Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ!

Δεν ξέρω αν και κατά πόσον πιστεύετε στις συμπτώσεις... Αλλά μερικά ονόματα πολιτικών,  δημιουργούν περίεργους -επιεικώς- συνειρμούς στο άκουσμά τους. Αν παρεμπιπτόντως δε,  συνδυαστούν και με τα λεγόμενά τους, τότε το πράγμα αποκτά εντελώς διαφορετικές ερμηνείες.



Δηλώσεις  Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης  και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, 

μετά τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας της Τουρκίας Νιμέτ Τσουμπουκτσού.

"Σε αυτό το νέο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις θεωρούμε -και αποδείχθηκε και από τη συνεργασία με την ομόλογό μου - ότι τα θέματα Παιδείας μπορούν να παίξουν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, ώστε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο την καχυποψία και την εχθρότητα, που μεγαλώνει μαζί με τις γενιές. Θεωρούμε  ότι μέσα από την Παιδεία και  τις οριζόντιες δράσεις -γιατί κάναμε μια συμφωνία με πολλά μέτρα, στο πλαίσιο, βέβαια, της συνολικής πολιτικής- μέσα από την αυτογνωσία και την γνώση των άλλων , θα χτίσουμε μια ισχυρή και πραγματική φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς. Την έχουν ανάγκη."

Μη μου πείτε! ...Διαμάντι οι δηλώσεις της Διαμαντοπούλου! Βουρ λοιπόν να απαλλοτριώσουμε μονομιάς,  την Ιστορία των προγόνων. Και να περάσουμε τους αγώνες του Ελληνισμού,  της σκλαβιάς των 400 χρόνων και της απελευθέρωσης, μέσα σε μισή σελίδα,  στα νέα εγχειρίδια της Ιστορίας!  

Φυσικό και επόμενο λοιπόν,  να  δικεδικούν θέση  στο κλάμπ των ...αλληλοσυγχαιρομένων,  εξ αδιαιρέτου  με την ομόλογό της,  Υπουργό Παιδείας Νιμέτ ...Τσομπουκτσού! (Επίθετο να σου πετύχει  κι αυτό όμως; )



ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑ-ΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: «Δεν υπογράψαμε αυτές τις συμφωνίες για να καταλάβουμε τα νησιά του Αιγαίου. Σχεδιάζουμε το κοινό μας πεπρωμένο, το κοινό μας μέλλον». 

Θέλουμε να σε πιστέψουμε κύριε Νταβούτογλου αλλά δεν μπορούμε. Γιατί ένας άλλος....βούτογλου ο σχωρεμένος ο Τουργκούτ Οζάλ,  είχε δηλώσει "πως δε χρειάζεται να κάνει πόλεμο η Τουρκία για να καταλάβει την Ελλάδα. Άμα στείλει 500.000 μουσουλμάνους στα νησιά μας, θα κουρσέψει το Αιγαίο σε τριάντα χρόνια".
Οπότε,  άσε κατά μέρος τις διμερείς συμφωνίες. Και φρόντισε να δεχτείς πίσω τους λαθρομετανάστες που μας στέλνεις. κατά εκατοντάδες κάθε μέρα. Με βάση τις Πανευρωπαϊκές συμφωνίες και δεσμεύσεις!

Μνημειώδεις ήταν -ως συνήθως- ο ι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Διαβάστε προσεκτικά τι ακριβώς είπε, ο ...καλός (κατά τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης)  κ. Πάγ-καλος! 


"Σε ότι αφορά το Αιγαίο, σημείωσε ο κ. Πάγ-καλος, τα θέματα της εδαφικής κυριαρχίας, της κυριαρχίας στον αέρα και τη θάλασσα, πρέπει να σας πω και σας το λέω με κάθε ειλικρίνεια ότι ένα μεγάλο μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνονται είναι κατασκευασμένα. Είναι κατασκευασμένα από πολύ ικανούς δημόσιους υπάλληλους. "



"Βλέπω μεταξύ μας μερικούς από αυτούς, καλούς μου συνεργάτες στο υπουργείο Εξωτερικών, μερικούς από τους ικανότερους από τους υπαλλήλους που διαθέτει η χώρα, διπλωμάτες δηλαδή, οι οποίοι συχνά καταλήγουν στη Βουλή, γίνονται αρχηγοί, υπαρχηγοί κομμάτων και που δουλειά τους είναι να δημιουργούν και να συγκροτούν αφορμές διαπραγμάτευσης. Δηλαδή διαφορές". 

 
Εμάς, μας πείσατε κ. ΠΑΓ-καλε. (στο ...έψιλον ο τονισμός στο δεύτερο συνθετικό του επιθέτου του αντιπροέδρου. Μην παρεξηγηθούμε και στα καλά καθούμενα δηλαδή). 
Κι είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε γονυπετείς συγνώμη. Από τους  ειλικρινείς γειτόνους! Που μια ζωή τους παρεξηγούμε! Εμείς οι ανόητοι!


Ο  μόνος που σας έμεινε να πείσετε ωστόσο, είναι ο Υπουργός επί των εξοπλισμών και της Άμυνας ο ΕΥ- άγγελος! Ο οποίος,  την ίδια περίπου ώρα, υπέγραφε κατά συρροήν  τα....γραμμάτια των εξολισμών μας,  από την βιομηχανία της εταίρου μας και δανειοδότριάς  μας κ. Merkel! 

Αν ήθελε,  ας έκανε κι αλλιώς δηλαδή. Γιατί,  ούτε που θα το καταλάβαινε,  για το πότε θα ξέσπαγε ένας σεισμός,  12 βαθμών της κλίμακας Merkalι.
 Και με  τον έτερο Καπαδόκη της δανειοδότησής μας,  τον Ντομινίκ Στρος Καν του Δ.Ν.Τ. , να μη διαγράφει ....μονοκοντυλιά,  αυτά τα...έξοδα πολυτελείας  από τις δαπάνες μας. Και μήτε να περεμβαίνει, εξ αδιαιρέτου με τους φίλους του, για την πολιτική-γιατί τέτοια και μόνο είναι- επίλυση των προβλημάτων μας με τους γειτόνους. Εκτός κι αν ο... Στρος κάνει ...Στρος-ιά,  για τις αντίστοιχες αμυντικές προμήθειές μας  κι από την πολεμική βιομηχανία της....Γαλλίας. Της οποίας διεκδικεί την προεδρία,  κατά τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Μαζεύοντας με την ώρα του... λεφτά!


Επιστρέφοντας στα της ελληνοτουρκικής φιλίας και ανατρέχοντας στη... διαβούλευση του διημέρου της Ελληνοτουρκικής διημερίδας, προσπαθώ να βρώ (εκτός από τις νουθεσίες του Ερντογάν στην αντιπολίτευση να συμπαρασταθεί... στην κυβέρνηση και  τις αντίστοιχες νουθεσίες του  προς τους δημοσιογράφους,  να...αποκρύπτουν τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο ) και μια έστω λέξη, που να δείχνει και μια κάποια αντίστοιχη υποχωρητικότητα κι από την αντίπερα όχθη.  Και μάρτυρές μου όλοι σας,  δεν βρίσκω ούτε μία. Ούτε καν ένα υπονοούμενο βρε αδερφέ! Ακόμα και για τη Σχολή της Χάλκης, για την οποία πιέζεται η Τουρκία να ξαναλειτουργήσει από όλον τον πολιτισμένο κόσμο, οι υψηλοί επισκέπτες μας,  παρέπεμψαν το θέμα στις Ελληνικές καλένδες!





Γι αυτό κι εγώ ψηφίζω Ξενο-γιαννακοπούλου εν προκειμένω! Που έμεινε αμέτοχη και ...ξένη,  από όλο αυτό το πανηγυράκι!  Αρκεί να μη συμπεριφέρεται σαν... ξένη και στα της Υγείας μας η Μαριλίζα μας...Μιας και το έμφραγμα,  δεν το γλιτώνουμε κατά πως πάμε!


Μετά της υγείας μας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου