Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΤΟΥ ΑΗ-ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑΡΗ!



Ένα δοκιμασμένο δόγμα της πολιτικής λέει: Για να πάει μια χώρα μπροστά, τα ρολόγια των κυβερνητών της, των κρατικών αξιωματούχων της  και του λαού, πρέπει να δείχνουν εντελώς διαφορετική ώρα.
Όταν τα ρολόγια του λαού σημαδεύουν το «παραπέντε», 

τα... ευρηματικά τέλος πάντων  ρολόγια των κρατικών αξιωματούχων , πρέπει να δείχνουν το «ακριβώς»! 

Με τα ρολόγια των κυβερνητών,   να βρίσκονται στο «και δέκα». 


Τότε και μόνο τότε, γίνεται ομαδικό το άθλημα.   Της σκυταλοδρομίας. 
Αν όλα τα ρολόγια δείχνουν την ίδια ώρα, τότε απλά προσεύχεσαι να αξιωθείς  να ξανασηκώσεις κάποτε  κεφάλι, απ΄ τον πυθμένα του χάους. Στο οποίο  χάος, με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξεις. 

Τα μόνα ρολόγια που δεν ευθύνονται για αυτόν τον παρά φύσιν... συγχρονισμό πάντως, είναι προφανώς τα ρολόγια του λαού! Τα οποία ρολόγια, οι άλλοι δύο ...συναθλητές του λαού, τον ανάγκασαν να τα...αποσύρει. Αντί οι υπόλοιποι να συγχρονίσουν τα ρολόγια τους, στη ώρα ... πολίτη! 

Η χώρα, έβλεπε τα τραίνα να περνούν  το ένα πίσω από το άλλο για πολλά χρόνια χωρίς να επιβιβάζεται σε κανένα. Μέχρι, που το τελευταίο τραίνο,  μας αποβίβασε ένα σκασμό  κηδεμόνες,  στην πλατεία του...Συντάγματος. 

Οι... καταλληλότεροι του πρόσφατου  παρελθόντος, οι ακαταλληλότεροι ωσαύτως κι ότι βάλει ο νους  μας τέλος πάντων,  υποκαταστάθηκαν πλέον απ΄' τους ....προσφυγικότερους...Που προσέφυγαν στους μηχανισμούς στήριξης. Αργότερα κι απ΄το ....αργότερα!

Υπό την ασφυκτική κηδεμονία πλέον του ΔΝΤ και των άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, και επιχειρώντας ένα flash-back στο τελευταίο  εξάμηνο της διακυβέρνησης μας από τους σοσιαλιστές, μόνο δυσάρεστα έχουμε  να θυμηθούμε. Δυστυχώς. Κι ένα ατέλειωτο ψυχοπλάκωμα.  Με αποτέλεσμα το ΔΝΤ, να λανδάρεται περίπου  σαν  λύτρωση!  Για να ακονίσουμε λιγάκι τη μνήμη μας, στα μετέωρα βήματα του πελαργού μας λοιπόν:

@ρον-@ρον απόσυρση  του κυβερνητικού  προγράμματος,  των πρώτων εκατό ημερών, με την ορκομωσία της νέας μας κυβέρνησης.  Κι αντί για αυξήσεις μισθών, κόκκινες γραμμές και άλλα τινά επικολυρικά,  μειώσεις!



@πόλυση δεκάδων  χιλιάδων συμβασιούχων των stage, με το καλημέρα. 



@πόλυση του εντεταλμένου υφυπουργού της ηλεκτρονικής μας διακυβέρνησης,  για εμπλοκή του σε... ρουσφέτια με το καληνύχτα. Κι έτσι, χάσαμε και την... ανθρώπινη κοινωνία. Που γράφει  στον πάτο το γκισέ του Υφυπουργού.  Made in Rovlias κοινωνία.

@μετροέπεια στις διεθνείς μας σχέσεις και πολτικές ακροβασίες. Με τον πρωθυπουργό,  να συνοδεύεται από 69(!)  τουρίστες παρατρεχάμενους στην σύνοδο της Κοπεγχάγης για το περιβάλλον.  Στην οποία σύνοδο,  άρθρωσε και την μνημειώδη παρέμβασή του, για την επιβολή φόρου του...άνθρακα στους " βρωμιάρηδες" του πλανήτη. Την ίδια ώρα που-διακριτικά τότε-χτυπούσαμε τις πόρτες τους για δανεικά.


@τέλιωτη κωλυσιεργία,  στην επάνδρωση και ...επιγυναίκωση,  των Γενικών Γραμματειών των Υπουργείων. Στο όνομα  της ισονομίας των πολιτών επισήμως. Και της απεξάρτησης του κράτους από τις κομματικές δουλείες. Μια στελέχωση που ολοκληρώθηκε πάντως μόλις προχθές! Και που κατά διαβολική σύμπτωση,  ολοκληρώθηκε  με την  ανακύκλωση,  των ίδιων και των ίδιων παλαιολιθικών κομματικών εντεταλμένων.


@νεξάντληντη παρελθοντολογία,  που φτάνει στα όρια του εμμονικού σύνδρομου ενίοτε,  για τους αμέσως προηγούμενους. Και μακάρια σιωπή των αμνών για τους προχθεσινούς! Μα στους χθεσινούς,   εμείς οι υπόλοιποι, τους τα  κουνήσαμε μια και καλή τα μαντήλια μωρ'  αδέρφια.  Δίνοντας και  μια  transit ευκαιρία στο  ΠΑΣΟΚ. Και αξιολογήστε έγκαιρα  τη σημασία  του... transit αξιότιμοι  κυβερνήτες μας! 


@ναποτελεσματικότητα  και καθυστερήσεις στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Με την συντριπτική πλειοψηφία των Υπουργών, να βαθμολογείται κάτω από τη βάση. Από  τον ίδιο  τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης .

Και τέλος:

@βάσταχτα οικονομικά  μέτρα. Που κατέστησαν φτωχότερους τους φτωχούς κι ακόμα πιο ανύπαρκτους για το κράτος,  τους άνεργους! 






Η κυβέρνηση εδέησε επιτέλους,  να ξεκαβαλικέψει από το μαγικό χαλάκι της, ανήμερα του Αη-Γιώργη του καβαλάρη! 

Με την έλευση του άλλου καβαλάρη. Του Δ.Ν.Τ.!  Όπως  σημειολογικά γράφει στη  σχετική  ανάρτησή  της   στο blog της κι η φίλη μου η Σοφία. Στο οποίο ΔΝΤ, αγκιστρωθήκαμε.
Μιας κι  η χώρα, εξακολουθούσε για ένα εισέτι εξάμηνο το χαβά της,  χωρίς κανένα απολύτως πρόγραμμα.


Συνειρμικά μου έρχεται στο μυαλό,  μια γελοιογραφία του «ΚΥΡ» που φιλοτεχνήθηκε, πριν από κάμποσα χρόνια: «οι αρχαίοι ημών πρόγονοι-έγραφε στη λεζάντα ο κορυφαίος των κορυφαίων Κυριακόπουλος- πέτυχαν σε όλα, εκτός από ένα: Τους Απογόνους τους."


Απόγονοι- που συμπληρώνω εγώ- φρόντισαν να αποκόψουν από τις ελάχιστες προσοδοφόρες πηγές του νεοελληνισμού, ακόμα και τις κληρονομιές των προγόνων! Κλείνοντας τα μουσεία.Μιας και το μόνο που πουλάμε ως χώρα και ανευ ανταγωνισμού, είναι οι  πολιτιστικές περγαμηνές των προγόνων. Τι άξιοι αυτοί οι πρόγονοι ρε παιδάκι μου! Μέχρι και την αχρηστεία των απογόνων προέβλεψαν,  φροντίζοντας  να τους προικοδοτήσουν!

Μα την αλήθεια,  το τελευταίο που επιδιώκω  μ΄αυτό το σημείωμα, είναι να σας μαυρίσω ακόμα περισσότερο την ψυχή. Μα  πρέπει να πατήσουμε πάνω στα τα λάθη μας. Κι όχι να τα ξορκίζουμε απλά. Για να μην τα επαναλαμβάνουμε. 


Μιας κι η κάθε μέρα που πέρασε ανεκμετάλλευτη στο τελευταίο εξάμηνο της διακυβέρνησης μας, μόνο καλά δεν  επεφύλαξε για τη χώρα. Η χώρα βάδισε στο κρισιμότερο εξάμηνο της ύπαρξής της και πάλι δυστυχώς με ερασιτεχνική κυβέρνηση. 


Με τον πρωθυπουργό,  να το παλεύει μέχρι την τελευταία στιγμή,  να μην είναι ένας  πρωθυπουργός υπό κηδεμονία. Και να μην συγκατοικήσει στου Μαξίμου, με τον πρόεδρο του ΔΝΤ. Που δεν μπήκε καν απ΄την πίσω   πόρτα.  Aπ΄την κύρια είσοδο  μπήκε και "κιριλέ"! Που λέει  κι ο φίλος μου ο Σαλονικιός!

Νομοτελειακή κατάληξη θα μου πείτε. Με την κυβέρνηση, αρκούμενη,  σε ρόλο απλού ... παθολόγου! 

Κι όχι χειρουργού. Όπως τουλάχιστον μας έταξε. Άργησες πρόεδρε. Άργησες χαρακτηριστικά. Κι αποψίλωσες σημαντικά,  το πολυπληθές fun-club  σου. Έξι μήνες  τώρα, ο λαός στάθηκε δίπλα σου, βγήκε μπροστά  για  να σε προστατεύσει, έκατσε ολομόναχος στη γωνία του τρώγοντας τις σάρκες  του κι  έμεινε  πίσω σου, σιωπηλός συνοδοιπόρος σου,  όταν του το γύρεψες...Ακόμα ωστόσο -για πόσο μόνο δεν ξέρω- δεν  στάθηκε απέναντί σου.  Εκτός από μερικές μειοψηφίες! Πρόσεξε μόνο μην αναγκάσεις το λαό να στηθεί εν χορδαίς και οργάνοις  απέναντί σου. 

Ο πρώην πρόεδρος της βουλής,  ο αειθαλής Απ. Κακλαμάνης,  είχε πει σε κάποια τηλεοπτική του συνέντευξη κάποτε, πως μερικές παραλείψεις της πολιτικής, στοίχισαν και στοιχίζουν,  δέκα φορές περισσότερο κι από τις πιο άστοχες πολιτικές πράξεις! Πόση σοφία κρύβει αυτή η ατάκα!

Κανά δυο έδρανα δεξιά σου κάθεται ο γερόλυκος της πολιτικής στη βουλή βρε πρόεδρε.  Συμβουλέψου τον και καμιά φορά ντε! 
Και κατά την τελευταία διετία της Νέας Δημοκρατίας σαφέστατα, ακυβέρνητη ήταν  η χώρα. Λιγότερο ακυβέρνητη ενδεχομένως, απ΄ όσο θέλουν να την παρουσιάσουν, τα προσκείμενα στην σημερινή κυβέρνηση, ΜΜΕ. Έλα όμως που τότε, τα επιτόκια του δανεισμού μας, ήταν στο ένα τρίτο από τα σημερινά! Ψάχνοντας μια λογική εξήγηση  για όλα μας προκύπτουν, κατέληξα σε ένα συμπέρασμα:  οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου, κιότεψαν μπροστά στο μέγεθος της σαπίλας μας. Σε όλα τα επίπεδα. Και κιότεψαν καταλυτικά!!! 

Κι η μεν διακυβέρνηση Καραμανλή, απέκτησε -για τους αντικειμενικούς- κι ένα αναδρομικό άλλοθι. Οι ελεγχόμενες ασφυκτικά από το ΠΑΣΟΚ συντεχνίες,  αλλά και το  ίδιο το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, δεν την άφησαν να ξεκινήσει, κάποιες ηπιότερες -συγκριτικά με το σήμερα- μεταρρυθμίσεις. Ακόμα κι οι ...πέτρες ξεσηκώθηκαν εναντίον της Πετραλιά, με την ενοποίηση δεκάδων ταμείων,  σε μια δεκάδα επί των ημερών της!

Θυμάστε εντονότερα ίσως την πρωθυπουργική δέσμευση, πως το ΠΑΣΟΚ θα επανέφερε ξανά την Ολυμπιακή Αεροπορία, σε κρατική τροχιά. Ακόμα την περιμένει την κυβέρνηση ο Βγενόπουλος…Που αποκωδικοποίησε έγκαιρα,  την μεγαλοστομία των πολιτικών…Που εκ του αποτελέσματος πλέον, εκλαμβάνεται  ως μια ακόμα πολιτική αθυροστομία!

Θυμάστε τέλος, πως από  το 2009, η τότε κυβέρνηση, πάγωσε μισθούς και συντάξεις. Και προγραμματικά,  το ίδιο σκόπευε να κάνει και για το 2010. Μεταξύ των άλλων, αφανών μέτρων. Που ποτέ δεν μας ανακοίνωσε. Για να την κατηγορούν οι σημερινοί κυβερνήτες τελικά, ακόμα και γι αυτό που δεν της ...επέτρεψαν να κάνει. Τότε. Κατά τα άλλα,  ο σημερινός πρωθυπουργός...έπεσε απ΄τα σύννεφα, με το χάλι της οικονομίας μας. Μα δεν διάβαζε εφημερίδες κι αυτός ο Χριστιανός;

Οι ντιρεκτίβες του Δ.Ν.Τ., του Euro group και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με μια κουβέντα, εκείνο που συστηματικά ξεδοντιάζουν πλέον  -και θα το κάνουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό από εδώ και πέρα- είναι το κοινωνικό κράτος. Δημιούργημα και καύχημα του ΠΑΣΟΚ, των προηγούμενων δεκαετιών. 

Όπως ξεδοντιάζουν και τον ....αυτοδιοικητικό  Καποδίστρια. Δημιούργημα  του ΠΑΣΟΚ επίσης. Που  την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενο, τον ξεδοντιάζει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ! Μειώνοντας σημαντικά δήμους και  δημοτικές επιχειρήσεις. Με τον Καλλικράτη!  


Ο διπλανός πίνακας  της αυτοδιοικητικής ...οπτικής των κομμάτων πάντως, αποτελεί κλασικό  μνημείο μιας πολιτικής του... ποδαριού, made in Greece! Το μόνο τελικά  που μονίμως βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου σ΄αυτή τη χώρα,  είναι το πολιτικό μας σύστημα. 
Καμαρώστε λοιπόν: Πόσο ανέτοιμος είναι  ο ...εισηγητής του νομοσχεδίου o Υπουργός  Ραγκούσης, πόσο πιο τολμηρές είναι οι τομές που προτείνει η Ν.Δ, συμπαραστεκόμενη στην κυβέρνηση  -κι ας την πετροβολάει εκ συστήματος η κυβέρνηση- και ποιές ακριβώς είναι οι προτάσεις(!) και των μη... κυβερνητικών οργανώσεων του κοινοβουλίου. 


Ασυναρτησίες αυτής ακριβώς  της...επίκτητης ελληνικής πολιτικής  κατατομής, συμβαίνουν καθημερινά και  σε κάθε τομέα σχεδόν της δημόσιας ζωής μας.  Η  κυβέρνηση ωστόσο, όφειλε πρώτη να  ξεδιαλύνει τα πράγματα. Τουλάχιστον μέσα της. Από τον περασμένο Οκτώβριο κιόλας. Και το χρωστούσε πρωτίστως στον εαυτό της. Και δευτερευόντως και στο λαό της. Που πάνω της, επένδυσε και τα τελευταία απομεινάριας της όποιας  ελπίδας του. Η ιστορία πάντως  βρίθει παραδειγμάτων, όπου η αρωγή μετατράπηκε σε οργή! 
Όμως: Προκειμένου να πείσεις έναν ολόκληρο λαό,  για την αναγκαιότητα της εφαρμογής των όποιων προγραμμάτων σταθεροποίησης, πολύ νωρίτερα, θα πρέπει να έχεις πείσει τον εαυτό σου! 
Οι αναβλητικότητες, τα πισωγυρίσματα τα αναθέματα στο χθες, τα… κλάματα του Πρωθυπουργού στις ολονυχτίες του (όπως παιδιάστικα αποκάλυψε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης) κι όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα του τελευταίου εξαμήνου τέλος πάντων, το μόνο που πέτυχαν ήταν να τσακίσουν την ψυχολογία  των υπηκόων. Επιτείνοντας την ακυβερνησία! Με  άλλοθι,  που ακούγονται ολοένα και πιο παράταιρα. Μην ασχολείστε άλλο με τα μνημόσυνα στα πτώματα που να πάρει η ευχή να πάρει! Καιρός να στρέψετε επιτέλους και την προσοχή σας , στα μνημόσυνα στα οποία πλακωθήκατε για... τους ζωντανούς! Σε λίγο , που θα τελειώσει κι ο άρτος απ΄τις αρτοκλασίες της εκκλησίας, με σκέτες κλασίες λέτε να τρέφονται τα 2,5 εκατομμύρια των ελλήνων που διαβιώνουν κάτω από τα όρια της φτώχειας; 
Μόνο τρεις εφορίες της Αττικής- λέει- έπιασαν τον στόχο των εσόδων,  κατά τον περασμένο  Φεβρουάριο. Δεν κάνουν στάση πληρωμών οι οφειλέτες ορέ πατριώτες…Το ...χρήμα κάνει στάση εργασίας,  εδώ και κάμποσα χρόνια από την αγορά. 


Η μεταχρονολογημένη και η πέτσινη επιταγή, τράβηξαν τα σημερινά λεφτά, κανά δυο χρόνια πριν την ώρα τους. Μεταθέτοντας και τις σημερινές  ταμειακές υποχρεώσεις -κατά το συνήθειο μας- και δυο- τρία χρόνια αργότερα. Κι εκείνο που χάνεται για την οικονομία,  είναι το σήμερα! Δράμι εμπειρία από αγορά κι αυτοί οι κυβερνήτες μας πια; 
Την ίδια ώρα ωστόσο,  που η διαφθορά, δεν το κουνάει ρούπι απ΄τα παγιωμένα της μεγέθη! Η επιορκία και η μίζα-δυστυχώς- παραμένουν ο κανόνας σ΄αυτή τη χώρα. Κι όχι η εξαίρεση! Έχοντας εμποτίσει στο DNA μας. Όπως πολύ εύστοχα,  επισημαίνει εδώ και κάμποσο καιρό, η χρήσιμη δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου στην Καθημερινή. (για πόσους ακόμα δημοσιογράφους θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό το «χρήσιμοι» με το χέρι στην καρδιά άραγε;)
Ελάχιστοι Έλληνες πάντως αμφιβάλλουν, για το αν και κατά πόσον οι πάρα μα πάρα πολλοί επίορκοι εφοριακοί, έπιασαν τον …προσωπικό τους στόχο: Το κλείσιμο των υποθέσεων των επίορκων –ωσαύτως- φοροφυγάδων, με το δικό τους αζημίωτο. Και με το ζημιωμένο όλων των υπολοίπων , γνωστών και συνηθισμένων υποζυγίων  της φορολογίας.

Μα την Παναγιά τη Γρηγορούσα, ποτέ στην σύγχρονη ιστορία μας, δεν κατέρρευσαν τόσο θεαματικά, τόσοι πολλοί μύθοι, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. 

 
Όπως ο μύθος της ανάπτυξης λόγου χάριν. Μιας και η "ελπίδα" της ανάπτυξης, θα παίξει πολλές φορές από εδώ και πέρα. Και θα μας αποκοιμίσει,  για κάμποσο καιρό ακόμα. Άλλο ένα μνημόσυνο σε ένα πτώμα! Λέω εγώ.

Όταν μιλάμε για ανάπτυξη από εδώ και πέρα, χρηστικότερος θα ήταν ο όρος …υπανάπτυξη! Ώρα να ξεμπροστιάσουμε επί του θέματος και τους εκπροσώπους των επιτηρητών μας. Που μας ντοπάρουν με το όνειρο της ανταγωνιστικότητας. Πολύ σύντομα -δυστυχώς- θα καταλήξει όνειρο θερινής νύχτας κι η γενιά των ...700 €. Με τους μισθούς να κατρακυλάνε   με γεωμετρική πρόοδο, πολύ χαμηλότερα! Και με τις εργασιακές συνθήκες, να επιδεινώνονται.

Δεν φταίνε οι μισθοί μας για τη μη ανταγωνιστικότητά μας και το ξέρετε πολύ καλά ορέ ειδήμονες. Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οικονομίες της Ευρωζώνης,  με διπλάσιους και τριπλάσιους από τους δικούς μας μισθούς, μια χαρά ανταγωνιστικές είναι. 
Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, μείωσε εδώ και καιρό τους μισθούς, φτάνοντάς τους,  στα όρια του…επιδόματος εργασίας! 



Θεοποιώντας παράλληλα και την ανασφάλιστη εργασία. Μήπως τελικά φταίνε οι λοιποί παράπλευροι συντελεστές του κόστους; Όπως το ακριβό τραπεζικό χρήμα λόγου χάριν; Ή η υψηλή φορολογία για παράδειγμα; Η μίζα ενδεχομένως; Ο λάθος προσανατολισμός της βιομηχανικής μας παραγωγής παρεμπιπτόντως; Κι ο ανταγωνισμός μας με ασιατικά προϊόντα, του μισθού των 100-150 δολαρίων το μήνα  των παραγωγών τους πιθανόν; Η ανυπαρξία έρευνας και τεχνολογίας ίσως; Και τόσες πολλές παθογένειες με τις οποίες ουδόλως ασχολήθηκε το πολιτικό μας σύστημα. Απλά τους αναφέρει. Και ξεμπερδεύει!

Όλος ο καυγάς για την μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα από τους επιτηρητές μας ωστόσο, δε γίνεται παρά 
για δέκα-δεκαπέντε πολυεθνικές εταιρείας, που δραστηριοποιούνται –ακόμα-στη χώρα, και 

σπονσονάρουν οικονομικά τις κυβερνήσεις των δανειστών μας. Γιατί σε επίπεδο …ελληνο-ελληνικών επιχειρήσεων, τα πράγματα πήραν προ πολλού το δρόμο της  στρεβλής -για μια ακόμα φορά- …ανταγωνιστικότητας μας. Εναντίον των πρωτοβάθμιων παραγωγών εννοείται. Και υπέρ της κερδοφορίας τους. 


Οι εκπρόσωποι της τρόικας των επιτηρητών μας,  θεώρησαν πρέπον, να ενημερώσουν και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Γιατί αυτοί βλέπουν πεντακάθαρα, αυτό που δε θέλει να δει ο πρωθυπουργός. Την κατάρρευση  του μονοκομματισμού.  Και γιατί οι δανειστές μας, θέλουν να   καταστήσουν συνένοχο στις σκληρές μετέπειτα αποφάσεις, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Το οποίο άλλωστε,  μας έδειξε παντοιοτρόπως την διαχρονική ενοχή του. Και συνενοχή του. Μηδέ των κομμάτων-μη κυβερνητικών οργανώσεων- εξαιρουμένων. Γιατί  οι παραλείψεις που λέει  κι ο Απ. Κακλαμάνης,  είναι ακριβότερες μερικές φορές κι από τις πράξεις.

Οι επιτηρητές μας λοιπόν,  δεν θέλουν να ξαναδούν σε αργό γύρισμα,  το έργο της κατάρρευσης και των δικών μας κυβερνητικών συνασπισμών, όπως στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία και αλλαχού. Συνεπώς; Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. 


Για να πάει στη γωνία της κι η… σκιώδης κυβέρνηση  Παπανδρέου παρεμπιπτόντως. Που εκχώρησε τα κυβερνητικά της δικαιώματα, στην κυβέρνηση μειοψηφίας … του ΠΑ.ΜΕ! 
Που στο κενό εξουσίας, αυτο-αναγορεύτηκε σε ουσιαστική κυβέρνηση. Περνώντας στα πέρατα της οικουμένης, την εικόνα,  της μοναδικής καταλυτικής πολιτικής δύναμης της χώρας.
Η χώρα, αξίζει μια καλύτερη διακυβέρνηση απ΄ αυτήν που έχει σήμερα. Και μια καλύτερη πολιτική απ΄ τις…άνωθεν εντολές της «Ανυπακοής» της Παπαρήγα, που το ΠΑ.ΜΕ. υλοποιεί σε χρόνο dt.

Βγάζοντας με τη μεθοδολογία του ΚΚΕ …εκτός νόμου, μια κυβέρνηση, που είχε -στο ξεκίνημά της τουλάχιστον- την παραδοχή του 43% των Ελλήνων ψηφοφόρων. Πως αλλάζουν όμως οι καιροί. Κάποτε οι πλειοψηφίες –και πολύ κακώς- έβγαζαν εκτός νόμου το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές! Σήμερα οι μειοψηφίες του ΚΚΕ –κάκιστα- βγάζουν εκτός νόμου τις εκλεγμένες πλειοψηφίες! Για να δούμε τι άλλο θα δούμε…

Καθαιρώντας μια  κυβέρνηση, που στα πρώτα της βήματα, είχε και την ανοχή του 60-65% του Ελληνικού λαού. 

Πάνω στο μήνα όμως,  το ΚΚΕ διόρισε την δική του κυβέρνηση των...βουνών! Κι ο Περισσός, αναγόρευσε σε κυβέρνηση,  μια δράκα περιφερόμενων επαγγελματιών απεργών-επαγγελματικών στελεχών του και μια φράξια αμούστακων φοιτητών. Της ΚΝΕ. 

Και τώρα; Τι θα απογίνουμε χωρίς τους κερδοσκόπους τώρα; Που τους φορτώναμε ...πάσαν νόσο και πάσαν μαλακίαν; Φορτώνοντάς τους κι όλες τις πολιτικές μας ανεπάρκειες; Και τις παθογένειες της οικονομίας και της κοινωνίας μας; 

Όσο γι αυτό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Όπως επί μήνες το γράφουμε, οι ελεύθεροι σκοπευτές κερδοσκόποι, δοκιμάστηκαν κι εκείνοι προσωρινά απ΄την ...τρισκατάρατη ανεργία.  Με την υποκατάστασή τους από... τα κράτη-κερδοσκόπους! 

Με …επιτόκια αγοράς απ΄ τον μηχανισμό στήριξης, για μια χειμάζουσα οικονομία, όπως και η ελληνική καλή ώρα. Ήγγικεν η ώρα,   να δραστηριοποιηθούν εν δόξη και τιμή,  ξανά οι κερδοσκόποι! Επιπίπτοντας  οσονούπω, στις ασθενέστερες οικονομίες της Ευρώπης. 


Παίζοντας ένα γνωστό παιγνίδι γι αυτούς  πλέον  με τα speads και εξωθώντας τις οικονομίες: της Πορτογαλίας της Ισπανίας και της Ιταλίας σε  δεύτερο χρόνο, στην ενεργοποίηση ενός αντίστοιχου μηχανισμού στήριξης.


Μέχρις ότου,  να χρεοκοπήσει και η στήριξη καθ΄ αυτή! Με απώτερο στόχο βέβαια, την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης και στο πολιτικό της πλέον επίπεδο. Όχι θα την άφηναν σε χλωρό κλαρί οι Αμερικάνοι την Ευρώπη! 

Ρεζουμέ; Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα μείνουμε και πάλι εντελώς μόνοι μας. 

Ρε μπας και  να ξανασκεφτόμασταν την ενοικίαση των χιλιάδων νησιών και βραχονησίδων μας για 99 χρόνια στους έχοντες και κατέχοντες της οικουμένης;


Εκτός κι αν μας αφήνετε να ψηθούμε μόνοι μας και σ΄αυτήν την ιδέα. Και να την… ωριμάσουμε μέσα μας. Με τον τρόπο που ωριμάσαμε την έλευση του ΔΝΤ. Δίκην σωτήρος! Του Άη Γιώργη του καβαλάρη ανήμερα. 
«Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας» βροντο-φώναζαν μια ζωή οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ…Κλείνοντας τις βιομηχανίες τη μια πίσω απ΄την άλλη χρόνια πίσω. Και μετατρέποντας σε καρνίου τόπο- εύρωστες βιομηχανικές ζώνες του χθες. 


Με το ζητούμενο για ένα –και βάλε- εκατομμύριο έλληνες ωστόσο  σήμερα, να είναι η ίδια η εργασία...Μπροστά στην καταδίκη του θανάτου, δια του…λιμού της ανεργίας, τι θα σκάσουμε, θα την υποστούμε και την εντατικοποίηση! Πρός δόξαν του...ΠΑ.ΜΕ.
Εσείς εκεί του ΠΑ.ΜΕ., σταματήστε επιτέλους να ενεργείτε και να εκφράζεστε, εν ονόματι ολόκληρου του εργαζόμενου λαού. 
Κι εγώ λαός είμαι, αλλά δεν θυμάμαι να εξουσιοδότησα ποτέ μου το ΠΑΜΕ, να αποφασίζει πριν από μένα και τις κυβερνήσεις μου, για μένα και τις κυβερνήσεις μου.Σοβαρευτείτε και του λόγου σας  λοιπόν πριν να πάρουμε εμείς οι... σιωπηλοί,  το νόμο στα χέρια μας!

Αυτά ως μια πρώτη προσέγγιση για το θέμα των ημερών.  Και με μια δεύτερη  και ψυχραιμότερη ανάγνωση. Γιατί, υγεία να ‘χουμε, θα δούμε πολλά ριμέικ σ΄ αυτό το έργο. Στο οποίο, δυστυχώς, δεν είμαστε όλοι θεατές! Γιατί κάποιοι εφοδιάστηκαν έγκαιρα με τα  εισιτήρια διαρκείας! Αφήνοντας τους πολλούς,  να ξεκλέβουν καμιά εικόνα απ΄το μέλλον κι ... απ΄τις χαραμάδες.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και στον νέο υπερ-πρωθυπουργό της χώρας 

και πρόεδρο του Δ.Ν.Τ. κ. Dominik Štros- Kanu. Τον οποίο ετοιμάζεται να υποδεχτεί -από υποχρέωση- ο πρωθυπουργός στου Μαξίμου!



Άντε βρε! Καλορίζικος! Και με το δεξί!  Και δε θέλω να σε βλέπω , έτσι ...μουρτζούφλη!  Όπως και τα τσιράκια σου,  που μας ξέσκισαν στον έλεγχο, όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Εσύ μην παίρνεις τοις μετρητοίς μόνο,  τα λόγια της κυβέρνησης. 
Που ακόμα δε σας καλωσορίσαμε κι αμέσως πλακωθήκαμε στις...εκτιμήσεις,  για το πότε θα σας διώξουμε...Έτσι που στριμωχτήκαμε, ε,  να μην πούμε και κανά δυο... λαμακίες για  να περνάει η ώρα; Εμείς είμαστε φιλόξενος λαός. Και φύσει αισιόδοξος.

Αφού να φανταστείς,  πως πλακωθήκαμε  κιόλας στα... στοιχήματα,   για το αν θα μας πάρει δυο ή έξι τέρμινα, μέχρι να σας χαλάσουμε  και του λόγου σου σας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου