Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ...

Ο Πρωθυπουργός,  έβγαλε επιτέλους την μωβ-πεθαμενί γραβάτα,  σήμα κατατεθέν  των εμφανίσεών του εδώ κι ένα χρόνο, 

άλλαξε και τις κάλτσες του,  που έλιωσαν εξ'... αδιαιρέτου με τα παπούτσια του,  από το πολύ περπάτημα και τα ταξίδια,


ντύθηκε στα χρώματα της ελ-πήδας του έθνους  και τράβηξε μια 50λεπτη ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ,  που ήταν όλη δική τους! Με τρομερό ενδιαφέρον  παρακολουθού- σαν και  οι ...αγορές τα όσα ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε!
Έκαναν  δε τόση αίσθηση τα πρωθυπουργικά λόγια,  σε σημείο που να "εξαναγκασθεί" η έγκυρη βρετανική  εφημερίδα "Foumara Times"  να βγάλει παράρτημα. 
Επί δύο ολόκληρα λεπτά,  χειροκροτούσε  η κοινοβουλευτική ομάδα  τον Πρωθυπουργό. Άρτι αφιχθέντα  και  με το βραβείο "Κβαντρίνγκα" της Deutsche Bank παραμάσχαλα. 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  μίλησε στην Κ.Ο. για όλα όσα δεν... βλάπτουν το ΠΑΣΟΚ! Επανέλαβε στους βουλευτές του,  πως δεν  είχε ...καθόλου καθαρή εικόνα του ελλείμματος προεκλογικά,(Σάμπως ο Καραμανλής είχε για να λέμε και του στραβού το δίκιο δηλαδή;) λέγοντας πως λεφτά για αυξήσεις μισθών υπάρχουν. Έλα όμως που και από το βήμα της ΔΕΘ,  επανέλαβε- προχθές ακόμα  - πως λεφτά υπάρχουν!!! Παγώνοντας το λαό. Που είδε στον ένα χρόνο της διακυβέρνησής του ΠΑΣΟΚ,  πως  ψάχνοντας αυτά τα έρμα τα λεφτά, τα ξετρύπωνε από τις  δικές του τσέπες... Και οικονομίες για μια δύσκολη ώρα.
Οι...Γερμανοί πάντως, είχαν τρισδιάστατη και ...ψηφιακή εικόνα του ελλείμματος. Βέέέέέέέβαια! Κι ας προσποιήθηκαν επί σειρά μηνών αργότερα, πως πέφτουν-αλά ελληνικά- από τα σύννεφα!
Παρ΄όλα αυτά και ανάμεσα στις βραβεύσεις και τα ταξίδια του, ο πρωθυπουργός  άδραξε την ευκαιρία,  να τα ψάλλει ενώπιον της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, αποκλειστικά στον Σαμαρά...Που προβοκάρει το έργο της κυβέρνησης και δε λέει να σοβαρευτεί!

Μη διασκεδάζοντας ωστόσο και τις έντονες φήμες που κατακλύζουν τα δημοσιογραφικά γραφεία τελευταία,  πως ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να αποδράσει για διεθνή ρόλο και καριέρα...Ξεσκονίζοντας την καρέκλα του διαδόχου του. Κρατώντας μας στην αγωνία για το ποιός είναι...


Και κάπου ενδιάμεσα , θυμήθηκε και το παλιό ,καλό ΠΑΣΟΚ! Λέγοντας επί λέξει:


"Χρήματα υπήρχαν, αλλά ξοδεύτηκαν στα Βατοπέδια, στα δομημένα ομόλογα, στην κομματική σπατάλη, στις παχυλές αμοιβές των μελών των διαφόρων επιτροπών, στους αγροφύλακες, κλπ."


Δεν ξέρω αν οι....Εφημερίδες και τα κανάλια της Κυβερνήσεως εντόπισαν το...κενό,  μα ο Πρωθυπουργός, ...λησμόνησε αυτή τη φορά να χρεώσει την Siemens στη Νέα Δημοκρατία. Και πως να το κάνει άλλωστε. Αφού όλοι όσοι -από τη δική του εξεταστική- βρέθηκαν να  εμπλέκονται στην υπόθεση, είναι δικοί του,  παλιοί σύντροφοι. Εγώ ωστόσο, έτριψα τα χέρια μου από ικανοποίηση ακούγοντας τον πρωθυπουργό: Κάνοντας μερικές απλές σκέψεις:
Αν το έλλειμμα ήταν  μόνο απ΄τα βατοπαίδια πρόεδρε κι από όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες, ξαναγινόμαστε πλούσιοι ως έλληνες οσονούπω προβλέπω.  Μιας και επί των ημερών σου, δεν υπάρχουν βατοπαίδια, δομημένα ομόλογα, κομματική σπατάλη(;) αγρογές, επιτροπές και αγροφύλακες. Εκτός κι αν υπάρχουν. Και το μάθουμε σε καμιά επόμενη εξεταστική. Έχει γούστο;

Αλλά βρε πρόεδρε, εσύ έβαλες χέρι και σε παροχές που δεν μας έδωσε ο Καραμανλής. Έτσι όπως μπουρδουκλωθήκατε, χρεώνοντας όλες τις σπατάλες στον...Καραμανλή, να δεις που ύστερα από καμιά 20ριά χρόνια,  ο Καραμανλής θα μείνει στη μνήμη μας σαν Λαϊκός ήρωας. Που αυτός μας τα έδωσε κι εσύ μας τα πήρες....
Κάποιες  απ΄τις παροχές που κόβεις πάντως, είναι τόσο παλιές όσο και το ΠΑΣΟΚ της αλλαγής του αειμνήστου πατρός! Όπως οι μισθοί,  που σχεδόν διπλασιάστηκαν στην πρώτη 8ετία της αλλαγής. Με δανεικά και τότε.  Για να μην ξεχνιόμαστε!  Όπως  οι  συντάξεις, το κοινωνικό κράτος, η βασιλεία των συνδικαλιστών  κ.λ.π.  
Μας έβαλες στο σβέρκο και τον μπακάλη  -που τον εξανάγκασες να παριστάνει τον Υπουργό  της Οικονομίας- αυτός έκανε το ΦΠΑ ασανσέρ, μας αύξησε  τα τσιγάρα, τα ποτά τα ξενύχτια, μας αλλάζεις και τα φώτα με την ΔΕΗ της Μπιρμπίλης  σου τελευταία, του ξέφυγε του μπακάλη σου  ο πληθωρισμός,  η αισχροκέρδεια επί των ημερών του μας αποτελειώνει και μη συνεχίσω γιατί θα βραδιαστούμε! 
Με μια κουβέντα, γίναμε κασκαντέρ της καθημερινής επιβίωσης.  Από προβλέψεις δε ο Παπακωνσταντίνου, άστα να πάνε στο διάολο. Γιατί έσοδα από φόρους για το κράτος πρόεδρε, για μένα τον απλό πολίτη που δεν είμαι και μπακάλης, σημαίνουν έξοδα από τους φορολογούμενους. Και που στο διάολο να τα βρούμε τα  λεφτά για  να ξοδέψουμε; Ντιπ νινιό πιά;

Υιοθέτησε την λεβεντιά του Πάγκαλου  με την ώρα σου  λέω εγώ πρόεδρε,  γιατί αν αγριέψει-που θα αγριέψει χειρότερα το παιγνίδι- δεν θα μπορείς ούτε στον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ να απευθυνθείς ως κομματάρχης.

 Κάπου πάντως έχει τα δίκια της κι η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνοντας την... κασέτα Παναγιωτόπουλου και δια στόματος Σαμαρά για να το εμπεδώσουμε, πως:
«Τώρα (ο πρωθυπουργός) λέει ότι για όλα φταίει η Ν.Δ. Και τότε, και τώρα - όπως πάντα- λέει ψέματα. Μόνο που τώρα οι έλληνες τον έχουν μάθει πια». Και γιατί βρίσκω δίκια και στην Νέα δημοκρατία; Αρκεί να θυμηθούμε πως ο Πεταλωτής της χρέωσε μια βδομάδα μόλις πριν και τα όσα για την αφεντιά του και το ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε-και επανέλαβε δυο μέρες μετά στο πρωινό mega- ο Πάγκαλος! Φέρνοντας σε αδιέξοδο τον Υπουργό προπαγάνδας. Που προσπάθησε να τα μπαλώσει.


Σε ό,τι αφορά την πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική για την Οικονομία από το 1981 ο πρωθυπουργός είπε:

«όσοι προτείνουν εξεταστικές γενικώς και αορίστως επιχειρούν να κρυφτούν» και πρόσθεσε ότι «δεν μιλάμε για αναψηλάφηση του παρελθόντος, αλλά για την υποχρέωση να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, καθώς η συζήτηση δεν αφορά το παρελθόν, αλλά το μέλλον».

Δεν είναι όποιοι κι όποιοι αυτοί που τα λένε πρόεδρέ μου...Εσύ τα έλεγες. Καλώντας τον Καραμανλή "να ματώσετε" κοπτόμενος υπέρ της διαφάνειας, για όλους και για όλα... Μη ξεχνιόμαστε:


 Η δήλωση που έγραψε ιστορία χθές ωστόσο, ήταν η δήλωση που έβγαζε από το κάδρο τον Σημίτη. Ο οποίος νωρίτερα έκαν μια δήλωση, του τύπου που σε πονεί και που σε σφάζει. Είπε και το έκλεισε  ο πρωθυπουργός πως δε ψάχνουμε «αυτούς που έβαλαν τη χώρα στο ευρώ, αλλά εκείνους που παραλίγο να την βγάλουν από αυτό».



Μια δήλωση που φυσικά και προήλθε ύστερα από την αντίδραση του πρωθυπουργού της ΟΝΕ. Του Κώστα Σημίτη. Ο Οποίος τράβηξε την...κόκκινη γραμμή και στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Βάζοντας δύσκολα στον υιό! και αποδεικνύοντας πως ο ίδιος δεν έχει κάτι να φοβάται...Αναδεικνύοντας παράλληλα κι έναν τεράστιο προσωπικό του αγώνα, να ζυγοσταθμίσει τη χώρα από το οικονομικά τέλμα που τηνπαρέλαβε κι εκείνος.


 Ο..."γνώστη" λκαι αυτής της πραγματικότητας πρωθυπουργός,  αναδιπλώνεται  άρον-άρον, μερικές μέρες μόλις  αργότερα. Κάνοντας πολλά βήματα πίσω από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και αφίσες.



Αλλά κάθαρση αλά κάρτ, μόνο κάθαρση δεν είναι .
Και  προφανώς η όποια  κάθαρση,  δεν αφορά το ...οικοσύστημα της εξουσίας και μόνο. Αφορά όλους εμάς  τους υπόλοιπους που πληρώνουμε το μάρμαρο! Επί γενεές δεκατέσσερις.
Περίγελος γίναμε σ΄ όσους  μας γνωρίζουν πάντως.
Είναι δε τόσο ερασιτεχνικές οι έρευνες  των εξεταστικών σε σηεμίο που ο λαός να μην πιστεύει τίποτα και να μην ελπίζει σε τίποτα...
  
Εντελώς παρεμπιπτόντως, σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα του αυγού...Που γιορτάζεται εν δόξη και τιμή μόνο στην Ισλανδία. Δυστυχώς εδώ,  τη χάσαμε για σήμερα  την επέτειο...



Προσωρινά ελπίζουμε....


 Εκτός κι αν σε κανά δυο βδομάδες, από σήμερα πάμε όλοι μαζί...Λαζόπουλο! 
Στην κάλπη εννοώ ντε!
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου