Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ή... ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (ΕΠΕ); gif



**** Προγραμματικές δηλώσεις  της νέας κυβέρνησης από  Δευτέρα. Mε αναγκαστικούς παραλήπτες,  τους πολίτες-κασκαντέρ αυτής  της χώρας. Προγραμματικές δηλώσεις,  μιας κυβέρνησης των "100 ημερών",  όπως ...αποχαρακτηρίστηκε  ήδη αυτή  η κυβέρνηση, με το καλημέρα!  Και  από εκείνους που  υποθετικά τη στηρίζουν. Με παράτες και φανφάρες. 
Μα μόνο μπροστά στην τηλεόραση όλα αυτά. Γιατί στα παρασκήνια , η τρικλοποδιά θα πηγαίνει σύννεφο...
 Κόντρα στα όσα  συνηθίσαμε τόσα χρόνια πάντως και  σε αντίστοιχες προγραμματικές δηλώσεις,  ακούγοντας  το κυβερνητικό πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών... όσοι στηρίζουν αυτήν την κυβέρνηση,  σχεδίασαν να ακούσουν το πρόγραμμα των 100 πρώτων αλλά και...τελευταίων της ημερών...Και με...τη συνταγματική βούλα,  να την...κάνουν γι άλλες πολιτείες! 
Ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο, θέλουν να πιστεύουν...
Όπερ έδει δείξαι ωστόσο!

Χαράς ευαγγέλια και για τους δανειστές μας. Που λίγο έλειψε να πάρουν παραμάσχαλα τις εθνικές τους σημαίες και να πανηγυρίσουν  για την δική μας εθνική, κυβερνητική  ομοψυχία. Φέξε μου και...γλίστρισα θα τους συνιστούσε μέσα από τις παροιμίες  του ο ..σοφός ελληνικός λαός,  με την τόση του εμπειρία!!!

Με  τέτοιο φολκλόρ  στο πολιτικό πεδίο της χώρας,  είναι δυνατόν να μη χρειάζεται  η χώρα μια ομαδική ψυχοθεραπεία; Αυτές ακριβώς  τις  ψυχεδελικές καταστάσεις, είχε προφανώς κατά νουν  κι  ο Λουκάς Παπαδήμος,  αποδεχόμενος μετά χαράς κι έναν original  ψυχίατρο,  στην νέα υβριδική του  κυβέρνηση. Τον Γερμανο-σπουδαγμένο θεραπευτή των ψυχών, Δημήτρη Βαρτζόπουλο εκ Καβάλας ορμώμενο, που του πρότεινε ο Σαμαράς. 

 Κι εδώ  που τα λέμε έχει να συμμαζέψει κάμποση ...Υπουργική τρέλα  από το πολιτικό  παρασκήνιο ο ψυχίατρος Υφυπουργός,  (ψυχικής υγιεινής κυρίως κατά πως θα του ζητηθεί) μα και  της... πλήρους Υγείας κατά τα άλλα, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. 

Με πρώτιστο καθήκον, την γεφύρωση του χάσματος μεταξύ...πανίδας και χλωρίδας του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Την οποία πανίδα, εισήγαγε εσχάτως στην  πολιτική κονίστρα της χώρας,  ο  εντεταλμένος νέος υφυπουργός πανιδο-χλωρίδας (Γεωργίας κοινώς)  του ΛΑΟΣ.  Ο...πεντάστερος  γνωστός και μη εξαιρετέος εξοχότατος  υφυπουργός κ.κ. ΑΣΤΕΡΙΟΣ  Ροντούλης!

Ροντούλης: "Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια!"



Star.gr



Μια αποστολή,  που αμέσως μετά την ορκωμοσία της Νέας Κυβέρνησης,  ο επί της Υγείας Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ανέθεσε στον ψυχίατρο υφυπουργό του Δημήτρη Βαρτζόπουλο. Προκειμένου   να εξετάσει επισταμένως και  να θεραπεύσει ...κλινικώς,  όσους εξεδήλωσαν πάσαν νόσον  και πάσαν μαλακίαν  στα προεόρτια του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής Σωτηρίας !

**** Αν παρεμπιπτόντως οι Άγγλοι στοιχηματζίδες , βγάλουν κανά στοίχημα με το ερώτημα: "Ποιος θα αποχωρήσει πρώτος από  την κυβέρνηση",  ποντάρετε δαγκωτό ΛΑΟΣ. Αν δε το στοίχημα,  δίνει ως επιλογή και  την ταυτόχρονη σκαιότατη καταγγελία της,   από τους υπουργούς και Υφυπουργούς του Καρατζαφέρη, απλά προτιμήστε το!  Αγνοώντας τις κορώνες του ΛΑΟΣ, υπέρ πατρίδας! Από κάποιο σημείο και μετά, το προβάδισμα αυτοδίκαια περνάει στην... παρτίδα! Του πόκερ την παρτίδα φυσικά!

Σε κάτι τέτοιο άλλωστε, ποντάρουν άλλωστε  και οι υπόλοιποι δύο της παρέας της... εθνικής συναίνεσης! Κι αυτό,  για την την...απευκταία(!) περίπτωση που αυτή η κυβέρνηση,  βρει στο δρόμο της,  ανέλπιστα ερείσματα!!! Είτε από το εσωτερικό είτε και από το εξωτερικό!!!

Δεν του πρέπει του Καρατζαφέρη ο ρόλος της συμπολίτευσης, κακά τα ψέματα! Και εντελώς  μεταξύ μας: Ούτε του λαού του πρέπει τέτοια...τιμωρία! Που συν το χρόνω, θα ανακαλύπτει και τις "γκρίζες" περιοχές μιας ...υπερτιμολογημένης  εθνικής συναίνεσης...

Αυτήν την προσπάθεια της  εθνικής συναίνεσης εξάλλου,  την κατήγγειλε η προεδράρα,  πριν ακόμα να... γονιμοποιηθεί η προσπάθεια! Επειδή οι δύο άλλοι συνδαιτημόνες,   τον "έστησαν" για πέντε ολάκερα λεπτά στο προεδρικό μέγαρο! Την εξοχότητά του! Μα φταίνε κι οι δημοσιογράφοι!  Βέβαια! Που τον μοσχοανάθρεψαν τόσα χρόνια και του  κολλούσαν τα μικρόφωνα σαν τσίχλες στο στόμα του.  Μπας και  χάσει η βενετιά κανά  βελόνι , χάνοντας  καμιά δήλωσή του. Αντί να του κολλήσουν τα μικρόφωνα δίκην...μύστακος, μονίμως στο άνω χείλος. Για να δείχνει και...κάπως στη φωτογραφία ο Γιώργος ο Μεγαλοπρεπής βρε αδερφέ!  

Για να ευτελίσει την κυβέρνηση  στη συνέχεια,  υπουργοποιώντας  τον Ροντούλη.   Που μέχρι χθες,  αποκαλούσε τους ομοτράπεζους πλέον υπουργούς του ...γομάρια! 


Με τελική ...μακροπρόθεσμη κατάληξη , τον  ευνουχισμό της κυβέρνησης. Ζηλεύοντας τη δόξα της μόνης αντιπολίτευσης της  Αριστεράς. Και βλέποντας τα ποσοστά του στο σημειωτόν! Αν όχι στην κατρακύλα!


Κι έτσι ο Καρατζαφέρης θα απαλλοτριώσει και το τελευταίο σωσίβιο που υπήρχε στο... σκάφος (σίκ η  έκφραση απαλλοτριώσει) και θα βουτήξει στα...θολά νερά! Που κρύβουν πάντα εκπλήξεις...


Λογική συνεπαγωγή: Ο Καρατζαφέρης, από την όλη διαδικασία της ...γονιμοποίησης της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, φχαριστήθηκε μονάχα την... ιεροτελεστία της γονιμοποίησης!  Περιμένοντας από τη νέα κυβέρνηση να τον δοξάζει νυχθημερόν, δένοντάς του τα κορδόνια των παλαιοτέρων του υποδημάτων !  Ναι για...Για  να μη λέτε  αύριο-μεθαύριο, πως αυτές τις μύχιες σκέψεις κάποιων πολιτικών,  κανείς δεν τις αποκωδικοποίησε...



**** Πάμε στις προγραμματικές δηλώσεις του Δευτερο-Τριτου λοιπόν. Απ΄τα χείλη του νέου πρωθυπουργού ο λαός θέλει να ακούσει, όλη την αλήθεια. Όσο σκληρή κι αν είναι αυτή. Και μια καταληκτική ημερομηνία:  πότε  πραγματικά θα πιάσουμε,  τον...  πάτο του βαρελιού... Του βαρελιού τον πάτο λέμε. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι  πολιτικοί πρωθυπουργοί έκαναν την διατριβή τους επί κάποιου άλλου...  πάτου: Του ανατομικού!  Και γιατί ο λαός  απηύδησε με τις καθημερινές νέες  δέσμες  των φοροεισπρακτικών μέτρων των αποτυχημένων.  Στα  τρομοκρατικά χτυπήματα των δελτίων  ειδήσεων των 8...

Ο Λουκάς απ΄τη μεριά του, πραγματικά δεν πρόκειται να εξαγγείλει νέα μέτρα. Απλά θα ταχυδρομήσει στους παραλήπτες,   τα όσα ψήφισαν -αλλά και δεν εφάρμοσαν- οι προκάτοχες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.  

Με πρωτεργάτη,  τον Γιώργο Παπανδρέου. Που μέχρι χθες, είχε πει 999 ΝΑΙ στις απαιτήσεις των δανειστών. "Μποφάροντας" -κατά πως υπαινίχθηκε για να στριμώξει τον  Σαμαρά ντεμέκ στη συναίνεση- όταν ψέλλισε  και ένα "τζούφιο"  ΟΧΙ,  ανοίγοντας θέμα δημοψηφίσματος!  Κι αυτοί οι άσπλαχνοι οι δανειστές πια; Που   ξέχασαν μονομιάς τα 999 ΝΑΙ του  και στάθηκαν στο ένα -και αυτό κουλό-ΟΧΙ του!!!. Μην δίνοντας στον τέως,  μήτε μια δεύτερη ευκαιρία! Κρίμα κι άδικο! 

Τα μέτρα συνεπώς είναι ψηφισμένα: Με τον Γιώργο να σκάβει ίσαμε τώρα, όλο και βαθύτερα  το λάκκο του με  το κάθε νομοσχέδιο του και   χάνοντας σε κάθε ψήφισή του και από κανά δυο βουλευτές! Κερδίζοντας  με την  κάθε αναβολή της  εφαρμογής τους ωστόσο, κανά δυο αμφισβητούμενα  ψηφαλάκια! Των συνδικαλιστικών ..."σπλάχνων"  του ΠΑΣΟΚ, για να μην ξεχνιόμαστε! 

Μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, έκτακτες εισφορές κι όλα τα υπόλοιπα συνεπώς,  δεν χρειάζεται να τα νομοθετήσει η νέα κυβέρνηση. Το μόνο που έχει να  κάνει ο 

Παπαδήμος είναι να πιάσει το δοξάρι και να παίξει ένα  εύηχο μουσικό πρελούδιο. Με κατάλληλα ...συνταιριασμένες  νότες!  Με τις ...σημειολογίες της κάθε μιας αυτοκινούμενης νότας, για τους γνωστούς-άγνωστους, παραλήπτες! Εύηχο  ωστόσο για τα αυτιά εκείνων,  τους  οποίους κούφαναν οι προηγούμενοι.  Στρέφοντας,  όλα τα μέτρα εναντίον τους.  
Επαναδιαπραγματευόμενος  το μνημόνιο με την Ελληνική  κοινωνία. Την οποία κοινωνία παρεμπιπτόνως,  θα βρει σύμμαχό του,  σε πολλές του...εφαρμογές! 
Εισπράττοντάς τα,  από όλους εκείνους,  που διαβιώνουν επί σειρά ετών.... "τιμής ένεκεν"  σ΄αυτή τη χώρα! Γιατί κάμποσα σεντουκιασμένα  λεφτά όντως υπάρχουν. Αλλά στις τράπεζες της αλλοδαπής. Κι όχι αποκλειστικά της Ελβετίας!  Για ψάξτε και λίγο παραδίπλα θα πρότεινα...

**** Με ...εθνική υπερηφάνεια λοιπόν  θα καμαρώσουμε την Τρίτη στις τηλεοράσεις μας, τους εθνοπατέρες και τις εθνομάνες , να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου! 

Τους "συλλέκτες "των 3.000 ακινήτων κατά το "ΒΗΜΑ" (σπιτιών-οικοπέδων-αγροτοτεμαχίων κ.λ.π.)  Αλλά και των εκατοντάδων  εκατομμυρίων  δεδηλωμένων ευρώ,  σε τραπεζικές  καταθέσεις , κρατικά ομόλογα, μετοχές χρεόγραφα κ.λ.π.  Και ένας θεός ξέρει -για κάποιους- και πόσα άλλα ανομολόγητα ..."Λεφτά που όντως  υπάρχουν." Μα ουδέποτε ανευρίσκονται!!!
 Ανάμεσα τους δε και η συντριπτική πλειοψηφία  των βουλευτών,  που παραβίαζαν συστηματικά το νόμο,  για τα έξοδα των προεκλογικών τους εκστρατειών. Πληρώνοντας με μαύρο χρήμα! Κι οι εκλεκτοί κομματο-εισπράκτορες στην σύνθεση του κοινοβουλίου! Που τα έπαιρναν από τη SIEMENS. Και τις  ποικιλώνυμες SIEMENS.
 Με εξέχουσα θέση  ανάμεσά τους,  εν ενεργεία Υπουργούς και πρώην  Υπουργούς . Των οποίων οι σύζυγοι:  είτε χρωστούσαν στην Εφορία μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ,  χωρίς να το...ξέρουν οι δύστυχοι, είτε και χρωστάνε μισό δισεκατομμύριο ευρώ  σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία ΤΩΡΑ, ...αναγνωρίζοντας -καλοσύνη τους- πάντως το χρέος τους αυτοί. 
Συνεπώς κ. Πρωθυπουργέ, ενδεικτικά,  τα δυο-τρία πρώτα εκατομμύρια που πρέπει να οδηγήσεις τάχιστα  στα ταμεία του κράτους, θα βρίσκονται τη Δευτέρα εκεί δίπλα σου. Σε απόσταση οφθαλμού από το έδρανό σου! 

Μόνη μας  παρηγοριά τελικά , η καταψήφιση της κυβέρνησης,  από τα κόμματα-επιχειρηματίες,   όπως το ΚΚΕ καλή του  ώρα... Με τα μέγαρά του...



 ...τις επιχειρήσεις της ελεύθερης αγοράς και δεν συμμαζεύεται!!!




...ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στην ανάρτηση της 28ης  Οκτωβρίου, σημειώναμε μερικές... διαβολικές συμπτώσεις. Οι οποίες στην πορεία...αυγάτισαν. Γράφαμε τότε: 

 ΔΙΑΒΟΛΙΚΩΝ  ΣΥΜΠΤΩΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! 

* Στατιστικά ,  οι παρακάτω ....συμπτώσεις,  συμβαίνουν  μια φορά στο εκατομμύριο!!!
Στη χώρα , καθιερώθηκαν και γιορτάζονται  ...δυόμιση εθνικές εορτές: Η 25η Μαρτίου, η 28η Οκτωβρίου και η 20η Ιουλίου (ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας)
Η χώρα...παράπλευρα 
ωστόσο, γιορτάζει και μια ημιεπίσημη  ...οικογενειακή γιορτή: Την γιορτή  του Αη Γιώργη του καβαλάρη, στις 23 Απριλίου.  Μιας και  δεν υπάρχει σπίτι στην Ελλάδα,  που να μην διαθέτει κι έναν Γιώργη! 
 Ε, λοιπόν αυτοί  που (προ) σχεδίασαν την σωτηρία της χώρας,  χτίζοντάς την κατ' αποκλειστικότητα πάνω στους ώμους των  μισθωτών και συνταξιούχων,  εντελώς συμπτωματικά(;) αυτές ακριβώς τις ημερομηνίες διάλεξαν,  για να ...σώσουν τη χώρα.  Με την προσφυγή της  Ελλάδας κατ΄αρχήν στο ΔΝΤ, ανήμερα του Αη Γιώργη. Του καβαλάρη!
Για να συνεχίσουν ακάθεκτοι τους (προ) σχεδιασμούς τους, (με ελεγχόμενες χρεοκοπίες, κουρέματα, εκχωρήσεις της εθνικής κυριαρχίας κ.λ.π., κ.λ.π.)  στις αντίστοιχες συνόδους κορυφής,  για το μέλλον της... Ελλάδας στην Ευρωζώνη,   αλληλοδιαδόχως και στις ημερομηνίες:
 25 Μαρτίου,  21 Ιουλίου και 27 Οκτωβρίου!!! 
Αυτοί οι εγκέφαλοι τελικά, είτε είναι πολύ  ...συμ(πτωματικοί) είτε είναι μαζοχιστές. Απαξιώνοντας τον χαρακτήρα της κάθε ξεχωριστής αυτής  ημέρας για τον Έλληνα.

Σήμερα λοιπόν συμπληρώθηκε  και το κομμάτι του πάζλ που τους...έλειπε,  προκειμένου να απαξιωθούν πλήρως οι στιγμές ανάτασης του έθνους: Για τις 17 Νοέμβρη λοιπόν, προσδιορίστηκε η συνεδρίαση του EUROGROUP.    Για την εκταμίευση της 6ης δόσης και την ακόμα πιο βαριά οικονομική υπουδούλωση των υπηκόων αυτής της ταλαίπωρης χώρας. Με τις "τυφλές" υπογραφές,  του μισού πολιτικού συστήματος της χώρας, των δανειακών συμβάσεων,  που σε κάποια στιγμή  θα μας...ανακοινωθούν!  Με προχρονολογημένες ωστόσο τις προσυπογραφές!




17 Νοέμβρη 1974









17 Νοέμβρη 2011  





Άντε ορέ πατριώτες: Και καλό:
ΔΕΥΤΕΡΟ-ΤΡΙΤΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου