Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΠΕΣ ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ: Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕTA ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ




77η ΕΡΩΤΗΣΗ: Aν κάποια στιγμή πτωχεύσουμε στ΄ αλήθεια και αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας οι Δουνουτάδες, θα μας φέρουν ξένους Υπουργούς και πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας, ή θα αφήσουν πάλι τους δικούς μας στο πόδι τους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πουθενά στον ...προ-λαλήσαντα πτωχευμένο κόσμο, το ΔΝΤ, δεν τοποθετεί εμφανώς,  μια αμιγώς δική του κυβέρνηση.

Είπαμε: Την αμιγώς δική του πολιτική εγκαθιδρύει το ΔΝΤ κι όχι μια εντελώς ξενόφερτη κυβέρνηση. 

Κυβέρνηση που συν τοις άλλοις,  θα συγκεντρώσει  και όλη την οργή των ιθαγενών πληθυσμών.  

Οι δανειστές μας προτιμούν να παίζουν..μπάλα τα Σαββατοκύριακα. Και δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν με τα διάφορα... μπαλάκια ελληνικής κατατομής επίσης και ευρεσιτεχνίας!


78η ΕΡΩΤΗΣΗ: Πες μας  απερίφραστα Χριστιανέ μου , πως θα μας...ξεσκίσει η νέα διακυβέρ-νηση... Μη το γυροφέρνεις κι εσύ. Θα μας ξεσκίσουν  πες μας, με μπαράζ  φοροεισπρακτικών  μέτρων...

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είμαι καθόλου βέβαιος  για κάτι τέτοιο.  Όλα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν -και θα ληφθούν μέχρι τότε , να είστε σίγουροι- οι δανειστές μας επέλεξαν να έχουν ληφθεί,  από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση...

Μιας και ο μόνος που νομιμοποιείται να πάρει πίσω,  κάποιες... γαλαντόμες παροχές, των  προηγούμενων κυβερνητικών του θητειών , είναι ο ίδιος πολιτικός φορέας-πάροχος,  που τις παρείχε!
Σε πάμπολλες  εξάλλου περιπτώσεις και σε όλους τους τόνους,  ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το κατέστησε σαφές αυτό. 


Προσωπικά δε, έχω την αίσθηση,  πως ο νέος διακυβερνητικός φορέας,  θα καταργήσει και μερικά από τα μέτρα που έχουν ήδη εξαγγελθεί! Ναι ναι, θα τα καταργήσει!!!


79η ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί και εγώ,  έχω με τη σειρά μου την αίσθηση,  πως μας...δουλεύεις ψιλό γαζί ρε φίλε;  Είναι δυνατόν να πάρει πίσω η Νέα Διακυβέρνηση,  μέτρα που η ίδια επέβαλε να ληφθούν στην... προηγούμενη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το τελευταίο πράγμα που ονειρεύομαι φίλε αναγνώστη τέτοιες ώρες , είναι να σε δουλέψω. 
Εγώ απλά καταγράφω ότι κυκλοφορεί. Και προσέχω: Ότι περπατάει,  σέρνεται ως φήμη, αιωρείται στα δημοσιογραφικά ...θεωρεία, ή πετιέται στη θάλασσα αλλά συνεχίζει να...κολυμπάει.  
Ένα σου λέω: Κανένας από τους δανειστές μας δεν διακινδυνεύει μια μείζονα κοινωνική αναταραχή στη χώρα. Σε μια χώρα πειραματόζωο -και σκιάχτρο- για όλους τους επόμενους και επίδοξους πτωχευμένους! 

Αυτό το...θαύμα της ακατάσχετης μετρολογίας... (ελληνικής ωσαύτως κατατομής)  το πέτυχαν οι δικοί μας: Οι μαθητευόμενοι μάγοι που λέει κι ο Λιαρέλης! Που  στην πλήρη αποτυχία  τους να βάλουν "βαθιά το νυστέρι στο κόκαλο"  έπιασαν -ελαφρά τη καρδία- τη βαριοπούλα...
Για να την παρατήσουν κι αυτήν καταγής , παίρνοντας  τον μπαλτά... Και ισοπεδώνοντας και τα όσα δεν πρέπει!  


Μέσα στην παραζάλη μας πάντως , χάνονται ουσιώδεις κινήσεις,  στην σκακιέρα της οικονομικής μας καθημερινότητας. 

Ο δυστυχής ο Παπακων-σταντίνου, χρεώθηκε-  μέσα από ένα προσωπικό ωστόσο ...επικοινωνιακό βατερλό-και την "άγαρμπη" διαγραφή τελματωμένων  φόρων,  ύψους 24 δις!!! Τραγικό,  θα σκεφτεί κανείς, εξετάζοντας ξερά την είδηση!
Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική ωστόσο. Αυτά τα 24 δις- φαντάσματα,  υπήρξαν,  το  μόνιμο άλλοθι της κυβέρνησης στις...186 προηγούμενες συναντήσεις της με τους δανειστές της. Κι εκείνοι είπαν: "φτάνει πια" Θέλουμε καθαρούς λογαριασμούς. 



80η ΕΡΩΤΗΣΗ: Αφού το εμπεδώσαμε πλέον, πως το πρόβλημα της οικονομίας  μας,  είναι τα μειωμένα έσοδα; Κι ας "μπούκωσε" το TAXIS NET από ζαμανφουτίστες ...οφειλέτες! 
Το ερώτημα ωστόσο, παραμένει: Από που στο διάολο θα βρουν λεφτά οι νέοι διακυβερνήτες μας  μωρέ; Ακυρώνοντας μάλιστα και μέτρα των προηγούμενων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Αυτή θα είναι η... κρυφή και δυσάρεστη έκπληξη που  επιφυλάσσουν στους πολιτικούς  για  τα... σπλάχνα  τους:  Πέρα και έξω από ευχές, ψαλμούς και "Χριστός ανέστη" θα τους υποχρεώσουν να 
εφαρμόσουν -απλά
τα μέτρα που και οι ίδιοι  ψήφισαν.  Ακυρώνοντας κι όσα μέτρα ψηφίστηκαν, έτσι,  για να τους ρίξουμε στάχτη στα μάτια!



81η ΕΡΩΤΗΣΗ: Και στο  κάδρο της επόμενης διακυβέρνησής μας τέλος πάντων , θα υπάρχουν μόνο  οι...γνωστοί και μη εξαιρετέοι πολιτικοί ή να ελπίζουμε πως θα δούμε και καμιά ...Ευγενία Υπουργό λόγου χάριν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τον...'Αδωνι- και μη μου κρύβεσαι- δεν τον πολυβλέπω Υπουργό λόγου χάριν...Μα κι οι  περισσότεροι απ΄όσους μέχρι σήμερα   αποκαλούνταν Υπουργοί, θα υποβαθμιστούν σε απλούς γραφιάδες.  Εξαιρούνται σαφέστατα οι Υπουργοί που είδαν μπροστά. Για πολύ μπροστά μιλάμε! Όπως ο Χάρης Παμπούκης καλή του ώρα!

Τώρα άν έχεις την ελπίδα, πως οι  διατελέσαντες ...πετυχημένοι Υπουργοί στην Ελλάδα εσχάτως , θα... στηθούν στα γκισέ του ΟΑΕΔ ψάχνοντας δουλειά, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις! 

Οι άκρως πετυχημένοι - με κριτήρια... εργοδότη προδιαγραφών ΔΝΤ εξυπακούεται-  θα  αξιοποιηθούν  στο εξωτερικό από το ΔΝΤ.  Παρέχοντας την τεχνογνωσία τους και τις υπηρεσίες τους...εναντίον των υπόλοιπων υπό πτώχευση λαών! Και σαφέστατα, θα προσληφθούν εκτός λίστας  Υπουργών μέσω...ΑΣΕΠ.
82η ΕΡΩΤΗΣΗ: Τώρα μάλιστα! Τα βρήκαμε τα λεφτά μας! Υπάρχει περίπτωση μας λες δηλαδή, κάποιοι "πετυχημένοι" Υπουργοί να είναι ακριβώς οι ίδιοι που μας ανακοίνωσαν και την τελευταία μας κυβέρνηση, ...μαύρα μεσάνυχτα, ενώ μέχρι πριν τρεις μέρες διέψευδαν τους ανασχηματισμούς; 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι είπαμε  και εμπέδωσέ το! Οι Υπουργοί που εκτέλεσαν πιστά τα καθήκοντά τους και "επικοινωνούσαν" με τη σωστή δοσολογία τις ντιρεκτίβες,  της σκιώδους μέχρι χθες κυβέρνησης του ΔΝΤ στο λαό, και στις 
κοινοβου-λευτικές ομάδες των κομμάτων τους, φυσικά και θα παραμείνουν. Μάλλον δηλαδή. Ενδεχομένως. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω! Εκτός κι αν ...αξιοποιηθούν από το ΔΝΤ στην αλλοδαπή!
 
 83η ΕΡΩΤΗΣΗ: Και οι "κομμένοι" από το νέο διακυβερνητικό μας σχήμα  δια χειρός ΔΝΤ, τωρινοί  Υπουργοί φίλε μου; Νύχτα θα φύγουν κι αυτοί απ΄τα Υπουργεία; Νύχτα, νύχτα; Αυτό να δει ο Τσίπρας  και ας μη πιάσει,  ούτε το 3% στις άλλες εκλογές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, δεν θα φύγουν νύχτα  και στο υπογράφω! Αυτοί θα βασανιστούν  πολύ άσχημα από την τρόικα. Αφού υποβληθούν σε μια εξάωρη ανάκριση τρίτου βαθμού έκαστος από τα στελέχη της τρόικας, στη συνέχεια θα υποβάλλουν το βιογραφικό τους για να ξεδιαλεχτούν οι διατηρητέοι από τους αποχωρήσαντες.  
Δεν ξέρω αν και κατά πόσον ήταν συμπτωματική η φωτογραφία της Υφυπουργού Άννας Νταλάρα που επισύναψες. Πάντως δεν θα έχει  φοβερή πλάκα , να είναι σε περιορισμό κατ΄...υπουργείο η Άννα κι απ΄έξω ο ελεύθερος πολιορκημένος Γιώργος Νταλάρας,  να διοργανώνει συναυλία συμπαράστασης; 


84η ΕΡΩΤΗΣΗ: Υποθέτω πως και οι δανειστές μας μετά μια χρεοκοπία, θα μας διακυβερνήσουν με...διαφορετικό κυβερνητικό μείγμα... Καμιά ...διαρροή με  τους επόμενους ...σκιώδεις ή φανερούς Υπουργούς διαθέτεις μήπως, ή θα μείνουμε στις αποκαλύψεις του blog : politikienimerosi;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εντάξει μωρέ, κάτι ...διαθέτω κι εγώ! Άμα μένεις κοντά στην Ακρόπολη κι ακούσεις κάποια ωραία πρωία κάποιον  να παίζει το τρομπόνι του, τότε θα σιγουρευτείς πως ο Στέφανος Μάνος αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας!

Μόνο να κάνεις τον κόπο, να σηκώσεις τα μάτια και να ψάξεις τον Στέφανο στα ρετιρέ  σε παρακαλώ. Μην προσπαθείς να τον εντοπίσεις χαμηλά, στα...πεζοδρόμια.



85η ΕΡΩΤΗ- ΣΗ: Καλά μεγάλε, αν μας πεις πως  μόλις δούμε και τον Μητσο- τάκη να κάνει ....λίφ-τινγκ,  θα κληθεί από τους Δου- νουτάδες  να  αναλάβει και το ....Υπουργείο Υγείας,  θα τα έχουμε δει όλα σε αυτή τη ζωή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για το συγκεκριμένο Υπουργείο Υγείας, ούτε λόγος να μη γίνεται. Γιατί έχει ήδη ανατεθεί στον... Άγιο Θεράποντα! Που θα γιατρεύει χωρίς φάρμακα και υλικά τους ασθενείς.  Και μόνο με θαύματα! Κάποιο άλλο Υπουργείο πάντως για τον επίτιμο,  δεν το αποκλείω.

 86η ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε μια διακυβέρνηση υπό το Δ.Ν.Τ. η βουλή θα  συνεχίσει να λειτουργεί; Για να μπορούμε κάπου να ξεσπάμε κι εμείς δηλαδή...

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν το συζητώ πως ο ναός της δημοκρατίας θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του!  Με  προσεκτικά επιλεγμένους ωστόσο βουλευτές. Για να απαξιώσει άπαξ διά παντός  ο ελληνικός λαός , τις ...φαεινές εφευρέσεις και τις δημοκρατίες των προγόνων! 
Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου