Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Όπου και να σκάλωνα στο ψεσινό ζάπινγκ, πρωθυπουργό και μόνο πρωθυπουργό έβλεπα.



Πάρκαρα σε κάποιο κανάλι, χαμήλωσα την ένταση και προσπάθησα να διαβάσω τη γλώσσα του σώματος. Ελάχιστα βοηθήθηκα. Γιατί ο Γιώργος είναι "φλατ" Ξανάνοιξα τη φωνή και διαπίστωσα για μια ακόμα φορά τα όσα επί μήνες επισημαίνoνται από όλες τις πλευρές:

Ι. Για το ΠΑΣΟΚ ο τελευταίος χρόνος, ήταν οδυνηρός. Κι όχι τόσο για τα επιβεβλημένα -για πολλούς μέτρα που πήρε. Όσο για την πλαστοπροσωπία του ιδεολογικού περιγράμματος των σοσιαλιστών. Που άφησαν το χρόνο να περνάει, δεν πολέμησαν καθόλου τους όρους του μνημονίου, δεν πάτησαν αρκούντως πάνω στην "πολιτική απόφαση" των εταίρων για την πάση θυσία αποφυγή της ελληνικής χρεοκοπίας, πάτησαν τις μπανανόφλουδες του υπερφίαλου Καρατζαφέρη για "μπλόφα" με το Δ.Ν.Τ. και στο τέλος,  υπέγραψαν όσα τους πάσαραν. 

ΙΙ. Του πρωθυπουργού  ωστόσο, του ξέφυγε σε κάποια στιγμή- αλλά οι παρστάμενοι δημοσιογράφοι το έκαναν "γαργάρα",  γιατί αλίμονο αν πιστέψουμε πως δεν το αξιολόγησαν- πως ο πρωθυπουργός βλέποντας τα χάλια της οικονομίας, εκλιπαρούσε σχεδόν τον Καραμανλή να πάμε σε εκλογές, από το 2008 ακόμα!!! Συνεπώς όλα τα όσα ψέλλισε στη διάρκεια της συνέντευξης προσπαθώντας να διασκεδάσει "θρυλικές πατάτες" επιπέδου: λεφτά υπάρχουν κι άλλα τέτοια φολκλορικά, ήταν ερασιτεχνικά: Και ήξερε και ήθελε. Την πρωθυπουργική καρέκλα βεβαίως βεβαίως! 


ΙΙΙ. Ανάμεσα σε κομπιάσματα και ασυναρτησίες, ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρωθυπουργός μας προειδοποίησε πως μόνο με... ισχυρές κυβερνήσεις,  είναι δυνατή μια διαπραγμάτευση για τους....επαχθείς όρους του μνημονίου με την τρόικα. Μήπως πρόεδρε με δυνατούς λαούς που τολμούν και  σηκώνουν το  κεφάλι είναι ακόμα καλύτερη η διαπραγμάτευση με την οποιαδήποτε τρόικα; Μήπως λέω....

ΙV. Αρχίζοντας την μελοδραματική διακαναλική του συνέντευξη, ο πρωθυπουργός, μας το ξεκαθάρισε "πως δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Κι ούτε την καρέκλα του". Η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη αποδεικνύει εν τέλει, πως μόνο το πολιτικό κόστος υπολογίζει και μόνο την καρέκλα του υπερασπίζεται. Με εκβιαστικά διλήμματα: Ή με ψηφίζετε ή αφήνω τα πάντα στη μέση και πτωχεύετε! Ποιόν φοβερίζεις πρόεδρε; Τα τρία εκατομμύρια των...πτωχευμένων που δεν έχουν να χάσουν το παραμικρό πλέον; Το ένα εκατομμύριο των ανέργων που -κατά δήλωσή σας- θα αυγατίζει; Ή μήπως όσους έκαναν τα κουμάντα τους στα εξωτερικά για γενεές δεκατέσσερις- κι ακόμα να τους πιάσεις- και σκασίλα τους κι αν πτωχεύσουν οι πτωχευμένοι...ιθαγενείς;

Και μιας και ο λόγος περί καρέκλας όμως , επικαιροποιούμε  ένα παλιότερο  ...μνημόνιο-έρευνα αγοράς που κάναμε,  συστήνοντας σε πολιτικούς,  αρχηγούς κομμάτων, υπουργούς,  βουλευτές και απλό λαό, τις καρέκλες που του ταιριάζουν...Πάμε λοιπόν:




































Ο αντιπρόεδρος,  πλήρωσε απ΄την τσέπη του τις...αναπηρικές καρέκλες των Υπουργών, μας όρκισε να μην πούμε τίποτα μέχρι να αναρτήσει τη βαθμολογία τους στο διαδίκτυο, πλήρωσε και τις δώδεκα καρέκλες των συν-υπουργών του τσάρου της Οικονομίας και μας άφησε να συνεχίσουμε την έρευνα αγοράς,  για τις καρέκλες των  λοιπών Υπουργών μας πλέον. Και όχι μόνο:







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου