Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΣΑΝ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ (θριλερ) gif (ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

Αναδημοσιεύουμε αυτούσια σήμερα σε επανάληψη,  μια ανάρτηση που  πρωτοδημοσιεύτηκε ντάλα καλοκαίρι.  Στις 19 Αυγούστου. Προβλέποντας -τότε-κατά γράμμα, όλα όσα κατά ... ριπάς, ανακοινώνονται σήμερα. Κάνοντας τους έγκριτους  αναλυτές να ...πέφτουν από τα σύννεφα! 





Σαν σκηνές από ταινία προσεχώς που λέει και το λαϊκό τραγούδι...



Ουφφφφφ! Πόσο γρήγορα περνάει κι αυτό το καλοκαίρι ρέ το κέρατό μου...




Και πόσο γρήγορα έρχεται το φθινόπωρο κι οι μουντάδες του;
Μουντάδες,  που θα στοιχειώνουν από εδώ και πέρα, τον  αγώνα της καθημερινότητας και της επιβίωσής μας.  Έναν αγώνα, λίγο πολύ σημαδεμένο.




Με τα... χαμηλά ...κοινωνικά βαρομετρικά, στην ημερήσια διάταξη.


 Και με το ξύλο,  να πέφτει επί δικαίων και αδίκων. Όπως είναι... εμφανές (το ξύλο) και στην μετεωρολογική φθινοπωρινή εικόνα.


Με το περισσότερο ξύλο-κατά τας γραφάς των ...εφαρμοστικών νόμων- να πέφτει στους υπαλλήλους του...ευρύτερου δημόσιου τομέα  κατ΄αρχήν. Πολλοί από τους οποίους, γυρίζοντας πίσω,  δεν θα βρούν μήτε την καρέκλα τους  για να συνεχίσουν.  

Μα και πολλές από τις ...σεζ λόνγκ που θα υποδεχτούν  τα υπό μετάταξη-"σπλάχνα" του ΠΑΣΟΚ,  κατά δήλωση του πρωθυπουργού και του τ. τσάρου το "σπλάχνα"- των ΔΕΚΟ,    θα βρίσκονται με τους...εκτοξευτήρες οπλισμένους! Για να τους ξαποστείλουν με την πρώτη στραβή. Μέσω ΑΣΕΠ υποτίθεται!

Πρέπει να διαθέτει  κάποιος επιεικώς  προσόντα κασκαντέρ -πλην των τυπικών προσόντων του ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ...σπλάχνου εξυπακούεται- για να μπορέσει να διατηρήσει  την καρέκλα του όρθια και στη θέση της. Γιατί μέσα στην αναμπουμπούλα, το αειθαλές  κράτος της πρασινοφρουράς,  συνεχίζει να κήδεται αποκλειστικά για τα σπλάχνα του...Κηδεύοντας τα  υπόλοιπα ...όργανα και σπλάχνα της κοινωνίας,  που δεν ευτύχησαν να είναι ΠΑΣΟΚ.


Μακάριοι οι προνοητικοί  των ΔΕΚΟ λοιπόν, που...κατοχύρωσαν πρώτοι τις μετατάξεις και το δικαίωμα της μη απόλυσης. Φροντίζοντας να  πάρουν μαζί τους και  την καρέκλα τους στις ...διακοπές. Και που σκοπεύουν να την  πηγαινοφέρνουν σπίτι τους,  καθημερινά κι απ' τη δουλειά τους.

Λίγο πριν την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, για δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους ωστόσο,  η χαζοχαρούμενη η  κυβέρνησή μας ντάλα καλοκαίρι, 
  ...σχεδίασε και προχώρησε σε δεκάδες χιλιάδες διορισμούς .   Εκτός ΑΣΕΠ βεβαίως-βεβαίως. Και σε χιλιάδες μετατάξεις δικών της παιδιών, σε υπηρεσίες,  που σε πρώτο τουλάχιστον χρόνο, θα μείνουν στο απυρόβλητο. Με αποτέλεσμα,  να κριθούν από Σεπτέμβρη...  υπεράριθμοι οι ανυποψίαστοι μέχρι στιγμής και υφιστάμενοι υπάλληλοι,  πολλών άλλων  τομέων του δημοσίου. 
Η  διαβόητη εργασιακή εφεδρεία λοιπόν, (την οποία σχεδίασε και  πρώτη έβαλε στο τραπέζι η Νέα Δημοκρατία, μη ξεχνιόμαστε) δεν είναι τίποτε λιγότερο,  παρά η απόλυση "των αλόγων που τα σκοτώνουν όταν γεράσουν",  κατόπιν ...προειδοποιήσεως. Και σταδιακής καταβολής της αποζημίωσης... 
Και μην πιστεύετε τις φαιδρότητες,  πως οι δημόσιοι υπάλληλοι,  θα κάθονται και θα πληρώνονται. 
Πάμε στοίχημα πως οι αποδοχές της εργασιακής εφεδρείας,  θα συμψηφιστούν με την αποζημίωση της απόλυσης; Όπως ακριβώς συμβαίνει  στον ιδιωτικό τομέα;


Και να το πάμε το στοίχημα κι ένα βήμα παραπέρα;  Ως μια απλή, λογική συνεπαγωγή; Στον ιδιωτικό τομέα η αποζημίωση της απόλυσης, παίζει το ρόλο του εφ΄άπαξ. Σωστά; Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ακόμα  άραγε,  πως οι της εργασιακής εφεδρείας δημόσιοι,  δεν θα...εξισωθούν με τους συναδέλφους τους του ιδιωτικού τομέα; Οπότε πάπαλα και το εφ΄άπαξ. Θα έχει συμψηφιστεί. Σταδιακά. Βήμα- βήμα! Πάλι καλά τελικά  που η κυβέρνηση πέρασε το νομοσχέδιο για τα ελαφρά ναρκωτικά. Να 'χουμε και κάποια παραισθησιογόνα τουλάχιστον  βρε αδερφέ!!!


Μα τα πράγματα δεν θα είναι καλύτερα και για όσους παραμείνουν εκτός εφεδρείας. Υπό προθεσμία κι αυτοί εννοείται. Ακόμα και για έναν καφέ να σηκωθείς  απ΄το γραφείο σου, θα σου την έχουν πια  στημένη... Θα  σου στέλνουν  τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο,  να σου τραβήξει την καρέκλα, για να χύσεις τον καφέ πάνω σου...
Για να σε κατηγορήσουν μετά,  πως αποκοιμήθηκες ντεμέκ,  στην 18η συνεχόμενη ώρα της εργασίας σου...

Κι ύστερα, θα αναλαμβάνει τη ρώσικη ρουλέτα, ο προσωπάρχης της παλιάς καλής σχολής... Χορεύοντάς σε στο ταψί, μέχρι να καρφώσεις κι όλους τους υπόλοιπους.


Ώσπου, θα βγάλει και  την ετυμηγορία του ο δερβέναγας: Εργασιακός θάνατος. Και θα σε παραδώσει στον μπόγια: Τον σύγχρονο νεοέλληνα μπόγια ντε,  που τρώει μαζοχιστικά τα παιδιά του...

Για να κλείσει η μέρα, με τα  ξέφρενα πανηγύρια του "συναδέλφου" ,  στο διπλανό ακριβώς από το δικό σου  γραφείο: Ναι, ναι, ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!! Τη γλίτωσα και για σήμερα!!!! 



Και λίγο πριν το σχόλασμα , εκεί κατά το ξημέρωμα,  νάσου και το καθιερωμένο καθημερινό εγκεφαλογράφημα!  Μπας και τόλμησες να σκεφτείς και τίποτα πονηρό για το...κουτσουρεμένο σου  βράδυ δηλαδή. 
Και τους κουβαληθείς ύστερα  από τρεις ολόκληρες  ώρες ύπνου στο γραφείο,  πτώμα από την κούραση και εντελώς αντιπαραγωγικός!!!

Θέλω να πω και να γράψω πολλά.  Αλλά όσες φορές τόλμησα και πρόβλεψα τα μελλούμενα, δεν μου βγήκε σε καλό... Γι αυτό και σταματάω εδώ... Γυρνώντας με τη σκέψη μου και στα περασμένα μεγαλεία μιας καθόλου ευκαταφρόνητης μερίδας της δημοσιοϋπαλληλίας! Που ευθύνεται τα μάλλα, για την απαξίωση του ρόλου της.

Μετά από απαίτηση χιλιάδων ...σινεφίλ του blog ωστόσο, αποφασίστηκε να κλείσουμε αυτό το φθινοπωρινό εργασιακό  θρίλερ , με happy end. Και με τη μέρα της ... ανεξαρτησίας του αγανακτισμένου εργαζόμενου.

Μέχρι που να  ισορροπήσει ξανά το σύστημα. Μέχρι τότε όμως,  οι μεν εργοδότες  θα... προσποιούνται πως πληρώνουν τους υπαλλήλους τους   και οι υπάλληλοί τους αντίστοιχα,  θα προσποιούνται πως εργάζονται για την πάρτη τους...Όλοι τους τρελαμένοι!





Άντε ορέ πατριώτες και καλό Φθινόπωρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου