Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΑΠΠΕΙΟ 2: ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΡΩΤΗ!

Ήταν ένα χαρακτηριστικό,  ανοιξιάτικο, Αθηναϊκό  πρωινό. Το ημερολόγιο σημάδευε την 12η ημέρα του Μάη. Του σωτηρίου έτους 2011! 

Με την οικουμένη, να περιμένει με κομμένη την ανάσα,  τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο. 
Επώνυμοι και ανώνυμοι,  στήθηκαν από νωρίς  στις τηλεοράσεις και περίμεναν. Ακόμα και οι παρεπιδημούντες εν Αθήναις  καλλιτέχνες του θρυλικού συγκροτήματος των PINK  FLOYD  στην Αθήνα, πήραν θέση!

Συνεγείροντας με κάποιες τέτοιες πολιτικές δηλώσεις και τον  απλό κόσμο.  Που όλο και  περίμενε το "κατιτίς' του,  απ΄αυτή τη συνέντευξη. Και δεν  το έκρυβε! 


Από νωρίς το πρωί,  η Αθήνα είχε μεταβληθεί σε ένα ατέλειωτο υπαίθριο πάρκινγκ. 

Οι οδηγοί, εγκατέλειπαν στη μέση του δρόμου τα αυτοκίνητά τους, σπεύδοντας στις κοντινότερες τηλεοράσεις.  Για να καμαρώσουν ζωντανά τον στρατηλάτη Αντώνιο τον Μέγα τον Σαμαρά,  εκ Μεσσηνίας ορμώμενο,  να διατάσει ανυπακοή στο μνημόνιο! 
Κηρύσσοντας  τον ανένδοτό του:  υπέρ των Ελλήνων και κατά των δανειστών! Κάνοντας εχθρούς και φίλους, να αλληθωρίσουν! Με πρώτο και καλύτερο αλληθωρίσαντα,  τον εμπειρότατο και μπαρουτοκαπνισμένο δημοσιογράφο του Αντ1, Στρατή Λιαρέλη!
Η μικρή Ελλάδα,  για μια ακόμα φορά,  όρθωνε το ανάστημά της,  στους οικονομικούς δερβέναγες της οικουμένης . 
Δείχνοντας το δρόμο και σε όλους τους λαούς,  που στέναζαν κάτω από τη μπότα του Διεθνούς νομισματικού Ταμείου! Ιδιαίτερα δε,  τους προ πολλού πτωχευμένους λαούς της Λατινικής Αμερικής! Σπέρνοντας τον πανικό,  στα οικονομικά αφεντικά της οικουμένης.

Ώρα ήταν- σκεφτόντουσαν σε ανατολή και δύση-  να ανοίξει καμιά πόρτα για το...χειμώνα  η ανυπόληπτη Ελλαδίτσα, στην Ευρώπη! Πόρτα   του στυλ: Δώσε κι εμένα μπάρμπα! Δανεικά και κουρεμένα!!!
Και όχι μόνο στην Ευρώπη! Με το υπαρκτό ενδεχόμενο,  να περάσει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η ζητιανιά και να λαβώσει θανάσιμα  και το ΔΝΤ. 

Τα ανθελληνικά Αγγλοσαξονικά κανάλια, διαθέτοντας  αρκετές ώρες  νωρίτερα το επαναστατικό μανιφέστο του Σαμαρά στα χέρια τους, προδιέγραφαν με πολλή  χαιρεκακία,
την παράσυρση στην... καταστροφή, ολόκληρης  της Ευρωζώνης!  Από την Ελλάδα. Ανασύροντας  μάλιστα και πλάνα αρχείου και δείχνοντας τον πρωθυπουργό μαζί με το δεξί του χέρι τον Λοβέρδο,  στα γραφεία... ευρέσεως εργασίας του ΟΑΕΔ. Ψάχνοντας τάχατες για δουλειά!!!






Βάζοντας στο κόλπο, ακόμα  και χαζο- χαρούμενους επικοινω-νιολόγους.  Προκειμένου να αναλύσουν τα ...τυπικά προσόντα των δυο συνεπέστερων αχθοφόρων του μνημονίου στην Ελλάδα!

Απεναντίας οι Ιταλοί αναλυτές- όντας κοντύτερα στο μεσογειακό ταμπεραμέντο- 

παρέμειναν πιο ψύχραιμοι και περισσότερο ρεαλιστές στις αναλύσεις τους. Ελλάδα και Ιταλία άλλωστε, μοιάζουν σε τόσα πολλά πράγματα! Ακόμα και στο δημόσιο χρέος βρε παιδάκι μου!

Με κομμένη την ανάσα ολόκληρη  η υφήλιος παρακο-λουθούσε την συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. 
Από τον Λευκό Οίκο, μέχρι και την κατατα-λαιπωρημένη από τους σεισμούς Αϊτή. 
Μια Αϊτή -ειρήσθω εν παρόδω- που ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους το 1821!

Ο πρωθυπουργός έκατσε μπροστά στον υπολογιστή του,  για να ακούσει το πρόγραμμα του Σαμαρά.  Και ταυτόχρονα,  συνδέθηκε και με τους εκπροσώπους των δανειστών μας,  σε μια τηλεδιάσκεψη. 

Δανειζόμενος συχνά πυκνά,  στοιχεία της  νοηματικής της Μέρκελ. Δείχνοντας με τα χέρια του, πως ακριβώς θα τα κάνει ο Σαμαράς,  αν δεν τον αφαλοκόψει η  τρόικα! Απαξιώνοντας,  στο βαθμό που μπορούσε,  τις προτάσεις Σαμαρά,  προβάλλοντας κατά ριπάς στοιχεία νοηματικής ωσαύτως,  της καγκελαρίου!





Κι όσο η συνέντευξη τύπου του Σαμαρά  προχωρούσε,  άλλο τόσο ο πρωθυπουργός, πέταγε "εμβόλιμα"  στον υπολογιστή του
αποσπάσματα από την αναμετάδοση της συνέντευξης Σαμαρά στην... νοηματική γλώσσα από τα Ελληνικά κανάλια! Μια γλώσσα που έδειχναν να καταννοούν  καλύτερα οι συνομιλητές του! 
Εξαγγελίες ο Σαμαράς στο Ζάππειο,  δώχτου νοηματική ο Γιώργος στο λαπ-τοπ!  Και τούμπαλιν!


Περνώντας από την...πίσω πόρτα και μέσω της νοηματικής  και τα δικά του "κρυφά" και ανομολόγητα συναισθήματα,  για το  πολιτικό μέλλον του Αντώνη Σαμαρά προφανώς:

Σε αναμμένα κάρβουνα,  στεκόταν κι ο πολιτικός κόσμος στην Ελληνική πρωτεύουσα. Κάνοντας τον αναστενάρη!   Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, δεν πήγε στο Ζάππειο. Κι ούτε πήγε  για μπάνιο. Όπως έκανε την ημέρα που ανακοίνωνε ο αντικαταστάτης του στο μέγαρο Μαξίμου, την προσφυγή μας στο ΔΝΤ.  Τίμησε τη μέρα στημένος στην τηλεόραση. Μα όσο περνούσε η ώρα, άλλο τόσο φούντωνε και ..." τα έπαιρνε στο κρανίο"! Αυτός ο άθλιος ο Σαμαράς,  διέθετε  τελικά και πρόγραμμα! 

Το οποίο πρόγραμμα,  δεν του το ...εμπιστεύτηκε,  όσο ήταν Υπουργός της κυβέρνησης του! Ο Καραμανλής, έσπασε την τηλεόραση και πήρε το ποδήλατό του! Αγύμναστος όμως όπως ήταν,  έπεσε από το ποδήλατο κι έσπασε το χέρι του! Τόσο καλά δηλαδή! 

Τη μεγαλύτερη καζούρα με την συνέντευξη του Σαμαρά πάντως, την εισέπραξε η Παπαρήγα. Αυτός ο αναθεματισμένος ο Σαμαράς, της την έβγαινε από αριστερά,  που να πάρει ο διάολος. Στην απόγνωσή της,  άρχισε να κοπανάει το κεφάλι της στον τοίχο!  Αγύμναστη όπως ήταν κι η Αλέκα, πήρε σαν ενθύμιο με την κουτουλιά στον τοίχο ένα περιποιημένο  κολάρο. Που το περιέφερε από διαδήλωση σε διαδήλωση. Αφήνοντας τους όποιους συνειρμούς τέλος πάντων,  στους τηλεθεατές!

Μα η αγωνία παγκοσμίως, παρέμενε στα κόκκινα! Στις μνήμες των παλιάς κοπής πολιτικών,  ξυπνούσαν οι εφιάλτες ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος.
Έπειτα, ήταν κι αυτές οι σημειολογίες βρε παιδάκι μου! Ζάππειο, επαναστάτες ζαπατίστας στο Μεξικό...Συνειρμοί, με λαϊκούς ήρωες και Τσε Γεκβάρες. Αυτά τα φαινόμενα τα βαράς κατακέφαλα εν τη γεννέσει τους! Διαφορετικά δεν έχεις καμιά τύχη !
Ο Αντώνης τόλμησε και  χτύπησε με δύναμη τη σιδερένια γροθιά του  στο τραπέζι! Και το τραπέζι αποδείχτηκε χάρτινο. 
Αν το τραπέζι δεν γινόταν σύντομα ...σιδερένιο και το χέρι του Σαμαρά ...χάρτινο, δεν θα μπορούσαν οι ηγήτορες του κόσμου να κοιμηθούν ήσυχοι εφεξής! 


Τρικυμία εν κρανίω πλάκωσε και  στους ιθύνοντες της Ευρώπης!  Τα τηλέφωνα άναψαν. 

Tι σόϊ πράγμα είναι αυτοί οι Έλληνες τέλος πάντων; Αντί να προσχωρήσουν στην ιδεολογία της κυβέρνησης οι αντιπολιτευόμενοι, ανάγκασαν και την κυβέρνηση να προσχωρήσει στην ιδεολογία της αντιπολίτευσης!!! Απαπαπαπαπαπα!



Και μέσα στον πανικό τους, έδιναν εντολή στο κλιμάκιο της Τρόικας στην Αθήνα,   να μιλήσει εντελώς κυνικά,  για  υποθήκευση κρατικής περιουσίας. Και ελληνικών  νησιών. 

Εν όψει της 5ης δόσης του δανείου!  Φέρνοντας τον πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του,  σε αδιέξοδο. Που έτρεξαν εκεί που μπορούσε ο καθένας τέλος πάντων, για να ξεδώσουν. Όπως η Τίνα για παράδειγμα.  Που έτρεξε γραμμή στο Γυμναστήριο!
Οι περισσότεροι άλλωστε  Υπουργοί της κυβέρνησης,  έκλεισαν μέσα στα νεύρα τους τηλεοράσεις και  Υπουργεία και το ΄ριξαν  στις σιωπηλές στάσεις εργασίας. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας! 

Τα ίδια και χειρότερα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο Ντομινίκ, αρχικά συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό, 
καμαρώνοντας στο λαπ τοπ της ιδιαιτέρας του,  τα τεκταινόμενα στην Αθήνα! 
Έξαλλος με τα όσα άκουγε και εκνευρισμένος τα μάλλα με την ανυπακοή 
του... αχάριστου του  Σαμαρά, καβάλησε την πόρσε του και κατευθύνθηκε στο Ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης. Εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο και έριχνε κλεφτές ματιές στον υπολογιστή του. 

Μέχρι,  που εμφανίστηκε στη σουίτα του,  η καμαριέρα. Κι  ο Στρός, πιστός στις αρχές του, την έστρωσε στο κυνήγι!  Απλά πράγματα! Χωρίς "δάκτυλους" και συνωμοσίες!


Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας έγινε μπαρούτι! Με την κυβέρνηση της Τρόικας! Εκεί που περίμενε πως το θέμα της συνέντευξης του Αντώνη,  θα μονοπωλούσε το παγκόσμιο  ενδιαφέρον, επιεικώς  για καμιά βδομάδα, σκάει ξαφνικά η υπόθεση του Ντομινίκ  και όλα γίνονται αέρας! 


Άντε τρέχα τώρα Αντώνη,  να παρηγορήσεις και τον φίλο της χώρας τον  Νικολά Σαρκοζί,  για το κακό που τον βρήκε-αυτόν και τη Γαλλία- με την υπόθεση του Ντομινίκ! 

Γιατί όπως και να το κάνουμε, το γόητρο της Γαλλίας προείχε. Γι αυτό και ο Νικολά διέταξε αμέσως τις διπλωματικές του αποστολές στην Ουάσιγκτον,  να παράσχουν κάθε υποστήριξη στον Γάλλο... πολίτη Ντομινίκ Στρος Καν!


 Η έμεση απάντηση της Νέας Δημοκρατίας σε όσους τέλος πάντων θέλησαν να ....προβοκάρουν
το "καλοδουλεμένο"  οικονομικό της πρόγραμμα τους βαφτίζοντάς τους ...αμελέτητους,


 ήρθε εντελώς απρόσμενα μέσα από ένα συνέδριο ...αστρολόγων. Που διοργάνωσε η Λίτσα Πατέρα  στην Αθήνα! 


Αστρολόγων,  που προέβλεψαν πως η Οικονομία θα πάρει τα πάνω της σε τρία χρόνια! Όσα ακριβώς χρόνια  προέβλεψε στην αναθεωρημένη πρόβλεψή του κι ο Αντώνης Σαμαράς! 

Ρε μπας και βιάστηκα να τον υποβαθμίσω τον δύστυχο; 

Αυτός  ήταν ο απόηχος και αυτές ήταν  οι πρώτες άξιες λόγου αντιδράσεις,  που σημάδεψαν το προσκήνιο και το παρασκήνιο. Αντιδράσεις που  μεταφέραμε,  με κάθε "δημοσιογραφική δεοντολογία"!  Και δεν κλείσαμε ούτε καν εβδομάδα! Εκτός κι αν δεχτούμε την  εθνική πλέον  ήττα μας και ομολογήσουμε: "πως κάθε θαύμα, τρείς μέρες κρατάει"
 Έχει γούστο; 

Εμείς, κατά τα γνωστά, θα   παραμένουμε στις επάλξεις,  για να σας μεταφέρουμε τα όσα- και είναι πολλά-  θα μεσολαβήσουν από εδώ και πέρα!

Γεια και χαρά σας ρε πατριώτες! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου