Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Μέχρι σήμερα το κάθε Υπουργείο είχε και τον Γενικό Γραμματέα του. Εφεξής, ο κάθε Γενικός Γραμματέας θα διαθέτει και τον Αναπληρωτή του! Δεν μας έφτανε λοιπόν ο ένας ...Γάμα Γάμα ανά Υπουργείο τώρα θα έχουμε κι έναν αναπληρωτή Γάμα Γάμα. Ευτυχείτε!


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 4/3/2015

"Θέση μετακλητού αναπληρωτή γενικού γραμματέα συστήνεται σε κάθε υπουργείο, ενώ, στα υπουργεία που προέκυψαν από συγχώνευση, συστήνονται ισάριθμες θέσεις αναπληρωτών γ.γ. με τα υπουργεία που συγχωνεύθηκαν, σύμφωνα με άρθρο στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και παρά τις αναφορές του πρωθυπουργού σε ένα διαφορετικό μοντέλο εξουσίας που δεν θα είχε τέτοια χαρακτηριστικά. Παράλληλα, προβλέπεται η σύσταση Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, υπό τον υπουργό Επικρατείας.

Το έργο της Γραμματείας είναι ο συντονισμός των ελεγκτικών σωμάτων (ΣΔΟΕ, Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου Υπουργείων). Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο διευθυντής Οικονομικής Αστυνομίας θα αναφέρονται και θα ενημερώνουν για τα θέματα αρμοδιότητάς τους και τον υπουργό Επικρατείας. Παράλληλα, στη Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς μεταφέρονται με τις αρμοδιότητες, τις υπηρεσίες και τις δομές τους το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων. Θέση γ.γ. συστήνεται για την υποβοήθηση του έργου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής."
Έντυπη



ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ

 Οι ....δημιουργικές ασάφειες οι οποίες πανηγυρίστηκαν τόσο πολύ ανά την επικράτεια,  σφράγισαν και τα πρώτα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη βουλή. Με εντελώς λογική συνεπαγωγή,  τις ασαφείς....δημιουργίες. Η ναυαρχίδα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης, απολεπίστηκε πανταχόθεν, καταλήγοντας στο εντός εκτός κι επί ταυτά! Έτσι για την ιστορία:

Το  διαβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης προέβλεπε:

1. Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας  ( 3600 Kwh το χρόνο.)
2. Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες
3. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους και δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη
4. Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης, Στόχος η εξασφάλιση σε πρώτη φάση 25.000 διαμερισμάτων, με την επιδότηση του ενοικίου στα 4 ευρώ ανά τμ.
5. Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων (13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ. )
6. Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς
Ειδική κάρτα μετακίνησης με μειωμένη έως συμβολική συμμετοχή, για μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
7. Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Επαναφορά  της λιανική τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,90€ ανά λίτρο. 
8. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ. Θεσπίζεται φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ) και αναπροσαρμόζονται άμεσα οι αντικειμενικές αξίες τουλάχιστον 30% εώς 35%. 
9. Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους
10. Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751€ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας. 

 Το νομοσχέδιο που ήρθε στη βουλή στις τρεις βασικές κυβερνητικές παρεμβάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης προβλέπει: 

  • Παροχή δωρεάν ρεύματος ως και 300 kwh μηνιαίως σε νοικοκυριά που ζουν στο όριο της απόλυτης φτώχειας, ενώ επανασυνδέεται εκείνων που έχει κοπεί, (συνολική δαπάνη 22.100.000 ευρώ) (απαλείφθηκαν τα 300,000 νοικοκυριά) 
  • Επιδότηση ενοικίου σε 30.000 νοικοκυριά κατά προτεραιότητα σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά που ζουν σε αστικές περιοχές (συνολική δαπάνη 40.500.000 ευρώ) (αυξήθηκαν κατά 5.000 τα επιδοτούμενα σπίτια)
  • Σίτιση μέσω κουπονιών, είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο (συνολική δαπάνη 137.700.000 ευρώ). (απαλείφθηκαν οι 300.000 οικογένειες). 
Μια απλή διαίρεση των 137,7 εκατομμυρίων ευρώ του κονδυλίου της σίτισης  με τους 10 υπολοιπόμενους  μήνες του 2015, δίνει ένα ποσό της τάξεως των 14 περίπου ανά μήνα. Μια δεύτερη διαίρεση με τις 30 ημέρες του μήνα δίνει ένα ποσό της τάξεως των 459.000 ευρώ ανά ημέρα. Και η τελική διαίρεση με τις 300.000 οικογένειες Χ 4 μέλη η κάθε μία= 1.200.000 σιτιζόμενοι, αφήνει ένα  ....πηλίκον 0,38 ευρώ ανά μέρα και ανά σιτιζόμενο!!! Την ίδια ώρα που το ημερήσιο κόστος διατροφής του κάθε (ίσαμε σήμερα)  κρατούμενου στα κέντρα κράτησης των μεταναστών,  είναι 3,7 ευρώ ανά ημέρα...
Τελικά, η δημιουργική ασάφεια με την....αφασία,  είναι θέμα ενός απλού αναγραμματισμού!!! Και κάποιων εκπτώσεων. Γραμμάτων και ....ψυχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου