Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!



Έχουμε χάσει το τόπι με τις καταγγελίες και τα υπονοούμενα των κυβερνητικών αξιωματούχων. Και αυτοματοποιημένα σχεδόν και με τους δημοσιογράφους των …Φύλλων των Εφημερίδων της Κυβέρνησης. Για να μη επεκταθούμε και στα κανάλια της κυβέρνησης δηλαδή. Μέχρι που....ξυπνήσαμε!

Δεν υπάρχει μέρα, ώρα, στιγμή και δήλωση, που να μην καταριόμαστε αυτούς τους …φαντομάδες κερδοσκόπους. Ώρα να λογαριαστούμε λοιπόν: Εμείς η σιωπηρή πλειοψηφία  τελικά που θα πλερώσουμε και το λογαριασμό. Μιας και χάσαμε για άλλη μια φορά το ραντεβού μας με την ιστορία.

ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ Α

Ύστερα από άγονες και γόνιμες διαδρομές εδέησε επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ένωση να ανακοινώσει και το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, πριν από καμιά δεκαριά μέρες. Με επιτόκιο….5% παρακαλώ. 


Κατά τι μικρότερο –τότε- από το αντίστοιχο των αιμοσταγών κερδοσκόπων.


ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ Β

Για να το πάρει σχεδόν αμέσως πίσω η Μέρκελ, με τις πυθιακές της δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση και σε ενδογερμανικό επίπεδο. Ε ρε Ελλαδάρα! Παντού διδάσκεις ...πολιτικό πολιτισμό!

Κάποιος ωστόσο πρέπει να ενημερώσει τους «εξαγριωμένους» Γερμανούς, πως ενώ οι τράπεζές τους δανείζονται χρήματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1%, τα δανείζουν στη συνέχεια στο ελληνικό δημόσιο, με επιτόκιο 5 και 6 και 7%!

ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ Γ

Μα και σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης τα πράγματα  αποδεικνύουν όσα φωνάζουμε εδώ και καιρό: Ενώ η κυβέρνηση της Γερμανίας κατ΄ επέκταση, δανείζεται από τις αγορές χρήματα με επιτόκιο μικρότερο από 3%, «σύρθηκε» από το Euro group, στη δέσμευση, να δανείσει τους χρεοκοπημένους Έλληνες, με επιτόκιο μόλις …5%! Μήπως ο Γερμανικός λαός θα πρέπει να ενημερωθεί και γι αυτήν την αγαθοεργία; Με το αζημίωτο ωστόσο; Όπως κι όλες οι υπόλοιπες κυβερνήσεις;

ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ Δ

Το πρόβλημα ωστόσο είναι καταδικό μας. Και θα το επιλύσει το πολιτικό μας σύστημα! Το οποίο πολιτικό μας σύστημα ωστόσο, στα του οίκου του δεν μπόρεσε να βάλει οικονομική τάξη. Και περιμένουμε να βάλει τάξη στη χώρα;

«Νίκος Καραμπάσης, εφημερίδα Η Σφήνα»
"Σύμφωνα όμως με τα «λογιστικά κιτάπια» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μόνο τα δύο αυτά «κόμματα εξουσίας» χρωστάνε στις τράπεζες περισσότερα από 100 εκατ. ευρω και έχουν πάρει... προκαταβολή την «κρατική επιχορήγηση» τουλάχιστον μέχρι και το 2016 (υποθέτοντας οι τράπεζες ότι μέχρι τότε θα υπάρχουν τουλάχιστον μέσα στη Βουλή...)!

Πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ -με το γενικό του διευθυντή Ρ. Σπυρόπουλο- οργάνωσε μια πολύ μεγάλη καμπάνια να υπάρξουν έσοδα από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος (μέχρι και visa card εξέδωσε). Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι... ψάρια θα πιάσει, αλλά τουλάχιστον μέχρι πέρυσι και σύμφωνα με τους ισολογισμούς που δημοσιεύτηκαν, όπως εξήγησε και ο κ. Βερναρδάκης, η συνεισφορά των μελών των κομμάτων την τελευταία 11ετία είναι ελάχιστη."
«TVXS.»
Το 2008 τα κόμματα εισέπραξαν 62.489.723 ευρώ, ενώ έως τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, είχαν εκταμιευθεί 140.231.372 ευρώ. Σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς που ψηφίζονται κάθε χρόνο, τα ποσά που λαμβάνουν τα κόμματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι πολύ μεγάλα είναι τα ποσά που καταχωρούνται ως επιμορφωτική χρηματοδότηση για την εκπαίδευση των μελών των κομμάτων. Για το 2008 η επιμορφωτική χρηματοδότηση ανήλθε σε 1.858.067 εκατ. ευρώ για το ΠαΣοΚ, σε 2.087.000 εκατ. ευρώ για τη ΝΔ και σε 424.000 ευρώ για το ΚΚΕ.
Πηγή: «Το Βήμα», «Πρώτο Θέμα», «Τύπος της Κυριακής»

ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ Ε


 ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΣΤ







Το μήνυμα ελήφθη;








ή  μήπως να το αναλύσουμε .... περαιτέρω;








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου