Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ?

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έλυσε επιτέλους και μια απορία στους μη Συριζαίους. Πολλοί ήταν εκείνοι που παραξενεύτηκαν με την αυτοαναγόρευση του πρωθυπουργού σε κυβερνήτη "εθνικής σωτηρίας". Από το πρώτο κιόλας Υπουργικό Συμβούλιο. Και το κατόπι,  πολλού Υπουργοί που πήραν σερί κορδόνι την "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας". Στην χθεσινή Κεντρική Επιτροπή,  όπου το Αριστερό ρεύμα του Λαφαζάνη κατέβασε πρόταση απόρριψης της συμφωνίας Βαρουφάκη με το Eurogroup, οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ καταμετρήθηκαν με....θόρυβο. Κάτι περισσότερο από το 1/3 των μελών της Κ.Ε. υπερψήφισε την πρόταση μομφής ουσιαστικά,  εναντίον της κυβέρνησης!!! Η κυβέρνηση Εθνικής... Σωτηρίας κοντολογίς,  ήταν για εσωτερική κατανάλωση. Κι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο βάθος της,  κρύβει μια πολυκομματική  κυβέρνηση.  Με συγκυβερνήτες τρεις τουλάχιστον συνιστώσες του κυβερνητικού κόμματος και μια απλή...κυβερνητική τσόντα: τους ΑΝΕΛ.






ΚΟΥΙΖ: Τι είναι αυτό που ΔΕΝ φοράμε στο λαιμό και τελειώνει σε"ΟΖΗ"?
Μα η ΘΗΛΙΑ ρε καραγκιΟΖΗ!!
'Αντε και καλό μήνα.










ΚΑΤΩ ΤΟ ΕΥΡΩ ΖΗΤΩ Η ΔΡΑΧΜΗ.

Αμπελο-φιλοσοφώντας ο Υπουργός Οικονομικών, Γάμα Βαρουφάκης, ανήγγειλε στην οικουμένη, πως ο Έλληνας δεν ζητάει μήτε λεφτά, μήτε δουλειά. Παρά μόνο ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!! Και ας πάει και το….Βακούφικο! Και μαζί του και το παλιάμπελο. Όπου παλιάμπελο στην προκειμένη περίπτωση είναι το ευρώ. Με αναγκαστική επιστροφή στη δραχμή. Ίνα πληρωθεί και το ρηθέν της Ραχήλ Μακρή της Προφήτου πως θα πλακωθούμε στις εκτυπώσεις και θα έχουμε όσες δραχμές γουστάρουμε πια! Τέτοια εθνική ανάταση καθ΄οδόν για μια ακόμα χρεοκοπία, δεν την ξανάζησε ο τόπος! Δυο κατηγορίες ζηλωτών του ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχουν κάθε λόγο να χαίρονται: Αυτοί που δεν έχουν πλέον να χάσουν τίποτα, είτε με ΕΥΡΩ είτε με ΔΡΑΧΜΗ κι εκείνοι που έχουν να κερδίσουν τα πάντα: ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ βεβαίως βεβαίως...


ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. 

Ποιος είναι ο χρόνος …dt που μπορεί να καταγράψει ένας οποιοσδήποτε σχεδιασμός  του Ελληνικού κράτους? Μα ο πολιτικός χρόνος φυσικά. Που εκφυλλίζεται   ταχύτατα,  κάπως έτσι:
Αργά, αργότερα, παρελθόν, ιστορία, μυθολογία, παλαιοντολογία!


Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί μια ακόμα πρωτοτυπία της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Αφού:
*Οι μισοί ψηφοφόροι του τον ψήφισαν απαιτώντας εδώ και τώρα,  την πλήρη εφαρμογή των προγραμματικών του διακηρύξεων. Ενώ οι άλλοι μισοί  τον ψήφισαν ελπίζοντας πως ....δεν θα τις εφαρμόσει.
*Σε προεκλογικό γκάλοπ  εξάλλου το 82%(!) των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσδοκούσε πως η Αριστερά μπορεί να εφαρμόσει όλα τα εξαγγελθέντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπώς διέθετε από χέρι, ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο. 
* Η αριστερά ήρθε στην εξουσία με ψήφους της μεσοαστικής τάξης.  Τέως δεξιούς και κεντροδεξιούς ψήφους κοντολογίς. 
*Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μακράν ο ηγέτης ενός συνασπισμού συνιστωσών,  που με την οποιαδήποτε πολιτική του,  θα ξεσήκωνε μια μερίδα των οπαδών του. Διαθέτοντας εκ κατασκευής του κόμμματός του  και στα υπογάστριά του,  ένα ισχυρότατο αριστερό ρεύμα υπό τον Λαφαζάνη.
Για μια ακόμα φορά και με αριστερή κυβέρνηση αυτή τη φορά, η Ελλάδα διασώζει -δυστυχώς- μόνο τους ....δανειστές της. Αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να ξεπληρώσει όλα  τα χρέη της με νέα δανεικά. Με ....γέφυρα τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Κι ο αέναος κύκλος της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης, καλά κρατεί.
Συνοψίζοντας: Ένα αριστερό κόμμα ήρθε στην εξουσία με αστικούς ψήφους, αριστερό πρόσημο και δεξιά οικονομική-μονοδρομημένη-πολιτική λιτότητας. Χρειάστηκε τις αστικές ψήφους μέχρι να αναρριχηθεί στην εξουσία,  αλλά από εκεί και πέρα χρειάζεται τις ψήφους της αντιπολίτευσης εντός βουλής, -έστω και σαν φόβητρο- προκειμένου να μακροημερεύσει σ΄αυτήν. 
Οι  πολιτικοί   ακροβατισμοί (καιροσκοπισμοί για πολλούς) της αριστεράς,  με μια πρώτη ματιά λοιπόν, ήταν επιτυχία. Τα ετερόκλητα στηρίγματά της ήταν αποτυχία. Η δεσμοί  εξάλλου  των ψηφοφόρων με τα κόμματα του ...γκοβέρνου , από τη μεταπολίτευση και δώθε, κλιμακώθηκαν κάπως έτσι:  Θαμώνες-Πελάτες- αγανακτισμένοι-αντάρτες-ΣΥΡΙΖΑ και ξανά μανά αγανακτισμένοι ....
ΥΓ: Οι φήμες που κατακλύζουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα πως η Γερμανική κυβέρνηση θα πέσει μιας και σύρθηκε από τον Γ. Βαρουφάκη στο να υπογράψει εκείνη το μνημόνιο (πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης) του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντάς τα όλα στην Ελλάδα, ελέγχονται ως ανακριβείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου