Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

H Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΙΝΕΙ (χρονογράφημα)

Η τηλεδιάσκεψη –το φρούτο της εποχής κι αυτό- ήταν δραματική. Ο ξένος σκηνοθέτης μήνες περίμενε μια αντίστοιχη ευκαιρία. Για να καταγράψει την μακαριότητα των υπεύθυνων  Ελλήνων. Προσπαθώντας να εξηγήσει, πως διάολο αυτός ο λαός,  έχει τα μικρότερα ποσοστά κατάθλιψης. Σε ότι και αν του τύχει. Με το που «έσκασε» λοιπόν το πρόβλημα πλακώθηκε να μαζέψει το τσούρμο του. Για το ντοκιμαντέρ του. Της καλοζωίας! 
Το καράβι είχε μπατάρει και το πλήρωμα έπιασε τις παραλίες. Και τις ξέρες. Αλλού ο ένας  αλλού ο άλλος. "Άλλος για Χίο τράβηξε πήγε κι άλλος για Μυτιλήνη" που λέει κι ένα ελληνικό τραγούδι. Τώρα αν ήταν το Ιόνιο και η Σκόπελος από τις... Σποράδες, ή και κάποιο άλλο μυστικό νησί του... survivor,   όπου απάγκιασε ο καπετάνιος, σημειολογική και μόνο σημασία έχει. Τα μπάνια του..."λαού" συνεχίστηκαν και φέτος. Του μεν λαού μέσα στον ιδρώτα και την αγωνία βέβαια! Των δε εκπροσώπων του, όπου τους ξέβρασε το κύμα. Πρώτα ο σκηνοθέτης έψαξε το  διορισμένο «στόμα της αληθείας». Για να δείξει στον κόσμο, πως η ορχήστρα συμπάσχει μαζί του. Κρύβοντας τις μπουρμπουλήθρες από τις παραλίες. 
Μιας και νωρίτερα ο αναπληρωτής αναρμόδιος δεν συγκίνησε κανέναν μιλώντας για συνωμοσίες εναντίον των πάντων! (αλήθεια σ΄αυτό το μαγαζάκι γιατί δεν έβαλαν κι έναν αυθεντικό αρμόδιο? Και βολεύτηκαν με έναν σκέτο αναπληρωτή?)  Μα μην τον είδατε τον Παναγή. Το στόμα της αληθείας ντε που λέγαμε! 
Για τη συνέχεια, "κλικ" στον σύνδεσμο:
http://www.securnews.gr/gelio-stasio/item/16756-i-ellada-pote-den-pethainei-
xronografima.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου