Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ


Μήνας ανασυγκρότησης παραδοσιακά για τη χώρα ο Σεπτέμβριος. Και η πρώτη μέρα στο ...σχολείο: για μαθητές και πολίτες. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέτος. Οι εταίροι,  σεβόμενοι τα μπάνια του λαού, προγραμμάτισαν την πρώτη σύνοδο του Eurogroup, για την πρώτη εβδομάδα του μήνα. Ολόκληρο το καλοκαίρι,   το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καταπιάστηκε με την... κοπτοραπτική των κυβερνητικών προγραμμάτων του.

Κι ο νέος πρωθυπουργός ο  Αλέξης Τσίπρας, εργάστηκε σκληρά αυτό το καλοκαίρι. Προετοιμαζόμενος για την παρθενική του εμφάνιση, στην σύνοδο κορυφής. Ξαναγράφοντας το...σενάριο,  μέσα από άπειρες επικοινωνιακές πρόβες. Ούτε λόγος για τα τασαμπουκαλέματα... Εσωτερικού  και στο Εξωτερικό πια. Τα κεφάλια μέσα!


Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα εξάλλου, 
κάνοντας  ένα ...εθιμοτυπικό πέρασμα
 το καλοκαίρι από τα Υπουργεία, δήλωσαν νέτα
σκέτα στους υπηρεσιακούς παράγοντες,  πως 
οι "τρύπες" και τα "χρηματοδοτικά κενά" 
έπαιξαν το ρόλο τους,  μέχρι να αλλάξει η παλιά κυβέρνηση. Με το ίδιο moto μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια νύχτα και η νέα!!!
Η χώρα,  χρειάζεται επειγόντως λεφτά. Και ο ρεαλισμός στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής, πρέπει να ξεκινάει από την ίδια την κυβέρνηση. Πολιτικοί προϊστάμενοι και μανδαρίνοι των υπουργείων λοιπόν,  ξανάπιασαν τα μολύβια και πλακώθηκαν στο γράφε-σβήνε.


Οι γελοιογράφοι της ...δεξιάς μπάντας, άρχισαν ήδη να σκιτσάρουν σε...ξυστές γελοιογραφίες,  τις μεταλλάξεις των οικονομικών προγραμμάτων της...ΔΕΘ. Με νέα προγράμματα "τραβεστί"  Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σχεδιασμός μιας πολιτικής με αριστερό πρόσημο,  μα και  με καπιταλιστικές ...επιδόσεις. Όλοι εξάλλου στην κυβέρνηση το γνωρίζουν πως ναι μεν ο πολιτικός χρόνος στην Ελλάδα είναι συνήθως πολύς, αλλά ο αντίστοιχος οικονομικός είναι ελάχιστος.

Η τεχνοτροπία της γελοιογραφίας,  αλλάζει ριζικά. Οι γελοιογραφίες περνούνε τα...αντιστασιακά τους μηνύματα, στα δύο μόλις πρώτα δευτερόλεπτα του σχεδιασμού τους. Ο σκιτσογράφος εδώ,  δείχνει σε 2'' τις αυξήσεις που θα πάρουν  άμεσα οι συνταξιούχοι...Μέχρι να τσακιστεί η φοροδιαφυγή από τον Βαρουφάκη, τα... μόρια του Λοβέρδου θα πηγαίνουν σύννεφο.





Στην παράπλευρη γελοιογραφία,  αυτό που σκιτσάρει στα 2'' ο σκιτσογράφος, είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού...Που δίκην UFO,   περιμένουν οι χαμηλόμισθοι...



ΟΙ πιστώσεις στην παιδεία που αποτυπώνονται στα 2'' του παράπλευρου  σκίτσου επίσης, αποτελούν ωσαύτως,  αγαπημένο θέμα των σκιτσογράφων. 





Η αγαπημένη ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσιοϋπαλληλία και η Διανόηση, περιμένουν εναγωνίως στη γωνία, έναν γλυκό καφέ...Και κάποιες αυξήσεις. Είτε και επιδοτήσεις.  Όπως επίσης περιμένουν και κάποιες ...καλλιτεχνικές ΜΚΟ, επιπέδου: ΣΠΕΙΡΑ-ΣΠΕΙΡΑ....για παράδειγμα.


Ακόμα και οι ινδιάνοι λαθρομετανάστες της χώρας,  περιμένουν το κατιτίς τους από την κυβέρνηση.  Που την ψήφισαν με χέρια και με πόδια.  Όσοι απ΄αυτούς τουλάχιστον είχαν δικαίωμα ψήφου...Ασχέτως αν αυτό το ...κατιτίς,  οι  προβοκάτορες σκιτσογράφοι το αποτυπώνουν στα  πρώτα 2'' του σκιτσαρίσματος.





Αυτή την  συγκεκριμένη είδηση, δεν την γνωρίζω προσωπικά  αλλά μου την μετέφεραν άλλοι... μη εγκεκριμένοι καζαμιολόγοι  και την μεταφέρω με επιφύλαξη : Αληθεύει πως ο  ΣΥΡΙΖΑ έταξε και χαρτζηλίκι 50 Ευρώ την εβδομάδα,  σε κάθε νέο των Γυμνασίων και Λυκείων;   Που συμμετείχε ενεργά στις καταλήψεις και τις Γενικές Συνελεύσεις των 15μελών συμβουλίων,  ή είναι ράδιο αρβύλα? Όχι γιατί αν είναι αλήθεια, θα ανακουφιστεί κομματάκι το καλάθι της νοικοκυράς!!!






Γιατί όταν σε  κάποιο παιδί της ...ευρύτερης οικογένειας -όνομα και μη χωριό- του είπα κατακαλόκαιρο το μαντάτο και να τσακιστεί να ζητήσει το χαρτζιλίκι του  από τον Αλέξη, αυτό το ανάγωγο, αμέσως  ταμπουρώθηκε στο δωμάτιό του.  Έκανε κατάληψη και κρέμασε κι ένα ....ανορθόγραφο πανό στην πόρτα του, να με το συμπάθιο!!! 


Μα κι οι γελοιογράφοι,  το χαβά τους επί του θέματος του....χαρτζιλικίου...Στα 2'' δευτερόλεπτα σύμφωνα και με την νέα τεχνοτροπία. Και για να επιμένουν αυτοί οι μπαγλαμάδες, κάτι θα ξέρουν.



Μιας και μιλήσαμε και για ...15μελή παρεμπιπτόντως, ακόμα και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στα σχολεία της επικράτειας, δεν υπάρχουν: Αίθουσες, βιβλία, εκπαιδευτικοί,  ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, αναλώσιμα και δεν συμμαζεύεται...Η κατάσταση συνεχίζει να είναι Μ@νί καλλιγραφία! Για να μη κατηγορούμε μονάχα τον Λοβέρδο ντε...


Τι να κάνουν λοιπόν  κι οι έρμες οι δασκάλες και οι καθηγήτριες? Ανακυκλώνουν  παλιά ηλεκτρονικά παιγνίδια απ΄τα πατάρια τους,  φτιάχνοντας  και ....πίτες στα σπίτια τους τα απογεύματα,. Προσπαθώντας  να τα πλασσάρουν τεχνηέντως στους μαθητές τους.  Πριν αυτά τα ...ατίθασα τα παλιόπαιδα,  πλακωθούν στις καταλήψεις και...ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχουν το θεό τους!





Η ειδικότητα του ...εθελοντή δημοσίου υπαλλήλου και η ...αμοιβή του με μόρια, γενικεύεται. Ήταν να μην ανοίξει και αυτή η παράκαμψη...Ανάθεμά σε ρε Λοβέρδο! Ακόμα και οι μοντέλες της show biz, διαθέτουν οικειοθελώς τον εαυτό τους στα σχολεία,  για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής... Επί αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου είχε καθιερωθεί ο....κοινωνικός μισθός.  Επί του κομμουνιστικότερου ΣΥΡΙΖΑ, καθιερώνεται ο κοινωνικός άμισθος...


Οι μαθητές ανά την Ελληνική επικράτεια ωστόσο, συνεχίζουν να πηγαίνουν νηστικοί στα σχολεία και οι λιποθυμίες μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας,  αποκτούν ανησυχητικές διαστάσεις ... Όταν το στομάχι  διαμαρτύρεται που όρεξη για μάθημα. Εντελώς φυσιολογικές λοιπόν και οι ονειρώξεις των πεινασμένων μαθητών και οι ...φαντασιώσεις τους με τις μοντέλες. Μα εντελώς διαφορετικού είδους φαντασιώσεις. Δυστυχώς!!!






Σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας της κυβερνήσεως  "Η  ΑΥΓΗ", οι επικεφαλής των συνδικάτων,  επαναβεβαιώνουν την στήριξή τους στην κυβέρνηση.  Διαβεβαιώνοντας,  πως οι πάσης φύσεως εργαζόμενοι σ΄αυτή τη χώρα,  δηλώνουν τρισευτυχισμένοι με την σκέτη  ...μοριοδότηση των μισθών τους.  Γεγονός που αντανακλάται και στην ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών τους. 



Όντας διατεθειμένοι  μάλιστα,  να διεκπεραιώνουν και άλλες ...παράπλευρες εργασίες, στη διάρκεια της βάρδιας τους...
Όπως η παροχή πληροφοριών, σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων,  στο επιβατηγό κοινό φέρ' ειπείν, από τους οδηγούς του ΟΑΣΑ... Μιλώντας ταυτόχρονα από το άλλο κινητό και με την γκόμενα...Ο Έλληνας τελικά,  μόνο τεμπέλης δεν είναι. Και η παραγωγικότητα δεν θέλει κόπο. Τρόπο θέλει. Κι ας μας κατηγορούν οι κ@λογερμανοί. 


Η πιο ευχάριστη στιγμή αυτόν τον Σεπτέμβρη για τον λαό,  είναι η δημοσιοποίηση μιας φωτογραφίας του Λοβέρδου και του πολιτικού του πάτρωνα,  στα γραφεία του ΟΑΕΔ και δη, στα γκισέ της "αυτοεξυπηρέτησης για αναζήτηση εργασίας"  

Ας ελπίσουμε πως πιάνει το χεράκι τους και πως θα προσαρμοστούν και στις γεωργικές εργασίες! Στις μόνες εργασίες  που είναι "ανοιχτές" και απελευθερωμένες ως επάγγελμα, μετά την μαζική βιοποριστική επιστροφή  όλων μας στις ρίζες!!!

Μιας και όλα τα υπόλοιπα "κλειστά" επαγγέλματα- που προσυπέγραψαν να ανοίξουν με το πρώτο μνημόνιο οι εικονιζόμενοι-  παρέμειναν και με τις τέσσερις διάδοχες κατά σειρά μνημονιακές  κυβερνήσεις, ερμητικά κλειστά....


Ανακατατάξεις παντού αυτό το Φθινόπωρο. Και στα προγράμματα της τηλεόρασης εκ των ων ουκ άνευ. Πάρτε μια πρόγευση των διαφημιστικών τρέιλερς που μονταρίστηκαν από το καλοκαίρι ήδη:  Τρέιλερ του "Βυζ...chanel" για τα δελτία καιρού, προσεχώς.




Αντίστοιχο τρέιλερ αθλητικής εκπομπής του "TSONTA CHANEL" και προγνωστικών,  των στημένων Ελληνικών αγώνων για το  "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ".   Σε live αναπαράσταση. Με ζωντανά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Και ...κοινά μυστικά για το στήσιμο...Γενικώς 


Αλλά και οι εκπομπές της μαγειρικής στην πρωινή ζώνη, αλλάζουν ριζικά: Άρτος και θεάματα ήταν ο πανάρχαιος και από ρωμαϊκής εποχής ακόμα,  χρυσός κανόνας της χειραγώγησης των λαών. Άρτο και θεάματα παρέχουν και τα κανάλια της Ελληνικής τηλεόρασης,  με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Κάτι είναι κι αυτό: Τουλάχιστον δεν θα ανακεφαλαιοποιήσουμε (ως φορολογούμενοι πολίτες)  τα τραπεζικά θαλασσοδάνεια προς τους κακομαθημένους καναλάρχες...


Ακόμα και τα τηλεφωνικά κέντρα των τηλεοπτικών σταθμών έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα,  στα νέα ήθη και έθιμα. Τηλεφωνικά κέντρα με τα οποία ο κάθε τηλεθεατής,  μπορεί να συνδεθεί μέσω  skype,  καταθέτοντας τα παράπονά του, τις καταγγελίες του,  τις ιδέες του και οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων γουστάρει να καταθέσει...




Αυτού του είδους οι καινοτομίες και τα ....ξεβρακώματα μπροστά στις κάμερες ωστόσο,  βγάζουν απ΄τα ρούχα τους τους ...ποιοτικούς παραδοσιακούς παρουσιαστές της πρωινής ζώνης.   Αδυνατώντας σε κάποιες στιγμές να συγκρατήσουν την ιερή αγανάκτησή τους, τους on camera!!!!






Παρά την κατακραυγή πάντως,  τα νέα προγράμματα της τηλεόρασης έχουν κι ένα σωρό χρηστικές πληροφορίες. Και πρακτικές επιβίωσης,   άλλων φτωχών λαών... Που αν και παραμένουν οι ίδιοι πεινασμένοι, επιτρέπουν στα κράτη τους ωστόσο,  να διαφεντεύουν την παγκόσμια οικονομία. Όπως οι Κινέζοι πολίτες για παράδειγμα. Εθνοκομμουνιστέςτου κερατά!
Που περνούν στην καθημερινότητα τους φθηνότερους  τρόπους, μαζικής μεταφοράς!




Είτε και οι νεόπτωχοι αμερικανοί πολίτες. Που για την ταυτόχρονη  εξοικονόμηση ενέργειας και απορρυπαντικών, ξεπλένονται εξ αδιαιρέτου με τα ρούχα στα πλυντήρια των ρούχων. 





Μαζί με την ...νέα τηλεόραση οι Έλληνες ανακαλύπτουν, απλούς και πρακτικούς τρόπους ομορφιάς!  Εξοικονομώντας ένα σκασμό  χρήματα, που έδιναν μέχρι τώρα,  χωρίς απόδειξη, σε πλαστικούς χειρουργούς. Το πλεονέκτημα του νέου λίφτινγκ , είναι πως δεν απαιτεί νυστέρια και πόνους. Αρκεί μια κολλητική ταινία. Άσε που την άλλη μέρα,  αλλάζει ριζικά το πρόσωπα...Αν κάποιος βαρέθηκε το χτεσινό του!!!






Υπό τον κίνδυνο να χαρακτηρισθούν και τα κατοικίδια τεκμήριο,  οι φιλοζωικές οργανώσεις,  παρέχουν συμβουλές από τηλεοράσεως,  για την παραγωγικότερη αξιοποίηση μιας αργόσχολης  γάτας για παράδειγμα!!!



Για τον σκοπό αυτόν,  έμπειροι εκπαιδευτές ζώων επιστρατατεύονται από τα κανάλια εκπαιδεύοντας κατ΄οίκον τα κατοικίδια,  προκειμένου να αντικατασταθούν ....παραχρήμα,  οι προσωπικοί  σας μασέρ! 



Ακόμα-ακόμα,  και για κάποιες μικρές, χειρουργικές επεμβάσεις στα κατοικίδιά μας,  θα μας ενημερώσουν οι έμπειροι κτηνίατροι. Κτηνίατροι, που μας έρχονται απευθείας από την Ινδία και την Κίνα. Με την ανάλογη ....τεχνογνωσία της...εκεί αγοράς εξυπακούεται.



Μικρο-επεμβάσεις με υλικά  που υπάρχουν τριγύρω,  στα σπίτι μας.  Ακόμα και τον παραδοσιακό οδοντίατρο....








...του σκοινιού και του παλουκιού (και  του προπολεμικού παππού και της γιαγιάς)  θα σας ...δούμε επί το έργον  στις οθόνες μας. Τότε ντε,  που οι απλές  εξαγωγές των δοντιών,  δεν απαιτούσαν ένα σκασμό λεφτά! 





Εντελώς φυσιολογικά λοιπόν και μετά  από την μαζική αυτή υστερία που κατακτά τα υπόλοιπα μη.... ποιοτικά προγράμματα των πρωινάδικων,  ακόμα και ο τελευταίος πυλώνας της ποιότητας που μας απόμεινε στον βρώμικο τηλεοπτικό μας αέρα,  το δίδυμο ΣΚΟΡΔΑΛΙΑΓΚΑ κοντολογίς, υποκύπτει στον ωμό εκβιασμό,  μπλαστρώνοντας στις εκπομπές του.... 










.... τα νέα ήθη και έθιμα που κυριαρχούν στο σύνολο των καναλιών...επικρατείας. 












Για τους αφελείς πολίτες τέλος που πίστεψαν πως οι πρόθυμοι της συνομοταξίας του "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" ξεφούσκωσαν και εξαφανίστηκαν από το πολιτικό προσκήνιο της χώρας, δεν έχω καλά νέα. Οι θιασώτες της ατάκας τώρα δικαιώνονται!!!!




Σύμφωνα με κάποιες αποκλειστικές μας πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα, πιέζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την επικαιροποίηση του σλόγκαν: "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" Ο Λαφαζάνης βήχει με ...νόημα κι ο ΣΥΡΙΖΑ παθαίνει πνευμονία. Αν αυτή  η πνευμονία δεν αντιμετωπιστεί, αμέσως, αυτή η κυβέρνηση, θα είναι  είναι η μόνη κυβέρνηση που θα αυτο-πέσει από την εξουσία..Απλά τους συμπαραστέκομαι κατά πως τα σκάτωσαν! 
Αν μωρέ Συριζαίοι η ...κοσμοσυρροή κι ο συνωστισμός δεν μας ...πάνε, εκείνο που εξ αδιαιρέτου μας απομένει, να κάνουμε, είναι η επιστροφή  μας στις ρίζες... Και  η επιστροφή, στον μικρόκοσμο του καθένα μας....Να το ξανασκεφτόμασταν μήπως?



GAME OVER και οι ανάπηροι μαϊμού!  Που επιβίωσαν παντοιοτρόπως,  σε όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης...Και που επένδυσαν τα ρέστα τους στους ροζ...Στα σοβαρά πλέον,  στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν οι ανάπηροι-μαϊμού και οι συντάξεις τους. Μιας και πολλοί από τους ανάπηρους χαίρουν άκρας υγείας. Κρύβοντας επιμελώς την... αναπηρία τους. 




Μόνο που  και οι ελεγκτές έγιναν "γάτες" πλέον,  στην αποκάλυψη τέτοιων νοσηρών φαινομένων.  







Το κρυφτούλι ανάμεσα στους ανάπηρους-μαϊμού και τις δημόσιες υπηρεσίες,  για τον εντοπισμό  των ...άϋλων αυτών  αναπήρων της χώρας,   συνεχίζεται ανελέητο . 


Στα βουνά και τα λαγκάδια της χώρας. Ιδιαίτερα δε, στα διάφορα πανηγύρια της επικράτειας. Για το οριστικό ξεκαθάρισμα, των πραγματικά δικαιούχων των επιδομάτων της πρόνοιας. 


Οι διωκτικές αρχές, βγάζουν και στον κώλο μάτια -που λέει ο λόγος δηλαδή- προκειμένου να απαλλάξουν τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία,  από το άγος των συντάξεων.




Στο ΣΔΟΕ μάλιστα, καταγγέλθηκε και μια περίπτωση κατά την οποία στη χώρα, συνταξιοδοτείται και κυκλοφορεί, ακόμα  κι ένα ανάπηρος,  ο οποίος έχασε το κεφάλι του σε μια μονομαχία με κάποιον ...τζιχαντιστή κατά δήλωσή του !!!




Τα μεικτά κλιμάκια του ΣΔΟΕ,  που ξαμολύθηκαν για τον εντοπισμό  αυτών των περιπτώσεων ανά την επικράτεια, συνοδεύονται και από αλλοδαπούς  αστυνομικούς- συμβούλους.  Με την ευγενική χορηγία των δανειστών μας. Που αποκαλύπτουν σχετικά εύκολα,  τους μπαγαπόντηδες  των ασφαλιστικών ταμείων. 


Στη Λευκάδα ειδικότερα,  οι διώκτες, συνοδεύονται  και από ξένους γιατρούς οφθαλμίατρους. Γυναίκες συνήθως.  Οι οποίες,  εφαρμόζοντας και  την τελευταία λέξη της.... επιστημονικής τεχνολογίας, αποκαλύπτουν σε χρόνο μηδέν,  τα...δεκατέσσερα μάτια,  των Ελλήνων....αναπήρων επιτηδευματιών των φαναριών... 






Οι διωκτικές αρχές πάντως, εντρυφώντας στις μικρές αγγελίες, πιάνουν το νήμα του κουβαριού απ΄την αρχή.  Ξετυλίγοντας σιγά-σιγά το κουβάρι της φάμπρικας...Τι κι αν μερικές φορές, κοντά στα ξερά καίγονται και κάμποσα χλωρά? Χρέος και καθήκον όλων μας,  είναι να διακρίνουμε την πραγματική ανάγκη κάποιων συνανθρώπων μας....











....από τις μαϊμού ανάγκες, των λαμόγιων επικρατείας...Που ζητούν την βοήθειά μας για αλλότριους σκοπούς....Μ'  αυτά και με άλλα ορέ πατριώτες,  ολοκληρώνονται και οι προβλέψεις μας για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2015...Ένα σας λέω μόνο: Ο προσεχής Οκτώβριος προβλέπεται συγκλονιστικός....Μην τον χάσετε....







vasvel

ΤΟ ...ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗΝΩΝ του 2015.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015:
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015:
ΜΑΪΟΣ 2015:
ΙΟΥΝΙΟΣ 2015:
ΙΟΥΛΙΟΣ 2015:
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015:
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_21.html
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_24.html
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_97.html

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2015/01/2015.html















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου