Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΕΤΟΣ 2030μ.Χ. Πολιτικός Καζαμίας (μέρος 1ο)




 ****Παραμονές του σωτηρίου έτους 2030: 




Αν και η χώρα ουσιαστικά, είναι πτωχευμένη εδώ και δυο περίπου δεκαετίες, οι δανειστές της,  την  συντηρούν επιμελώς, κοντά στα όρια της πτώχευσης. Κάτι σάν σκιάχτρο,  για όσους σκέφτονται να πτωχεύσουν τις χώρες τους από μόνοι τους. Εφαρμόζοντας πάνω της,  όλες τις ανακαινισμένες συνταγές του νεοφιλελευθερισμού.





H χώρα,   φέροντας για δεκαπέντε κοντά χρόνια, το όνομα της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας OPEL (με νονά την καγκελάριο της Γερμανίας από το 2010 ακόμα, Άγκελα Μέρκελ) 

....πουλήθηκε τελικά από τους Γερμανούς σε κονσιόρτσιουμ ελληνικών και ξένων  τραπεζών. Αλλάζοντας ξανά- το 2028 -και όνομα. Και στους διεθνείς οργανισμούς, είναι  αναγνωρισμένη, με την μεταλλαγμένη της ονομασία:  

GREKO-BANK Ε.Π.Ε 
GREKO-BANK (Επικράτεια Περιορισμένης Ευθύνης)


Φέροντας αυτή τη φορά,  το όνομα,  της ομώνυμης Τράπεζας-συμφερόντων Βγενόπουλου κι αυτή- που κατάσχεσε, εξ… αδιαιρέτου: τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές τους, την Ελλάδα, τα χρέη των πιστωτικών καρτών των ελλήνων στις τράπεζες και  τελικά  εξ...αδιαιρέτου  και όλους τους Έλληνες.




Τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα της χώρας, άλλαξαν επίσης  τα ονόματά τους: Το ΠΑΣΟΚ λέγεται πλέον το ΠΑΣΟΚ Πειραιώς BANK. H Νέα Δημοκρατία, ονομάζεται Νέα Δημοκρατία Αγροτική BANK. Ο  Συνασπισμός  λέγεται Εθνική ΒΑΝΚ και πάει λέγοντας. Οι δε πρόεδροι των κομμάτων,  αποκαλούνται πλέον ...συνδικαλιστές. Μετά και την πλήρη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.




Πολλοί πολιτικοί της προηγούμενης 20ετίας, αποσύρθηκαν- άλλοι με την θέλησή τους κι άλλοι χωρίς αυτήν-  από το πολιτικό  προσκήνιο,  παρέχοντας "κοινωνική εργασία"!  




Με τις ασχολίες των περισσοτέρων πολιτικών,  να στρέφονται στην παραδοσιακή γεωργία... 



Και στις δενδροφυτεύσεις. Πολλοί απ΄τους πολιτικούς των προηγούμενων δεκαετιών βέβαια, βρήκαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν και τα ταλέντα τους. Βιοποριστικά ή μη.  


Οι πιο ταλαντούχοι του πολιτικού σιναφιού πάντως, βρήκαν εναλλακτικούς  τρόπους  να βγάζουν το ψωμί τους. Άλλοι μετέχοντας σε λαϊκές μπάντες, συνθέτοντας  μουσική και στίχους, για τον πονεμένο λαό και τραγουδώντας τις επτυχίες τους πόρτα- πόρτα...




Άλλοι συνθέτοντας εθνικές ομάδες ...παραολυμπιακών αθλημάτων και ...επιδόσεων -δυστυχώς και εκεί,-  κάνοντας ωστόσο πράξη τον ...πολιτικό συνεταιρισμό  ....







....και την αδερφοποίηση των κομμάτων τους, όταν ακόμα ήταν ενεργοί στην πολιτική....









...ενώ κάποιοι  άλλοι πάλι, στράφηκαν επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο. Ανεπιτυχώς όπως φαίνεται...









 
**** Στους Έλληνες,  συστήθηκε να συνηθίζουν σιγά-σιγά στην ιδέα της κατάργησης,  των ηλικίας χιλιάδων ετών συμβόλων της. Σύμβολα  που παραπέμπουν σε προ της παγκοσμιοποίησης πρότυπα.  Αλλά οι έλληνες,  συνεχίζουν να αντιστέκονται. Είτε φορώντας κατάσαρκα το εθνικό τους σύμβολο,  





είτε και ζωγραφίζοντας -ακόμα- τις ελληνικές σημαίες στο πρόσωπό τους.








Το μόνο  κόμμα που δήλωσε "ανυπακοή" στη ντιρεχτίβα της GREKO-BANK A.E.  και μοιράζει κρυφά την δική του, ...μεταλαγμένη  ελληνική σημαία με το Ριζοσπάστη τις Κυριακές  πόρτα-πόρτα, είναι το ΚΚΕ.




****Εκατόν εξήντα χώρες της υφηλίου, έχουν ήδη αναγνωρίσει τη χώρα με το νέο της όνομα. Κι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  που επιμένει στο παλιό μας όνομα -παρά τις πιέσεις που της ασκούνται- είναι η Κύπρος. 
Στο εσωτερικό μας ωστόσο, μας επιτρέπεται να αποκαλούμαστε όπως θέλουμε. Και μεταξύ μας, και εντελώς συνωμοτικά,  αποκαλούμαστε ακόμα Έλληνες και τη χώρα μας την αναγνωρίζουμε –μεταξύ μας και πάλι - ακόμα ως Ελλάδα...

 **** Γυρίζοντας μερικά χρόνια πίσω  και συγκεκριμένα στο 2010, συναντούμε και την αρχή των δεινών της χώρας. Το τριασκατάρατο μνημόνιο. Μετά την υπογραφή του οποίου,  οι σύμαχοι και εταίροι μας , με την υπόκρουση της μουσικής του "επιτάφιου" του  Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, οι ηγέτες των φίλων και συμμάχων χωρών, ενταφίασαν  σεμνά,  την υπέργηρη  και ηλικίας 5.000 χρόνων, Ελλάδα.   Μαζί με τα Σύμβολά της.  

Φυτεύοντας  πολλά δέντρα πάνω στη σωρό της.  Για το φόβο  της επαλήθευσης του  μύθου του Φοίνικα.  Μύθο που  θέλει τη χώρα, να ξαναγεννιέται απ΄την τέφρα της.

Εκ τους αποτελέσματος  πάντως προκύπτει, πως το "θάψιμο" της χώρας, ήταν  άκρως αποτελεσματικό. Και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των νεώτερων επαναστατών καλλιτεχνών,  να αφυπνισθούμε κάποτε και να ξανασηκώσουμε ξανά κεφάλι, εμείς συνεχίζουμε να είμαστε καταχωνιασμένοι στα ...κουτιά μας.  Με τις ελληνικές σημαίες κατωσέντονα...


Και πως να σηκώσεις κεφάλι άλλωστε;  Με το ελληνικό χρέος να έχει φτάσει στο ένα τρισεκατομύριο ευρώ και στο 425% του ΑΕΠ και με τους επαχθείς όρους του μνημονίου,  να αποδεικνύουν σε χρόνο μηδέν, πως εκείνοι που το υπέγραψαν δεν ήξεραν  τι πραγματικά υπέγραφαν.


Τα διευθυντήρια του μνημονίου και της τρόικας, διατηρούν και μια ελληνική κυβέρνηση, τιμής ένεκεν επίσης. Χάριν της δημοκρατίας. Την οποία εφηύραν οι πρόγονοί μας. Με τα νομοσχέδια,  να πασσάρονται  στο κοινοβούλιο για μια τυπική ψήφιση. 

Και με τις αποφάσεις  για το μέλλον της χώρας, να έχουν υπογραφεί εφάπαξ  το 2010. 


Και απλά να ...επικαιροποιούνται με την κάθε ευκαιρία  στο κοινοβούλιο....


****Η  ....αυτοεξόριστη ελληνική κυβέρνηση -υπό τον πλήρη έλεγκο του ΔΝΤ - κατοικοεδρεύει στην Νέα Υόρκη. Και τις Βρυξέλες.  Αφήνοντας στο πόδι της στην Αθήνα και μια  σκιώδη πολιτική κυβέρνηση,  η οποία προσποιείται πως δυνεδριάζει στη βουλή. 

Και εργάζεται με... όραμα για την ανάκαμψη της χώρας...Αν και οι κακές γλώσσες της υφηλίου  λένε,  πως οι ελληνικές κυβερνήσεις της Αθήνας, διατηρούνται για παραλαμβάνουν  απλά,  τα ψηφίσματα των απεργών.
Αλλά εμείς οι Έλληνες, αδυνατούμε να πιστέψουμε αυτές τις κακοήθειες!


Ο ελληνικός λαός πάντως, το φυσάει και δεν κρυώνει, διαπιστώνοντας πως οι  πιο ζημιογόνες οικονομικές πολιτικές των προηγούμενων δεκαετιών,  που οδήγησαν τη χώρα στην  πτώχευση, εφαρμόστηκαν από Πανεπιστημιακούς καθηγητές της οικονομίας!!! Που διετέλεσαν πρωθυπουργοί και Υπουργοί: 



Προσποιούμενοι  20 χρόνια τώρα,  πως δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτα...


...συνεχίζοντας  απλά το βιολί τους.
Ο Ελληνικός λαός, αποφασίζει πλέον, να πάρει την οικονομική του τύχη στα χέρια του. Και διοργανώνει ψηφοφορία στο Internet, για να αναδείξει τους επόμενους Υπουργούς της Οικονομίας του. Μέσα από τα σπλάχνα του.


Σ΄ αυτή την ψηφοφορία λοιπόν και για το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, νικητής αναδεικνύεται ο Γιώργος Κοσκωτάς. 

Και για το Υπουργείο Οικονομικών, ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Σε περίοπτη θέση στη λίστα εκλογής, βρίσκονται και οι αστρολόγοι Λίτσα Πατέρα, Κώστας Λεφάκης και Νίκος Χορταρέας.

Κάτω απ΄την ασφυκτική  λιτότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και με την κωδική ονομασία 'ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" στενάζει βεβαίως και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Στους δημάρχους,  απαγορεύτηκε να χαρίζουν,  τα χρυσά κλειδιά των πόλεών τους.
Και το μόνο κλειδί που το Δ.Ν.Τ. επιτρέπει
στους τοπικούς άρχοντες να απονέμουν είναι  το κλειδί του....sol! 

Για πολλοστή  φορά, εκείνος  που σηκώνει το βάρος της εθνικής αντίστασης στους ώμους του είναι ο Μίκης Θεοδωράκης.  Δημοσιεύοντας  παλιότερες φωτογραφίες των παρασημοφορήσεών του...Για να σκάσει και να πλαντάξει  και το Δ.Ν.Τ.
 



****Mια ντουζίνα χάρτες , που ο καθένας πετσοκόβει και το κατιτίς του απ΄την επικράτεια, φιγουράρουν στο διαδίκτυο. Ο σκοπιανός χάρτης, κούρσεψε την δυτική και κεντρική Μακεδονία.







Ο αντίστοιχος τουρκικός χάρτης, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον Σκοπιανό, ενσωματώνοντας  στην Τουρκία πλήν της Θράκης και ολόκληρη την ανατολική και κεντρική Μακεδονία. 









Ενώ κάποιος άλλος τουρκικός χάρτης, τα Δωδεκάνησα, μας τα πετσοκόβει σε ... Εξάνησα. Και δόξα το θεό να λέμε δηλαδή, που μας χαρίζει την Εύβοια.







****Ένας κοινός Σκοπιανο-τουρκικός χάρτης τέλος,  και με την προϋπόθεση της αγοράς,  αφαιρεί απ΄την Αθήνα 










ακόμα και τους...Θρακομακεδόνες.










Ο Αλβανικός χάρτης τέλος, έχει κουρσέψει την Ήπειρο και τη μισή Στερεά Ελλάδα. Τραβώντας το σύνορο, έξω ακριβώς απ΄το πάρκο των αγωνιστών του 21, στο Μεσολόγγι...







Κάνοντάς μας και χάρη,  που δεν τραβάει τη γραμμή του χάρτη, ίσαμε το Ναύπλιο!!!






Την ίδια ώρα, που οι Αλβανοί της διασποράς, σε σχετική ψηφοφορία τους στο διαδίκτυο, ανακηρύσσουν πρωτεύουσα της χώρας τους την Αθήνα. Με ...συμπρωτεύουσα τα Τίρανα!




Στην πλατεία Σκεντέρμπεη της Αθήνας -πρώην Πλατεία Ομονοίας- οι Αλβανοί της Ελλάδας, συγκεντρώνονται κάθε Κυριακή, διοργανώνοντας συλλαλητήρια.






Μα κι οι Ιταλοί ...χαρτοκλέφτες, δεν πέφτουν παραπίσω. Στους σχετικούς χάρτες του διαδικτύου made in Italy, είναι κουρσεμένα τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα.

Εσχάτως πάντως, στο διαδίκτυο εμφανίζεται και μια ...Αμερικανική σημαία, με 51 αστέρια αντί για 50.... Και με το 51ο αστέρι των ΗΠΑ, να περιλαμβάνει ολόκληρη την Κρήτη! Υπό το πρόσχημα της ανεξαρτησίας της σε πρώτο χρόνο!






Εκείνο που σώζει τη χώρα  ωστόσο, από τον διαμελισμό της από τους γειτόνους,  είναι τα δάνειά της και ο πλούτος του υπεδάφους της...Που μέ βάση τους όρους του μνημονίου που υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου, ανήκει στους δανειστές μας!!!
 Κι έτσι η Ελλάδα καταγράφει μια ακόμα παγκόσμια αποκλειστικότητα. Ενώ έχει καταστεί η πλουσιότερη χώρα του κόσμου, είναι η χώρα με τους πιο φτωχούς κατοίκους! 


Αλλά διατηρώντας πάντα,  την εδαφική της ακεραιότητα....Ε μη τα θέλουμε κι όλα δικά μας!  




****Η αδάμαστη ελληνική επιχειρηματικότητα απ΄τη μεριά της,  δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Ένα δάσος Ελληνικών σημαιών, κυματίζει στο χάρτη της γειτονικής μας Βουλγαρίας.... Και σαφέστατα ως χώρα, ποτέ δεν παραβήκαμε το σλόγκαν του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου: «Πως δε διεκδικούμε τίποτα και δεν παραχωρούμε τίποτα» Αλίμονο! 

Οι Ελληνικές σημαίες στην ενδοχώρα της Βουλγαρίας, απεικονίζουν απλά, τις ελληνικές βιομηχανίες, που μετακόμισαν οικιοθελώς στη Σόφια! Με τις κρατικές ελληνικές επιδοτήσεις, παραμάσχαλα βεβαίως, βεβαίως.




Η χώρα από το 2011 και μέχρι το 2030,  αλλάζει  διαδοχικά τρεις φορές εθνικό  νόμισμα: Σε πρώτο χρόνο, εγκαταλείπει το ευρώ. 











Υιοθετώντας πάνω στη διετία  από την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό....στήριξης,  ένα νέο, ...τραβεστί  νόμισμα. Το Ευρώδραχμο.














Για να επιστρέψει πάνω στην τριετία,   η χώρα στην  ένδοξη δραχμή....






 Για να υιοθετηθεί τελικά, το νόμισμα των πτωχευμένων που επιβάλει το ΔΝΤ, σε όλες τις πτωχευμένες είτε και υπό πρτώχευση χώρες. Με το σημειολογικό και αρχαιολογικό νομισματικό όνομα: ΜΝΑ...





Και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να κοψομεσιάζεται , καταθέτοντας αλλεπάλληλα στεφάνια στα... νομίσματα της χώρας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ vavelhaber: Η θεματική ενότητα του "Καζαμία" σαφώς και περιλαμβάνει τις αναλυτικές  "προβλέψεις" μας  ανά μήνα πλέον,  για  το σωτήριον έτος 2030. Από την αρχική σελίδα του blog  και από το μενού: "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" (πρώτο μενού πάνω δεξιά)  τσεκάροντας την επιλογή "ΚΑΖΑΜΙΕΣ" μπορείτε να ενημερωθείτε και τις λοιπές προβλέψεις μας...



Για περισσότερες αναρτήσεις   στην ίδια κατηγορία,  κλίκ στις  "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" πιο κάτω:

1 σχόλιο:

  1. ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: "NA ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ."

    ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: "ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΘΑ' ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ"

    Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    "Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"
    F. Nizsche

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΚΡΑΙΟ"
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή