAAL. Που μας φέσωσε από πάνω και   με τα υποβρύχια που γέρνουν…

Μεγάλη Πέμπτη, έσκασε (σε υπερατλαντικές συχνότητες) και το σκάνδαλο της DAIMLER MERCEDES (για να δούμε πότε στο διάολο, θα θερίσουμε με το πολυβόλο ότι θέλει θέρισμα τέλος πάντων σ΄αυτή τη χώρα) . Και σύμφωνα με την  ...πολιτική μας πεπατημένη,  …θάφτηκε! Την Μεγάλη Παρασκευή! Το ξαναείπαμε: Κάθε σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ σ΄αυτή τη χώρα, τρεις μέρες κρατάει! 

Πασχαλιάτικα  ωστόσο  οι Αμερικάνοι, "ξεκοκκάλιζαν" την DAIMLER και τον -εξ αδιαιρέτου  Mάρτη της…Σαρακοστής, σε όλες αυτές τις βρωμερές υποθέσεις- ελληνικό πολιτικό κόσμο....









...σέρνοντας άρον-άρον την Mercedes,  σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, με μόλις 180.000.000 δολάρια. 

Κοντά στα 900.000.000 δολάρια, -τα οποία υποχρέωσε επίσης εξωδικαστικά το Αμερικανικό χρηματιστήριο- να καταβάλει λίγο νωρίτερα κι η Siemens. Xαρίζοντας σε εμάς τους ιθαγενείς,  τον...Χριστοφοράκο! Μα ούτε κι αυτόν δεν είμαστε ικανοί να μπαγλαρώσουμε!

Μεγάλη υπόθεση πάντως, να βγάζεις λεφτά απ΄τη διαπλοκή των εταιρειών , που απλά φιλοξενούνται στο χρηματιστήριό σου! Με το βρώμικο πολιτικό χρήμα, στις τσέπες των  εκπροσώπων κάποιων άλλων χωρών! Με ξένο κώλο, κάνω κι εγώ τον ...gay που λέει  κι η γιαγιά μου η Μέλπω στο χωριό!

Γι αυτό και τα διεφθαρμένα πολιτικά συστήματα της οικουμένης, που δίνουν ανάσες ζωής στην Αμερικάνικη Οικονομία, κρίνονται εσαεί …διατηρητέα! Βέβαια! Κι όσο για την Ελλάδα; Ούτε γάτα…Αλλά με μεγάλη ζημιά για τους Έλληνες φορολογούμενους! Και με καμία ζημιά για το ΠΑΣΟΚ. Μιας κι ο δημοσιογραφικός σιγαστήρας στην ψωροκώσταινα, κρατάει ακόμα τα μπόσικα! 

Μόνο τα blogs, έγραψαν για το  θέμα. Αλλά με περιορισμένη φωνή…Προφανώς όμως,  θα θέλετε κάποιες παραπάνω εξηγήσεις γι αυτόν τον ...δημοσιογραφικό σιγαστήρα:

Τις οποίες θα εντοπίσετε, αν ρίξετε μια προσεκτική ματιά,  στον επισυναπτόμενο πίνακα παρακάτω. Ας το πάρουμε απ΄την αρχή όμως: 
Την Μεγάλη Τετάρτη …παρεμπιπτόντως, κατακύρωσε ο ΟΠΑΠ, την νέα διαφημιστική του, καμπάνια στις ανάδοχες εταιρείες! 

Συνολικού προϋπολογισμού: 50.000.000 € παρακαλώ! Εν μέσω, όχι απλά οικονομικής κρίσης,  αλλά οικονομικής αιμορραγίας,  για να ακριβολογήσουμε επιτέλους! 

Από ποιόν διατίθενται αυτά τα τεράστια διαφημιστικά κονδύλια τελικά; Από ένα κρατικό μονοπώλιο! Παλιότερα θυμάμαι, διαφημίζονταν ακόμα πιο καρα-τσεκαρισμένα (όπως θα έλεγε κι η αθάνατη Μαλβίνα) κρατικά μονοπώλια: 


Όπως η… ΕΥΔΑΠ, για παράδειγμα. Κι από κοντά και ... οι παρελκόμενες κρατικές τράπεζες. 







Που ανακύκλωναν εκατομμύρια στη διαφήμιση, διαφημίζοντας την μονοπωλιακή ΕΥΔΑΠ! Μύλος κοινώς.




Ακόμα και διαφημίσεις για τη φιλική προς τον πολίτη… Αστυνομία πληρώσαμε εμείς οι φορολογούμενοι. Στους καναλάρχες.  







Κι όχι μόνο: Γιατί με το συμπάθιο χέστηκε η φοράδα στο αλώνι με την ....ασφάλεια των ΗΣΑΠ!



Ως  και τα μονοπώλια της ...εφορίας, έβγαλαν στον τηλεοπτικό αέρα οι αθεόφοβοι! Για να αποκτήσουμε -τάχα- φορολογική συνείδηση! Εκ του αποτελέσματος ωστόσο, την είδατε κι αυτή τη διαβόητη φορολογική συνείδηση που εμπεδώσαμε!









Ας είναι καλά η κρατική διαφήμιση λοιπόν…Κι ο συνημμένος  πίνακας -που δανείζομαι από το blog "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ"- δείχνει στεγνά και το μέγεθος του κάθε ...ανεξάρτητου δημοσιογραφικού… σιγαστήρα…Όσο κι αν σας παιδέψει η εντρύφηση στα θολά γράμματα του πίνακα, αξίζει να του αφιερώσετε μερικά λεπτά ! Και να δείτε πώς μέσα σε τρία χρόνια,   τριπλασιάστηκε  σχεδόν,  μια αχρείαστη εν τέλει   κρατική διαφήμιση!


Α, μια στιγμή!  Απ΄το blog: allostyle, (Ιούνιος 2009) βρήκα κάτι πιο πρόσφατο μάλλον. Και σαφώς  πιο ευανάγνωστο:

Σε κάθε περίπτωση πάντως, βλέπουμε  μια διαχρονική-κι όχι στιγμιαία φωτογραφία-  των 200- 300 οικογενειών, που από τις εποχές της Τουρκοκρατίας και δώθε, διαχειρίζονται -δίκην μεγαλοτσιφλικά- τις τύχες όλων  ημών των υπολοίπων.





Είναι να μη τρίβεις τα χάρια σου από εθνική... υπερηφάνεια, με κάτι πολιτικές ευρεσιτεχνίες του επιπέδου: «πρώτα ο πολίτης;» Ποιος πολίτης και κουραφέξαλα μωρέ; Υπήκοοι του κερατά γίναμε! Όπως κι επί Τουρκοκρατίας!

Τα μόνα μέσα που «τσεκάρισαν» την ανοδική τάση αυτής της διαφημιστικής δαπάνης κατά τα τελευταία χρόνια προς τα ΜΜΕ, ήταν όπως προαναφέραμε, τα blogs. Είτε και τα αδικημένα απ΄ τη μοιρασιά ΜΜΕ. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

«Μα εμείς αργά ξυπνάμε, παραδάκι κονομάμε, τηλεόραση κοιτάμε και στο γήπεδό μας πάμε. Δόξα το Θεό καλά περνάμε!» έλεγε ένα παλιό-αλλά διαχρονικά επίκαιρο- τραγούδι του Μιχάλη Βιολάρη!

Με τις κυκλοφορίες της πιο ευνοημένης εφημερίδας απ΄ τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, της «ΧΩΡΑΣ» του Τράγκα (και λίγο πριν γυρίσει την εφημερίδα του σε εβδομαδιαία) να μη ξεπερνάνε τα 500 φύλλα ημερησίως! Αν απ΄ αυτά δε, αφαιρέσεις και τα φύλλα, που εθιμικό δικαίω αγοράζουν τα Υπουργεία και οι μεγάλοι κρατικοί οργανισμοί, τη ΧΩΡΑ τελικά, είναι ζήτημα αν τη διαβάζουν οι συγγενείς πρώτου βαθμού του  εφημεριδάρχη Τράγκα!


Το σκέφτηκα από εδώ το σκέφτηκα από εκεί και το αποφάσισα: Θα συνασπίσω τους …καλούς συναδέλφους bloggers, σε συνδικαλιστικό σωματείο. Να διεκδικήσουμε τα αναλογούντα μας κι εμείς, απ΄την κρατική διαφήμιση βρε αδερφέ. 

Αν ο Τράγκας των πεντακοσίων (minus) φύλων της ημέρας, παίρνει κοντά ένα δισεκατομμύριο δραχμές της παλιάς καλής εποχής το χρόνο, πόση κρατική διαφήμιση να αναλογεί στο troktiko λόγου χάριν; Ή στη Ζούγκλα. 
Blog και sites, πάνω στα οποία  «κλικάρουν» (επιεικώς) καμιά πεντακοσαριά χιλιάδες έλληνες την ημέρα; Κι όχι μόνο έλληνες! Και πόσα χρήματα της διαφήμισης αυτής,  αναλογούν, σε όλα τα υπόλοιπα αξιόλογα blogs κατ΄ επέκταση; 

Για να μη μιλήσουμε και για το δικό μου blog δηλαδή και παρεξηγηθούμε... Που το διαβάζει ακόμα κι η γιαγιά η μου Μέλπω στο χωριό; Αμ ο  παππούς ο Αγησίλαος, που το διαβάζει φωναχτά και σε όλα  τα ΚΑΠΗ της ενορίας του; Και κανά δυο ακόμα ξαδέρφια και κουμπάροι; Γελάτε έ; Γιατί ορέ πατριώτες; Τα….αδιάθετα υπόλοιπα της Χώρας του Τράγκα,  πόσοι και ποιοι παραπάνω τα διαβάζουν θαρρείτε;

«Δρυός πεσούσης όμως –λέει μια παροιμία μας όμως- πας ανήρ ξηλεύεται!» 

Λαύρος ο Τράγκας απ΄τα παράθυρα του ALTER, κατά της Χθεσινής Νέας Δημοκρατίας. Kαι με άσφαιρα …τα πυρά του, εναντίον του ΠΑΣΟΚ… Ενός Τράγκα που αυτοπροσδιορίζεται - τρομάρα του- και ως ο ανεπίσημος εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο δελτίο του Χατζηνικολάου ντεμέκ !







Τελικά ο Χατζηνικολάου ξεσκεπάστηκε: Είναι ΠΑΣΟΚ πια! Αλλιώς, δεν εξηγείται η επιμονή του στον Τράγκα. 




Που είναι η  καλή  χαρά της Κάτιας Μακρή. Που αν μη τι άλλο, κατεβαίνει πάντα ενημερωμένη για το θέμα της. Και… ημερωμένη εσχάτως,  με τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες του Τράγκα! Με τον Τράγκα, να προσποιείται πως κάνει ρεπορτάζ. "Ότι θυμάσαι χαίρεσαι" το αποκαλεί ο παπούς ο Αγησίλαος,  αυτό το Παλαιολιθικού τύπου και εποχής δεινοσαύρων,  εντελώς  κουτσαβάκικο ρεπορτάζ πάντως.

Φίλε Χατζηνικολάου, σίγουρα η πιάτσα έχει καλύτερους δημοσιογράφους,  που θα μπορούσαν να αρθρώσουν λόγο στα δελτία σου, μεταφέροντας –δημοσιογραφικά και αντικειμενικά εξυπακούεται- και τα νέα απ΄το αντίπερα στρατόπεδο. 



Χωρίς να επιδίδονται στον νυν υπέρ πάντων αγώνα. Της κρατικής διαφήμισης. Του πάλαι ποτέ καλού δημοσιογράφου. Και νυν εφημεριδάρχη!

Στο Ελλαδιστάν ωστόσο δεν έχει σημασία τι λέγεται, αλλά από ποιόν λέγεται. Το οτιδήποτε. Έτσι κι ο υπόλοιπος τύπος , αντιμετώπισε με μικροψυχία  και μια αποκλειστικότητα του “VETO” του Τριανταφυλόπουλου! Θάβοντας μαζί του, εξ αδιαιρέτου  και την είδηση:

Σύμφωνα με την οποία είδηση, μια εφορία (Φιλαδέλφειας) …ξέχασε να στείλει το οικονομικό της ραπόρτο στο Υπουργείο Οικονομικών, για τα έσοδα του μηνός Φεβρουαρίου.
Εντελώς… παρεμπιπτόντως δε, η συγκεκριμένη Εφορία, φορολογεί το σύνολο των εκτελωνισμένων καυσίμων, σε εθνικό επίπεδο.
250.000.000 € ήταν τα έσοδα αυτής της φορολόγησης, τον περασμένο Φεβρουάριο. Αν αυτό το προβάλει κανείς σε 12μηνη βάση, τότε αυτά τα έσοδα, είναι πάνω-κάτω, 3 δισεκατομμύρια €. Τα ¾ του πακέτου των μέτρων , που μας φόρεσαν κολάρο εσχάτως. Ξεχνώντας τρία ολάκερα δις στα μπακαλο-τέφτερά τους. 
Κι όμως: Τα έσοδα του κάθε μήνα προβάλουν σε ορίζοντα έτους κι οι ποικιλώνυμοι ελεγκτές μας, καθορίζοντας την έκταση  και ένταση των…εκτάκτων μέτρων,  που μας κοπανάει κατακέφαλα η κυβέρνηση. 


Και τώρα εξηγείται απόλυτα πλέον,  η πρόσφατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που είπε σε κάποια στιγμή,
«πως η Ελλάδα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε απ΄ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μιας και η χώρα, παίρνει αυτά ακριβώς τα μέτρα, που θα πρότεινε και το διεθνές Νομισματικό ταμείο»




Μόνο που εγώ κ. Πεταλωτή μου, δεν ψήφισα το… ΔΝΤ, για πρωθυπουργό μου…Τον Γιώργο Παπανδρέου ψήφισα και το σοσιαλιστικό του ΠΑΣΟΚ που να πάρει η ευχή να πάρει. 


Κι επειδή σας βλέπω έτοιμους να ενισχύσετε ξανά μανά την ...ρευστότητα των Τραπεζών,  αναρτώ εδώ στον...πάτο τους σημειώματος και  μια καταδική σας προεκλογική  αφίσα. Απ΄την οποία εμπνεύστηκα και του λόγου μου τρομάρα μου. Όπως και απ' τον Μιχαλάκη τον Καχριμάκη καλή του ώρα!




Y.Γ: Στις αναρτήσεις του Δεκεμβρίου  του 2009 (διατίθεται ακόμα στο blog και δεν αποσύρθηκε από την Google λόγω της χωρητικότητας του blog η ανάρτηση)   και στο εικονογραφημένο "χρονο"  με τίτλο "ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ του 2030, σημείωνα όσα πρόκειται να συμβούν στη χώρα προοδευτικά,  απ΄τον περασμένο Δεκέμβριο, μέχρι και το ...2030! Κοιτάζοντας ξανά αυτό το "χρονο" θλίβομαι ειλικρινά με τα όσα  μας ενέσκυψαν κιόλας, μέσα σε μόλις 4 μήνες! Διαβάστε το. Πραγματικά αξίζει να το δεις! Είτε και να το ξαναδείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου