Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

Προσπαθώ να μπω στην ψυχολογία των 5-10 κυνικών δολοφόνων, που έκαψαν ζωντανούς τρεις ανθρώπους μέσα στο τραπεζικό κατάστημα.  Επειδή αυτοί έκαναν το λάθος, να βρουν κάποια δουλειά, σε κάποια τράπεζα…


Kαι πιεσμένοι –κύριος είδε πόσο και από ποιές ανάγκες- να…εργάζονται σε μέρα γενικευμένης αναρχίας στο παραδοσιακό οίκημά τους, κυκλωμένοι από τη φωτιά! 

Δολοφόνων που εκτέλεσαν με άνεση και υπό τα όμματα εκατοντάδων διαδηλωτών, συμβόλαια… θανάτου εναντίον τους.

Προσπαθώ να καταλάβω την αντίδραση των πολλών υπολοίπων διαδηλωτών, που εμπόδιζαν την πυροσβεστική να επέμβει, επειδή ακριβώς τα θύματα ήταν …τραπεζίτες! Και δεν απεργούσαν. Όπως και οι ίδιοι! 

Σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι την ατάκα ενός διαδηλωτή,  που έβλεπε ένα αστυνομικό να τυλίγεται στις φλόγες από μια μολότοφ και κάποιον απ΄ τους διαδηλωτές να απαντάει φιλοσοφώντας το: «Ε και; Ένας μπάτσος λιγότερος» 
Προσπαθώ τέλος να ερμηνεύσω την αντίληψη μέρους του τραπεζικού συστήματος, να κρατήσει ανοιχτό στους ανύπαρκτους…πελάτες, ένα τραπεζικό κατάστημα, την ώρα που απ΄ έξω λυσσομανούσαν οι δολοφόνοι χωρίς όνομα!



Και καταλήγω στο συμπέρασμα πως μόνο σε ψυχικά διαταραγμένα άτομα, ταιριάζουν αυτές οι αντιδράσεις. 

Η όποια συντεχνία, το όποιο μπλόκ διαδηλωτών, οι όποιοι αυτόπτες μάρτυρες τέλος πάντων, διατηρούν ακόμα κάποιες απ΄ τις αρετές του ανθρωπισμού και της ράτσας, υποχρεούνται να ονοματίσουν τους δολοφόνους στις οικογένειες των νεκρών. Διαφορετικά, είναι συνένοχοι. ΠΑΡΑΝΟΪΚΩΝ  δολοφόνων, αθώων ψυχών και αγέννητων βρεφών. Με συμβόλαια θανάτου εναντίον  ανθρώπων. Και ταυτόχρονης ευθανασίας,  των ειρηνικών κινητοποιήσεων των διαδηλωτών.



ΞΑΝΑΧΑΘΗΚΕ  ΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

Η μεγάλη διαδήλωση των 150.000 ανθρώπων χθες,  ευνουχίστηκε. Και χάθηκε το μήνυμα. Με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών των διαδηλωτών,  να παγιδεύεται στις δολοφονικές ορέξεις,  πέντε-δέκα νοματαίων. 


Και για μια ακόμα φορά,  εκχωρήθηκε στους... πολικούς αναλυτές, και τους κομματικούς εγκάθετους,  η ...σύνοψη των αποτελεσμάτων αυτής της μεγάλης συγκέντρωσης! Κλαυσίγελος κοινώς!



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Την αμέσως επόμενη εβδομάδα, η χώρα καλείται να ξοφλήσει ένα δάνειο, τρέχουσας αξίας 9,5 περίπου δισεκατομμυρίων €. 





Είναι αυτό ακριβώς το "πιεστικό"  δάνειο, που ανάγκασε την κυβέρνηση να προσυπογράψει άρον-άρον, ότι της έβαλλα στο τραπέζι οι «καινούριοι» δανειστές." 

Αν δεν παίρναμε τα μέτρα -δήλωσε ο τσάρος της οικονομίας- στον ΑΝΤ1- θα πέφταμε στον τοίχο της χρεοκοπίας" . Ευτυχώς που το αποφύγαμε τελικά το κοπάνημα στον ...τοίχο  Υπουργέ μας!



Ιστορικά πάντως, το δάνειο αυτό ελήφθη το 1981. Επί δραχμής. Και επί αλλαγής. Με επιτόκιο 17% παρακαλώ. Και με διάρκεια 30χρόνων . Οι τόκοι αυτού του δανείου στην εξόφλησή του λοιπόν είναι: 30Χ17=510% του αρχικού κεφαλαίου που αντλήσαμε απ΄ τις αγορές!
Το πραγματικό δάνειο συνεπώς, ήταν μικρότερο από 2 δις €. Και με τους τόκους της 30ετίας, έφτασε στα 9,5 δις €. Έτσι για να παίρνουμε μια εικόνα επί του όλου και για να δίνουμε και μερικές αμείλικτες,  μαθηματικές απαντήσεις, για τα πως και  τα γιατί εκτοξεύτηκε το χρέος στα ύψη που εκτοξεύτηκε.
Η συντριπτική πλειοψηφία των δανείων της επόμενης δύσκολης τριετίας σημειωτέον, είναι δάνεια που αντλήθηκαν επίσης επί Ανδρέα Παπανδρέου. Και στις ημέρες, που ο λαός παραληρούσε στους δρόμους, για την εθνική ανεξαρτησία,  που ευαγγελιζόταν το πρώτο ΠΑΣΟΚ. Της Αλλαγής. Μη μπορώντας να περιορίσει ωστόσο, τα λαμόγια... πασών των κυβερνήσεων.
Για να πληρώσει τα σπασμένα σήμερα,  ο διάδοχος Παπανδρέου. Μιλώντας απερίφραστα, για περιορισμό της Εθνικής μας κυριαρχίας. 
Φορτώνοντάς τα πάντα όλα, στους….άλλους ωστόσο. Πλην του χθεσινού εαυτού του! 






Μέχρι που στο τέλος, και αντιλαμβανόμενος επιτέλους  την λαϊκή  οργή,  άρχισε να το....γενικεύει.


ΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που πέτυχε ο Γιώργος Παπανδρέου, από την ήττα του ΠΑΣΟΚ του 2004 και εντεύθεν, είναι ένα ακόμα μικρό, πολιτικό θαύμα, ελληνικής κατατομής. 

Ανασυγκροτώντας ένα κόμμα που έπνεε τα λοίσθια, κατόρθωσε όχι απλά να το σώσει, αλλά να το οδηγήσει και πάλι στην εξουσία. Με μια πρωτοφανή νίκη. Και με τεράστια μετέπειτα ανοχή,  πολύ μεγαλύτερου μέρους του εκλογικού σώματος.
Παραμερίζοντας σταδιακά, όλους εκείνους τους «πολέμαρχους» του χθεσινού ΠΑΣΟΚ,  για τους οποίους ο κόσμος βοά, πως διασπάθισαν ακάθεκτοι το δημόσιο χρήμα.
Που  με πράξεις είτε και παραλείψεις, ευθύνονται εξ αδιαιρέτου με το υπόλοιπο πολιτικό οικοσύστημα,  για την κατάντια της χώρας! Η μεγάλη λειψανδρία του ΠΑΣΟΚ, καλύφθηκε στο μεσοδιάστημα, απ΄ την υπερ-κινητικότητα, τριών μόλις ανθρώπων: Του ίδιου του Πρωθυπουργού και των: Παπακωνσταντίνου- Ραγκούση. 
Και μερικών ακόμα περιφερειακών στελεχών. Μετρημένων στα δάχτυλα τους ενός χεριού. Η κυβερνητική φθορά ωστόσο, θάμπωσε σύντομα την εικόνα και των τραγικά λίγων αυτών στελεχών.  Που συμπαρασύρθηκαν  κι από την ανεπάρκεια των υπολοίπων. Κάτι που βλέπουν οι πάντες πλέον στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Αναγκάζοντας δειλά-δειλά και τον πρωθυπουργό, να σταματήσει να αυτοπροβάλλεται σαν η μοναδική πολιτική λύση. Όντας επί σειρά ετών, μέρος του προβλήματος.

Κάτι τέτοια βλέπει η  κ. Παπαρήγα πάντως και κοντεύει να κάνει χαρακίρι. Γιατί είναι η μοναδική γραμματέας του ΚΚΕ,  που θα περάσει στην ιστορία σαν άκαπνη! Με τρία μόλις στελέχη του το ΠΑΣΟΚ, έπεισε την ελληνική κοινωνία πως δικαιούται-την τελευταία του ενδεχομένως- ευκαιρία . 
Ενώ με εκατοντάδες επαγγελματικά στελέχη στη γραμμή της μάχης, η ΓΓ του ΚΚΕ, αδυνατεί να ανεβάσει τα ποσοστά του ΚΚΕ, έστω στο  10% κάποτε! 

Και με εξωστρεφείς κινήσεις προδιαγραφών μιας χαμένης υστεροφημίας, κάνει στη μπάντα: 


συντάγματα, κυβερνήσεις, κοινοβούλια και πλειοψηφίες.  

Αναγορεύοντας τα κομματικά της εργαλεία -και αυτοαναγορευόμενη- 

στην μόνη συνεπή πολιτική δύναμη της χώρας! Κυρία Παπαρήγα, παραμένεις ωσαύτως μέρος του προβλήματος. Κατάλαβέ το επιτέλους!


ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

«Οι ακροδεξιοί προβοκάτορες που παρεισέφρησαν μέσα στο μπλόκο του ΠΑ.ΜΕ., ήταν αυτοί που φώναζαν κάψτε τη βουλή» δήλωνε σε όλους τους τόνους χθες, στη βουλή και τα κανάλια το ΚΚΕ, συγκινώντας για μια ακόμα φορά το πανελλήνιο! Που βυθισμένο στους… καναπέδες του, άκουγε το πανίσχυρο ΠΑΜΕ, να τα βάζει με ολόκληρο το πολιτικό οικοσύστημα μήνες τώρα. Αλλά να κατατροπώνεται από μια δράκα ακροδεξιών. Που τους χαλάει τη μαγιά. 

Εδώ ρε λεβέντες του ΠΑΜΕ ακόμα κι ο σκύλος ο Κανέλλος που πρωτοστατεί στις διαδηλώσεις κι έχει το ονοματάκι του. Και δεν μπορέσατε ακόμα να ξεμπροστιάσετε μια δράκα προβοκάτορες;  


Τον Σκυλάκο τι τον έχετε τόσα χρόνια; 



Εντάξει κ. Παπαρήγα, το εμπεδώσαμε: Η αστυνομία μας είναι άχρηστη! Το πανίσχυρο ΠΑΜΕ σου όμως, γιατί δεν του γράπωσε αυτούς τους φαντομάδες ακροδεξιούς, για να τους ξεσκεπάσουμε επιτέλους; Εκτός κι αν είναι …εξωγήινοι. Με υπερφυσικές δυνατότητες. Που εξαφανίζονται μυστηριωδώς, όπως εμφανίστηκαν…
Για δεκάδες χρόνια ωστόσο,  «πιάνει» το παραμύθι. Γιατί όχι και σήμερα δηλαδή;
Αλλά αν το ΚΚΕ μέσα σε μια τέτοια οικονομική περιδίνηση, αδυνατεί να πάρει την ποσόστωση της κυβερνητικής φθοράς που συσσωρεύουν τα δύο κυβερνητικά κόμματα, τότε το μόνο που έχει να κάνει η σημερινή του ηγεσία, είναι να παραδώσει τη σκυτάλη σε κάποιον επόμενο. 
Εκεί στο ΚΚΕ δεν βλέπετε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α του Τσίπρα, πόσο πιο ξεκάθαρα τοποθετείται πλέον στα τεκταινόμενα στους δρόμους της Αθήνας; Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά δεν θα ξαναχωθεί στο τοπίο στην  ομίχλη,  μετά τη απομάκρυνση,  των καμερών απ΄την δημοσιότητα...


ΑΠΟΨΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ

Στα μείζονα και επιτακτικά, ο Σαμαράς κι η Νέα Δημοκρατία, δεν έχουν την παραμικρή πρόταση και μια κάποια εναλλακτική λύση τέλος πάντων. Αρθρώνοντας αοριστολογίες και ευχολόγια για κάποια ανάπτυξη που θα μας λύσει μαγικά όλα τα προβλήματα.
Το μόνο που κάνουν ένα εξάμηνο τώρα εκεί στην Ρηγίλλης, είναι να προσπαθούν να ξανα-προσδεθούν στο σύστημα. Με αλλοπρόσαλλες πολιτικές. Έρμαια του άλλου οικοσυστήματος: Του δημοσιογραφικού.
Αντώνη, σύνελθε! Και μη παραξενευτείς καθόλου,  αν σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση, πάρει κεφάλι η Ντόρα! Έχοντας καλύτερους συμβούλους από σένα.

Κι όσο για τον ΛΑ.Ο.Σ; Μια χαρά του βγήκε η πασιέντζα "μια στο καρφί και μια στο πέταλο" ως  τα τώρα.  Αυτό το φεγγάρι πάντως, κοπανάνε στο πέταλο! 






ΥΓ: Για σήμερα προαναγγέλθηκαν και πάλι κινητοποιήσεις. Μόνο που απ΄τις κινητοποιήσεις αυτές, θα λείπουν οι ...κινητοποιηθέντες! Με μόνους κινητοποιημένους πλέον, τους πολιτικούς του οικοσυστήματος. Που συνενώνονται  μπροστά στον κίνδυνο,  της έτι περαιτέρω συρρίκνωσής τους.  Μια χαρά τα καταφέραμε πάλι. Υποταχτήκαμε σε μια δράκα δολοφόνων. Και  πριν ακόμα να στεγνώσει το αίμα,  των χτεσινών  αδικοχαμένων του έθνους! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου