Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!

Μήπως θα πρέπει να αλλάξει  επιτέλους όνομα ο ΟΑΕΔ;  Μιας και εδώ και κάμποσα χρόνια,  η μόνη του δραστηριότητα,  είναι η επιδότηση της ανεργίας... Και κατ' εξαίρεση  και η υπόδειξη κάποιας εργασίας,  για τους εγγεγραμμένους ανέργους του...
Μελετώντας λίγο προσεκτικότερα το logo  του ωστόσο,  εκείνο που ξενίζει,  είναι η λέξη: "Απασχόληση".  Με την  λέξη "εργασία",  να λάμπει δια της απουσίας της!
Εξηγήσιμο πάντως. Μιας και οι...σοφοί νομοθέτες του  πολιτικού οικοσυστήματος , που νομοθετούν κατά καιρούς και για τον ΟΑΕΔ, ελάχιστα νοιαζόταν για την... εργασία.  "Φορτώνοντας"  -τους τομείς του δημοσίου ιδιαίτερα- με σκέτους... απασχολούμενους! Και ελάχιστα -για πολλούς- εργαζόμενους.  Ακόμα και σε χαλεπές όπως οι μέρες μας εποχές, ο ΟΑΕΔ, το χαβά του: Κέντρα προώθησης της απασχόλησης ιδρύει. Έτοιμα να αναπροσανατολίσουν στην ..."απασχόληση" τα καλοπληρωμένα πλεονάζοντα...διοικητικά δυναμικά των υπερχρεωμένων ΔΕΚΟ. Καταχωνιάζοντας όλο και πιο βαθιά στην επετηρίδα του"ζητείται εργασία" (και όχι απασχόληση) , τους άνεργους του Ιδιωτικού τομέα.  Τους οποίους θυμάται ο Οργανισμός, μόνο ως γαρνιτούρα στις στατιστικές του...Κι ύστερα σου λένε πως δεν είναι ο δημοφιλέστερος Άγιο στην Ελλάδα ο Άη Γ......!
 Τζάμπα κατατζάμπα κι οι...θυσίες του Λοβέρδου και της διάδοχης κατάστασής του  στο Υπουργείο του: της Άννας Νταλάρα κοντολογίς.... 

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΖΟΓΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!
Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που καλούνται για μια ακόμα φορά να πληρώσουν ..."έκτακτη εισφορά"  θα κλείσουν τους ισολογισμούς τους, με ζημιά το 2010. Όπως και με ζημιά έκλεισαν και τους περσινούς τους ισολογισμούς. Παρ΄όλα αυτά,  ο διάττοντας ...αστέρας της Οικονομικής ....αστρομαντείας- Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην καθομιλουμένη- τη βρήκε τη λύση: Η έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί στους τζίρους του 2008! Επί της επάρατης δεξιάς ντε. Τότε που οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αν μη τι άλλο, έβγαζαν-και δήλωναν-κέρδη. Αμ΄πως;
Όταν όμως   τσάρε μου, μια επένδυση στην Ελλάδα, φορολογείται στη χρήση της κατά 45%, Στο λάδωμα των διεφθαρμένων σου εφοριακών κατά 10-15%. Στην  αυτοπεραίωσή της, κατά 6-8%, Στην περαίωση ττου....κοιοβουλίου ξανά-μανά, κατά 10% . Και στην "έκτακτη εισφορά της" κατά άλλο ένα 6-15% τότε αγαπητέ τσάρε της Οικονομίας, εμείς δεν ψάχνουμε επενδυτές. Καμικάζι των επενδύσεων  ψάχνουμε!  Που θα πέσουν με την επένδυσή τους,  πάνω στα ερείπια της χώρας. 
Κι ακόμα να το καταλάβεις πως στερεύεις το βυζί από γάλα. Στο αίμα έφτασε πια! Νισάφι! Αλλά εσύ δεν κιοτεύεις: Εφευρίσκεις κάθε μέρα κι από μια νέα...περαίωση. Made in: ΠΑΣΟΚ all inclusive!!!


Κι ύστερα χαίρεσαι που πέφτουν τα spreeds! Μα  τα κρατικά ομόλογα, είναι πιο προσοδοφόρα από οποιαδήποτε άλλη επένδυση βρε τσάρε! Τώρα μάλιστα που στο μνημόνιο ενέγραψες και τις υποθήκες του δημόσιου πλούτου της χώρας, (ενω μέχρι χθες τα δάνειά μας ήταν στον αέρα,  χάρις στο καθαρό μας κούτελο και καλή τη πίστη)  και τώρα  ειδκότερα που ο πρωθυπουργός  καλεί τους επενδυτές να φέρουν τα λεφτά τους αφ΄ενός σε μια...διεφθαρμένη χώρα αφ΄ετέρου,  τρελός είναι ο άλλος να επενδύσει στην πραγματική οικονομία; Μωρέ τοκογλυφία και πάλι τοκογλυφία!

ΤΖΑΜΠΑ ΣΚΑΡΑ-ΜΑΓΚΕΣ!


 ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΝΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟΥ







Άγριος μεταμεσονύκτιος καυγάς έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Λιβανέζου επιχειρηματία Ισκαντάρ Σάφα προέδρου της εταιρείας Άμπου Ντάμπι Μαρ που εξαγόρασε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Λίγες ημέρες πριν την τελική μεταβίβαση των...
Ναυπηγείων σε εταιρεία Αραβικών συμφερόντων, Άραβες και Γερμανοί αξιώνουν ετσιθελικά να αναλάβει το Ελληνικό δημόσιο τους όποιους "σκελετούς" βρίσκονται στις ντουλάπες του Σκαραμαγκά.
Περισσότερα:


(ΔΕ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑ ΚΑΝΑ....ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΛΙΡΕΣ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΚΙ ΕΓΩ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΟΣ)

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ....

ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ...

...ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ


ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΑ 


ΑΚΟΛΥΘΕΙ ΜΑΥΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου