Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΔΕΘ: Η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

Ουφ! Κουτσά στραβά, τη γεμίσαμε και εφέτος τη ΔΕΘ. Την ίδια ώρα ωστόσο που το χρεοκοπημένο κράτος, πλήρωνε πανάκριβα τις συμμετοχές των φορέων και υπηρεσιών του  στην Διεθνή Έκθεση... μέσα κι έξω σημειώθηκαν  τα παρακάτω:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΟΜΕΝΑ.

Η πολιτική μας κουλτούρα, ανάδειξε την ΔΕΘ τόσα χρόνια, κάτι σαν το αλησμόνητο τηλεοπτικά, μεγάλο παζάρι του Ανδρέα Μικρούτσικου. Οι κυβερνήσεις εξήγγειλαν πακέτα οικονομικών μέτρων για το λαό, κι οι παρακαθήμενοι κρατικοδίαιτοι, ξεσπούσαν σε …αυθόρμητα χειροκροτήματα. 

Από αυτό το θρυλικό βήμα  άλλωστε, εξαγγέλθηκε για… 11 συναπτά έτη, η εκτροπή του Αχελώου ποταμού, από τις προκάτοχες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ,  του ...απλά συμμετέχοντος Γιώργου Παπανδρεόυ. 


Και για επτά φορές αντίστοιχα, εξαγγέλθηκε η συνέχιση των εργασιών του γεφυριού της Άρτας. Μετρό της Θεσσαλονίκης στην καθομιλουμένη.

Η φετινή ΔΕΘ ωστόσο, διέφερε. Ο ... τσακιρομάτης πρωθυπουργός, δεν ανέβηκε για να εξαγγείλει μέτρα του κράτους για την ανακούφιση των υπηκόων του. Ανέβηκε για να ψιθυρίσει, τη συνέχιση των μέτρων  του κράτους, εναντίον των πολιτών του.  Για την ανακούφιση του κράτους! 

Κι επειδή το κλίμα σε τέτοια πανηγύρια το διαμορφώνουν οι μπροστάρηδες δημοσιογράφοι, είχαμε απ΄ την παραμονή της πρωθυπουργικής ομιλίας ακόμα, το βαθυστόχαστο άρθρο του Δημήτρη Καμπουράκη που αποφάνθηκε « πως οι Αθηναίοι επιχειρηματίες ανεβαίνουν στην Αθήνα μόνο και μόνο για να πηδήξουν!!!» Ερώτηση κρίσεως: Ο πρωθυπουργός ως αντισυμβαλλόμενος… επιχειρηματίας στη συμφωνία με ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένας ακόμα Αθηναίος επιχειρηματίας, ή να το βασανίσουμε κομματάκι παραπάνω; Πάμε γι άλλα λοιπόν. 

Κι ας ελπίσουμε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα σκοράρει κι αυτός από το κέντρο του γηπέδου! Αλλά με τη φόρα που πήρε, πολύ τον φοβάμαι τον μπαγάσα!Εκτός κι αν τον συνεφέρει ο έγκριτος Γιάννης...Κανελλάκης!

Ο ΑΤΥΠΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ: Ποιος είναι πιο πολύ ΠΑΣΟΚ;»

Στην Ελλάδα έχουμε ένα πατροπαράδοτο χούι: Οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας, αναλώνουν τον μισό τους χρόνο, αντιπολιτευόμενες την προηγούμενη κυβέρνηση και τον άλλο μισό, με πράξεις είτε και με παραλείψεις, προβοκάρουν την… επόμενη. Κι εκείνο που χάνεται κατά τεκμήριο, είναι το real-time της πολιτικής. Με βάση τον οποίο πραγματικό χρόνο, μας αξιολογούν, αυτοί που βάλαμε πάνω στο σβέρκο μας. 

Κάτι απ΄ αυτό το θέατρο  σκιών,  παίχθηκε και στην τελευταία ερώτηση του "αντικειμενικού" και αμερόληπτου δημοσιογράφου Γιάννη  Κανελλάκη προς τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. 


Ο «λαϊκός δημοσιογράφος» λοιπόν και σε μια ερώτηση –που στην κυριολεξία θύμιζε μανιφέστο του επαναστατικού ΠΑΣΟΚ- υποθετικά, απηύθυνε στον πρωθυπουργό, τις ερωτήσεις που έχουμε όλοι μας στα χείλη μας, σχετικά με την καθημερινότητά μας. Ανεργία, πληθωρισμό, ύφεση, ακρίβεια κ.λ.π. Φροντίζοντας σε κάθε δεύτερη λέξη του ωστόσο, να φορτώνει, ακόμα και τα σημερινά κυβερνητικά πεπραγμένα και ...άπραγα, σε  προγενέστερες κυβερνήσεις.  Που… έλειπαν απ΄την αίθουσα. Και αθωώνοντας με φανατισμό και εκ προοιμίου, τη σημερινή κυβέρνηση. Ακόμα  και για πράγματα που θα  μας προκύψουν,  και ύστερα από δέκα χρόνια!!!. 

Αλλά ρομαντικέ φίλε Κανελλάκη, την προηγούμενη κυβέρνηση την διαολο-στείλαμε κατά πως της ταίριαζε. Κι όσοι ψήφισαν και  ξαναψήφισαν  ΠΑΣΟΚ, το ψήφισαν  παρεμπιπτόντως  και για το δικό τους καλύτερα. Κι όχι  αποκλειστικά για το τρισχειρότερα! Με τέτοιες ερωτήσεις- εισηγήσεις, προσφέρεις στο ΠΑΣΟΚ σου τις χειρότερες υπηρεσίες. Συνταγογραφώντας του τα υπνοστεντόν, για να συνεχίσει τον ύπνο του δικαίου. Χάνοντας σε κάθε περίπτωση, πολύ απ΄το δικό σου δίκαιο!Κι εκείνη πολύ από τον χρόνο της. Που δεν της  περισσεύει!
 Πολλά και απ΄ αυτά  τα πολιτικά λάθη, διορθώνονται με μια συγνώμη πάντως. Τα λάθη της πολιτικής στην Ελλάδα ωστόσο, "διορθώνονται" συνήθως με... εγκλήματα.

Επέμενε λοιπόν ξανά-μανά ο πρωθυπουργός  σου Γιάννη Κανελλάκη πως λεφτά υπάρχουν! Δίνοντας  για μια ακόμα  φορά, φρούδες ελπίδες στο λαό. Μέχρι τώρα βέβαια, είδαμε από πού τα ξετρύπωσε: Απ΄τις τσέπες των αδύναμων κατά την πεπατημένη. Τα πάντα σ΄ αυτή τη διαολεμένη  ζωή, κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Εκτός απ΄ την πολιτική. Όπου τα πάντα κρίνονται επί των προθέσεων. Και επί των προεκλογικών εξαγγελιών. Κι μόλις υποκλαπεί η ψήφος , τσουπ σου προκύπτει και μια κυβέρνηση,  ανάγοντας την …πλαστοπροσωπία σε κατά συρροήν επάγγελμα. 

Για ... διάβασε και σε …υπότιτλους τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο πρώην κανάλι σου όμως! Για να μη πέσεις κι εσύ απ΄τα σύννεφα μεθαύριο!!!

Παλιές είναι αυτές οι δηλώσεις θα μου πείς...Του Πάγκαλου ωστόσο,  σου απαντώ με τη σειρά μου. Που ξέρει πράγματα που θα μας προκύψουν... προσεχώς. Όπως η σημερινή κατάθεση του Τσουκάτου στην Εξεταστική επιτροπή της βουλής για τη Siemens παρεμπιπτόντως!

Και για να μη σου μένει καμιά αμφιβολία, πάρε και την επεξήγηση στο απολογητικό του υπόμνημα:


Εκεί στο ΠΑΣΟΚ, ανακάλυψαν εσχάτως και που στο καλό  πάνε τα λεφτά. Γιατί παρά τις θυσίες στις οποίες μας υπέβαλαν, το δημόσιο χρέος μέσα σε μια διετία, θα αυξηθεί κατά 50%! Περίπου όσο αυξανόταν ανά 7ετία-8ετία μέχρι σήμερα. Παρά τις θυσίες και παρά τις  θρυλικές κυβερνητικές επιτυχίες.
Και επειδή  κι εσύ το ξέρεις  πολύ καλά αυτό Γιάννη Κανελλάκη,  αλλά το fun club σου μπορεί και να το λησμόνησε ,  σου θυμίζω απλά, πως οι  δόσεις των δανείων που μας χορηγήθηκαν ως τώρα απ΄την τρόϊκα,  ξοδεύονται στην πλειοψηφία τους, σε τοκοχρεωλύσια δανείων των κυβερνήσεων της Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ. Της οποίας υπήρξες σεσημασμένος  σημαιοφόρος!
Με επιτόκια 17 και 18% παρεμπιπτόντως! Και σε δάνεια της Ολυμπιάδας ξοδεύτηκαν! Βέβαια! Μιας και τα  δάνεια, ήταν η συνήθης πρακτική όλων των κυβερνήσεων. Η διαφορά  των προηγούμενων δανείων σε σχέση με τα δάνεια της  σημερινής κυβέρνησης είναι, πως η σημερινή υποθήκευσε την ...εδαφική ακεραιότητα του κράτους στους δανειστές. Υπερδιαφημίζοντας την απατεωνία μόνο των προηγούμενων. Εκτοξεύοντας τα επιτόκια δανεισμού σε κυνικά, κερδοσκοπικά επίπεδα. Ενώ οι προηγούμενοι, δανείζονταν με εκλογικευμένα επιτόκια και χωρίς υποθήκες!

Για να τρέχει ο πρωθυπουργός την επόμενη  της ΔΕΘ ημέρα,  για να δεηθεί στη Νορβηγία, εξασφαλίζοντας αγοραστές κρατικών ομολόγων. Με επιτόκια της τάξεως του 5%+ (ενώ οι νορβηγοί δανείζονται με 1.6%) Και χρηματοδοτώντας απ΄ τα κέρδη της επένδυσής τους-στην καμπούρα του νεοέλληνα σταθερά- το δικό τους Νορβηγικό ... κοινωνικό μοντέλο! Και το αντίστοιχο μοντέλο της ανάπτυξης.  Υπό το άγρυπνο βλέμα του Ντομινίκ Στρος Κάν! 
Ο οποίος παρεμπιπτόντως (περισσότερες λεπτομέρειες αύριο επ΄αυτού)  έστειλε ένα επίσημο τελεσίγραφο στην κυβέρνηση΄λέγοντάς τους στεγνά: Game over . Τέρμα  τα άλλοθι και τα φαντάσματα των... προηγούμενων. Εσείς κυβερνάτε και με βάση τα δικά σας προγράμματα έχετε μείνει πολύ πίσω. Να σου πω και το τελευταίο και να κλείσω: Η Eurostart, αρχίζει να ασχολείται στις Βρυξέλες και με την εξέταση της οικονομίας επί Εκσυγχρονισμού! Κάτι που απέκλεισε η ελληνική βουλή,  τραβώντας την κόκκινη γραμμή της ... παρθενογένησης της οικονομίας μας στο 2004!
Κατάλαβες τώρα πιστεύω,  γιατί ο Πάγκαλος δήλωνε σε ανύποπτο χρόνο πως δεν μπορεί να γίνει εξεταστική για την οικονομία. Και θα δεις οσονούπω  κάτι πιρουέτες επ αυτού, που θα τρίβεις τα μάτια σου...
Το δικό μου ρεπορτάζ  πάντως λέει, πως η Ιπποκράτους σχεδόν εκλιπαρεί τη Συγγρού,  να κάνει κάποια χειρονομία-λεκτική έστω βρε αδερφέ - αναγνώρισης της ορθότητας των χειρισμών  της σημερινής κυβέρνησης και θα πέσει το σφουγγάρι του αιώνα! Με θύματα εμάς  τους σπόνσορες και χορηγούς τους σταθερά! Που θα βυθιστούμε στο σκοτάδι!


Αυτά για την ιστορία Γιαννάκη μας!Κι επειδή η ιστορία , κυνικά επαναλαμβάνεται! Γυμνάσου λοιπόν και  την επόμενη Κυριακή,  ξανανέβα στη ΔΕΘ κραδαίνοντας τα βίντεο του EXTRA 3 στο Σαμαρά! Και ρώτησέ τον,  για τα εκατοντάδες ακίνητα της νομεγκλατούρας των σημερινών  μας Υπουργών. Και για κάποιες ...οικονομικές υπουργικές βίλες, που νοικιάζονται....8.000 ευρώ  τη βδομάδα παρακαλώ! Προκειμένου να αποπληρωθούν τα... στεγαστικά δάνεια,  με τα οποία  αποκτήθηκαν. Αφού να φανταστείς φέτος το καλοκαίρι ήθελα να την νοικιάσω  τη ρημάδα τη βίλα για όλη τη σαιζόν. Με την ελπίδα, πως με τέτοια ενοίκια,  πάνω στο τρίμηνο θα γινόταν δικιά μου!

Αν  λοιπόν πάρεις παραμάσχαλα τα βίντεο και ξανατραβήξεις για τον Σαμαρά,  εγώ πραγματικά θα σου ετοιμάσω ένα εβδομαδιαίο αφιέρωμα-αγιογραφία σκέτη! Ιδού η Ρόδος! Περιμένω έγκριτέ μου, με ανυπομονησία και το πήδημα!


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΘ

Η τρόικα των κομμάτων-σφραγίδα, (Πολιτική Άνοιξη του Σαμαρά, Κίνημα  Ελεύθερων Πολιτών του Αβραμόπουλου και ΔΗΑΝΑ των Λυκουρέτζου Γεροντόπουλου και άλλων τινών ευέλπιδων) του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος των μεγαλοσχημόνων που ηγείται της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, δεν είναι συνηθισμένη φαίνεται,  σε ψηλές πτήσεις!  Από τις εποχές της κομματικής αυτονομίας του κάθε ξεχωριστού κόμματος ακόμα, σε ποσοστά άνω του 1%.  Και-στην καλύτερη περίπτωση- του ενός βουλευτή. Φαγωμάρα και ξανά μανά φαγωμάρα.
Θα μου πείτε τώρα: Ένας βουλευτής –σύμφωνα και με τη Δημοκρατία αλά Greca- αποδείχτηκε διαχρονικά, πολυτιμότερος από τους 149! Που δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση,  χωρίς αυτόν τον Άγιο Ένα!
Με την απαλλοτρίωση του μοναδικού βουλευτή Κατσίκη της ΔΗΑΝΑ εξάλλου, σχημάτισε κυβέρνηση ο Μητσοτάκης. Και με την ανεξαρτητοποίηση -από την Νέα Δημοκρατία του Συμπιλίδη- που διαχείμασε στην Πολιτική Άνοιξη για κάμποσο καιρό μετέπειτα, αποσχημάτισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Σαμαράς.
Αλλά κι η ΔΗΑΝΑ ανταμείφθηκε από τον μεγάθυμο Ελληνικό λαό! Βέβαια! Με ποσοστά λαϊκής αποδοχής της τάξεως του 1 και 2%, κατόρθωσε και προώθησε στην Προεδρία της Δημοκρατίας και τον ιδρυτή της Κωστή Στεφανόπουλο! Έναν πολιτικό, που δεν τον ήθελε για βουλευτή του, ούτε το 1%, τον αντάμειβε αναδρομικά ο λαός με την αμέριστη δημοφιλία του. Και με ποσοστά 60 και 70%, ενόσω ασκούσε την Προεδρία παρακαλώ!!!
Ακόμα να απαλλαγούν από αυτά τα σύνδρομα της… επιτυχίας οι …σφουγγαράκηδες της Κεντροδεξιάς; Ελάχιστα απέχουν να μετατρέψουν και την Νέα Δημοκρατία σε μη κυβερνητική οργάνωση…

Και λίγο πριν  και τη δική του κάθοδο στη ΔΕΘ  κι ο  Σαμαράς, φρόντισε με ανακοίνωση της... Νέας Δημοκρατίας να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του και τον spook-man του κόμματος, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. 

Του οποίου την επικοινωνιακή πρακτική,  αμφισβήτησαν  σφόδρα και κάποιοι άλλοι. Εντός του κόμματος κι αυτοί! Και με το δίκιο τους! Μιας και η Νέα Δημοκρατία,  τόσο καιρό πασχίζει να μας πει, πως άλλο πράγμα η δανειοδότηση της χώρας για την αποφυγή της χρεοκοπίας (στην οποία λέει ναι κι η ΝΔ και την οποία εξάλλου εφάρμοσε ως κυβέρνηση) και άλλο πράγμα οι αποικιοκρατικές και ενυπόθηκες διασφαλίσεις,  που περιλήφθηκαν σ΄αυτήν την  ...μνημειώδη σύμβαση. (Μνημόνιο στο οποίο λέει  όχι η Ν.Δ) Υπογεγραμμένες δια χειρός Παπακωνσταντίνου! Το κατάλαβε κανείς άραγε, πως αυτόν  ακριβώς το διαχωρισμό πασχίζει να μας περάσει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;


Κρανίου τόπος, προβλέπεται στη ΔΕΘ για τον Σαμαρά. Οι δημοσιογράφοι,  που δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να στριμώξουν τον πρωθυπουργό, περιμένουν τον Σαμαρά στη γωνία! Για την υστεροφημία τους ρε γαμώτο! Και για να πάρουν τη ρεβάνς απ΄ την…κυβέρνηση! Με την αμέριστη χορηγία σ΄αυτό,  και των ...στοχαστών βουλευτών,  του κόμματος της  πολιτικής τρόϊκας!  Που διόρισαν τα παιδιά τους στη βουλή εσχάτως και τώρα μάχονται για την... ιδεολογική καθαρότητα του χώρου τους!  Όπως η Έλσα Παπαδημητρίου  καλή ώρα!  Πάμε στοίχημα πως οι περισσότερες ερωτήσεις των δημοσιογράφων θα στραφούν περί τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας;
Και περί τον Καλλικράτη προβλέπω πως θα στριμωχτεί ο Αντώνης Σαμαράς.
Με τις  κρυστάλινες θέσεις του κόμματος και τα ψηφοδέλτια νίκης  με επικεφαλής τον "ΚΑΝΕΝΑ" που σχημάτισε ή δεν σχημάτισε:

ΟΙ ORIGINAL ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕ Δ.Ε.Θ.


Αλλά και κόμματα-μη κυβερνητικές οργανώσεις -συμμετέχουν,  ανελλιπώς στο πανηγυράκι αυτό της Θεσσαλονίκης.Βέβαια! Μη χάσρει η βενετιά βελόνι!


Κι αν θέλετε να μάθετε γιατί σε ΚΑΝΕΝΑ γκάλοπ δεν πέφτει απ΄το βάθρο του ο Άγιος ΚΑΝΕΝΑΣ , δείτε το και σχηματικά το πράγμα:


Μιας  και το 'φερε η κουβέντα πάντως,  ώρα να παραθέσουμε  και  το πολιτικό τζάκι του τέως πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υποψήφιου περιφερειάρχη:




ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ... ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με τους δημοσιογράφους τα έβαλε ο πρωθυπουργός  στη ΔΕΘ, για την ακατάσχετη...μετρολογία. Σάμπως να φταίνε οι δημοσιογράφοι, που ανά εξάωρο η κυβέρνηση, είτε αφήνει να διαρρεύσει τροχιοδεικτικά  το επόμενο μέτρο της, είτε και το ανακοινώνει ξαφνικά. 
Χωρίς καμιά διαβούλευση και -το κυριότερο- χωρίς καμιά σχετική προετοιμασία, απ΄την πλευρά των υπουργείων της. Κάποιοι Υπουργοί πάντως,  την καταβρίσκουν , αιφνιδιάζοντας ακόμα και τα παρακαθήμενα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. 
Εκτός κι αν ο πρωθυπουργός μας επιθυμεί, να ασχοληθούμε αποκλειστικά  με την νεφελώδη ... πράσινη ανάπτυξη και την δίαιτα της κυβέρνησης που κωδικά αποκάλεσε  "μεσογειακή διατροφή".  Την οποία,  προανήγγειλε ως επόμενο άξονα της πολιτικής του! Διατροφή στην οποία κυριαρχούν τα λαχανικά και τα όσπρια σημειωτέον. 
Κάτι μου λέει, πως μας προετοιμάζει αποβραδίς  και για τα υπόλοιπα μέτρα του ο πρωθυπουργός…Με αναγκαστική  προσγείωση στη δεκαετία του 50. Όπου το ψωμί κι ελιά , ήταν η πεμπτουσία της επιβίωσης. Το μόνο που δεν ξέρω βέβαια, είναι  αν ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και για την τιμή  της ελιάς στο ράφι, κατά πως τα κατάφεραν οι υπουργοί... ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.

Να λέμε και τα καλά όμως: Προανήγγειλε και την αντικατάσταση της ταυτότητας, με μια κάρτα ...πολλαπλών χρήσεων ο πρωθυπουργός… Ναι βέβαια!!! Ε ρε να ερχόταν καμιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,  να καθαρίσει με κάτι τέτοιες λιτοδίαιτες εξαγγελίες στη ΔΕΘ,  τι δημοσιογραφικό πάρτι που  θα γινόταν….
Άντε ένα κουράγιο ακόμα ορέ πατριώτες!  Στο κάτω-κάτω, τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα. Κι όσο για μετά;  Τζάμπα σεκλετίζεστε: Μιας και η  ανθρώπινη φυλή σε 100 χρόνια....
 
Μέχρι τότε όμως; Τι γίνεται μέχρι τότε; Τίποτα απολύτως ως συνήθως! Μα για τους... ενεργούς πολίτες, ανακάλυψα μια... αθλοπαιδιά,  προγραμματισμένη για μεθαύριο. Κι όσοι πιστοί προσέλθετε, στον υπερμαραθώνιο των συσσιτίων!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου