Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ...ΕΙΡΗΝΗΣ (Ε χρονογράφημα)


Σ΄ αυτή τη γη,  όλα μπορούν να αλλάξουν. Ακόμα κι η νοοτροπία του δημοσίου. Με τον κατάλληλο κυβερνήτη εννοείται.

Πρώτo στο χορό, μπήκε το Υπουργείο Οικονομικών. Που τώρα που εκπνέουν οι προθεσμίες,  για τις κάθε λογής ρυθμίσεις και περαιώσεις, μου έστειλε μια κάρτα με καρδούλες μούρλια!
Με ένα επισυναπτόμενο ραβασάκι:
"Περάστε το συντομότερο δυνατόν από τη Δ.Ο.Υ σας , το ΙΚΑ σας, την πολεοδομία σας, το ΚΤΕΟ σας,  τον δήμο σας κι όποια άλλη κρατική υπηρεσία  τέλος πάντων έχετε εκκρεμότητες,  για την ρύθμιση των όποιων οικονομικών σας υποθέσεων. Ο Υπουργός σας!"


Η  ελληνική  παιδεία μου,  μου επέβαλε να απαντήσω. Έκατσα στο πληκτρολόγιο κι άρχισα να σκαλίζω. ανόρεχτα Εμπλουτίζοντας το mail και με τις σχετικές φωτογραφίες:
"Αγαπητέ Υπουργέ, κατ΄αρχήν σ' ευχαριστώ  θερμά για την κάρτα σου. Και λιγότερο θερμά   για το ραβασάκι σου. Δεν θυμάμαι να έχω την οποιαδήποτε εκκρεμότητα με το κράτος,  αλλά με σένα που έμπλεξα, όλα  πρέπει τα περιμένω.  Μιας και είμαστε το μόνο μη κομμουνιστιιό κράτος ,  του οποίου οι περιουσίες των πολιτών, είναι κοινόχρηστες με το υπουργείο σου. Και την τρόικα. Και κάθε τρεις και λίγο πληρώνουμε τον κεφαλικό μας φόρο... Για τα σπίτια μας, τους τόκους μας, τα αυτοκίνητά μας , τα διόδιά μας κι όλα τα υπόλοιπα. Μ'  αυτήν την έννοια, σίγουρα κάτι χρωστάω στην εφορία. Απλά δεν διάβασα πλήρως το μημόνιο να δω τι σκατά χρωστάω και στην τρόικα.


Θα αργήσω λιγάκι να περάσω από την εφορία πάντως, γιατί τώρα με πέτυχες, στο εξοχικό μου στο Λίβανο. Μην αρχίσεις να βάζεις στο νου σου μπαϊράμια τώρα, γιατί εδώ ζούμε: χωρίς φως, νερό τηλέφωνο και πολιτισμό. Ούτε και τα  air condition δεν τα χρειαζόμαστε πια,  με αυτούς  τους Ισραηλινούς. Που μας έκαναν τα σπίτια σουρωτήρια.

Επειδή μήτε και στις πολεμικές  ζώνες,  ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει,   σου στέλνω τώρα που μπορώ,  μια... πασχαλιάτικη κάρτα σε ανταπόδοση για την κάρτα σου  με  τις καρδούλες . Γιατί  Πασχαλιάτικη κάρτα απ΄τα τώρα  θα αναρωτηθείς... Γιατί μόνο τέτοιες κάρτες υπάρχουν εδώ  Υπουργέ μου...Μόνο τέτοιες... Μη με παρεξηγήσεις όμως σε παρακαλώ, γιατί τα πασχαλιάτικα αυγά εδώ, μόνο με... βάση τα βρίσκεις.  

Εμείς εδώ που λες Υπουργέ μου, είμαστε εντελώς αποκλεισμένοι. Το πρωί κατέβηκα μέχρι το μώλο   για  να δω αν με βγάζουν τα καύσιμα μέχρι την Κύπρο και να σου  'ρθω, αλλά η γυναίκα μου, είχε τρακάρει  ακόμα και το ταχύπλοο,  σε... μια κολώνα! 

Κι επειδή εσύ συνήθισες-και με το δίκιο σου- τις ψευτοδικαιολογίες των φορολογουμένων, σου στέλνω και το σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο.





Πάλι καλά να λέμε  δηλαδή, που δεν έπαθε τίποτα και το παιδί ! Θυσία έγιναν κι οι περαστικοί πάντως (χριστιανοί και μουσουλμάνοι)  να βοηθήσουν,  βάζοντας ένα χεράκι στη διάσωση.  Παρ΄όλα τα βάσανά τους!  



Θα επιδιώξω να ταξιδέψω με το αεροπλάνο κάποιου από τους ηγέτες του κόσμου-πρώην και νυν- που την πολεμάνε τη ρημάδα την ειρήνη εδώ κάτω...





....όσο καλύτερα μπορούν. Και για κανά νόμπελ ειρήνης πασχίζουν εξ...αδιαιρέτου. Όσοι δεν το πήραν ακόμα εννοείται.








Για να  τους καμαρώνουν κι οι γυναίκες τους εκεί στα μαύρα ξένα!






Αν και προσωπικά, δέ βλέπω προκοπή...ειρήνης,  κατά πως ξύνονται αυτοί εδώ ολημερίς. Αλλά δεν ξέρεις καμιά φορά.











Μεγάλη μπουκιά φάε,  μεγάλη κουβέντα μη λες όμως. Που λέει κι ο λαός μας. Το ηθικό τους όμως, παραμένει ακμαιότατο!













Οι ντόπιοι  πάντως,  είναι τόσο σίγουροι πως όσοι δεν το κατάφεραν ακόμα, θα πάρουν το επόμενο νόμπελ ειρήνης, σε σημείο,  να τους δίνουν τα παράσημα αποβραδίς! Καμάρι να δουν τα μάτια σου όμως!







Αν και κάποιοι απ΄τους δικούς τους,  την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια την ώρα της απονομής. 







Εδώ είναι κι ο δαφνοστεφανωμένος με τα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δικός μας ντε,  ο Κώστας. Σοβαρός και μετρημένος όπως πάντα. Κι ο μόνος που έχει πάρει στα σοβαρά την υπόθεση της ειρήνης! Ακόμα και στα διαλείμματα, με το μπλοκάκι στο χέρι τον βρίσκεις το μπαγάσα. 



Αλλά μέσα στη γενικότερη δυσπιστία, χάνονται κι αυτές οι φιλότιμες προσπάθειες μερικών-μερικών. Πως μας χάλασε έτσι η πολιτική βρε παιδάκι μου..... 



 






Θυμάσαι πως ήταν εκείνες οι  εποχές  με το μπλοκάκι και πριν την ...ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Μεγένθυνα όσο γινόταν τη φωτογραφία  αρχείου, για να φαίνεται και το μπλοκάκι. Μη νομίσεις πως   πριν την ηλεκτρονική διακυβέρνση δηλαδή,  δεν τα έγραφαν στα ...αρχεία και τα μπλοκάκια τους κι οι προκάτοχοι!


Θα σου πω και  την αμαρτία μου τώρα κι ας κολαστώ.  Είναι κι ένας Spider-man  υπουργέ μου απ΄ έξω απ΄το κτίριο,  που πλένει ολημερίς  τα τζάμια. Ο δικός μας ο Γιώργος το εξάσκησε το επάγγελμα  στα νιάτα του,  θυμάμαι απ΄το βιογραφικό του...  Λες να βρήκε αυτόν τον τρόπο να τους παρακολουθεί; Και να τους τραβήξει και κανά φόρο της ...ειρήνης μετά το φόρο του άνθρακα; Όλα παίζουν.


Ο ...φανερός ο δικός μας,  o Σημίτης με τον Καντάφι πάντως- που προσεύχεται ολημερίς στη σκηνούλα του- είναι οι μόνοι απ΄ το σινάφι που σώζουν  τα προσχήματα.


Οι συνάδερφοί τους αρχηγοί που λες,  στα διαλείμματα απ΄τα...διαλείμματα,  σκοτώνουν την ώρα τους ποικιλοτρόπως! Άλλος ξεθεώνει την προσωπική του φρουρά στο τρέξιμο...




Μα μόλις γυμναστεί, καταθέτει κι ένα στεφάνι στους πεσόντες  της ...ειρήνης,  μαζί  με την κολλητή του. Πέφτοντας σε βαθιά περίσκεψη  κι οι δυό τους, για το  ποιά όπλα απ΄ όσα   διατίθενται... γενικώς  στις ρουφιάνες τις αγορές σκοτώνουν... με έναν πόνο.



Άλλος  βετεράνος πάλι, διασκεδάζει σε μασκέ πάρτι με την παροικία του..



Άλλος...ενεργητικός πολιτικός ,  στο περιθώριο της συνόδου για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή,  πειραματίζεται και με κανά δυο όπλα...







για να ξεδώσει αμέσως μετά με το ψάρεμα.








Αλλά και τα... ΚΑΠΗ της πολιτικής ,  ξεδίνουν  με το... ψάρεμα κομματάκι...




...ενώ οι απόγονοι, ξεδίνουν, αποκλειστικά  με το... ψάρεμα!









Όσο δε για τα επίσημα γεύματα; Εκεί είναι που γίνονται λιάδα  Υπουργέ μου!






Πάλι καλά να λέμε  που παρευρίσκεται κι ο Σύλβιο δηλαδή που ξέρει να κρατάει τα μπόσικα!




Μεθαύριο πάντως στην αναμνηστική τους φωτογραφία,  τους ετοιμάζουμε ένα χουνέρι -με κάτι...διασπασμένα  παλικάρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ξέμειναν αποκλεισμένα από πρόπερσι στη Γάζα - μα ένα χουνέρι! 


Παίρνω μεγάλο  ρίσκο να σου γράψω ακόμα κι αυτό το email πάντως.  Γιατί εδώ  στη Γάζα,  δεν αστειεύονται. Σε απελαύνουν  στο πίτς φυτίλι παρέα  ...με έναν πύραυλο , εδάφους-εδάφους! 

Περιττό να σου πω,  πως  κοιμάμαι και ξυπνάω με την  έγνοια σου:  Πως να στείλω στον έφορά σου μια αξιοπρεπή φορολογική δήλωσή μου φέτος. Με τις αποδείξεις μου  και με τα όλα μου.   Γιατί εδώ,  όλα στη μαύρη αγορά τα αγοράζουμε σου υπενθυμίζω! Αν-λέω αν- δεν μπορέσω να σου στείλω κι εφέτος δήλωση, θα με δικαιολογήσεις  φαντάζομαι!

Υ.Γ. Αλλά τους... άλλους τους φοροφυγάδες, σκίστους!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς κι ευχές για καλό βόλι (για τους άλλους φοροφυγάδες  εννοείται σταθερά), 

Βασίλης ο Πρώτος ο Μακεδών!!!


Για περισσότερες αναρτήσεις   στην ίδια κατηγορία,  κλίκ στις  "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" πιο κάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου