Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015: ΜΑΪΟΣ

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015: ΜΑΪΟΣ  
Προβλέψεις (καζαμίας) του μήνα


Πρωτομαγιά...Το ξανάνιωμα της φύσης. Της διάθεσης, του έρωτα...Κάποτε,  τη λέγαμε εργατική...Και τη γιορτάζαμε με κόκκινα τριαντάφυλλα και γαρύφαλλα.  Σε καμιά δεκαριά ξεχωριστές συγκεντρώσεις  των εργατικών σωματείων σε διάφορες πλατείες της Αθήνας...Καταγγέλλοντας τις αντεργατικές!!!! πολιτικές των κυβερνήσεων των εποχών.

Αν λοιπόν οι τότε κυβερνήσεις ήταν αντεργατικές, τι να πει κανείς σήμερα? Με τις πολιτικές του εξανδραποδισμού των εργαζομένων...Μα οι... αγορές, το  έχουν μελετήσει καλά και το plan B. Και  το πρώτο που εξαφανίζουν,  είναι η ίδια η εργασία. Με τους εργαζόμενους,  να περισσεύουν κατά εκατομμύρια...Εκφυλίζοντας την εργατική πρωτομαγιά των κόκκινων λουλουδιών,  σε ένα απέριττο φιλολογικό μνημόσυνο: της...ορχιδέας! 

"Η ελπίδα -λέει  ο λαός- πεθαίνει πάντα τελευταία"...Με μια προϋπόθεση, λέω εγώ ο εγκυρότερος των ....καζαμιολόγων: "Πως δεν την πλάκωσαν στην ευθανασία"!!! Κάτι που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ,  με τις κινητοποιήσεις. Γενικώς. Αποσύροντας σε πρώτο χρόνο τη νεολαία του από την πορεία του Πολυτεχνείου  τον περασμένο Νοέμβριο λόγου χάριν. Δίνοντας διαπιστευτήρια στους  αόρατους εξουσιαστές αυτού του τόπου. Εξού και τα ρόζ τριαντάφυλλα της δικής του πρωτομαγιάς...



Το μπέρδεμα του λαού στον γιορτασμό της φετινής πρωτομαγιάς,  είναι ...μνημειώδες. Ιδέα δεν έχει  με τι λουλούδια να τη  γιορτάσει...Γι αυτό και καταφεύγει στα υδρόβια λουλούδια... Που ξε-πηδάνε από τον μηδέν,  διεκδικώντας τον δικό τους, ...ζωτικό χώρο. Με τις δικές τους... σημειολογίες όπως είναι το προφανές.




Αν περιμένει κάποιος ωστόσο  νέα από το κυβερνητικό μέτωπο, άδικα τα περιμένει. Οι εκλογικές αναμετρήσεις επαναλαμβάνονται,  χωρίς σταματημό,   με το πολιτικό σκηνικό να μένει ίδιο και απαράλλαχτο.  Με τους ψηφοφόρους, να κοιτάζουν σαν ζαλισμένα κοτόπουλα τα ζογκλερικά κόλπα των πολιτικών του... οικοσυστήματος. 




Αν τελικά υποψιαστώ πως όλη αυτή η φαρσοκωμωδία,  γίνεται μόνο και μόνο για να εξαντλήσει η Νέα Δημοκρατία το stock  των εν δυνάμει αρχηγών του κόμματος, θα  ...αυτο- πυρποληθώ. 
Πάντως  μετά την "εκτέλεση" του Σαμαρά από την ...εταίρα, τον αυτοεξορισμό του Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες και  την αυτοκαταστροφή του Ψωμιάδη, η επετηρίδα των υποψήφιων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας σχεδόν εξαντλήθηκε. 






Κι έφτασε η ώρα του Άδωνι και του Βορίδη.... Που είσαι ρε Καρατζαφέρη να δεις τα πουλέν σου!!! Να  πλακώνονται στο ράβε ξήλωνε στο χαλί,  που κάποιοι επιτήδειοι σε φάσκιωσαν μέσα του...Αχ βρε Γιώργο,  πως μας άφησες έτσι ορφανούς...Τώρα που έφτασε το...πλήρωμα του χρόνου, εσύ κράτησες μόνο το... πλήρωμα, αφήνοντας την εκμετάλλευση του...χρόνου στα πουλέν...Έχοντας ανοιχτό πεδίο για την πολιτική τους. Εναντίον μας. Αυτή κι αν είναι εκδίκηση  Προεδράρα!!!















...Ακόμα και η η Ντόρα...αδυνάτισε. Πολιτικά και σωματικά. 











Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνεται επιτέλους πως ο ξένος δάκτυλος είναι εκείνος που δεν τον αφήνει να κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Με τις ...μη κυβερνητικές οργανώσεις που έμπλεξε και αποφασίζει να διαβεί τον Ρουβίκωνα.




Επιδιώκοντας μια συμφωνία...κυρίων με τους δανειστές. Αντιγράφοντας κατά γράμμα τη συνταγή -και τη δοσολογία- των τεσσάρων τελευταίων πρωθυπουργών της χώρας... Για το καλό μας ξανά μανά, για μια ακόμα φορά...







Το φιλελληνικό κύμα που ξεσήκωσε ο Αλέξης με τους podemos κατ΄αρχήν  στην Ισπανία από τα τέλη του 2014 ακόμα, αρχίζει και αποδίδει καρπούς. Κι ενώ  μέχρι σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως.... η τσόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.... 

...χάρις στις άοκνες προσπάθειες του Αλέξη λοιπόν, η χώρα απέκτησε ...συμμάχους στο  ...σήκωμά  της. Και από τα σκοτάδια της τσόντας, η χώρα αποκτά και κάποιο χρώμα: Κάτι ανάμεσα ξεθωριασμένο γαλάζιο-που επαγγέλλεται η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ- και κάτι ανάμεσα στο πεθαμενί καφέ σε μπασταρδεμένο κόκκινο που επαγγέλλεται αδιαπραγμάτευτα η συνιστώσα Λαφαζάνη.  

Με αυτήν την τρικυμία εν κρανίω, το βαρύ πυροβολικό των οικονομολόγων  του ΣΥΡΙΖΑ: Δραγασάκης-Μηλιός- Τσακαλώτος- ξαναπάνε στο city του Λονδίνου. Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τους δανειστές και τους επενδυτές. Λέγοντάς τους:  πως ναι μεν τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά μα και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει...Προβάλλοντας ταυτόχρονα  στο τεράστιο video wall της αίθουσας,  τους νεο-καπιταλιστές κοινοβουλευτικούς του κόμματος. Και ...ξεθωριασμένους  παλαιο-κομμουνιστές.  Που εκ των πραγμάτων,  δεν έχουν κανένα απολύτως έννομο συμφέρον να διαταράξουν την πεπατημένη αυτού του τόπου... Ο τοποτηρητής της ιδεολογικής συνιστώσας Λαφαζάνη που ακολούθησε ως παρατηρητής δαγκώνει τη γλώσσα του μα το καταπίνει υπακούοντας στο αρχαιοελληνικό δόγμα:

"Ανάγκα και θεοί πείθονται" Τα στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ προς επίρρωσιν και των όσων προβάλλουν ανεβάζουν ταυτόχρονα και στην σκηνή...
...τον ένα και μοναδικό Λάκη Λαζόπουλο ο οποίος  με παράλληλη παντομίμα εξηγεί στους δύσπιστους Ευρωπαίους,  τις αγαθές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Κραδαίνοντας μάλιστα και το Συμβόλαιό του με τον ALPHA, όπου φαίνονται οι δεκάδες χιλιάδες ευρώ που εισπράττει -τύποις- 
από το κανάλι για κάθε του επεισόδιο...Και λέω τύποις,  γιατί το συμβόλαιό του, το πληρώνουμε όλοι εμείς. Μιας και το κανάλι δανείστηκε για να τον πληρώνει μεν, από μη εξυπηρετούμενο δάνειο δε! Άρα? Έβαλε λέει ενέχυρο τις...μετοχές του ALHPA η ιδιοκτησία του καναλιού, έναντι του χρέους...Ζήσε Μάη...



Αν πάντως δεν ...εξυπηρετηθεί το δάνειο και δεν  καταβληθεί το μετρητό στο Ταχ. Ταμιευτήριο, προσωπικά νομιμοποιούμαι να διεκδικήσω τη... Σπυροπούλου... Για τα λεφτά που έβαλα στην ανακεφαλαιοποίηση!!! 







Δεν θα έλεγα όχι και στη Μενεγάκη ωστόσο.  Αλλά την Ελένη την διεκδικεί και το κρατικό κανάλι της Βόρειας Κορέας... Για το σπινθηροβόλο  πνεύμα της και τη...σεμνότυφη  μαγκιά της...Οπότε...Πάπαλα! 



Οι νέες ρότες πλεύσης που αναλύονται από τους οικονομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί στα μαύρα ξένα στο citi του Λονδίνου, καταλαγιάζουν τους ...επενδυτές και τις αγορές.  Και το ανακουφισμένο ακροατήριο ξεσπά σε επευφημίες ζητοκραυγές και θυελλώδη χειροκροτήματα...Έτσι  γνώρισαν την Ελλάδα τόσα χρόνια κι έτσι την προτιμούν. Επιτέλους: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενηλικιώθηκε. ΚΙ έγινε ένας αξιόπιστος φορέας της εξουσίας. Ξεφεύγοντας από τα σύνδρομα των ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ της Αριστεράς.

Όλα καλά λοιπόν! Μέχρις ότου, μπαίνει στο παιγνίδι ο... αστάθμητος παράγοντας (βλέπε τοποτηρητής συνιστώσας Λαφαζάνη) προβάλλοντας στο video wall, τις απόκρυφες προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.  Για το ...επαχθές και επώδυνο χρέος. Διερμηνεύοντας και τα αισθήματα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.  Με το μοναδικό plan B που διαθέτει για την τύχη και διαχείριση  του!!!

Πανικός  στο ακροατήριο....Και στην υφήλιο κατ΄επέκταση.   Που παρακολουθεί  μέσα από τις τηλεοράσεις την ...αναθεωρημένη κυβερνητική  πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από την κρυφή ατζέντα των συνιστωσών...









Τζάμπα κατατζάμπα οι προσπάθειες του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, να καταλαγιάσει τις ανησυχίες, προσπαθώντας να σβήσει τα κομμουνιστικά του ίχνη. Τα κυβερνητικά διαπιστευτήρια του, αμφισβητούνται ευθέως. Άσχετο αν κάποιοι στην Κουμουνδούρου πανηγυρίζουν.





Επιστροφή στις ρίζες λοιπόν. Καλά, καλύτερα, χειρότερα  ή χείριστα, θα δείξει. Η ενορχήστρωμένη επίθεση εναντίον της χώρας, από τα.... γνωστά κέντρα που ....υπονομεύουν, τον Αλέξη και του συν αυτώ, ξεκινάει. Με πληρωμένες σε πολλές περιπτώσεις καταχωρήσεις, σε τύπο και κανάλια. 










Στο ίδιο μήκος κύματος και η Νέα Δημοκρατία στην Αθήνα. Με τη Σοφία Βούλτεψη, να μένει με το στόμα ανοιχτό. Κατακεραυνώνοντας τον Αλέξη για τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι κι η Γιάννα Αγγελοπούλου αποσύρει την υποστήριξή της από την Κουμουνδούρου... Με τον Λαφαζάνη να πανηγυρίζει πως: " Η Κουμουνδούρου, ανήκει στο λαό της"













Σε ποιον ακριβώς λαό όμως είναι το ερώτημα...Και με ποιά όπλα και εφόδια καλείται να δώσει τη μάχη του...










Στο τηλεγράφημά της η Άγγελα Μέρκελ  στον φρουρό του μνημείου του ...Άγνωστου Στρατιώτη (μη υπάρχοντος κάποιου άλλου θεσμικού παράγοντα για την παραλαβή του τηλεγραφήματος) μας συγχαίρει για τις επιλογές μας:
"Επιτέλους!!! Το πήρατε το τρένο της Αργεντινής" μας δουλεύει και ψιλό γαζί,  η ...γαζέλα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.




Τη δική τους αγωνία, δόση με τη δόση των δανείων μας, ζούνε και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. "Δεν θα γίνουμε Ελλάδα" γράφουν στα λεωφορεία τους. Για να ξορκίσουν κι αυτοί  το κακό με τη σειρά τους.



Μόνο που  αυτοί οι μπαγλαμάδες, δεν κιοτεύουν στο ενδεχόμενο μιας ... στάσης  πληρωμών!












Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων! Τέτοιες δόξες, είχε να γνωρίσει η χώρα από sacces story του Αντώνη Σαμαρά΄. 





Το πρώτο μποϋκοτάζ εναντίον της χώρας, εκδηλώνεται στον τουριστικό τομέα. Με μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων. Το προπύργιο της....ανάπτυξης,  κινδυνεύει να συμπαρασύρει ολόκληρη την οικονομία. Ούτε οι προσευχές της Όλγας Κεφαλογιάννη δεν μας σώζουν πια... 






Κατά  πως πάνε τα πράγματα, τρεις κι ο...κούκος θα μείνουμε στις παραλίες μας το καλοκαίρι. Τρόπος του λέγειν κούκος βέβαια. Μια εικόνα εξάλλου,  χίλιες λέξεις λένε οι ειδικοί....






Η Νέα Δημοκρατία παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Θα δώσει ψήφο ανοχής στην  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλοντας ταυτόχρονα, έναν 80χρονο βετεράνο της πολιτικής,  ως πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από τον θεράποντα... γιατρό του οποίου προέδρου,  έχει βάλει ήδη στο χέρι τον ιατρικό του φάκελλο. Του μένουν δεν του μένουν-σύμφωνα με τον ιατρικό του φάκελλο, τέσσερις μήνες ζωής. Διάστημα ικανό,  για να κάνει απ΄τη μια το κέφι του κι ο ΣΥΡΙΖΑ και να παρέμβει έγκαιρα απ΄την άλλη  το εθνοσωτήριο κόμμα ανακόπτοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. 




Παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της συνιστώσας "ΡΟΖΑ" και με τη σύμφωνη γνώμη των 13 από τα μέλη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των συνιστωσών, ο πρόεδρος τους δεκαπενταμελούς γίνεται επιτέλους πρωθυπουργός!!! Κι  έτσι οι πάντες είναι ευχαριστημένοι.Οι μεν γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, κι οι δε ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ!




Επαναδραστηριοποιείται επιτέλους κι η Γιάννα Αγγελοπούλου στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. ΟΙ παλιές αγάπες δεν κρύβονται... Παιδιόθεν άλλωστε δήλωσε,  πως κάτι το...αριστερό στη συνείδησή της, την άφηνε άυπνη για δεκαετίες ολόκληρες.  Φέρνοντας επιτέλους στην Αθήνα τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, τον τεράστιο Μπίλ Κλίντον.  Για να παραδώσει ταχύρρυθμα μαθήματα εξουσίας,  στους ερασιτέχνες συριαζαίους. Και συμβουλές για το  τι ακριβώς παροχές θα δώσει η κυβέρνησή του στο λαό της...Με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος. Ο ...λεκές του αριστερού, σταδιακά  πρέπει να φύγει από το DNA  του ΣΥΡΙΖΑ...






Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει και για το λαό. Έναν λαό,  που οδηγήθηκε μαζικά στον Καιάδα, από τις κυβερνήσεις της προηγούμενης 7ετίας. Με τους περισσότερους περήφανους συνέλληνες, να πέφτουν οικειοθελώς στα τάρταρα και την ανυπαρξία, ελέω ανεργίας.  Μια ανεργία που επέτρεπε να δουν το φώς τησ δημοσιότητας κάποιες μικρές αγγελίες αυτής της νοοτροπίας...




Μα ο έλληνας δεν χάνει το χιούμορ του. Ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες που του επιβάλονται. Κι αυτό είναι που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ποτέ τους οι διάφοροι κατακτητές της χώρας του. Είτε με τα όπλα είτε με τα lap-top.

Ο Αλέξης, στις πρώτες δέκα μέρες της πρωθυπουργίας του στέκεται πάνω από τον καιάδα. Το μαγικό χέρι του , απλώνεται σε όλους τους αναξιοπαθούντες. Και η ελπίδα του Αλέξη τους ξαναγυρνάει στη ζωή...Ήταν τελικά τόσο απλό ρε γ@μώτο? Ώρες ώρες, αισθάνομαι τρομακτικές τύψεις που δεν ήμουν κι εγώ εκεί. Συνοδοιπόρος του Αλέξη, στο δρόμο προς την εξουσία...Μόλις βλέπεις ξεφύγαμε από το μαγικό 3%, εγώ κιότεψα... Φοβήθηκα.  ΚΑι εγκατέλειψα. Δίκαια ή άδικα, θα δείξει. Για την ώρα ευχές. Για κάθε επιτυχία στην αποστολή σου.

Τώρα αν σε έναν ...μελλοντολόγο επιτρέπεις και μια συμβουλή, θα στη δώσω Αλέξη μου. Αδαπάνως! Να είσαι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Όλων μα  όλων. Και να διώξεις γρήγορα από τον περίγυρό σου τους...Έλληνες όλων των κυβερνήσεων. Καταλαβαινόμαστε θαρρώ...Και μην περιμένεις να σε εγκαταλείψουν οι ίδιοι μόλις την.... ψιλιαστούν πω μίζα γιοκ μαζί σου. Αυτοί είναι σε θέση να αλλάξουν τρία χρώματα στο χάρτη της Ελλάδας μέσα σε τρεις μόλις  Κυριακές εκλογικών αναμετρήσεων: Ρόζ, πράσινο, γαλάζιο. Γιατί ο θεός τους είναι ένας... Και αλλαξοπιστούν για...ψύλλου πήδημα. Πηδώντας μια ολόκληρη χώρα. Και γιορτάζοντας σε καθημερινή βάση την παγκόσμια ημέρα του ...κωλοβ@ρέμ@τος. Αυτά.







Η πλάκα είναι πως και η αξιαγάπητη Άντζελα βγήκε να γιορτάσει την επιτυχία μας.  Πίνοντας κι ένα ποτηράκι στην υγειά μας. Κάνοντας ταυτόχρονα και το πολιτικό μνημόσυνο του φίλτατου μέχρι χθες Αντωνίου του Μεσσηνίου...Ρε συ Αλέξη, μήπως είναι και κάτι άλλο που πρέπει να ξέρουμε? Ευτυχώς τελικά που ο σερβιτόρος της ήταν Έλληνας οικονομικός μετανάστης στο Βερολίνο και της έχυσε πέντε ποτήρια μπύρα στην πλάτη της.







Γιατί λίγες ώρες μόλις νωρίτερα, η Άντζελα πρόβαλε στον Σόϊμπλε ένα βίντεο με  καρτούν.... Και με τους πανηγυρισμούς στην Αθήνα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας...Ρωτώντας τον  απλά αν πήρε το μήνυμα....




Εκείνος ο ...άθλιος έγνεψε καταφατικά χαμογέλασε σαρδόνια και σήκωσε το τηλέφωνο... Δίνοντας εντολή στην τρόϊκα (με την προσθήκη κι ενός Γερμανού τοποτηρητή πλέον) που αγραναπαυόταν για όσο καιρό εμείς ψηφίζαμε και ξαναψηφίζαμε, στον  Μαραθώνα  να ξεκινήσει την κάθοδό της προς την Αθήνα. και πριν ακόμα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέσει τις προγραμματικές της δηλώσεις ζητώντας και την ψήφο εμπιστοσύνης της Ελληνικής βουλής. 











Αν υποψιαστώ Αλέξη μου πως θα ξαναγίνω στο ίδιο έργο θεατής και με τους ήρωές μου να τρέπονται σε άτακτη φυγή,  μπροστά στους μισητούς δανειστές, θα κόψω φλέβες: Εσύ πρέπει να τους το εξηγήσεις...εφ΄ άπαξ,  πως ο αδάμαστος Έλληνας, ναι μεν λατρεύει τα δανεικά....μισεί παράφορα τους δανειστές δε! Νισάφι πια. 

















Χρόνια ολόκληρα φτιάχναμε το πάζλ της εξουσίας. Μιας αριστερής εξουσίας. Και καμιά κουφάλα δεν θα μας το χαλάσει,  για τριακόσια ψωρο-δισεκατομμύρια κωλό ευρώ...


















Αυτοί έρχονται έτοιμοι να μας γ@μ....θα μου πεις. Κατά πως τους έμαθαν κάποιοι προηγούμενοι κυβερνήτες του τόπου. Το ξέρω, το ξέρω, το ξέρω. Σου απαντώ. Να τους ευνουχίσεις όμως. Οριστικά και τελεσίδικα!


















Άντε γιατί εδώ τό ' χουμε να το εγκαταλείψουμε και το κωλο ευρώ τους και τις προκοπές του. Για να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο οι σκανδιναβοί με το σκληρό νόμισμά τους. Και από το... σκληρό τους ...νόμισμα,  για εμάς στο νότο να περισσεύουν τα ...παρελκόμενα... Πολύ καθοριστικός προβλέπεται μα το Δία, ο επόμενος μήνας.  Οψόμεθα....






vasvel

ΤΟ ...ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗΝΩΝ του 2015.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015:
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015:
ΜΑΪΟΣ 2015:
ΙΟΥΝΙΟΣ 2015:
ΙΟΥΛΙΟΣ 2015:
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015:
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_21.html
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_24.html
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_97.html

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2015/01/2015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου