Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ


Η σπογγώδης... εγκεφαλοπάθεια, ξαναχτυπά την Ελλάδα! Και τους έλληνες. Οι οποίοι-ελαφρά τη καρδία-   εκχώρησαν το προνόμιο της σκέψης , στους κάθε λογής και υποστάθμης ...διαμορφωτές της  γνώμης τους.  Αφήνοντάς τους στη συνέχεια,  να τους χειραγωγήσουν απόλυτα,  μέσα από αστείες λεζάντες και ακόμα πιο αστεία "συμπεράσματα". Καμαρώστε μερικά απ΄τα συμπτώματα της νόσου:




ΣΥΜΠΤΩΜΑ 1:  ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ,  ΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΟ ... ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ (ακόμα και σήμερα)  ΒΟΗΘΕΙΑ!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ  ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ   


(Μαζική υστερία μας έπιασε μ΄αυτή τη...."βοήθεια" πια)




"Γερμανία: Ως «ψήφο εμπιστοσύνης» θέλει το SPD την έγκριση της βοήθειας προς Ελλάδα"




"Η άνω και η κάτω βουλή της Γερμανίας αναμένεται να ψηφίσουν την Παρασκευή το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στην χώρα να συμμετάσχει στο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας για το οποίο συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης. "


"Tην οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ενέκριναν οι Γερμανοί βουλευτές"

«Παράθυρο» για τη βοήθεια στην Ελλάδα αναζητούν οι Γερμανοί"

 


 

Το "κατόπι"  φυσικά και το mega -λο κανάλι μ΄αυτή την τοκογλυφική ....βοήθεια σε κρόουλ:

 ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ  Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ... ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ,  ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (και κατά του ραγιαδισμού) ΩΣΤΟΣΟ!









"Μιλάτε για πρωτοβουλίες" είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ (κόκκινος Ντάνι)- "ποια ήταν η πρωτοβουλία της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα; Που είναι η αλληλεγγύη για την Ισπανία; Δεν φαίνεται πουθενά δεν ακούω τίποτα".



Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ τόνισε "θα σας
 δώσω μία συμβουλή: Ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ο
 προϋπολογισμός της για την άμυνα. Το 4,3% του ελληνικού ΑΕΠ
 πηγαίνει στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι η Κύπρος και οι σχέσεις με
 την Τουρκία".
Ο αρχηγός των Πρασίνων ρώτησε στη συνέχεια: "Πού είναι η
πρωτοβουλία της Επιτροπής για να λυθεί το κυπριακό ώστε να
 ελαφρυνθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας από το βάρος αυτής της ηλίθιας και
 βλακώδους εμπλοκής που θα πρέπει επιλύσουν ως Ευρωπαίοι; Τι
 έκανε η Επιτροπή; Μηδέν, απολύτως τίποτα" κατέληξε ο κ. Μπεντίτ.




"Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας  για το σύστημα δανεισμού που προβλέπει, με επιτόκιο 5%. Ο κ.Σουλτς τόνισε ότι η ρήτρα της μη διάσωσης ενός κράτους της ευρωζώνης που σημαίνει ότι απαγορεύεται σ' ένα κράτος μέλος να αναλάβει τα χρέη ενός άλλου κράτους, δεν έχει και το δικαίωμα να αποκομίζει κέρδη λόγω του χρέους ενός άλλου κράτους. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Ελλάδας, τόνισε ο κ.Σουλτς, η Γερμανία θα έχει κέρδη δανείζοντας την Ελλάδα με 5% όταν η ίδια μπορεί να δανεισθεί με 3%.





ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΙΛΦΕ Κόμμα της Αριστεράς, Die Linke (Γερμανία)


«Η βοήθεια αποφασίστηκε γιατί η Ελλάδα χρωστάει 30 δισ. € σε γερμανικές τράπεζες»
«Η βοήθεια που η Γερμανία συνυπέγραψε για την Ελλάδα δεν είναι για τη χώρα σας, αλλά για την Deutsche Bank!», δηλώνει ο Στέφαν Τσίλφε, μέλος του γερμανικού κόμματος Die Linke. «Η καγκελάριος Μέρκελ δεν θα ενδιαφερόταν ποτέ για τη ζωή των απλών ανθρώπων στην Ελλάδα.
Κατά τη γνώμη μου, ο πιο σοβαρός λόγος για τη βοήθεια που αποφάσισε η κυβέρνηση προς την Ελλάδα είναι ότι η χώρα σας χρωστάει στις γερμανικές τράπεζες περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ από ελληνικά ομόλογα. Αν αυτά τα λεφτά χαθούν, τα αποτελέσματα θα είναι σοβαρά για τις μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες». Η εικόνα των Ελλήνων καθοδηγείται στη Γερμανία από τα ΜΜΕ. «Θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες και εγκληματίες.
Οι Γερμανοί εργαζόμενοι είναι πικραμένοι γιατί χάσανε πολλά την τελευταία δεκαετία και πληρώνουν ακόμη το τίμημα της μετατροπής της χώρας μας σε ‘’πρωταθλήτρια στις εξαγωγές’’. Το να βλέπουν τους Ελληνες εργαζομένους να μην έχουν υποστεί τα ίδια μέτρα που οι ίδιοι υπέστησαν τούς θυμώνει», λέει ο Στέφαν Τσίλφε. «Τώρα, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και παρά τα τραγικά γεγονότα που προκάλεσαν τους τρεις θανάτους, οι Γερμανοί αρχίζουν να βλέπουν με άλλο μάτι τους Ελληνες. Διαφορετικές φωνές ακούγονται και είμαι σίγουρος ότι με τον χρόνο και τη συζήτηση, η επικρατούσα άποψη θα αλλάξει».

 

Ακόμη και η Κομισιόν,(εμβόλιμη η λέξη από vavelhaber) υποχρεώθηκε  να θεωρεί ότι το επιτόκιο με το οποίο θα δανεισθεί η Ελλάδα από τις κοινοτικές χώρες, όταν θα ζητήσει την ενεργοποίηση του κοινοτικού μηχανισμού στήριξης, είναι παρά πολύ υψηλό.

 Την άποψη αυτή διατύπωσε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για το ζήτημα αυτό έχει συζητήσει με πολλούς ευρωπαίους ηγέτες, χωρίς όμως να υπάρξει τελικά αλλαγή στο ύψος του επιτοκίου με το οποίο θα διατεθούν κοινοτικοί πόροι από τα κράτη-μέλη προς την Ελλάδα.

Συνέντευξη ZΑΝ-ΛΙΚ ΓΚΟΝΡΑΤ «Les inrockuptibles»: 

Αναδημοσίευση: 


 

Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ δεν πήγε στις Κάνες. Σε επιστολή του, όμως, προς τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ των Κανών, Τιερί Φρεμό, επικαλέστηκε «προβλήματα όπως το ελληνικό» τα οποία δεν του επέτρεψαν να βρεθεί στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ.





«Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα.
Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα, τη χώρα της φιλοσοφίας, της δημοκρατίας, της τραγωδίας...», δήλωσε. «Πάντα ξεχνάμε τη σχέση ανάμεσα στην τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς Σοφοκλή δεν θα υπήρχε Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε Σοφοκλής.
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα χρωστά όλα στην Ελλάδα. Ποιος ανακάλυψε τη λογική; O Αριστοτέλης... όλος ο κόσμος χρωστάει σήμερα στην Ελλάδα», τόνισε ο Γκοντάρ στη συνέντευξή του που έκανε τον γύρο του κόσμου. «Η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει από τον σημερινό κόσμο μας χιλιάδες εκατομμύρια για τα δικαιώματα του συγγραφέα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε.
Πάραυτα. Κατηγορούν τους Ελληνες ότι είναι και ψεύτες. Αυτό μου θυμίζει έναν παλιό συλλογισμό που είχα μάθει στο σχολείο: Ο Επαμεινώνδας είναι ψεύτης και εφόσον όλοι οι Ελληνες είναι ψεύτες, άρα ο Επαμεινώνδας είναι Ελληνας. Δεν έχουμε προχωρήσει και πολύ από τότε».

Η ...ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ




"Χρυσές δουλειές» για το ΔΝΤ"

  



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη του, για την περίοδο 2009-2010, ανέρχονται σε 534 εκατ. δολάρια, έναντι 126 εκατ. δολαρίων της προηγούμενης χρήσης.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, τα οποία περιλαμβάνουν την περίοδο έως και τα τέλη Απριλίου, ο διεθνής οικονομικός οργανισμός τετραπλασίασε τα έσοδα από τις δραστηριότητές του, εκτός από τις πωλήσεις του χρυσού, το 2009-2010. 



Η κερδοφορία του ΔΝΤ, σημειώνεται για δεύτερη χρονιά και προέρχεται κυρίως από την πιστωτική του δραστηριότητα -η οποία εκτοξεύθηκε μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση-, από τα κέρδη των επενδύσεών του και τις οικονομίες που απέφεραν τα μέτρα αναδιάρθρωσης του, τα οποία εφάρμοσε τη διετία 2007-2009. Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνεται και η πώληση 403,3 τόνων χρυσού, περίπου το ένα όγδοο του αποθέματός του, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και θα ενσωματωθεί στα οριστικά αποτελέσματα χρήσης, τον Ιούνιο.
Κύκλοι του ΔΝΤ έχουν επισημάνει πως οι πωλήσεις αυτές αναμένεται να αποφέρουν κέρδος 5,1 δισ. δολάρια, έναντι 4,5 δισ. δολάρια όπως είχε εκτιμηθεί τον Φεβρουάριο, όταν ολοκληρώθηκε η αποκλειστική πώληση στα κράτη μέλη του. Συγκεκριμένα, τρία κράτη μέλη (Ινδίες, Νήσος Μαυρίκιος, Σρι Λάνκα) αγόρασαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο ποσότητες που ανέρχονται συνολικά τους 212 τόνους. Οι υπόλοιποι 191,3 τόνοι διατέθηκαν από τον Φεβρουάριο στην αγορά αλλά καμία από αυτές τις συναλλαγές δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως.


ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ...

Το ΔΝΤ ονομάζει ξεδιάντροπα,  το δάνειο...χρηματοδότηση. Κι εμάς τους πληρωτές -με τους τόκους μας , τον παρά μας και με τα όλα μας-  ευάλωτους! 




ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΙΟ ΑΛΛΑ...




ΣΥΜΠΤΩΜΑ 2:  Ο ....ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  "ΙΟΣ"

Moody΄s: Κίνδυνος μετάδοσης του ελληνικού «ιού» στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

 

Να υποβαθμίσει τα τραπεζικά συστήματα των Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας και Βρετανίας απειλεί ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s, υπό το φόβο εξάπλωσης της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη.Συγκεκριμένα, σε έκθεσή της η εταιρεία σημειώνει ότι κάθε μία από τις προαναφερθείσες χώρες αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα ως προς το τραπεζικό της σύστημα.
Ωστόσο, οι οικονομολόγοι της επισημαίνουν ότι εάν η κρίση χρέους στην Ελλάδα διαχυθεί και στα δημοσιονομικά τους μεγέθη, τότε οι απειλές για τις τράπεζές τους θα είναι κοινές.
Σύμφωνα με την εταιρεία, βασική διαφορά σε σχέση με λίγα χρόνια πριν είναι ότι το πρόβλημα ξεκινά από τα δημόσια οικονομικά και καταλήγει στις τράπεζες, σε αντίθεση με την έναρξη της πιστωτικής κρίσης που οφειλόταν στα τοξικά προϊόντα που είχαν στην κατοχή τους τα πιστωτικά ιδρύματα.
Μάλιστα, η Moody΄s σημειώνει ότι είναι πολύ κρίσιμη η επιτυχία του προγράμματος στήριξης της χώρας μας, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό αν θα επαληθευτούν οι φόβοι των αγορών.  

H ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΦΥΤΕΥΤΟΥ ....ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ "ΙΟΥ" ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ   ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 

 Εντείνονται οι φόβοι για εξάπλωση του ελληνικού «ιού»

 

 Οι Τούρκοι τώρα φοβούνται για μετάδοση του ελληνικού «ιού»

 

Μετοχές, ιοί και χρέη

Μέχρι στιγμής τα κέρδη των χρηματιστηρίων έχουν υποβοηθηθεί από τα πρωτοφανή επίπεδα κρατικής στήριξης και τα χαμηλά επιτόκια, αλλά δεν είναι πλέον λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν κάτι τέτοιο μπορεί να συνεχιστεί, την ώρα που εκφράζονται ανησυχίες για τον κίνδυνο επανεμφάνισης ενός νέου συστημικού ρίσκου, απόρροια της μετάδοσης του ιού της ελληνικής κρίσης χρέους και σε άλλα μέρη του κόσμου. 

 

ΒΟΥΤΙΑ 1000 ΜΟΝΑΔΩΝ Ο DOW JONES




ΟΙ... ΕΓΚΥΡΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:

****"Σε sell-off εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να χάνει νωρίτερα σχεδόν 1000 μονάδες μετά την προειδοποίηση της Moody's  για απειλή της εξάπλωσης των αναταράξεων που γνωρίζουν ου αγορές κρατικού χρεόυς σε άλλα ευρωπαϊκά τραπεζικά συστήματα, αλλά και τις δηλώσεις του Mohamed El Erian της Pimco, πως η Ελληνική κρίση μεταρτρέπεται από περιφεριακή σε παγκόσμια κρίση και θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αμερικανική οικονομία"


****"Όπως φαίνεται από την πρόσφατη υποβάθμιση των Ελληνικών Τραπεζών, (σημείωση: που ο ίδιος αυτός οίκος έκανε) η πιθανή μετάδοση των κινδύνων κρατικού χρέους σε τραπεζικά συστήματα θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία η Ιταλία καθώς και η Ιρλανδία και η Μεγάλη Βρεττανία" προειδοποιεί στην έκθεσή της η Moody's

KAI O ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ 24 ΩΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ:

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNBC και Fox Business News η βουτιά των χρηματιστηριακών δεικτών την Πέμπτη 6-5-2010 ξεκίνησε από το λάθος ενός υπαλλήλου της αμερικανικής τράπεζας Citigroup που μπέρδεψε τα «εκατομμύρια» με τα «δισεκατομμύρια».

Το CNBC, που επικαλείται πολλές ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι ένας χρηματιστής της Citigroup πληκτρολόγησε κατά λάθος "δισεκατομμύρια" αντί για "εκατομμύρια" δίνοντας εντολή που αφορούσε τις μετοχές της εταιρείας Procter & Gamble

"Η Citigroup λέει ότι ερευνά την υπόθεση", πρόσθεσαν οι πηγές του καναλιού.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Fox Business News, ο εν λόγω χρηματιστής δεν ήθελε καν να πουλήσει μετοχές της Procter and Gamble αλλά να δώσει εντολή για μετοχές του δείκτη Standard and  Poors 500.

vavelhaber: Ορέ βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται μωρέ αναλυτές του κώλου!!!


 ΣΥΜΠΤΩΜΑ 3: ΤΟ ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΜΙΝΟ!

"Το ελληνικό ντόμινο φοβούνται οι επενδυτές" 

 

"Το ντόμινο της ελληνικής κρίσης παρασύρει όλες τις αγορές"



"Κίνδυνο ντόμινο για ελληνική κρίση βλέπει η PIMCO"

Ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου επενδυτή ομολόγων στον πλανήτη, της Pimco, τονίζει στους Financial Times ότι δεν υπάρχει άμεση λύση για τα διογκούμενα προβλήματα της Ελλάδας. 


Φόβοι για ντόμινο

Το τελικό ΟΚ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας λένε το βράδυ της Παρασκευής οι ηγέτες της ευρωζώνης, υπό το φόβο εξάπλωσης της κρίσης. "Κάναμε αυτό που μας αναλογούσε" δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου

vavelahaber : Με το συμπάθιο ορέ πατριώτες, αλλά το ντόμινο από την κατάρρευση της Lieman Brothers -την οποία ουδόλως μας προανήγγειλαν οι ...έγκυροι υπογράφοντας μέχρι την προηγούμενη και με  αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας κοντά στο άριστα- που τη βάζετε; Εκτός κι αν επιμένετε,  πως τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς των κρατών σας, εμείς σας τα δημιουργήσαμε! Άει σιχτίρ ρε τσογλαναρία!


Απολαύστε τώρα και το κλου της υπόθεσης:
 

"Η Ιαπωνία φοβάται την ελληνική κρίση"

 

 

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιουκίο Χατογιάνα,  δήλωσε ότι είναι "πολύ ανήσυχος" από τις έντονες πιέσεις που δέχονται τα χρηματιστήρια λόγω της αναταραχής στις αγορές από την ελληνική δημοσιονομική κρίση και δεσμεύθηκε ότι "θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα".

 vavelhaber: Τη θυμάστε εκείνη την παροιμία που λέει: "μάθαν πως πλακωνόμαστε και πλακώσαν κι οι...."


"Στα 7 τρισ. Γιεν της Ιαπωνίας (περίπου 57 δισ. ευρώ) για το οικονομικό έτος 2010 και για το πρώτο τρίμηνό του , έως τις 31 Μαρτίου 2011 " σκαρφάλωσε το έλλειμμα της χώρας του ...ανήσυχου για την πάρτη μας Ιάπωνα  πρωθυπουργού,  σύμφωνα με την  Γιαπωνέζικη Εφημερίδα Nikkei Newsparer. Που βαζει τα πράγματα στη θέση τους συνεχίζοντας: "Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης πάντως  έχουν ήδη προειδοποιήσει την Ιαπωνία για υποβάθμιση της αξιολόγησής της,  σε περίπτωση που δεν καταφέρει να νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά της."


vavelhaber: Ρε γιαπωνέζε ...Για-γαμώτο, το έλλειμμά σας που τρέχει με...57 δίς € σ΄ένα μονάχα τρίμηνο δε σας πείραξε και σας μάρανε  "η ....ελληνική δημοσιονομική κρίση"  Άει σιχτίρ κι εσύ ρε απόγονε του Για-γαμώτο! Άει σιχτιρ!

ΣΥΜΠΤΩΜΑ 4:  ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ!



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ  ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ 25/2/2010. (mota-mota από το Γρ. Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.)

"κα ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (TV ΑΠΕ): Κύριε Πρόεδρε,
μιλήσατε στις προτάσεις σας στην αρχή, η πρώτη
πρόταση που κάνατε είναι η εξασφάλιση
ρευστότητας των τραπεζών. Υπάρχει όμως εδώ το
θέμα των 28 δις που δόθηκαν στις τράπεζες για να
μετακυλίσουν στην πραγματική οικονομία και όπως
είναι γνωστό δεν έγινε τίποτα πάνω σ΄ αυτόν τον
τομέα. Το ένα είναι αυτό.
Και το δεύτερο είναι, στη Μόσχα συμβούλευσαν
τον Πρωθυπουργό να πάει στο Διεθνές Νομισματικό
Ταμείο. Δεν έχει αποκλειστεί με σαφήνεια από την
κυβέρνηση αυτό το ενδεχόμενο. Ποια είναι η θέση
σας;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εγώ αυτό το οποίο τώρα
το σκέφτεται η κυβέρνηση το είχα πει την πρώτη
στιγμή, πηγαίνετε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
τρέχοντας, πρώτον για απειλή προς την Ευρώπη να
καταλάβει ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.
Δεύτερον, από το να έχω τρία χαλινάρια καλύτερα
να έχω ένα. Σήμερα έχω τρία χαλινάρια. Έχω
Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Τράπεζα και
Νομισματικό Ταμείο. Εάν δεν μπορώ να μην έχω
κανένα, τουλάχιστον να έχω ένα. Και πρέπει να σας
πω ότι οι όροι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
δεν είναι τόσο επαχθείς όσο είναι αυτοί που μας
επιβάλλουν"

6/5/2010: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ:

Ο κ. Καρατζαφέρης:
Από την πλευρά του, ο Γ.  Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει «αν πράγματι έχουμε μπει ή αν είμαστε με το ένα πόδι ή και με τα δύο στο ΔΝΤ». Πρόσθεσε δε ότι «θα ήταν άδικο για εσάς, γιατί είστε λίγους μήνες στη διακυβέρνηση της χώρας, να είστε ο δεύτερος πρωθυπουργός που θα αναγκαστείτε να πείτε δυστυχώς πτωχεύσαμε». Σημείωσε ωστόσο ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίζει τα μέτρα εκείνα που θεωρεί ότι θα βοηθήσουν τη χώρα, διότι  ο ελληνικός λαός το επικροτεί και αυτό διαπιστώνεται και σε σχετική δημοσκόπηση.

Ο κ. Αϊβαλιώτης:
«Η ομολογία ότι δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας χωρίς συνδρομή του ΔΝΤ σημαίνει ότι έχουμε πτωχεύσει. Τόσο ο κ. Καραμανλής επί 5,5 χρόνια όσο και ο κ. Παπανδρέου αυτούς τους μήνες δεν έκαναν τις επιβαλλόμενες κινήσεις για να αποτρέψουν το μοιραίο. Τα μοιρολόγια δεν ωφελούν. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση ώστε να αποτραπούν εξελίξεις που θα μπορούσαν να έχουν ακόμη μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

vavelhaber: Ορέ βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται και του λόγου σας...Αλλά και σε εμάς. Που σας παίρνουμε και στα σοβαρά που και που!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου