Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

3 του ΝΟΕΜΒΡΗ (Επανάληψη)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

"Θά σε ξανάβρω στους μπαξέδες, 3 του Νοέμβρη να περνάς,
και "τσιμουδιά" στους καφενέδες στους βουλευτάδες να κερνάς" 





(...Επικαιροποιημένος ύμνος του ΠΑΣΟΚ) 

vavelhaber: (Επανάληψη του αφιερώματος που δημοσιεύσαμε  στις 3 του Σεπτέμβρη με αφορμή τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ)

Άντε ένα κουράγιο ακόμα μωρ΄αδέρφια για ... ξαναπάρουμε στον ώμο μας "τον ήλιο τον πράσινο,  τον ήλιο που ανέτειλε και που μας οδηγούσε τόσα χρόνια πριν"! Και να αντισταθούμε σε όσους θέλουν να τον ξεριζώσουν.....


The enormous turnip
(Το κολοσσιαίο γογγύλι) 
Ξεκινώντας από χθες κιόλας, με  την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. Πλήν των: εφοριακών, δικαστικών, στρατιωτικών, σωμάτων ασφαλείας, βουλευτών , "δικών μας παιδιών  ΔΕΚΟ",  βουλευτών βεβαίως-βεβαίως...
...και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, Κάνοντας πράξη,  ανήμερα των γενεθλίων μας,  την εξίσωση των μισθών σε όλους τους...υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους. 

Προκειμένου να αρθούν οι.... χρόνιες αδικίες της μισθοδοτικής πολιτικής του κράτους,  απέναντι σε υπαλλήλους με τα ίδια τυπικά προσόντα! (Γιατί ακόμα και το σύστημα  είναι εναντίον μας και μας ...πετάει έξω  ορέ συντρόφια;)

Κατόπιν τούτου, και ελέω τρόικας , η  οικονομική  κοσμοθεωρία  της χώρας- και όχι του ΠΑΣΟΚ-   θα διατυπώνεται εφεξής με το παρακάτω αξίωμα: άσα κεφαλή (μη δικού μας "σπλάχνου")  η οποία υπερίπταται της ευθείας, εξισούται μετ'  αυτής  στο ύψος των ώμων! "

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009: ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ!






....Έτσι λέγαμε! Και το κακό ήταν,  πως το πιστεύαμε κι από πάνω! Ενώ ...κάτι ξέραμε!


...Πάντως ετούτος ο στραγγαλισμός, της  καθημερινότητας του πολίτη, μας προέκυψε εξ αιτίας της δεξιάς. Και της πολιτικής της τα τελευταία έξι χρόνια. Ενώ η δική μας η πολιτική,  στα προηγούμενα 20 χρόνια,    ήταν η μόνη ενδεδειγμένη. Κι έτσι, αναγκαστήκαμε να διαφοροποιήσουμε κομματάκι τις προτεραιότητές μας:




ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010: ΠΡΩΤΑ Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ!





....κάπως έτσι μεταλλαχτήκαμε. Εξ ανάγκης κι έγινε κατανοητό αυτό πιστεύουμε!
....και μην παραπονιόμαστε για το αποτέλεσμα! Πρώτοι απ΄όλους εμείς το αναγνωρίζουμε. Αλλά είπαμε: Πρώτα η πατρίδα. Και δεν μας νοιάζει το πολιτικό κόστος.  Κόστος -που το ξέρετε  πολύ καλά- πως μας ένοιαζε σ΄όλη την προηγούμενη 35χρονη διαδρομή μας! Για χάρη σας.

Αφού, για 35 ολάκερα χρόνια πίσω, επανδρώναμε με συνέπεια το τραίνο της ανάπτυξης. Διορίζοντάς σας σε κάθε διαθέσιμη γωνιά  του τραίνου.


Μέχρι που ήρθε η δεξιά. Και κατέστρεψε και το τραίνο και την ανάπτυξη....

Και μας ανάγκασε να φέρουμε στη χώρα  την  τρόικα. Που μας έδωσε νέα δανεικά,  για να ξεπληρώσουμε τα παλιότερα δανεικά. Και δυστυχώς,  ανάπτυξη και ελλείμματα, χρησιμοποιούν το ίδιο καύσιμο: Το χρήμα. Και κινούνται πάνω στην ίδια τροχιά...Με αντίθετες όμως κατευθύνσεις...

Ένα να ξέρετε μόνο: Η  καρδιά μας και η ψυχή μας είναι στα σπλάχνα μας. Κι αν ....προσωρινά κάποιοι κατεβούν από το τραίνο...

με το που θα ξαναφτιάξουν τα πράγματα, θα ξαναεπιβασθούν...



ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ : 
ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑ , ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΙ ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!






Ας κρατήσουμε τώρα ψηλά το φρόνημα...

Κι όσο αντέξουμε. Μέχρι να μας  πάρει και να μας σηκώσει. Η ρουφιάνα η μύγα να μας σηκώσει λέμε τώρα, που μας μύγιασε  ντε !!!

Διευκρίνηση: Το σχετικό mail πάντως με τα παρελκόμενα παλλόμενα σκίτσα, μας το έστειλαν: Μετά τιμής: "οι ακούσιοι πεσόντες υπέρ μιας παρτ(τρ)ίδας"  πόκερ; Κι επειδή πάντα αφουγραζόμαστε και το λαό, το συμπεριλάβαμε στο αφιέρωμά μας  κι αυτό. Για να  δείξουμε στους πεσόντες  πόσο  τους συμπαραστεκόμαστε...


Άντε τώρα ένα κουράγιο ορέ συντρόφια,  να συνεγείρουμε και πάλι,  το αυθόρμητο, λαϊκό  χειροκρότημα !!!! Έστω και με μια κάποια μικρή...μηχανική υποστήριξη το κέρατό μου!!!





















ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ:

GREECEΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ:



Που πας ρε ...Καραμήτρο; Σαν πολύ φόρα δεν πήρες; Άντε ξαναγύρνα από εκεί που ήρθες μη χέ....



GREECEΜεσοπρόθεσμο:



Sorry, λάθος! 
Δεν αρκεί απλά  να  ξαναγυρίσουμε πιο πίσω. Πρέπει να μπούμε  στην κατάψυξη,  για τα επόμενα  50 χρόνια!

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Ιδού το μέγα δίλημμα! 

Επί σοσιαλισμού (και εκσυχρονισμού): "Καβάλα παν στην εκκλησιά καβάλα (στα 300 άλογα) προσκυνάνε! " Κι ο λογαριασμός; Στον επόμενο!

Επί βαρβαρότητας: Ξέχνα το κάμπριο και παρηγορήσου  με έναν  ...σοσιαλιστικότατο  ανεμιστήρα! Νισάφι πια!

Βαρβαρότητα απλή,  ή ακόμα πιο σκληρή βαρβαρότητα; 

Όλα  εξαρτώνται από το χρώμα των ....γιαλιών, με τα οποία εφοδιάζεις τον χαμελαίοντα!  Κι αυτός,  ξέρει την τέχνη του.

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑ; 

Τι έκανε λέει; Πανηγύριζες    "κάρφωσαν"  στην εφορία οι γείτονες γιατί έχεις ...κληρονομήσει ο κωλόφαρδος,  κι ένα πατρικό σπίτι; 


Ε λοιπόν, πάρε ένα τεκμήριο 30.000 ευρώ κατακέφαλα για το κτίσμα  και οσονούπω, πέρνα  κι απ'  την εφορία να το....δια-κανονίσεις. Είτε και να το ...διακτινίσεις το πατρώο!


Α, μπα; Τι  καταγγέλθηκε επιπροσθέτως; Διατίθεται  και ιδιωτικό αυτοκίνητο, κοτζάμ  1600 κυβικών εκατοστών; Πως ζεις τόσο πολυτελώς  μωρέ; Απορώ πως ζεις...

Λοιπόν για να ...περαιωθεί  κι αυτό επιτέλους:   Παραδίδεις οικειοθελώς, όχημα και  τις πινακίδες μέχρι τον Δεκέμβριο....

...και βάζεις  το μυαλό σου Ελληνάρα,  να δουλέψει δημιουργικά.   Εφευρίσκοντας κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Στα ζόρια εσύ,  θαύματα κάνεις! 


Κοινωνικό κράτος; Ποιό κοινωνικό κράτος και κουραφέξαλα; Άντε μη σταματήσω στη... μέση τη σχεδίαση! Με τους τόσους ανάπηρους μαϊμούδες και τους τόσους πεθαμένους συνταξιούχους; Πάει πέταξε και το πουλάκι του κοινωνικού κράτους...Από την τρόικα!!!

Πεθαμένοι, που συνέχιζαν να παίρνουν τις συντάξεις τους,  του καλού καιρού; Κι όλοι οι υπόλοιποι τα βλέπατε και δεν τα καταγγείλατε!


Πάπαλα κι οι δημόσιες επενδύσεις. Μας  είπε η τρόικα. Με τα ελλείμματα και τα χρέη που άφησαν αμανάτι, όλοι  οι 

προηγούμενοι, όλα τα λεφτά χώνονται δυστυχώς στις μαύρες τρύπες. Που ρουφάνε τα πάντα.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ 

Πόσα χρόνια νωρίτερα εμείς στο ΠΑΣΟΚ,  φωνάζαμε για την πράσινη ανάπτυξη; Εεεεεε; Πόσαααααα; Και γιατί θαρρείτε πως ...απελευθερώσαμε και το επάγγελμα του χονδρέμπορου... των ναρκωτικών; Για εναλλακτικές μορφές γεωργίας βεβαίως-βεβαίως! Αλλά με ΑΦΜ και φορολόγηση και στα ναρκωτικά εφεξής! Δια ταύτα:

Και για όσους συνεχίζουν να μας κατηγορούν και να μας  προβοκάρουν,  για τις μεταρρυθμίσεις μας, ένα πράγμα έχουμε να δηλώσουμε: 


Δε μας χέ....ρε Νταλάρα;


Για την Ελλάδα του αύριο τα κάνουμε όλα και μην έχετε καμιά αμφιβολία. 

Κι ας πάψουν να μας κατηγορούν,  αυτοί που βούλιαξαν ξεδιάντροπα τη χώρα, πως πιάνουμε-τάχα- μόνο επιλεγμένους...ώλους!

Για να κάνουμε και την αυτοκριτική μας όμως κλείνοντας, προφανώς εμείς εδώ στο ΠΑΣΟΚ και μέσα στη σπουδή μας,  να διορθώσουμε παραλείψεις ολόκληρων   δεκαετιών,  κάναμε και κάποια λάθη... Επικοινωνιακά  λάθη ωστόσο μόνο!Και το τονίζουμε:Επικοινωνιακά!!!





Όπως κάποια λάθη...αισθητικής των... δοντιών, ας πούμε. Δοντιών, που θα έπρεπε χρόνια νωρίτερα, να δείχνει η εφορία. 

Μα σημασία έχει το όραμα! Μιας αξιοπρεπούς σύνταξης,  για τα περήφανα γηρατειά λόγου χάριν!!! 

Άντε ορέ συντρόφια- πρώτα ο πολίτης-  και να τα κατοστίσουμε!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου