Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011

Με τις ευχές ολόκληρου  του έθνους,  ο Προκρούστης Παπακωνσταντίνου,   παραδίδει τον προϋπολογισμό του 2011,  στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο  Πετσάλνικο: Ας ελπίσουμε πως αυτός ο προϋπολογισμός,  δεν θα αποδειχθεί φούσκα. Όπως ο περσινός!
Τα "απολειφάδια" του οποίου περσινού άπιαστου στόχου και προϋπολογισμού,  ξαναχώνουν στη σιγουριά φέτος: Στους έμμεσους φόρους! Πάντως Παπακωνσταντίνου και τρόικα,  έκαναν μπίγκο στις προβλέψεις τους  για φέτος:
Πληθωρισμό 1, 9% προέβλεψαν  στο 6% θα κλείσει!
Ύφεση 0,5% προέβλεψαν  και είμαστε-για την ώρα- στο 4,2%. Και να μη συνεχίσω με τα υπόλοιπα. 
Γι αυτό κι ο τσάρος της Οικονομίας,  εκεί κατά το νέο έτος, θα "πάθει"  υπερκόπωση! Και θα αντικατασταθεί από τον Λ. Παπαδήμο! (μην μου ανησυχήσετε για την υγεία του τσάρου  εσείς οι υποψιασμένοι,  όταν το ακούσετε το μαντάτο της υπερκόπωσης στις τηλεοράσεις. Εντάξει;) 


Μας την έπεσαν για μια ακόμα φορά λοιπόν, με τους έμμεσους φόρους! Μιας κι η  φοροδιαφυγή, συνέχισε το πάρτι της.  Μη τα θέλουμε όλα δικά μας όμως. Γιατί  αν μη τι άλλο, θα συνεχίσουμε να "παρηγοριόμαστε στην ιδέα, πως "λεφτά υπάρχουν" !!! Απλά δεν τα ανακαλύψαμε, ούτε  και φέτος! 
Θυμάστε βέβαια,  πως πριν από τις περιφερειακές εκλογές, υποβλήθηκε άλλος ένα προϋπολογισμός...Που αναθεωρήθηκε μέσα σε 15 μέρες! Παγκόσμιο ρεκόρ απόσυρσης!
Εσείς οι αναγνώστες μας βέβαια, ήσασταν επαρκώς ενημερωμένοι,  πως εκείνος ο προϋπολογισμός, ήταν μια υπόθεση εργασίας. Κάτι σαν τρίχες κατσαρές ή...Σγουρές για να ακριβολογούμε... Αν μας διάβαζε κομματάκι  κι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης πάντως,  δεν θα ξεφτιλιζόταν! 
Εκεί που έπεσε το γέλιο της αρκούδας βέβαια, ήταν οι ευχές και οι... μακαρισμοί για τη ρημάδα την ανάπτυξη! Υπομονή! Μέχρι να το γυρίσουν κι οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια της κυβερνήσεως. "Εντατικοποίηση", "αναβάθμιση", "αναμόρφωση" ,"διευκόλυνση" κι άλλα τέτοια φολκλορικά. Α έχουμε , και το παρατηρητήριο τιμών βέβαια! Σκέτο, τιμητικό άγημα! Που κάθεται σε στάση προσοχής βλέποντας την... έπαρση των τιμών!
Μαχαίρι οι δαπάνες (σπατάλες κατά τον Ανδρέα Λοβέρδο) και στην υγεία! Να δείτε που οσονούπω,  θα μας βάλουν σε καραντίνα οι Ευρωπαίοι!
Το φέρνουν από εδώ, το φέρνουν από εκεί αλλά δεν το λένε: Τα κανάλια ψιθυρίζουν όλο και εντονότερα το: " σχέδιο Β".  Που προβλέπει ολοκαύτωμα στον δημόσιο τομέα. Αυτή τη φορά συνδικαλισταράδες,   με το μαλακό! Ώρα να πάψετε να είστε ο... περιούσιος λαός,  εκεί κατά ΔΕΚΟ μεριά. Κρατήστε τις δουλειές των ανθρώπων σας και βολέψτε τα όπως τα βολεύουμε  κι όλοι οι υπόλοιποι. Που μας γέννησαν "τσίγκινα" απαυτά τέλος πάντων.  Μη πάρετε κόσμο και κοσμάκη, στο λαιμό σας και στην ανεργία!

ΠΡΟΤΑΣΗ: Κρατήστε αυτόν τον... συλλεκτικό συνοπτικό πίνακα του προϋπολογισμού του 2001 ( ευγενική χορηγία του ΑΝΤ1) στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Για να τον συγκρίνετε,  με τον... καινούριο... αναθεωρημένο προϋπολογισμό του 2011 που θα μας έρθει Χριστουγεννιάτικα κατακέφαλα κατά πως υπολογίζω. Κι όταν έχουμε τα αποτελέσματα του "κλεισίματος" της φετινής χρονιάς και του "κλύσματος" της επόμενης ! Κι αμέσως μετά, θα αποσυρθεί με...υπερκόπωση κι ο Τσάρος της Οικονομίας!


ΥΓ vavelhaber : Φίλε αναγνώστη εκ Ταϋλάνδης, έχεις δίκιο. Στην προσπάθειά μου να οπτικοποιήσω όσο συνοπτικότερα γίνεται κάποιες ειδήσεις, αναγκαστικά μικραίνω  τη  γραμματοσειρά. Με "κλίκ" πάνω στην εικόνα πάντως,  έχεις μια μεγένθυση της τάξεως 52% .(αποδεδειγμένη μεγένθυση κι όχι μεγένθυση ....προϋπολογισμού Παπακωνσταντίνου)  Τώρα αν κάποια εικόνα, παραείναι στριμωγμένη, μεγένθυνέ την, κατεβάζοντάς την στον υπολογιστή. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς! 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου