Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΠΕΣ ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ: ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ;

100 ερωτο-απαντήσεων συνέχεια σε μια υποθετική χρεοκοπία της χώρας: 

 ΕΡΩΤΗΣΗ 66η : Εγώ φίλε μου, το έλυσα το πρόβλημά μου με τους... κερδοσκόπους στα φουλαρίσματα!  Μένω κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά  σύνορα και πετάγομαι απέναντι να φουλάρω.
Κακό του κεφαλιού και των  Δουνουτάδων, αν συνεχίσουν τα ...τετοιοδάχτυλα τέτλος πάντων στην κωλοτσέπη μας! 


Διότι φίλε μου, ο  Βούλγαρος πρατηριούχος να φανταστείς σήκωσε τριώροφη πολυκατοικία μέσα σε ένα χρόνο! Κι οι δικοί μας, ψάχνουν έσοδα ντεμέκ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Θα συνιστούσα ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση!!! Αυτοσυγκράτηση όπως αυτή,  που ζητάει και το Υπουργείο για να ...αυτοσυγκρατηθούν αυτόματα και  οι τιμές! Από τους ασυγκράτητους κερδοσκόπους! Πάντως αν δεν κάνει προκοπή και με το "πλαφόν" ο Χρυσοχοϊδης, έρχεται το επόμενο-σκληρό -μέτρο για τους κερδοσκόπους πρατηριούχους!

 ΕΡΩΤΗΣΗ 67η : Βρε μήπως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου,  να καταθέσουμε ένα περιποιημένο στεφάνι στο μνημείο του ευρώ,  να τραβήξουμε μια αναδιάρθρωση μόνοι μας και να γυρίσουμε με δόξες και  τιμές  στην...τιμημένη τη  δραχμούλα μας;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Επειδή υπάρχει πλήθος τέτοιων ίδιων  ερωτήσεω,  διάλεξα μια αντιπρωσωπευτική απαντώντας σε όλους τους ... νοσταλγούς της δραχμής! 
Ούτε που να το σκέφτεσαι το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, με ταυτόχρονη έξοδο από την ευρωζώνη και αναδιάρθρωση! 
Μια αναδιάρθρωση,  θα ήταν η ευθανασία της οικονομίας μας. Λένε οι οικονομολόγοι! 
Κάτω απ΄αυτή τη λογική, δεν θα πρέπει με καμιά κυβέρνηση να ρίχνουμε νερό,  στο μύλο των κερδοσκόπων! Εμείς ...κοπρίτες δε θα γίνουμε ποτέ! Χρωστάμε κύριέ μου , ναι, χρωστάμε! Απλά δεν ...ευκολυνόμαστε  τώρα! Δεν πρέπει να σπέρνουμε τον πανικό , ποτίζοντας και τους ευσεβείς πόθους όσων επένδυσαν δισεκατομμύρια,  στη χρεοκοπία της χώρας.
Τέλος και τελεία! H κυβέρνηση άλλωστε, το δήλωσε στους ηψηλότερους τόνους:  Εγκληματικότητα η αναπαραγωγή των σεναρίων περί  αναδιάρθρωσης! 


 Και σκοπεύει να διώξει ακόμα και ποινικά , όσους διασπείρουν τέτοια σενάρια πανικού!


 68η ΕΡΩΤΗΣΗ: Εμείς εδώ στο Βόλο πάντως, βρήκαμε τον τρόπο να τρελάνουμε τους Γερμανούς κατακτητές! 
Πολεμώντας τους με τα ίδια τους τα όπλα: 
Στην ίδια τη Βαυαρία έχε υπ΄όψιν σου, αποτελεί 
κουλτούρα η πληρωμή σε είδος!!! Και οι  μεταξύ των πολιτών ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών. Και τέρμα οι εφορίες ! Τέρμα τα φουπουάδια! Πως μας είδες;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρωτοποριακούς όπως πάντα σας είδα εσάς τους Βολιώτες! Και ομολογουμένως, με πολύ περισσότερο "τακτ" από την Αλέκα Παπαρήγα! Που μιλάει ωμά για την κατάργηση του ΦΠΑ. Η Μαγνησία πάντως έχει μια παράδοση σε κάτι τέτοια. 
Θα στο είπαν παλιότεροι φαντάζομαι,  πως εκεί , κατά το 1918,  η Κομματική οργάνωση βάσης Μαγνησίας του Κομμουνιστικού Κόμματος,  με ψήφους 3 έναντι 2 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ!!! πως τελικά....υπάρχει θεός! 

Γενικότερα  πρέπει να παρατηρήσω ωστόσο, πως αρχίζει και επεκτείνεται σε πολλούς κλάδους και επιτηδεύματα, η πληρωμή σε είδος. Βέβαια!


69η ΕΡΩΤΗΣΗ: Μη το γελάς καθόλου. Κυκλοφορεί μια φωτογραφία στο διαδίκτυο,  που δείχνει πως εμάς τους αστυνομικούς , ξεκίνησαν ήδη  να μας πληρώνουν σε είδος. Με πατάτες! 
Γιατί τάχα μου  λέει, οι τράπεζες ξέμειναν από  λεφτά και  διαθέτουν μονάχα... πατάτες! 


Μα και  κάποια policia Muni... ή  κάπως έτσι τέλος πάντων, κάνει κρα να αρνηθούμε αυτόν τον τρόπο πληρωμής εμείς οι παλιοί αστυνομικοί,  για να μας αντικαταστήσει στην αστυνόμευση της πόλης. Που πάμε ορέ; Που πάμε λέω;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το γελάω πολύ  φίλε μου, το γελάω!  Γιατί κάποιες απ΄αυτές τις  φωτογραφίες, είναι του vanelhaber!  Και είναι ...φωτορεπορτάζ από έναν μελλοντικό...Καζαμία! Μην ανησυχείς λοιπόν. Δεν μας ενέσκυψαν ακόμα αυτά τα φαινόμενα!
Ωστόσο, κάπως έτσι θα εξελιχθούν μοιραία τα πράγματα... Αλλά από το 2030 και μετά. Εκτός κι αν φέρουν τα μέτρα του 2030 κατά το 2012...Λες; 


70η ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι με λες τώρα ρε φιλαράκι; Και θα αφήσουμε αυτές τις ξενέρωτες  τις...αδερφές της τρόικας να μας πιάνουν τον κώλο; Χωρίς να τα κάνουμε όλα γης μαδιάμ; 

Άκου να σου πω: εμείς οι Παοκτζήδες δεν πρόκειται να το δεχτούμε αυτό. Αν θέλετε να πτωχεύσετε εκεί στην Αθήνα, γούστο σας λαι καπέλο σας. Εμείς -αν και φτωχοί όπως είπε κι ο Ζαγοράκης- δε μασάμε! 
Άσε που οι...μνημονιακοί με άλλες ...στολές, μας σκότωσαν και το γιό του Καντάφι. Που ενδιαφερόνταν το παλικάρι,   να πάρει και τον ΠΑΟΚ αβλεπί! Στράφι και το σύνθημα "Καντάφι Θεέ, πάρε την ΠΑΕ".
Γι όλα αυτά και πολλά άλλα,  δεν τη γλιτώνουν την πόρτα. Που θα τη βουτήξουμε, από τη Skoda Ξάνθη!  Α, και πού είσαι: Θα κατέβουμε στην Αθήνα και στον Πειραιά και θα τα ρίξουμε τα σχετικά μας. Ξέρεις εσύ:  "Γαμ... η Αθήνα κι ο Πειραιάς" και τέτοια.  Ξηγημένα πράγματα!



ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ποταμός είσαι ρε παιδάκι μου! Ποταμός! Σαν το δημοσιογράφο τον Κανελλάκη, που είπε κι ο πρωθυπουργός εκεί στη ΔΕΘ σας. Επί της ουσίας ωστόσο, είναι γεγονός πως εμείς οι μεσογειακοί,  έχουμε κάποιο διαφορετικό ταμπεραμέντο... προσέγγισης,   σε σχέση με τους ξενέρωτους! Και εν πάση περιπτώσει αν είναι να πλακωθούμε στο άθλημα της ...

πιασοκολιάς, έχουμε να επιδείξουμε άριστα δείγματα γραφής κι από μόνοι μας! Θα ήθελα να γράψω περισσότερα επί του θέματος,  αλλά εγώ ως blog ελέγχομαι. Ενώ εσύ ως "φίλαθλος" μπορείς να λες ότι θες! Και ως Παοκτσής μπορείς και να μη πτωχεύσεις  άμα γουστάρεις, εκεί κατά τη Σαλλονίκη! (Κι εγώ ΠΑΟΚ είμαι αλλά μην καρφώνεσαι) 

71η ΕΡΩΤΗΣΗ:  Δεν πιστεύω όσοι έφαγαν ψωμί στην Ελλάδα τόσα χρόνια,  να μας εγκαταλείψουν,  τώρα με το ΔΝΤ. Επειδή ντεμέκ,  δεν τα φάγαμε μαζί...Γιατί κάτι τέτοιο συμπεραίνω από κάποιες δηλώσεις τους.

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Όσο γι αυτό σε διαβεβαιώνω. Όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα, θα υποστούν  τους ίδιους ακριβώς ....βιασμούς με τους υπήκοους  από τη νέα διακυβέρνηση! Σπαθί αυτό!

72η ΕΡΩΤΗΣΗ: Εμείς παιδάκι μου, είμαστε συνταξιούχοι και  δεν έχουμε λεφτά για έξω. Η τηλεόραση είναι η μόνη χαρά μας.  Θα κατεβάσουν ρολά και τα κανάλια λες αν πτωχεύσουμε; Ρολά κι η διασκέδασή μας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ελάχστα πράγματα θα αλλάξουν  στην καθημερινότητα ενός τηλεθεατή! Σε σχέση με το τώρα εννοώ. Ιδιαίτερα δε,  σε ότι αφορά τα ...μεγάλα κανάλια! Όσοι  μάλιστα βρίσκονται,  στην ίδια με μένα κατάσταση από πλευράς μνήμης -και μη το ζαλίζουμε περισσότερο- θα τα βλέπουν όλα σαν...καινούρια! Οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! 
73η ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα κρατικά κανάλια αλήθεια; Θα υπάρχουν την επόμενη μιας ενδεχόμενης πτώχευσης ημέρα κρατικά κανάλια,  ή θα τα πάνε άρον-άρον  για...περαίωση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακροαματικά, ο ρόλος των κρατικών μέσων επικοινωνίας γενικώς,   ...περαιώνεται,  ταυτόχρονα  με την αναγγελία μιας ενδεχόμενης πτώχευσης. Σημασία έχει εξάλλου,  ο προπαρασκευαστικός τους ρόλος, μέχρι εκείνη τη στιγμή. Και ο ...εθισμός που διαδίδουν, μέσα από τα προγράμματά τους.
Ελπίζω και εύχομαι,  να μην ισχύσουν τα ...στυγνά, ακροαματικά κριτήρια και μόνο. Και θυσιαστούνε πέντε-έξι χιλιάδες "σπλάχνα" μας (δεν το λέω εγώ ο πρωθυπουργός κι ο Παπακωνσταντίνου τους λένε σπλάχνα τους) που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ!  Και μόνο το ΠΑΣΟΚ μας και ανεξαρτήτως των κυβερνήσεων της εξουσίας! 
Ελπίζω και προσεύχομαι επαναλαμβάνω, να μη φάμε...μαύρο στην οθόνη μας μια ωραία πρωία!




ΕΡΩΤΗΣΗ 74η : Το κανάλι της βουλής τουλάχιστον,  θα το  καταργήσουν; Γιατί εδώ στο στομάχι μου κάθεται αυτό το κανάλι,  μετά  τη συζήτηση,  μεταξύ δύο μόλις...νοματαίων, ακόμα και για τα μείζονα  εθνικά μας θέματα !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Εσύ τι χολοσκάς τώρα; Θα έχεις για  απάγκιο το "ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ"  του αρχηγού σου! Ας μιλήσουμε λιγάκι σοβαρά επί του θέματος: Με ένα παράδειγμα:
Η τελευταία κόντρα μεταξύ Μεϊμαράκη και ΛΑ.Ο.Σ. για τα υποβρύχια του...Τσοχατζό-πουλου έχει κάνει πολύ σουξέ! 
Όπως και  τα  άπταιστα "Γαλλικά" που ανταλλάχθηκαν  για μια απλή ...Καλημέρα! 


Για μια απλή "καλημέρα" του θεού!  Πες την κι ας πέσει χάμω που λέει κι η Χαρούλα! 
Μόνο που ο ...Βαγγέλας, δεν τη άφησε να πέσει κάτω αυτή την Καλημέρα: Εκδίδοντας και την επίσημη ανακοίνωση που μόλις συμπεριλάβαμε.

Ρωτώ εγώ τώρα (αν και ξέρω την απάντηση): Αν ήσουνα προσωπικά  διαχειριστής του καναλιού της βουλής και είχες απλωμένα σε όλες τις αίθουσες,  κάμερες και μικρόφωνα, τι θα έβγαζες στον αέρα; Το κρυόβραστο δελτίο τύπου του Μεϊμαράκη, ή τα ... ζεστά "φραντσέζικα",  στην επιτροπή της βουλής; Χρήσιμο λοιπόν ή όχι το κανάλι της Βουλής στην οποιαδήποτε διακυβέρνηση;




 75η ΕΡΩΤΗΣΗ:  Αν τελικά επαληθευτείς , πως τα ιδιωτικά κανάλια θα μας φλομώσουν στις 
επαναλήψεις, κλάφτα Χαράλαμπε ! Οϊμέ τη δυστυχία μας,  αν μείνουμε μονάχα με τα κομματικά κανάλια του ΚΚΕ και του Καρατζαφέρη.

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα ρισκάρω  μια ακόμα πρόβλεψη,  που ενδεχομένως θα σε ικανοποιήσει. Τα ιδιωτικά κανάλια δεν θα παράγουν δικά τους προγράμματα ύστερα από λίγο καιρό. 
Κι οι μόνοι που θα επιμένουν -από διαστροφή σκέτη,  να βγάζουν κάτι καινούριο- θα είναι ο Λάκης με το Θέμο! 

Όλες οι υπόλοιπες  εκπομπές, θα προβάλουν ανελλιπώς και σε 24ωρη βάση,  τα κλεψιμέϊκα από το ΟΛΑ 11  και το Al tsantiri news!

Τα κανάλια προβλέπω, θα πουλάνε οσονούπω τα δίωρα  του prime time,  σε νομικά και φυσικά πρόσωπα! Κι εδώ είμαστε!

Νομικά και φυσικά πρόσωπα είπα λέω, που θα προβάλλουν τα δικά τους,  στα δίωρά τους! Το "εχθρικό" προς την εργοδοσία σωματείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για παράδειγμα,  με τα 32 εκατομμύρια που πήρε προίκα από την "εχθρική" ωσαύτως  διοίκηση της ΔΕΗ, μπορεί να αγοράσει τη ζώνη 21:00-23:00 του MEGA, για έξι  ολόκληρα χρόνια.  
Ομοίως κι οι  δύο Πανεπιστη-μιακοί γιατροί της... φωτογραφίας παραπλεύρως, μπορούν να εξαγοράσουν την prime-time ζώνη  του ALPHA για δύο χρόνια μ΄αυτά τα "μαύρα" λεφτά. Προκειμένου να  μας  αναλύσουν τη χρησιμότητα του...Ασύλου φέρ' ειπείν.  Και ούτω καθεξής (Πανεπιστημιακού...ασύλου ξέχασα να γράψω. Αν και ταιριάζει πολύ και το Άσυλο....Ανιάτων)


76η ΕΡΩΤΗΣΗ:  Άστο μη το συνεχίζεις. Μας φτάνουν οι εμπειρίες  μας από τους ...εθνικούς μας βιβλιοπώλες. Για φαντάσου να βάλουμε στα σαλόνια μας κι όλους αυτούς τους "εντιμότατους" φίλους μας! Ε ρε, πάλι θα ξεκωλωθούμε στα  έξοδα για τα DVD! 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Και πάλι  βιάστηκες και από το... μέρος έβγαλες συμπεράσματα για το...Όλο! Οι συνδικαλιsτές φίλε μου, ξέρουν να βγάζουν λεφτά. Ακόμα κι από χρεοκοπημένες επιχειρήσεις!  Σκατά πιάνουν στα χέρια τους αυτοί οι άνθρωποι και τα κάνουν χρυσάφι καλή τους ώρα. Θα βγάλουν λοιπόν λεφτά,  ακόμα και από κανάλια που χρεοκόπησαν και να με θυμηθείς!
Αν  πάλι φοβάσαι πως θα μας φλομώσουν στην συνδικαλιστική τους προπαγάνδα, αυτήν  προβλέπω πως θα την υφιστάμεθα, μόνο στα διαφημιστικά διαλλείματα! Ενώ μέχρι τώρα,  τη  λουζόμασταν στις ειδήσεις! Ποιά η διαφορά δηλαδή; 
Μα και πάλι αν οι συνδικαλι- στές την "ψυλλιαστούν",  πως χάνουν σε ακροαματικό- τητες από αυτά τα συνδικαλιστικά τους "τσαλίμια" , να είσαι σίγουρος πως θα τα αποσύρουν!  Ετοιμαστείτε λοιπόν για ποιοτικά προγράμματα! Αντιλαβού;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου