Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ! (χρονογράφημα)


Παραδοσιακά ο Αύγουστος είναι ο μήνας που δεν έχει ειδήσεις και πολλοί τις κατασκευάζουν. Εμείς σ΄αυτήν εδώ τη γωνιά πάντως δεν τις  "κατασκευάζουμε". Απλά τις μαντεύουμε! Οι πολιτικοί θα κατακλύσουν τις διάσημες εκκλησιές  της Παναγιάς της χώρας κι αυτόν τον δεκαπενταύγουστο ...παραδοσιακά.  Με τάματα μα και γυρεύοντας για  αντιπαροχή… ρουσφέτια!  Με πρώτο και καλύτερο  τον Υφυπουργό Υγείας  Πολάκη,  να απαγκιάζει στη βοήθεια  της Παναγιάς. Τις αρρώστιες των ασφαλισμένων. Μιας και δεν διορίζει γιατρούς. Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας με τον ονομασία:  «ΠΑΝΑΓΙΑ….ΒΟΗΘΕΙΑ» έδειξε άλλωστε  το δρόμο. 
***Οι κυβερνητικοί αριστεροί και  άθεοι Υπουργοί, παράγγειλαν μικρές χρυσές καρέκλες για τάματα. Να τις πάνε  στις εικόνες της Μεγαλόχαρης. Το ρουσφέτι-αντιπαροχή που γύρεψαν, είναι να μην δουλέψουν τα «λίνγκ» των καναλιών της… Κυβερνήσεως.  Της ΕΡΤ καλή ώρα αυτή τη μέρα. Για να μη τους δουν οι αριστεροί του κλάμπ στις τηλεοράσεις και τους περάσουν και  θεοσεβούμενους. Το ακριβώς αντίθετο ωστόσο παρακαλούν οι δεξιοί υπουργοί των ΑΝΕΛ. Η εικόνα να φτάσει μέχρι το...κόκαλο!  Για να τα έχουν καλά και με τον Αρχιεπίσκοπο.
***Ο Αλέξης Τσίπρας, πήρε το τάμα του παραμάσχαλα, (ένα χρυσό μικρό ομοίωμα του μεγάρου Μαξίμου όπως διέρρευσε από τον Σύμβουλο Καρά που νικά) και το αφιέρωσε σε μια εικόνα της Παναγιάς. Μην γυρεύοντας  πάντως, κανένα προσωπικό ρουσφέτι: Για το λαό του μόνο ζήτησε να του δώσει η Παναγία, μνήμη… χρυσόψαρου! Παρεμπιπτόντως, παράγγειλε και μια μνήμη χρυσόψαρου και για  τον Έλληνα εκπρόσωπο της Κομισιόν, τον Μαργαρίτη Σχοινά ντε! Που θυμάται πάντα ο... ελέφαντας, πως τα... πλεονάσματα, πάνε -και με την υπογραφή μας-  στο χρέος!!!
Για τη συνέχεια, "κλικ" στον σύνδεσμο:
http://www.securnews.gr/gelio-stasio/item/16586-tamata-rousfetia-xronografima.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου