Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΗΜΕΡΑ!



Η μεγάλη μέρα της Ανάστασης, ξημέρωσε. Της   Ανάστασης  κι όπως αυτήν την εννοεί ο καθένας.

Με πολύ φόρτο εργασίας  ωστόσο,  για την....Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία! Ναι, ναι!


Μιας και  στα αερόστατα που απελευθερώνονται παραδοσιακά τις Πασχαλιές στο   Λεωνίδι της Αρκαδίας, εντοπίστηκαν και μερικά ...εμπλουτισμένα αερόστατα. Με τις  προβλέψεις της ΕΜΥ, κατηγορηματικές: Σε 5-6 μέρες  οι νοτιάδες, θα μεταφέρουν αυτά τα πεσκέσια,   ίσαμε τις Βρυξέλλες. Η πολεμική αεροπορία,  διέταξε  μια μοίρα "Miraz 2000" να απογειωθεί και να τα καταρρίψει. 


Η...αντιπροσωπεία των απλών πολιτών, (που στείλαμε στο  Βροντάδο  της Χίου,  εμείς οι ...ανώνυμοι να μας αντιπροσωπεύσει) ήπιε το φραπεδάκι νωρίς το πρωί,   σε μια παραλία. ...Κιριλέ!


Παραγγέλνοντας και έναν    ...βαρύγλυκο ελληνικό καφέ, για  όλους ανεξαιρέτως τους... προστάτες του έθνους.  Που αν και προσκλήθηκαν δεν  κόπιασαν!

Και κατά  το βραδάκι,  φορτώθηκε  τις τρακατρούκες  της και τράβηξε για την Ανάσταση! Έχοντας αναρτήσει απ΄την παραμονή , τις φωτογραφίες των... σωτήρων του έθνους, στο πεδίο βολής των αντιμαχόμενων εκκλησιών! 

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης,  συνοδευόμενος απ΄τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη και τον Αν (Αν είπα) Αν. Υπουργό Άμυνας,   απόλαυσαν τη βόλτα τους   στην ήρεμη... Καμπούλ! 


Ανάσταση στην  Ύδρα θα κάνουν φέτος η Άντα  με τον Γιώργο  Παπανδρέου.Με την αγωνία του πρωθυπουργού, στο κατακόρυφο:




Ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Αντώνης Σαμαράς,   συνοδευόμενος απ΄τη σύζυγό του Γεωργία, πετάχτηκαν  για τη δική τους ανάσταση, στη "δικιά" τους Παναγία!  Την  Παναγία....Δεξιά της Θεσσαλονίκης! Πριν να την κουρσέψει κι αυτήν ο Καρατζαφέρης!Και μετά κατέβηκαν στο Ναύπλιο.




Ενώ οι  πληροφορίες από το ρωσικό κανάλι "Χομπόκτι",  επιμένουν,  πως ο Ρώσος πρωθυπουργός   Βλαντιμίρ Πούτιν,  θα κάνει  ανάσταση φέτος,  στη μονή του Βατοπεδίου. 



Με ... διαφορά φάσεως και   σε οικογενειακό κλίμα, γιόρτασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, την δική του  ...Ανάσταση.



Ώρα για μια ματιά και στον υπόλοιπο κόσμο όμως:


Με την επικράτηση του ελληνορθόδοξου κλήρου,  έληξε νωρίς το μεσημέρι, το ντέρμπι του Αγίου φωτός, στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος καρατερίστας Αρμένιος κληρικός, απομονώθηκε έγκαιρα  απ'  την Αστυνομία κι έτσι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, διατήρησε την παράδοση. Κι οι Αρμένιοι τη δική τους. Με τους Εγγλέζους bookmakers, να κατεβάζουν την τελευταία στιγμή,  μόλις στο  1,15 την  απόδοση του στοιχήματος,  για  την επικράτηση των Ελληνορθόδοξων!


Το πατριαρχείο πάραυτα,  ζήτησε ενισχύσεις  για του...χρόνου,  απ' τους απανταχού ορθοδόξους κληρικούς. Η πρώτη που ευαισθητοποιήθηκε, ήταν η Σερβική ορθόδοξη εκκλησία. Εκπαιδεύοντας τους κληρικούς της, για  του Χριστού την πίστη την Αγία!



"Καλό Πάσχα" ευχήθηκε για μια ακόμα φορά στα Ελληνικά,  ο πάπας της Ρώμης Βενέδικτος,  απ΄την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.  


Προσευχόμενος όλο το πρωινό, για τη σωτηρία των ψυχών ... των χιλιάδων μικρών παιδιών,  που κακοποιήθηκαν  σεξουαλικά, απ΄τους κληρικούς της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.


Με το τραγούδι: "Χέρια ψηλά"  του Χατζηγιάννη τέλος,  τελέσθηκε  η  λειτουργία της αγάπης  εφέτος στην Ιερουσαλήμ.



Επιστρέφοντας στα καθ'  ημάς, πεταγόμαστε  μέχρι την Κέρκυρα! Όπου μετέβη σύσσωμο  το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης,   για το Πάσχα.  Για να επεξεργαστεί,  επί τη ευκαιρία  και  το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. 

Οι Υπουργοί ωστόσο,  δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους, για το πολυέξοδο  τοπικό έθιμο, του σπασίματος των κανατιών το Πάσχα. 

Ζητώντας  από την τοπική Δ.Ο.Υ.,  να ελέγξει διακριτικά,  αν για τα κανάτια, κόπηκαν οι σχετικές αποδείξεις και αν   αποδόθηκε ο αναλογούν ΦΠΑ! Οι Κερκυραίοι,  εξοργίστηκαν  με το μαντάτο και  διοργάνωσαν στο πίτς -φυτίλι, και  μια...δεύτερη ανάσταση.

 Περιμένοντας πως και πως τους Υπουργούς, να βγουν απ΄το ξενοδοχείο τους! 
Ες αύριον τα  πιο σπουδαία!  Με τις σούβλες μας,  τον ...πολιτισμό μας και με τα όλα μας τέλος πάντων! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου